pontosnews.gr
Δευτέρα, 10/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βρετανία: Σχέδιο για μείωση της μετανάστευσης ανακοίνωσε ο Κιρ Στάρμερ

Το ζήτημα είχε μονοπωλήσει την προεκλογική εκστρατεία, το περασμένο καλοκαίρι

29/11/2024 - 11:40πμ
Από τη συνέντευξη Τύπου του Βρετανού πρωθυπουργού (φωτ.: EPA / Tolga Akmen)

Από τη συνέντευξη Τύπου του Βρετανού πρωθυπουργού (φωτ.: EPA / Tolga Akmen)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αυστηροποιώντας τις προϋποθέσεις πρόσληψης ξένων εργατών και θα επιβάλλοντας σκληρότερες ποινές στις εταιρείες που παραβιάζουν τους κανόνες για τη χορήγηση βίζας σκοπεύει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας σερ Κιρ Στάρμερ να μειώσει τη μετανάστευση –νόμιμη και παράτυπη–, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη.

Το θέμα είναι ευαίσθητο για τη νέα κυβέρνηση των Εργατικών, η οποία έχει υποσχεθεί να τα καταφέρει καλύτερα από τους Συντηρητικούς, και μονοπώλησε την προεκλογική εκστρατεία το περασμένο καλοκαίρι.

Ασκώντας κριτική στην «αποτυχία» των Συντηρητικών, που δήλωναν ότι χάρη στο Brexit θα ανακτήσουν τον έλεγχο της μετανάστευσης, ο Στάρμερ προασπίστηκε τη δική του νέα προσέγγιση στη χορήγηση άδειας εργασίας και στη διαχείριση του συστήματος ασύλου. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι προσεχώς θα δοθεί στη δημοσιότητα ένα «σχέδιο μείωσης της μετανάστευσης» αποφεύγοντας να δώσει αριθμό μεταναστών που θα δέχεται κάθε χρόνο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Κιρ Στάρμερ σκοπεύει να βάλει αρχικά στο στόχαστρο τις θεωρήσεις εργασίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής, η χορήγηση βίζας εργασίας ήταν η κύρια αιτία μετανάστευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο στο διάστημα από τον Ιούνιο του 2023 μέχρι τον Ιούνιο του 2024. Το μελλοντικό σχέδιό του προβλέπει ότι οι εταιρείες θα πρέπει να αναλάβουν περισσότερες υποχρεώσεις, όπως «την εκπαίδευση των εργαζομένων εδώ, στο ΗΒ», είπε ο Στάρμερ.

Προειδοποίησε επίσης τους εργοδότες ότι εκείνοι που δεν θα τηρούν τους κανόνες σε ό,τι αφορά τις βίζες ή τον κατώτατο μισθό, δεν θα επιτρέπεται να προσλαμβάνουν αλλοδαπούς εργαζομένους επί δύο χρόνια.

Η «καθαρή μετανάστευση» υποχώρησε κατά 20% μεταξύ Ιουνίου 2023 και Ιουνίου 2024. Λόγω της περιοριστικής πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης των Συντηρητικών, καταγράφηκαν μόνο 728.000 αφίξεις νέων μεταναστών. Οι Συντηρητικοί είχαν απαγορεύσει σε ορισμένους φοιτητές και σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να προσκαλούν τις οικογένειές τους στη χώρα, ενώ αύξησαν τον κατώτατο μισθό που είναι υποχρεωμένοι να δίνουν οι εργοδότες όταν ζητούν να προσλάβουν εργαζόμενους από άλλες χώρες.

Όσον αφορά την παράτυπη μετανάστευση, το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με το Ιράκ, ώστε να ενισχυθεί η συνεργασία τους εναντίον των δικτύων διακινητών και να επιταχυνθεί ο επαναπατρισμός των Ιρακινών που δεν έχουν νόμιμη άδεια παραμονής στο ΗΒ. «Είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα στα εγκληματικά δίκτυα των διακινητών ότι είμαστε αποφασισμένοι να δράσουμε σε όλον τον κόσμο για να τους εντοπίσουμε», είπε η υπουργός Εσωτερικών Ιβέτ Κούπερ, η οποία επισκέφθηκε αυτήν την εβδομάδα το Ιράκ για συνομιλίες με τον ομόλογό της, Άμπντελ Αμίρ αλ Σαμάρι.

Η κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητά της την καταπολέμηση των δικτύων διακινητών και θέτει στο στόχαστρο κυρίως εκείνους που στέλνουν ανθρώπους να περάσουν τη Μάγχη με μικρές λέμβους.

Από τις αρχές του έτους, περισσότεροι από 33.500 άνθρωποι έφτασαν κατ’ αυτόν τον τρόπο στις βρετανικές ακτές. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο, οι περισσότεροι παράτυποι μετανάστες προέρχονταν από το Αφγανιστάν, το Ιράν ή το Βιετνάμ. Από την 1η Οκτωβρίου 2023 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου φέτος, 2.129 Ιρακινοί έφτασαν στη Βρετανία περνώντας τη Μάγχη.

Παρόμοιες συμφωνίες υπέγραψε τα τελευταία χρόνια η Βρετανία με διάφορες χώρες, όπως με την Αλβανία το 2022 και πιο πρόσφατα με τη Σερβία, το Κόσοβο και τα Σκόπια. Τον επόμενο μήνα το Λονδίνο θα φιλοξενήσει τη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της Ομάδας του Καλαί (Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία).

Την Πέμπτη επίσης ο Κιρ Στάρμερ συνομίλησε με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι «θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα» για την πάταξη των δικτύων διακινητών στην Ευρώπη. Ελπίζουν ότι τους επόμενους μήνες θα υπογράψουν διμερή συμφωνία για το θέμα αυτό, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

• Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από το προσφυγικό καταυλισμό Khan Yunis, στα νότια της Λωρίδας της Γάζας (φωτ.: EPA/HAITHAM IMAD)
ΚΟΣΜΟΣ

Χαμάς: Οι μαχητές μας που κρύβονται στη Ράφα δεν θα παραδοθούν στις ισραηλινές δυνάμεις

9/11/2025 - 4:43μμ
(Φωτ.: Χ/Weather Monitor)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο έλεος του υπερτυφώνα «Φουνγκ-γουόνγκ» οι Φιλιππίνες – Τουλάχιστον δύο νεκροί και μαζικές εκκενώσεις

9/11/2025 - 4:09μμ
Ο Σεργκέι Λαβρόφ (φωτ.: Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεργκέι Λαβρόφ: Έτοιμος να συναντηθεί με τον Μάρκο Ρούμπιο – Πρέπει να ληφθούν υπόψη τα συμφέροντα της Ρωσίας

9/11/2025 - 1:26μμ
Αεροπλάνο προσγειώνεται στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες (LAX) (φωτ.: EPA/ALLISON DINNER)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Χάος στις αεροπορικές μεταφορές λόγω της δημοσιονομικής παράλυσης

9/11/2025 - 9:52πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στην Τουρκία: Έξι νεκροί από πυρκαγιά σε αποθήκη αρωματοποιίας

8/11/2025 - 12:41μμ
Η Δανή υπουργός Ψηφιοποίησης Καρολίνε Στάγκε Όλσεν και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων μετά τη συμφωνία για την προστασία των παιδιών και των εφήβων που σερφάρουν στο διαδίκτυο (φωτ.: EPA/ Thomas Traasdahl/  DENMARK OUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Ανήλικοι κάτω των 15 ετών δεν θα μπαίνουν σε social media

8/11/2025 - 11:06πμ
O προσωρινός πρόεδρος της Συρίας Αχμέντ αλ Σάρα κατά την άφιξή του στη Σαουδική Αραβία, στο πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό (φωτ. αρχείου: EPA/Προεδρία της Συρίας)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αφαίρεσαν από τη λίστα των «τρομοκρατών» τον μεταβατικό πρόεδρο της Συρίας Αχμέντ αλ Σαράα

8/11/2025 - 10:18πμ
(Φωτ.: EPA / Olivier Hoslet)
ΚΟΣΜΟΣ

Κομισιόν: Θεσπίζονται αυστηρότεροι κανόνες για θεωρήσεις εισόδου Ρώσων υπηκόων στην ΕΕ

7/11/2025 - 2:49μμ
(Φωτ.: instagram brusselsairport)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στις Βρυξέλλες: Το αεροδρόμιο έκλεισε προσωρινά λόγω εμφάνισης drone

7/11/2025 - 12:40πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ EPA/L. Rico)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Χουάν Κάρλος σοκάρει αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά: «Εγώ σκότωσα τον αδελφό μου»

6/11/2025 - 11:52μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Κοκκινοτριμιθιά (φωτ.: facebook/Νίκος Χριστοδουλίδης - Nikos Christodoulides)

Κύπρος: Ημέρα Μνήμης Κρατητηρίων στο πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Κοκκινοτριμιθιά

1 λεπτό πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Super League: Ο Παναθηναϊκός φρέναρε τον ΠΑΟΚ

33 λεπτά πριν
Οι νικητές του Φεστιβάλ με τα βραβεία τους (φωτ.: Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης)

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Καλύτερη ταινία μεγάλου μήκους «Η Βασίλισσα του βαμβακιού» της Σουζάνα Μιργκάνι

1 ώρα πριν
Ζωγραφιά της ελληνικής σημαίας από μικρή ομογενή της Αυστραλίας (φωτ.: facebook/Modern Greek Teachers' Association of Victoria)

Αυστραλία: Ισχυρή η διατήρηση της ελληνικής γλώσσας σε σχέση με ΗΠΑ και Καναδά – Εξαίρεση στο φαινόμενο εξασθένησης των γλωσσών των μειονοτήτων

2 ώρες πριν
Στη φωτογραφία διακρίνονται τα τρακτέρ των Ελληνοκυπρίων και τα οχήματα των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων (φωτ.: wnn.cy)

Κύπρος: Κατοχικές δυνάμεις εμπόδισαν Κύπριους αγρότες να καλλιεργήσουν στην ουδέτερη ζώνη – Δύο περιστατικά σε τέσσερις ημέρες

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Super League: Έδωσε τη λύση ο Πινέδα στην ΑΕΚ – Ο Ολυμπιακός νίκησε την Κηφισιά

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign