pontosnews.gr
Παρασκευή, 28/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βρετανία: Πέθανε σε ηλικία 112 ετών ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο

Τα τελευταία χρόνια ζούσε σε οίκο φροντίδας ηλικιωμένων και ο ενθουσιασμός του για τη ζωή αποτελούσε έμπνευση τόσο για το προσωπικό, όσο και για τους άλλους τρόφιμους

26/11/2024 - 6:06μμ
Ο Τζον Άλφρεντ Τίνισγουν με το πιστοποιητικό του παγκοσμίου ρεκόρ Guinness τον περασμένο Απρίλιο (φωτ.: Wikipedia/Kiray Rodriguez)

Ο Τζον Άλφρεντ Τίνισγουν με το πιστοποιητικό του παγκοσμίου ρεκόρ Guinness τον περασμένο Απρίλιο (φωτ.: Wikipedia/Kiray Rodriguez)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στην ηλικία των 112 ετών απεβίωσε χθες, Δευτέρα, στη βορειοδυτική Αγγλία ο γηραιότερος άντρας στο κόσμο. Τα τελευταία χρόνια, ο Τζον Άλφρεντ Τίνισγουντ, ζούσε σε οίκο φροντίδας ηλικιωμένων του Σάουθπορτ.

Είχε γεννηθεί στις 26 Αυγούστου 1912, μόλις μερικούς μήνες μετά τη βύθιση του Τιτανικού. Ήταν σχεδόν 14 χρόνια μεγαλύτερος από τη μακροβιότερη μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου, τη βασίλισσα Ελισάβετ. Ήταν βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αρχικά εργάστηκε στο ταχυδρομείο και αργότερα ως λογιστής σε μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες μέχρι το 1972 όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Παρέμενε όμως ενεργός μέχρι τα βαθιά του γεράματα προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες του στην τοπική εκκλησία των Προτεσταντών Πλάντεσαντς, όπου έκανε ακόμη και κηρύγματα.

Με τη γυναίκα του Μπλόντουεν γνωρίστηκαν σε έναν χορό στο Λίβερπουλ και παντρεύτηκαν το 1942. Έμειναν μαζί για 44 συναπτά χρόνια. Μέχρι το 1986, όταν η σύζυγός του απεβίωσε. Απέκτησαν μια κόρη, τη Σούζαν, η οποία σήμερα είναι 81 ετών. Η Σούζαν του χάρισε τέσσερα εγγόνια και τρία δισέγγονα.

Ήταν θερμός υποστηρικτής της Λίβερπουλ, η οποία είχε ιδρυθεί μόλις 20 χρόνια πριν από τη γέννησή του. Είναι χαρακτηριστικό πως από τα συνολικά 66 τρόπαια που έχουν κατακτήσει οι «Ρεντς» στο Αγγλικό πρωτάθλημα, μόνο δυο δεν είχε ζήσει ο Τζον. Τους τίτλους πρωταθλήματος του 1901 και του 1906.

Το 2012, όταν συμπλήρωσε ενός αιώνα ζωής, ως είθισται έλαβε την πρώτη κάρτα γενεθλίων από την τότε μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου βασίλισσα Ελισάβετ. Συνολικά έχει λάβει 12 τέτοιες κάρτες, ενώ όπως επισημαίνει η οικογένεια του, «χαίρονταν ειλικρινά όταν λάμβανε ευχές για τα γενέθλιά του αλλά και με κάθε μήνυμα υποστήριξης».

Λίγους μήνες πριν κλείσει τα 100, μετακόμισε στον οίκο ευγηρίας και σύμφωνα με την οικογένειά του η καλοσύνη και ο ενθουσιασμός του για τη ζωή αποτέλεσαν έμπνευση τόσο για το προσωπικό που τον φρόντιζε όσο και για τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρεφόταν.

Σε συνέντευξή του στο BBC είχε δηλώσει πως στα νεανικά του χρόνια ήταν «αρκετά δραστήριος» και πως του άρεσε πολύ το περπάτημα. Σε όσους τον ρωτούσαν για το μυστικό της μακροζωίας, τούς απαντούσε πως οφειλόταν σε «απλή τύχη» συμβουλεύοντας την αποφυγή υπερβολών και τη διατήρηση του μέτρου.

«Ο Τζον πάντα ήθελε να λέει ευχαριστώ. Γι’ αυτό, εκ μέρους του, ευχαριστούμε όσους τον φρόντισαν όλα αυτά τα χρόνια», τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η οικογένειά του, ζητώντας παράλληλα οι δωρεές στη μνήμη του να γίνουν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της επιλογής του, το Age UK.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το... παράξενο κρανίο του μεσήλικα ιππότη, το οποίο βρέθηκε σε μεσαιωνικό νεκροταφείο στην Ισπανία (φωτ.: Rissech et al. / Heritage)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ο «ιππότης με το μακρύ κεφάλι»: Το παράξενο εύρημα που άφησε άφωνους τους ανθρωπολόγους στην Ισπανία

27/11/2025 - 2:47μμ
(Φωτ.: glomex)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ρωσία: Μετεωρίτης καρφώθηκε σε στέγη σπιτιού

19/11/2025 - 9:21μμ
(Πηγή: cbsnews.com / Curtin University School of Molecular and Life Sciences)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Αυστραλία: Εντοπίστηκε νέο είδος μέλισσας – Και το όνομα αυτής, «Εωσφόρος»

11/11/2025 - 3:00μμ
(Φωτ.: facebook / Sunnyfields Farm)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Όζι Όσμπορν: Το μεγαλύτερο μωσαϊκό με τη μορφή του, φτιαγμένο από κολοκύθες, κατέκτησε θέση στο βιβλίο Γκίνες

5/11/2025 - 10:58πμ
Φωτογραφία από το Εργαστήριο Αστρονομίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου στις αρχές της δεκαετίας του 1920. (φωτ.: Κ. Γαβρόγλου, Ευ. Καραμανωλάκης, Χ. Μπάρκουλα, (2014) «Το Πανεπιστήμιο Αθηνών [1837-1937 και η Ιστορία του», Ηράκλειο: Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ο γρίφος της χρονομέτρησης: Όταν οι ωρολογοποιοί πήγαιναν στο Αστεροσκοπείο για τον καθορισμό της ώρας

25/10/2025 - 6:58μμ
(Φωτ. αρχείου: Giftmischer87 /commons.wikimedia.org)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Θεσσαλονίκη: Ένα κλωνάρι δενδρολίβανο οδήγησε 62χρονο σε μεγάλες περιπέτειες

23/10/2025 - 6:50μμ
(Φωτ. αρχείου: tolyan_vit / Pixabay)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Κοζάνη: Αρκούδα-κολυμβήτρια διασχίζει τη λίμνη Πολυφύτου και γίνεται viral

17/10/2025 - 1:50μμ
(Φωτ.: flickr.com)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ισπανία: Στην πόλη Τεράσα απαγορεύεται η υιοθεσία μαύρων γάτων – Για το καλό τους!

15/10/2025 - 7:11μμ
(Φωτ.: pixabay / Tu Nguyen)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Αυστρία: 35 χρόνια πριν, μπέρδεψαν 2 κοριτσάκια στο μαιευτήριο – Σήμερα, οι 2 γυναίκες γνωρίστηκαν

8/10/2025 - 2:19μμ
H Huajiang Grand Canyon Bridge (πηγή: Χ / China Xinhua News)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Στην κυκλοφορία η ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο – Στα 2 λεπτά από 2 ώρες ο χρόνος ταξιδιού

28/09/2025 - 7:03μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο ιερός ναός Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα (φωτ.: Σωματείο Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα)

60 χρόνια ζωής, δράσης και προσφοράς γιορτάζει το Σωματείο Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα

20 λεπτά πριν
Τα μέλη της Αποστολής 74, ο αστροναύτης της NASA Κρις Ουίλιαμς (α) και οι κοσμοναύτες της Roscosmos Σεργκέι Κουντ-Σβέρτσκοφ (κέντρο) και Σεργκέι Μικάεφ στην τελετή πριν από την εκτόξευση του Soyuz MS-28 (φωτ.: EPA/PAVEL MIKHEYEV)

Soyuz MS-28: Ασφαλείς οι δύο Ρώσοι κοσμοναύτες και ο Αμερικανός αστροναύτης στον ISS

1 ώρα πριν
Ποτάμια έγιναν κάποιοι δρόμοι της Αθήνας (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος / EUROKINISSI)

Κακοκαιρία «ADEL»: Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – Πού έκλεισαν τα σχολεία

1 ώρα πριν
Τρία μεταλλεύματα – θησαυροί της γης του Πόντου, χαλκός, χρυσός και άργυρος (εικ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Οικογένεια Τσιπόγλου: Οι διασημότεροι αρχιμεταλλουργοί από την ενορία των Ξοπολάντων (Αλεξοπολάντων) της Μικρής Τσίτης

2 ώρες πριν
Ο πατέρας του Ραφαήλ Γαλυφιανάκη κατά τη μεταφορά της σορού του 19χρονου στο Ηράκλειο Κρήτης (φωτ.: Κώστας Μεταξάκης/EUROKINISSI)

Σήμερα η κηδεία του 19χρονου ΕΠΟΠ οπλίτη Ραφαήλ Γαλυφιανάκη που σκοτώθηκε σε άσκηση στη Ρόδο

2 ώρες πριν
Το λιμάνι του Πειραιά (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)

Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά – Ο οδηγός κατάφερε να διασωθεί

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign