pontosnews.gr
Τετάρτη, 16/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βρετανία: Σχέδιο για μείωση της μετανάστευσης ανακοίνωσε ο Κιρ Στάρμερ

Το ζήτημα είχε μονοπωλήσει την προεκλογική εκστρατεία, το περασμένο καλοκαίρι

29/11/2024 - 11:40πμ
Από τη συνέντευξη Τύπου του Βρετανού πρωθυπουργού (φωτ.: EPA / Tolga Akmen)

Από τη συνέντευξη Τύπου του Βρετανού πρωθυπουργού (φωτ.: EPA / Tolga Akmen)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Αυστηροποιώντας τις προϋποθέσεις πρόσληψης ξένων εργατών και θα επιβάλλοντας σκληρότερες ποινές στις εταιρείες που παραβιάζουν τους κανόνες για τη χορήγηση βίζας σκοπεύει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας σερ Κιρ Στάρμερ να μειώσει τη μετανάστευση –νόμιμη και παράτυπη–, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη.

Το θέμα είναι ευαίσθητο για τη νέα κυβέρνηση των Εργατικών, η οποία έχει υποσχεθεί να τα καταφέρει καλύτερα από τους Συντηρητικούς, και μονοπώλησε την προεκλογική εκστρατεία το περασμένο καλοκαίρι.

Ασκώντας κριτική στην «αποτυχία» των Συντηρητικών, που δήλωναν ότι χάρη στο Brexit θα ανακτήσουν τον έλεγχο της μετανάστευσης, ο Στάρμερ προασπίστηκε τη δική του νέα προσέγγιση στη χορήγηση άδειας εργασίας και στη διαχείριση του συστήματος ασύλου. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι προσεχώς θα δοθεί στη δημοσιότητα ένα «σχέδιο μείωσης της μετανάστευσης» αποφεύγοντας να δώσει αριθμό μεταναστών που θα δέχεται κάθε χρόνο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Κιρ Στάρμερ σκοπεύει να βάλει αρχικά στο στόχαστρο τις θεωρήσεις εργασίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής, η χορήγηση βίζας εργασίας ήταν η κύρια αιτία μετανάστευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο στο διάστημα από τον Ιούνιο του 2023 μέχρι τον Ιούνιο του 2024. Το μελλοντικό σχέδιό του προβλέπει ότι οι εταιρείες θα πρέπει να αναλάβουν περισσότερες υποχρεώσεις, όπως «την εκπαίδευση των εργαζομένων εδώ, στο ΗΒ», είπε ο Στάρμερ.

Προειδοποίησε επίσης τους εργοδότες ότι εκείνοι που δεν θα τηρούν τους κανόνες σε ό,τι αφορά τις βίζες ή τον κατώτατο μισθό, δεν θα επιτρέπεται να προσλαμβάνουν αλλοδαπούς εργαζομένους επί δύο χρόνια.

Η «καθαρή μετανάστευση» υποχώρησε κατά 20% μεταξύ Ιουνίου 2023 και Ιουνίου 2024. Λόγω της περιοριστικής πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης των Συντηρητικών, καταγράφηκαν μόνο 728.000 αφίξεις νέων μεταναστών. Οι Συντηρητικοί είχαν απαγορεύσει σε ορισμένους φοιτητές και σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να προσκαλούν τις οικογένειές τους στη χώρα, ενώ αύξησαν τον κατώτατο μισθό που είναι υποχρεωμένοι να δίνουν οι εργοδότες όταν ζητούν να προσλάβουν εργαζόμενους από άλλες χώρες.

Όσον αφορά την παράτυπη μετανάστευση, το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με το Ιράκ, ώστε να ενισχυθεί η συνεργασία τους εναντίον των δικτύων διακινητών και να επιταχυνθεί ο επαναπατρισμός των Ιρακινών που δεν έχουν νόμιμη άδεια παραμονής στο ΗΒ. «Είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα στα εγκληματικά δίκτυα των διακινητών ότι είμαστε αποφασισμένοι να δράσουμε σε όλον τον κόσμο για να τους εντοπίσουμε», είπε η υπουργός Εσωτερικών Ιβέτ Κούπερ, η οποία επισκέφθηκε αυτήν την εβδομάδα το Ιράκ για συνομιλίες με τον ομόλογό της, Άμπντελ Αμίρ αλ Σαμάρι.

Η κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητά της την καταπολέμηση των δικτύων διακινητών και θέτει στο στόχαστρο κυρίως εκείνους που στέλνουν ανθρώπους να περάσουν τη Μάγχη με μικρές λέμβους.

Από τις αρχές του έτους, περισσότεροι από 33.500 άνθρωποι έφτασαν κατ’ αυτόν τον τρόπο στις βρετανικές ακτές. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο, οι περισσότεροι παράτυποι μετανάστες προέρχονταν από το Αφγανιστάν, το Ιράν ή το Βιετνάμ. Από την 1η Οκτωβρίου 2023 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου φέτος, 2.129 Ιρακινοί έφτασαν στη Βρετανία περνώντας τη Μάγχη.

Παρόμοιες συμφωνίες υπέγραψε τα τελευταία χρόνια η Βρετανία με διάφορες χώρες, όπως με την Αλβανία το 2022 και πιο πρόσφατα με τη Σερβία, το Κόσοβο και τα Σκόπια. Τον επόμενο μήνα το Λονδίνο θα φιλοξενήσει τη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της Ομάδας του Καλαί (Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία).

Την Πέμπτη επίσης ο Κιρ Στάρμερ συνομίλησε με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι «θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα» για την πάταξη των δικτύων διακινητών στην Ευρώπη. Ελπίζουν ότι τους επόμενους μήνες θα υπογράψουν διμερή συμφωνία για το θέμα αυτό, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

• Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γραφική απεικόνιση της εικαζόμενης διαδρομής που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά Σύρων μαχητών μέσω Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν κατά τον πόλεμο του 2020 (πηγή: nordicmonitor.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Nordic Monitor: Η «μυστική γέφυρα» της Άγκυρας για τη μεταφορά τζιχαντιστών στο Αρτσάχ το 2020

16/09/2026 - 5:12μμ
Αλβανοί του Κοσόβου εκδηλώνουν την αλληλεγγύη τους προς τους πρώην ηγέτες του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (UCK), στην Πρίστινα του Κοσόβου (φωτ.: EPA/ARBEN LLAPASHTICA)
ΚΟΣΜΟΣ

Καταδίκη Χάσιμ Θάτσι: Σε 25 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο πρώην πρόεδρος του Κοσόβου

16/09/2026 - 4:24μμ
Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατς (φωτ.: x.com/Israel_katz)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Σχέδιο Κατς για πλήρη εκκένωση της Γάζας από δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιους

16/09/2026 - 2:45μμ
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη συνεδρίαση του Σώματος των Επιτρόπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο της Γαλλίας (φωτ.: EPA/RONALD WITTEK)
ΚΟΣΜΟΣ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι ανάμεσα στην ισχύ και την αβεβαιότητα

16/09/2026 - 11:51πμ
Αντάρτης Χούθι στη Σαναά της Υεμένης (φωτ. αρχείου: EPA/YAHYA ARHAB)
ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Οι Χούθι υποστηρίζουν ότι κατέρριψαν σαουδαραβικό F-15

16/09/2026 - 10:11πμ
(Φωτ.: Facebook/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: «Δύσκολα και αντιδημοφιλή» μέτρα προαναγγέλλει ο Ζελένσκι για τη «μαύρη τρύπα» των 23 δισ. ευρώ

15/09/2026 - 11:58μμ
Στιγμιότυπο από παλιότερη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη (φωτ.: EPA/Radek Pietruszka)
ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις εξελίξεις στο στενό Μπαμπ ελ Μάντεμπ

15/09/2026 - 6:32μμ
Λευκές ποδιές σαν αυτή της εικόνας αναμένεται να φορούν οι εκπαιδευτικοί στην Τουρκία, γεγονός που τους έχει εξοργίσει (φωτ.: syriacpress.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Αντιδράσεις εκπαιδευτικών για την υποχρεωτική λευκή ποδιά στα σχολεία

15/09/2026 - 6:00μμ
(Φωτ.: EPA / Yuri Kochetkov)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Θετικό το Κρεμλίνο για το μορατόριουμ στις ενεργειακές υποδομές

15/09/2026 - 3:00μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Καμία συνομιλία» με τις ΗΠΑ – Απορρίπτει το «άνοιγμα» Τραμπ για διαπραγματεύσεις

15/09/2026 - 12:09μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η οικοδέσποινα Θεσσαλονίκη προετοιμάζεται και αυτή, χορευτικά, για το 20ό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ. Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Katerina Bili)

Σε ρυθμούς Φεστιβάλ: Πρόβες για το 20ό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ

10 λεπτά πριν
Η ένδειξη δείχνει ότι το ρεζερβουάρ είναι σχεδόν άδειο (φωτ.: EPA / Neil Hall)

Καύσιμα: Νέες αυξήσεις από αύριο – Πού έχει φτάσει η αμόλυβδη

33 λεπτά πριν
Το μνημείο που βρίσκεται στην Πλατεία Μικρασιατών στο Ρέθυμνο (φωτ.: Facebook / Nansy Diomantaraki)

Ρέθυμνο: Μνήμη για τους Μικρασιάτες που ρίζωσαν και άλλαξαν την πόλη

53 λεπτά πριν
Ο κατηγορούμενος γιατρός στην υπόθεση θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη οδηγούνται στον ανακριτή, 14 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Θάνατος Μαζωνάκη: «Πράξεις και παραλείψεις» – Το βαρύ σκεπτικό για την προφυλάκιση των γιατρών

1 ώρα πριν
Γραφική απεικόνιση της εικαζόμενης διαδρομής που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά Σύρων μαχητών μέσω Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν κατά τον πόλεμο του 2020 (πηγή: nordicmonitor.com)

Nordic Monitor: Η «μυστική γέφυρα» της Άγκυρας για τη μεταφορά τζιχαντιστών στο Αρτσάχ το 2020

2 ώρες πριν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται στην Ολομέλεια, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Συνταγματική Αναθεώρηση: Η «μάχη των 180» έγινε πρόβα κάλπης

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV