pontosnews.gr
Κυριακή, 11/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

pontosnews.gr: Συμμετέχουμε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν οι δημοσιογραφικές ενώσεις

Μέχρι τις 5 το πρωί της Τετάρτης δεν θα μεταδώσουμε ειδήσεις από την εσωτερική και διεθνή επικαιρότητα

19/11/2024 - 4:20πμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Το pontosnews.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών και φωτορεπόρτερ σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στην ΕΡΤ, τη ΓΓΕ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τους ΟΤΑ, τα γραφεία Τύπου, τον ΕΔΟΕΑΠ και τις ιστοσελίδες, που προκήρυξαν από τις 05:00 της Τρίτης 19/11 έως τις 05:00 της Τετάρτης 20/11 τα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ), της Ένωσης Τεχνικών Ημερήσιου Περιοδικού Τύπου Αθηνών (ΕΤΗΠΤΑ) και της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (ΕΦΕ).

Με αυτόν τον τρόπο οι άνθρωποι των μέσων ενημέρωσης συμμετέχουν με όλους τους εργαζόμενους της χώρας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις των εργαζομένων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καταγγέλλουν την άρνηση εκ μέρους των οργανώσεων των εργοδοτών να προσέλθουν ακόμα και σε διάλογο για την κατάρτιση συλλογικών συμβάσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, άρνηση η οποία έχει ως αποτέλεσμα κακοπληρωμένους εργαζομένους, καθώς οι αποδοχές τους δεν επαρκούν για να καλύψουν τις στοιχειώδεις οικογενειακές και προσωπικές τους ανάγκες, σε μια περίοδο κατά την οποία η αυξανόμενη ακρίβεια έχει εξαφανίσει τα εισοδήματα των νοικοκυριών. Επίσης, δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο που να αντιμετωπίζει την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και του Συλλογικού Εργατικού Δικαίου.

»Παράλληλα, όχι μόνο οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, αλλά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, βιώνουν μια σειρά αλλεπάλληλων εκρηκτικών αυξήσεων σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, αυξήσεις οι οποίες δημιουργούν μία ασφυκτική κατάσταση για μισθωτούς αλλά και μεγάλο τμήμα των ελεύθερων επαγγελματιών που βλέπουν τα εισοδήματα και τους πόρους τους ουσιαστικά να εξανεμίζονται, χωρίς να λαμβάνεται κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας.

»Οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ διατρανώνουν τη διαμαρτυρία τους για τη συνεχιζόμενη και διαρκώς αυξανόμενη πίεση σε βάρος της δημοσιογραφίας και των δημοσιογράφων, και τελικά σε βάρος της αξιόπιστης και ελεύθερης ενημέρωσης, η οποία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατικής λειτουργίας.

»Με την απεργία διεκδικούν:

•Συλλογικές συμβάσεις εργασίας σε όλα τα ΜΜΕ στον ιδιωτικό τομέα και άμεσες και ουσιαστικές αυξήσεις στους ονομαστικούς μισθούς και τις συντάξεις. Επισημαίνεται ότι στην οδηγία της ΕΕ, καλούνται τα κράτη-μέλη να ενισχύσουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ώστε να καλύπτονται από αυτές το 80% των εργαζομένων.

• Αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που εξανεμίζει τους μισθούς και οδηγεί τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση.

• Φθηνή και ποιοτική στέγη για όλους, καθώς η εκτίναξη των ενοικίων καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη διαβίωση των εργαζομένων.

• Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας.

•Εθνικά και ευρωπαϊκά μέτρα στήριξης για την προστασία των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

• Ξεπάγωμα των κλιμακίων 2016-2017 σε όλους τους συναδέλφους που εργάζονται στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη ΓΓΕ και στα γραφεία τύπου του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

• Αποκατάσταση του 13ου και του 14ου μισθού των συναδέλφων στα δημόσια ΜΜΕ, καθώς και 13η και 14η σύνταξη.

• Ενημέρωση με αξιοπιστία και πλουραλισμό.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αστυνομικός έχει αποκλείσει το δρόμο (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Γλυφάδα: Νεκρός δίπλα σε μηχανή με σφαίρα στο κεφάλι – Οκτώ κάλυκες στο σημείο

11/10/2026 - 9:24πμ
Μεταγωγή του Φίλιππου Καμπούρη από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια και στον εισαγγελέα. Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη στον ΕΦΚΑ: Το «φαινόμενο του Φοίνικα» και η ώρα των απολογιών – Στην ανακρίτρια ο Καμπούρης και άλλοι 10

11/10/2026 - 8:34πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Αλλαγή σκηνικού με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

11/10/2026 - 8:10πμ
(Φωτ.: pontosnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Ελευσίνα: Παραδόθηκε και ο δεύτερος δράστης της επίθεσης με μαχαίρι σε 32χρονο

10/10/2026 - 7:22μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Αιγάλεω: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στις δύο βιοτεχνίες

10/10/2026 - 5:21μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Ιωνία: Δύο συλλήψεις για κλοπές έργων τέχνης αξίας άνω των 200.000 ευρώ από εργαστήρι γλυπτικής

10/10/2026 - 4:53μμ
(Φωτ.: ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις νέες συλλήψεις για την έκρηξη στη Motor Oil – Αναζητείται 67χρονος

10/10/2026 - 3:33μμ
(Φωτ.: Eurokinissi/Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη 52χρονος γυναικολόγος για πορνογραφία ανηλίκων – Τι εντόπισαν οι αστυνομικοί

10/10/2026 - 3:07μμ
(Φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)
ΕΛΛΑΔΑ

Ομαλοποιείται σταδιακά η αγορά ψαριών μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων των αλιέων

10/10/2026 - 2:24μμ
Πυρκαγιά σε βιοτεχνία στον Ελαιώνα στο Αιγάλεω. Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Αιγάλεω: Φωτιά σε δύο βιοτεχνίες – Προληπτική απομάκρυνση σε ακτίνα 400 μέτρων

10/10/2026 - 12:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΠΝ: Μισός αιώνας δράσης μέσα από ένα βίντεο ιδιαίτερης αισθητικής – «Αφιερωμένο σε όλους όσοι συναντήθηκαν και συνυπήρξαν στην αγκαλιά του»

4 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από το λιμάνι της Αγίας Γαλήνης Ρεθύμνου μετά την ολοκλήρωση επιχείρησης του Λιμενικού Σώματος για τη διάσωση των 430 μεταναστών.  Κυριακή 6 Ιουλίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Μεταναστευτικό: Η ελληνική πρόταση για αναστολή ασύλου και άμεσες επιστροφές

31 λεπτά πριν
Ορφανά παιδιά Ελλήνων και Αρμενίων, με τα λιγοστά υπάρχοντά τους στην προβλήτα της Κωνσταντινούπολης, περιμένοντας μεταφορά στην Ελλάδα, στα τέλη του 1922 (φωτ.: Αρχείο Near East Relief / Near East Relief Historical Society)

5.000 Αρμενόπουλα σε κίνδυνο: Το SOS του 1922 που προσέκρουσε στις ποσοστώσεις των ΗΠΑ

57 λεπτά πριν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου,  Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Μητσοτάκης: Ενέργεια και άμυνα με τις ΗΠΑ – Διπλή επιδότηση πετρελαίου στους αλιείς

1 ώρα πριν
Μαθητές και μαθήτριες στη πλατεία Βαστίλης στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης. 8 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Firas Abdullah)

Γαλλία: Δεκάωρα στο σχολείο, τάξεις χωρίς καθηγητές – Γιατί διαδηλώνουν οι μαθητές

2 ώρες πριν
Τα πρόσωπα των Τραμπ και Πούτιν σε ματριόσκες (φωτ.: EPA / Yuri Kochetkov)

Τραμπ-Πούτιν: Το ντίζελ των εκλογών και το τίμημα για την Ουκρανία

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV