pontosnews.gr
Πέμπτη, 28/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κυριάκος Μητσοτάκης: Περισσότερες φορολογικές μειώσεις μέχρι το 2027

Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση θα στρέψει την προσοχή στην περαιτέρω ανακούφιση της μεσαίας τάξης

21/11/2024 - 9:56μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο εκσυγχρονισμός της φορολογικής διοίκησης και της εξυπηρέτησης του πολίτη βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης της δημοσιογράφου Έλενας Λάσκαρη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Ζάππειο Μέγαρο, σε μια εκδήλωση του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ.

Ο πρωθυπουργός αναγνωρίζοντας ότι οι πολίτες είναι πάντα καχύποπτοι, δήλωσε ταυτόχρονα ότι η δημοσκόπηση της Pulse επιβεβαιώνει την ορθότητα της κυβερνητικής πολιτικής. Όπως είπε, ζητούμενο είναι η φορολογική διοίκηση να είναι πιο φιλική προς τον πολίτη και πιο αυστηρή στην επιβολή της νομιμότητας. Το παράδειγμα που ανέφερε είναι η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές. «Μιλάμε για έσοδα που το κράτος θα έπρεπε να εισπράττει και δεν τα εισπράττει» ανέφερε.

Ερωτηθείς για το πολιτικό κόστος, υπενθύμισε πως ο περιορισμός της φοροδιαφυγής ήταν κεντρική προεκλογική δέσμευση. «Πιστεύω ότι το ισοζύγιο, το οικονομικό και το πολιτικό, είναι θετικό για την κοινωνία. Τα πρόσθετα έσοδα, τα οποία μπορέσαμε και συγκεντρώσαμε από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, επιστρέφουν στην κοινωνία δημιουργώντας πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο για περαιτέρω μειώσεις φόρων. Τα πρόσθετα έσοδα ήρθαν από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και από την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας. Αυτή είναι η επιτυχία της φορολογικής μας πολιτικής», τόνισε.

Είπε ακόμα ότι όσο τα διαρθρωτικά μέτρα έχουν μόνιμο χαρακτήρα, τόσο «δίνεται η δυνατότητα και μετά το 2025 να προγραμματίσουμε και άλλες μόνιμες μειώσεις φόρων. Θα στρέψουμε την προσοχή μας στην περαιτέρω ανακούφιση της μεσαίας τάξης».

Σε ερώτηση αν μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερες μειώσεις φόρων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θύμισε ότι στον προϋπολογισμό υπάρχουν ήδη 12. Και πρόσθεσε: «Με την αλλαγή των δημοσιονομικών κανόνων η χώρα έχει πια οροφές δαπανών. Αν έχουμε σταθερή υπεραπόδοση από διαρθρωτικά μέτρα, ναι, μπορούμε να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές. Έχει σημασία να φανεί ότι αυτά τα διαρθρωτικά μέτρα αποδίδουν μόνιμα. Η επιμονή μας είναι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που έχει πετύχει η κυβέρνηση είναι αρκετά ιδιαίτερο, και θετικό για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, και δικαίωση της φορολογικής της πολιτικής. Υποσχέθηκε δε ότι το 2027 το οικονομικό αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής θα είναι ορατό σε όλους.

«Και στη μεσαία τάξη, οι μισθωτοί έχουν δει φορολογικές μειώσεις, αλλά μπορούμε να είμαστε ακόμα πιο προσηλωμένοι στην ελάφρυνσή τους μέχρι το 2027. Πρέπει να δούμε την εφαρμογή των μέτρων το 2025. Είναι μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα. Έχουμε πάρει και έκτακτα μέτρα. Αυτή η κυβέρνηση δεν δίστασε να φορολογήσει τα υπερκέρδη στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας και να επιστρέψουμε τα χρήματα στους πολίτες. Η κυβέρνηση δεν δίστασε να φορολογήσει τα διυλιστήρια. Αυτά είναι έκτακτα μέτρα τα οποία δεν μας αρέσουν κατά κανόνα. Μας αρέσουν τα διαρθρωτικά», υποστήριξε.

Σε επόμενη ερώτηση για τον ΦΠΑ και αν έχει φύγει από το τραπέζι η μείωση των συντελεστών, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «μια μονάδα μείωσης στο ΦΠΑ στοιχίζει περίπου 1,5 δισ. στα έσοδα και πως είμαστε μια χώρα σε αρκετές κατηγορίες σε χαμηλότερα ποσοστά ΦΠΑ».

Και κατέληξε: «Όσο έχουμε ευχάριστες εκπλήξεις, τόσο περισσότερα περιθώρια ελιγμών θα έχουμε στα τελευταία δύο χρόνια της θητείας μας».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το κτήριο του υπουργείου Οικονομικών (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλεόνασμα 2,168 δισ. ευρώ για το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

25/08/2025 - 11:51πμ
(Φωτ.: MOTIONTEAM / Φανή Τρυψάνη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Πότε θα πληρωθούν συντάξεις και επιδόματα

22/08/2025 - 5:36μμ
ΕΦΚΑ: Με έκπτωση 25% και οι εισφορές Μαΐου εάν πληρωθούν έως τις 3 Ιουλίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ: Ποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν αναδρομικά στις 25 Αυγούστου

22/08/2025 - 10:15πμ
Όταν οι έλεγχοι αποδεικνύουν την παρανομία, ο καταγγέλλων λαμβάνει αμοιβή που αντιστοιχεί στο δεκαπλάσιο της αξίας της απόδειξης, με ανώτατο όριο τις 3.000 ευρώ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 266.000 καταγγελίες πολιτών για φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο

21/08/2025 - 9:48πμ
(Φωτ.: ΑΑΔΕ)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Πάνω από 100 λουκέτα 48 ωρών σε καλοκαιρινούς προορισμούς

20/08/2025 - 11:30πμ
(Φωτ. αρχείου:  EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΘ: Πακέτο 2 δισ. σε 2 δόσεις – Ποιοι θα δουν μειώσεις φόρων, τι θα γίνει με τις συντάξεις

18/08/2025 - 8:40πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ: Η καταγραφή στις υπερωρίες έφερε αύξηση στα έσοδα

17/08/2025 - 8:51μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Περισσότεροι από 67.000 δικαιούχοι θα εισπράξουν πάνω από 53 εκατ. ευρώ

16/08/2025 - 11:38πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI  / Β. Παπαδόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕNΦΙΑ: Απαλλαγή για τρία χρόνια σε περιοχές που επλήγησαν από φωτιές από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα – Οι προϋποθέσεις

13/08/2025 - 9:10μμ
Ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ στο «Βελλίδειο», Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΘ: Κρίσιμο 20ήμερο αποφάσεων για την οικονομία – Τι υπάρχει στο «καλάθι»

10/08/2025 - 11:51πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Conference League: Επιβλητική εμφάνιση και πρόκριση στους ομίλους η ΑΕΚ

4 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Europa League: Πάρτι στην Τούμπα και στη League Phase ο ΠΑΟΚ

29 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Europa League: Από τον Πόντο… στους ομίλους ο Παναθηναϊκός

46 λεπτά πριν
Το εσωτερικό της Παναγίας Σουμελά στο Αλεθρικό Λάρνακας (φωτ.: Facebook / Τεμέτερον - Σύλλογος Ποντίων Αμμοχώστου)

Κύπρος: Λαμπρή μέρα στην Παναγία Σουμελά στο Αλεθρικό

59 λεπτά πριν
Διασώστες ψάχνουν για νεκρούς και εγκλωβισμένους σε πενταώροφο συγκρότημα κατοικιών στο Κίεβο που χτυπήθηκε από τους Ρώσους (φωτ.: EPA / Sergey Dolzhenko)

Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ δεν εξεπλάγη με το ρωσικό χτύπημα στο Κίεβο

1 ώρα πριν
(Εικ.: ΧΚ)

Προσοχή εις τον αγώνα της ηρωικής Σάντας – Κραυγή αγωνίας στην εφημερίδα «Ελεύθερος Πόντος»

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign