pontosnews.gr
Παρασκευή, 14/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κυριάκος Μητσοτάκης: Περισσότερες φορολογικές μειώσεις μέχρι το 2027

Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση θα στρέψει την προσοχή στην περαιτέρω ανακούφιση της μεσαίας τάξης

21/11/2024 - 9:56μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο εκσυγχρονισμός της φορολογικής διοίκησης και της εξυπηρέτησης του πολίτη βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης της δημοσιογράφου Έλενας Λάσκαρη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Ζάππειο Μέγαρο, σε μια εκδήλωση του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ.

Ο πρωθυπουργός αναγνωρίζοντας ότι οι πολίτες είναι πάντα καχύποπτοι, δήλωσε ταυτόχρονα ότι η δημοσκόπηση της Pulse επιβεβαιώνει την ορθότητα της κυβερνητικής πολιτικής. Όπως είπε, ζητούμενο είναι η φορολογική διοίκηση να είναι πιο φιλική προς τον πολίτη και πιο αυστηρή στην επιβολή της νομιμότητας. Το παράδειγμα που ανέφερε είναι η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές. «Μιλάμε για έσοδα που το κράτος θα έπρεπε να εισπράττει και δεν τα εισπράττει» ανέφερε.

Ερωτηθείς για το πολιτικό κόστος, υπενθύμισε πως ο περιορισμός της φοροδιαφυγής ήταν κεντρική προεκλογική δέσμευση. «Πιστεύω ότι το ισοζύγιο, το οικονομικό και το πολιτικό, είναι θετικό για την κοινωνία. Τα πρόσθετα έσοδα, τα οποία μπορέσαμε και συγκεντρώσαμε από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, επιστρέφουν στην κοινωνία δημιουργώντας πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο για περαιτέρω μειώσεις φόρων. Τα πρόσθετα έσοδα ήρθαν από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και από την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας. Αυτή είναι η επιτυχία της φορολογικής μας πολιτικής», τόνισε.

Είπε ακόμα ότι όσο τα διαρθρωτικά μέτρα έχουν μόνιμο χαρακτήρα, τόσο «δίνεται η δυνατότητα και μετά το 2025 να προγραμματίσουμε και άλλες μόνιμες μειώσεις φόρων. Θα στρέψουμε την προσοχή μας στην περαιτέρω ανακούφιση της μεσαίας τάξης».

Σε ερώτηση αν μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερες μειώσεις φόρων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θύμισε ότι στον προϋπολογισμό υπάρχουν ήδη 12. Και πρόσθεσε: «Με την αλλαγή των δημοσιονομικών κανόνων η χώρα έχει πια οροφές δαπανών. Αν έχουμε σταθερή υπεραπόδοση από διαρθρωτικά μέτρα, ναι, μπορούμε να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές. Έχει σημασία να φανεί ότι αυτά τα διαρθρωτικά μέτρα αποδίδουν μόνιμα. Η επιμονή μας είναι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που έχει πετύχει η κυβέρνηση είναι αρκετά ιδιαίτερο, και θετικό για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, και δικαίωση της φορολογικής της πολιτικής. Υποσχέθηκε δε ότι το 2027 το οικονομικό αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής θα είναι ορατό σε όλους.

«Και στη μεσαία τάξη, οι μισθωτοί έχουν δει φορολογικές μειώσεις, αλλά μπορούμε να είμαστε ακόμα πιο προσηλωμένοι στην ελάφρυνσή τους μέχρι το 2027. Πρέπει να δούμε την εφαρμογή των μέτρων το 2025. Είναι μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα. Έχουμε πάρει και έκτακτα μέτρα. Αυτή η κυβέρνηση δεν δίστασε να φορολογήσει τα υπερκέρδη στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας και να επιστρέψουμε τα χρήματα στους πολίτες. Η κυβέρνηση δεν δίστασε να φορολογήσει τα διυλιστήρια. Αυτά είναι έκτακτα μέτρα τα οποία δεν μας αρέσουν κατά κανόνα. Μας αρέσουν τα διαρθρωτικά», υποστήριξε.

Σε επόμενη ερώτηση για τον ΦΠΑ και αν έχει φύγει από το τραπέζι η μείωση των συντελεστών, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «μια μονάδα μείωσης στο ΦΠΑ στοιχίζει περίπου 1,5 δισ. στα έσοδα και πως είμαστε μια χώρα σε αρκετές κατηγορίες σε χαμηλότερα ποσοστά ΦΠΑ».

Και κατέληξε: «Όσο έχουμε ευχάριστες εκπλήξεις, τόσο περισσότερα περιθώρια ελιγμών θα έχουμε στα τελευταία δύο χρόνια της θητείας μας».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δώρο Χριστουγέννων: Για ποιον λόγο θα καταβληθεί νωρίτερα

13/11/2025 - 8:13μμ
(Εικ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΕ: Καταργούνται εσπευσμένα οι αδασμολόγητες αγορές από κινέζικες πλατφόρμες

13/11/2025 - 7:43μμ
(Φωτ. αρχείου: freepik)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Τέλος στο χαρτόσημο, ήρθε το Ψηφιακό Τέλος – Διευκρινιστική εγκύκλιος

13/11/2025 - 2:52μμ
Ανάμεσα στους δικαιούχους είναι και αυτοί του προγράμματος «Σπίτι μου» (φωτ.: pixabay/EglantineShala)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστροφή ΕΝΦΙΑ: Ποιοι φορολογούμενοι θα λάβουν πίσω τα ποσά που κατέβαλαν το διάστημα 2014-2019

13/11/2025 - 1:24μμ
Από τα έργα για την ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου (φωτ.: Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου: Νέες καθυστερήσεις σηματοδοτεί η «επικαιροποίηση των οικονομοτεχνικών παραμέτρων»

13/11/2025 - 10:00πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βάιος Χασιαλής)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Απάτη ΦΠΑ με μεταχειρισμένα οχήματα – Απώλεια 212.000 ευρώ για το Δημόσιο

11/11/2025 - 12:02μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Δημόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

myΘέρμανση: 24 ερωτήσεις και απαντήσεις για το επίδομα θέρμανσης – Νέες οδηγίες από την ΑΑΔΕ

11/11/2025 - 10:02πμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις μηνός Δεκεμβρίου 2025

10/11/2025 - 9:51μμ
(Φωτ.: Eugen Visan / Pixabay)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων – Έως 23 Δεκεμβρίου το 60% του ποσού

8/11/2025 - 8:31μμ
Δεύτερη ημέρα εργασιών της Συνόδου της Σύμπραξης για τη Διατλαντική Συνεργασία για την Ενέργεια στο Ζάππειο Μέγαρο, Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2025. (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το νέο τοπίο μετά τις ενεργειακές συμφωνίες: Πώς θα τρέξει ο κάθετος διάδρομος, έρχονται τα Route 2 και 3

8/11/2025 - 4:26μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Χ/Open News)

Τουρκικό πυροσβεστικό αεροσκάφος συνετρίβη στην Κροατία – Νεκρός ο πιλότος

4 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Μεγάλο «διπλό» στη Μαδρίτη ο Παναθηναϊκός

27 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Μαρία Μαρογιάννη)

Τραγωδία στην Κωνσταντινούπολη: Δύο παιδιά νεκρά από τροφική δηλητηρίαση – Οι γονείς στην εντατική

52 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Will Oliver)

Το BBC ετοιμάζεται να ζητήσει «συγγνώμη» στον Τραμπ μετά την απειλή του για αγωγή ύψους 1 δισ. δολαρίων

1 ώρα πριν
Ο υποστράτηγος Νικόλαος Κλαδάς, στο λοιμοκαθαρτήριο του Αγίου Γεωργίου επιστρέφοντας από την αιχμαλωσία. (πηγή: eliaserver.elia.org.gr/ Αρχείο Hepp Josef/Κωδικ. τεκμηρ. 04.12.01.041)

Νικόλαος Κλαδάς – Τζαφέρ Ταγιάρ: Αιχμάλωτοι δύο ταχυτήτων και δύο λαών τόσο διαφορετικών κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)

Καταδίωξη θρίλερ στον Άγιο Δημήτριο: Τρεις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ τραυματίες μετά από εμβολισμό των μηχανών τους

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign