pontosnews.gr
Παρασκευή, 7/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δημοτική Αστυνομία: Προσλήψεις σε 158 δήμους, πρώτη φορά μέσω ΑΣΕΠ

Αλλάζουν όλα, λέει το υπουργείο Εσωτερικών

17/11/2024 - 11:07πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τον ανασχεδιασμό και αναδιοργάνωση της Δημοτικής Αστυνομίας προωθεί, σύμφωνα με διατάξεις του ν.5003/2022, το υπουργείο Εσωτερικών και σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, ενόψει των 1.213 νέων προσλήψεων σε 158 δήμους της χώρας.

Ιδιαίτερη καινοτομία είναι ότι οι προσλήψεις γίνονται για πρώτη φορά μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ, με τα αποτελέσματα της σχετικής προκήρυξης να αναμένονται σταδιακά ανά εκπαιδευτική κατηγορία από τα τέλη του έτους έως τις αρχές του επόμενου. Επιθυμία του αρμόδιου υπουργείου είναι οι επιτυχόντες να βρίσκονται στις θέσεις τους από τις αρχές του καλοκαιριού προκειμένου να προλάβουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τη θερινή περίοδο κατά την οποία οι ανάγκες πολλών δήμων είναι αυξημένες.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τον διορισμό είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της εισαγωγικής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης που θα πραγματοποιηθεί μετά τη δημοσίευση των οριστικών πινάκων επιτυχόντων στο ΦΕΚ.

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τα υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, για την οργάνωση της εισαγωγικής εκπαίδευσης, της μετεκπαίδευσης και της επιμόρφωσης του ειδικού ένστολου προσωπικού.

Ο σχεδιασμός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων γίνεται σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) και την ΕΛ.ΑΣ, σε «πολιτοκεντρική» διάσταση, με την εισαγωγή προγραμμάτων που απαντούν στις σύγχρονες προκλήσεις, όπως για παράδειγμα, αρχές και καλές πρακτικές για την ποιοτική εξυπηρέτηση του πολίτη, ανάπτυξη διοικητικών ικανοτήτων, επίλυση προβλήματος (PROBLEM SOLVING) και τεχνικές λήψης απόφασης, το νέο πλαίσιο για τα ζώα συντροφιάς κ.ά.

Η εκπαίδευση θα είναι θεωρητική και πρακτική διάρκειας τουλάχιστον έξι μηνών, εκ των οποίων τρεις μήνες θεωρητική εκπαίδευση στο ΕΚΔΔΑ, δύο μήνες πρακτική άσκηση σε αστυνομικά τμήματα και ένας μήνας σε αστυνομικές σχολές.

Παράλληλα, οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να μεριμνούν για την επιμόρφωση και την τακτική επανεκπαίδευση των δημοτικών αστυνομικών σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους.

Με το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο οι δημοτικοί αστυνομικοί θα μπορούν για αξιόποινες πράξεις να ασκούν καθήκοντα ειδικού ανακριτικού υπαλλήλου, αλλά και να προβαίνουν σε συλλήψεις.

• Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ / Απόστολος Μιχαλούδης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από την εξόδιο ακολουθία του Γιάννη Βαρβιτσιώτη (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Βαρβιτσιώτη

4/08/2026 - 6:50μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.   Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο Politico: Προσωρινή αναστολή αιτήσεων ασύλου σε συνθήκες ακραίας πίεσης

4/08/2026 - 9:44πμ
Παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από τη Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη. Πέμπτη 21 Μαΐου 2026   (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρία Καρυστιανού: Διέγραψε τον Θανάση Αυγερινό από την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»

2/08/2026 - 9:21μμ
Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για συναυλία αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι, τον Ιανουάριο του 2007 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Κατερίνα Μαυρωτά)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης

2/08/2026 - 8:57μμ
Συνεδρίαση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.   Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για πυρκαγιές και κλιματική κρίση: Έχουμε ακόμη μπροστά μας δύσκολες ημέρες

30/07/2026 - 1:15μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Αγαθονήσι, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026   (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Αγαθονήσι: Θα εμποδίσουμε τα άθλια δίκτυα των διακινητών

29/07/2026 - 12:36μμ
Ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης στα κοινοβουλευτικά έδρανα, Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Κυριαζίδης – Χαρακτήρισε «ευχή» το «κάνε κανένα παιδί»

28/07/2026 - 9:55μμ
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: 33 διατάξεις εγκρίθηκαν για να προχωρήσει η διαδικασία – Οι συσχετισμοί της επόμενης Βουλής θα κρίνουν τις τελικές αλλαγές

27/07/2026 - 11:14μμ
Άποψη της αίθουσας όπου συνεδριάζει η Βουλή (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: Σήμερα η πρώτη ψηφοφορία – Οι αλλαγές που προτείνει η ΝΔ

27/07/2026 - 12:08μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης: Συντονισμός Αθήνας και Λευκωσίας για το Κυπριακό και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

25/07/2026 - 3:05μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ασσύριοι πρόσφυγες από το Τιάρι και το Τκουμά κοντά στην Ούρμια, το φθινόπωρο του 1915 (πηγή: William Walker Rockwell, The Pitiful Plight of the Assyrian Christians in Persia and Kurdistan: Described from the Reports of Eye-Witnesses, Νέα Υόρκη, 1916)

7 Αυγούστου: Η μαρτυρία ενός Ασσυρίου που κατέγραψε τη Γενοκτονία «με τα μάτια του»

13 λεπτά πριν
Στον εισαγγελέα οδηγείται η 46χρονη που κατηγορείται για εμπλοκή στον εμπρησμό της Marfin (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)

Υπόθεση Marfin: Στον εισαγγελέα σήμερα η 46χρονη που εκδόθηκε από τη Βρετανία

40 λεπτά πριν
Βόλτα στην Πλάκα με... ομπρελίτσα για τον ήλιο (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Καιρός: Έως 38 βαθμούς η θερμοκρασία – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες

1 ώρα πριν
Άνδρας παρακολουθεί τηλεοπτική μετάδοση με τις τελευταίες εξελίξεις στη σύγκρουση της Υεμένης, στη Σαναά. 6 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Yahya Arhab)

Υεμένη: Οι Χούθι ξανανοίγουν το μέτωπο – 58 νεκροί στη φονικότερη επίθεση από το 2022

9 ώρες πριν
Εκμαγείο απολιθώματος του Μικροράπτορα, ενός από τους μικρότερους μη πτηνούς δεινοσαύρους που έχουν εντοπιστεί, στο Horniman Museum του Λονδίνου (φωτ.: Tom Page / Wikimedia Commons)

Γιατί δεν υπήρχαν δεινόσαυροι σε μέγεθος ποντικιού – Οι «ένοχοι» ήταν τα θηλαστικά

10 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Europa League: Έβαλε δύσκολα στον εαυτό του ο ΠΑΟΚ και ψάχνει διπλό στις Βρυξέλλες

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign