pontosnews.gr
Σάββατο, 15/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

pontosnews.gr: Συμμετέχουμε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν οι δημοσιογραφικές ενώσεις

Μέχρι τις 5 το πρωί της Τετάρτης δεν θα μεταδώσουμε ειδήσεις από την εσωτερική και διεθνή επικαιρότητα

19/11/2024 - 4:20πμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Το pontosnews.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών και φωτορεπόρτερ σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στην ΕΡΤ, τη ΓΓΕ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τους ΟΤΑ, τα γραφεία Τύπου, τον ΕΔΟΕΑΠ και τις ιστοσελίδες, που προκήρυξαν από τις 05:00 της Τρίτης 19/11 έως τις 05:00 της Τετάρτης 20/11 τα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ), της Ένωσης Τεχνικών Ημερήσιου Περιοδικού Τύπου Αθηνών (ΕΤΗΠΤΑ) και της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (ΕΦΕ).

Με αυτόν τον τρόπο οι άνθρωποι των μέσων ενημέρωσης συμμετέχουν με όλους τους εργαζόμενους της χώρας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις των εργαζομένων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καταγγέλλουν την άρνηση εκ μέρους των οργανώσεων των εργοδοτών να προσέλθουν ακόμα και σε διάλογο για την κατάρτιση συλλογικών συμβάσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, άρνηση η οποία έχει ως αποτέλεσμα κακοπληρωμένους εργαζομένους, καθώς οι αποδοχές τους δεν επαρκούν για να καλύψουν τις στοιχειώδεις οικογενειακές και προσωπικές τους ανάγκες, σε μια περίοδο κατά την οποία η αυξανόμενη ακρίβεια έχει εξαφανίσει τα εισοδήματα των νοικοκυριών. Επίσης, δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο που να αντιμετωπίζει την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και του Συλλογικού Εργατικού Δικαίου.

»Παράλληλα, όχι μόνο οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, αλλά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, βιώνουν μια σειρά αλλεπάλληλων εκρηκτικών αυξήσεων σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, αυξήσεις οι οποίες δημιουργούν μία ασφυκτική κατάσταση για μισθωτούς αλλά και μεγάλο τμήμα των ελεύθερων επαγγελματιών που βλέπουν τα εισοδήματα και τους πόρους τους ουσιαστικά να εξανεμίζονται, χωρίς να λαμβάνεται κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας.

»Οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ διατρανώνουν τη διαμαρτυρία τους για τη συνεχιζόμενη και διαρκώς αυξανόμενη πίεση σε βάρος της δημοσιογραφίας και των δημοσιογράφων, και τελικά σε βάρος της αξιόπιστης και ελεύθερης ενημέρωσης, η οποία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατικής λειτουργίας.

»Με την απεργία διεκδικούν:

•Συλλογικές συμβάσεις εργασίας σε όλα τα ΜΜΕ στον ιδιωτικό τομέα και άμεσες και ουσιαστικές αυξήσεις στους ονομαστικούς μισθούς και τις συντάξεις. Επισημαίνεται ότι στην οδηγία της ΕΕ, καλούνται τα κράτη-μέλη να ενισχύσουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ώστε να καλύπτονται από αυτές το 80% των εργαζομένων.

• Αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που εξανεμίζει τους μισθούς και οδηγεί τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση.

• Φθηνή και ποιοτική στέγη για όλους, καθώς η εκτίναξη των ενοικίων καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη διαβίωση των εργαζομένων.

• Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας.

•Εθνικά και ευρωπαϊκά μέτρα στήριξης για την προστασία των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

• Ξεπάγωμα των κλιμακίων 2016-2017 σε όλους τους συναδέλφους που εργάζονται στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη ΓΓΕ και στα γραφεία τύπου του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

• Αποκατάσταση του 13ου και του 14ου μισθού των συναδέλφων στα δημόσια ΜΜΕ, καθώς και 13η και 14η σύνταξη.

• Ενημέρωση με αξιοπιστία και πλουραλισμό.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Απίστευτες εικόνες από το Καραβοστάσι της Ανατολικής Μάνης (εικ.: facebook.com/pantelis.apostolakos)
ΕΛΛΑΔΑ

Πλημμύρες και απεγκλωβισμοί οδηγών στην Ανατολική Μάνη

15/08/2026 - 9:47μμ
(Φωτ.: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρθρωση διεθνούς σπείρας: Διακινούσαν κάνναβη σε φορτία ανακύκλωσης

15/08/2026 - 7:20μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Ψωμάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σκύρο: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση στον Άγιο Φωκά

15/08/2026 - 5:30μμ
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Red Code: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή 16 Αυγούστου

15/08/2026 - 4:43μμ
Από τη μεγάλη πυρκαγιά στη Σίβηρη, στις 13 Αυγούστου (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Στον εισαγγελέα Πολυγύρου δύο εργολάβοι του ΔΕΔΔΗΕ για τη φωτιά στη Σίβηρη

15/08/2026 - 10:50πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Ραφήνα & Λαύριο: Απαγορευτικό απόπλου ως το μεσημέρι – Τροποποιήσεις δρομολογίων από Πειραιά

15/08/2026 - 10:24πμ
(Φωτ.: Flickr / Ι.Μ. Βεροίας / Γεράσιμος Μπεκές)
ΕΛΛΑΔΑ

Βέρμιο: Παρακολουθήστε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από την Παναγία Σουμελά

15/08/2026 - 9:30πμ
Μέλη κλιμακίου της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (φωτ.: Πυροσβεστικό Σώμα)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε Βοιωτία και Δυτική Αττική: Στο μικροσκόπιο η γραμμή ρεύματος αιολικού πάρκου

15/08/2026 - 8:38πμ
Κύματα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Δεκαπενταύγουστος με Red Code και ισχυρούς βοριάδες – Πού είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

15/08/2026 - 8:10πμ
Φωτιά στο νότιο Ρέθυμνο, στα Σελλιά. Παρασκευή 14 Αυγούστου 2026 (πηγή: iraklionews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στα Σελλιά – Δεν έχει οριοθετηθεί το μέτωπο

14/08/2026 - 11:29μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Απιδεώνας)

Λαϊκοποντιακή βραδιά στον Απιδεώνα

23 λεπτά πριν
(Πηγή: facebook.com/paokagiouandrea?locale=el_GR)

Ποντιακή βραδιά με τον ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα στην Καβάλα

1 ώρα πριν
Απίστευτες εικόνες από το Καραβοστάσι της Ανατολικής Μάνης (εικ.: facebook.com/pantelis.apostolakos)

Πλημμύρες και απεγκλωβισμοί οδηγών στην Ανατολική Μάνη

2 ώρες πριν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην Αστυνομική Ακαδημία της Κομητείας Νάσο, στο Γκάρντεν Σίτι του Λονγκ Άιλαντ (φωτ.:  EPA/Olga Fedorova)

Ντόναλντ Τραμπ: «Θα ανακηρύξω τα Στενά του Ορμούζ ως έδαφος των ΗΠΑ», είπε χαμογελώντας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Η Ντρισμπιώτη τερμάτισε 4η στον Μαραθώνιο βάδην, 5η η Τσινοπούλου

3 ώρες πριν
Πάσχα στον προσφυγικό συνοικισμό της Νέας Ιωνίας, 1927
(φωτ. ΥΠΠΟΑ / Συλλογή Δημήτρη Κωνσταντάρα-Σταθαρά)

Νέα Ιωνία Βόλου: Η πρώτη πέτρα στον Ξηρόκαμπο που έγινε πατρίδα για χιλιάδες πρόσφυγες

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV