pontosnews.gr
Κυριακή, 23/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το Κρεμλίνο διέψευσε ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Τραμπ

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ έκανε λόγο για «ψευδή πληροφορία» και «καθαρό αποκύημα της φαντασίας»

11/11/2024 - 5:18μμ
Από αριστερά, ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ, σε συνάντησή τους στην Οσάκα της Ιαπωνίας το 2019 (φωτ.: EPA/Lukas Coch)

Από αριστερά, ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ, σε συνάντησή τους στην Οσάκα της Ιαπωνίας το 2019 (φωτ.: EPA/Lukas Coch)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

«Καθαρό αποκύημα της φαντασίας» και «ψευδή πληροφορία» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν τις τελευταίες ημέρες.

Μάλιστα, ο Πεσκόφ συμπλήρωσε ότι ο Πούτιν δεν έχει ακόμη συγκεκριμένα σχέδια να μιλήσει με τον Τραμπ.

Η Washington Post ήταν αυτή που ανέφερε πρώτη, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές, ότι το τηλεφώνημα έλαβε χώρα και ότι ο Τραμπ είπε στον Πούτιν ότι δεν θα πρέπει να κλιμακώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Το πρακτορείο Ρόιτερς μετέδωσε επίσης ότι το τηλεφώνημα έλαβε χώρα, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενη πηγή.

«Αυτό είναι εντελώς αναληθές. Είναι καθαρό αποκύημα της φαντασίας, είναι απλώς ψευδής πληροφορία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πεσκόφ. «Δεν υπήρξε συνομιλία. Αυτό είναι το πιο ξεκάθαρο παράδειγμα της ποιότητας των πληροφοριών που δημοσιεύονται τώρα, μερικές φορές ακόμη και σε αρκετά ευυπόληπτες εκδόσεις», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν ο Πούτιν σχεδιάζει οποιεσδήποτε επαφές με τον Τραμπ, ο Πεσκόφ είπε ότι «Δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένα σχέδια».

Ο πόλεμος που μαίνεται εδώ και δυόμιση χρόνια στην Ουκρανία εισέρχεται σε αυτό που ορισμένοι αξιωματούχοι λένε πως θα μπορούσε να είναι η τελική και πιο επικίνδυνη φάση του, καθώς οι δυνάμεις της Μόσχας προωθούνται με τον πιο γρήγορο ρυθμό τους από τις πρώτες εβδομάδες της σύγκρουσης και η Δύση αναλογίζεται πως θα τελειώσει ο πόλεμος.

Ο Τραμπ είπε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ότι μπορεί να φέρει την ειρήνη στην Ουκρανία μέσα σε 24 ώρες αν εκλεγεί, αλλά δεν έχει πει λεπτομέρειες για το πώς θα επιδιώξει να βάλει τέλος στον μεγαλύτερο χερσαίο πόλεμο στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Πούτιν συνεχάρη τον Τραμπ την Πέμπτη, τον επαίνεσε για το θάρρος που επέδειξε όταν ένας ένοπλος επιχείρησε να τον δολοφονήσει και είπε πως η Μόσχα είναι έτοιμη για διάλογο με τον εκλεγμένο Ρεπουμπλικανό πρόεδρο.

Πόλεμος και ειρήνη

Η Ρωσία στέλνει το μήνυμα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στους συμμάχους τους εδώ και εβδομάδες πως αν δώσουν την άδεια στην Ουκρανία να πλήξει βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος με πυραύλους που της έχει προμηθεύσει η Δύση, η Μόσχα θα το θεωρήσει μεγάλη κλιμάκωση.

Ο Πούτιν είπε στις 12 Σεπτεμβρίου πως η δυτική έγκριση για ένα τέτοιο βήμα θα σήμαινε «απευθείας εμπλοκή χωρών του ΝΑΤΟ, των Ηνωμένων Πολιτειών και ευρωπαϊκών χωρών στον πόλεμο στην Ουκρανία», επειδή στρατιωτικές υποδομές και προσωπικό του ΝΑΤΟ θα χρειαζόταν να αναμιχθούν στη στοχοποίηση και στην πυροδότηση των πυραύλων.

Το Κρεμλίνο δήλωσε πως πιστεύει ότι οι ευρωπαϊκές δυνάμεις είναι αγχωμένες με την εκλογή του Τραμπ, αλλά εξακολουθούν να «διοχετεύουν όπλα στην Ουκρανία προκειμένου να συνεχίσει αυτόν τον πόλεμο μέχρι το τέλος».

«Εμείς, από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε την ΕΣΕ (ειδική στρατιωτική επιχείρηση) μέχρις ότου επιτύχουμε όλους τους στόχους μας», είπε ο Πεσκόφ.

Ο Πούτιν, που διέταξε την εισβολή χιλιάδων στρατιωτών στην Ουκρανία το 2022 έπειτα από οκτώ χρόνια μαχών στην ανατολική Ουκρανία, θεωρεί πως ο πόλεμος είναι μια μάχη ανάμεσα στη Ρωσία και τη φθίνουσα Δύση, η οποία, όπως λέει, αγνόησε τα συμφέροντα της Ρωσίας μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Η Ουκρανία και οι δυτικοί σύμμαχοί της λένε πως ο Πούτιν εξαπέλυσε έναν ιμπεριαλιστικού τύπου πόλεμο εναντίον της μικρότερης γειτονικής της χώρας και έχουν πει κατ΄επανάληψη πως αν η Ρωσία κερδίσει τον πόλεμο, απολυταρχικές χώρες σε όλο τον κόσμο θα πάρουν θάρρος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Μαρκ Κάρνεϊ σε παλαιότερη φωτογραφία, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για το 2026 στην Τουρκία (φωτ.: EPA/NECATI SAVAS)
ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: «Δεχθήκαμε επίθεση» – Απάντηση με αντίμετρα στους νέους δασμούς των ΗΠΑ

23/08/2026 - 3:06μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την αναχώρησή του από τον Λευκό Οίκο (φωτ. αρχείου: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ επιμένει να αποκαλεί «νέο αμερικανικό έδαφος» τα Στενά του Ορμούζ

23/08/2026 - 11:11πμ
(Πηγή: YouTube/CRUX)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 5,9 ρίχτερ στο Τόκιο – Φόβοι για κατολισθήσεις

23/08/2026 - 9:00πμ
Στιγμιότυπο από βίντεο (πηγή: x.com/YappAppLtd)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Επτά νεκροί από σύγκρουση οχήματος που κινούνταν αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας με περιπολικό

22/08/2026 - 8:24μμ
Εξωτερική άποψη της έδρας του TikTok στο Κάλβερ Σίτι της Καλιφόρνια των ΗΠΑ (φωτ.: EPA/Caroline Brehman)
ΚΟΣΜΟΣ

TikTok: Αποζημίωση 400 εκατ. δολαρίων για συλλογή προσωπικών δεδομένων παιδιών στις ΗΠΑ

22/08/2026 - 11:13πμ
(Φωτ. αρχείου: x.com / Recep Tayyip Erdoğan)
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Αντισημίτης δικτάτορας» ο Ερντογάν

21/08/2026 - 8:57μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Fredrik Sandberg)
ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία: Τραυματίες σε σχολείο από επίθεση με σπαθί

21/08/2026 - 6:45μμ
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου (φωτ.: EPA / Amir Cohen)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Νετανιάχου με φόντο τον «Στολίσκο για τη Γάζα»

21/08/2026 - 3:46μμ
(Φωτ.: EPA / Shahzaib Akber)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουάσιγκτον σφίγγει τον οικονομικό κλοιό γύρω από το Ιράν – Απειλές σε όσους στηρίζουν την Τεχεράνη, πιέσεις και στο Ισραήλ για τη Δυτική Όχθη

21/08/2026 - 9:03πμ
(Φωτ.: x.com/@esprimeramx)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 7,2 Ρίχτερ στο νότιο Περού – Ταρακουνήθηκε και η Λίμα

20/08/2026 - 11:39μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Τζιν Κέλι στην εμβληματική σκηνή του «Τραγουδώντας στη βροχή», ψηφιακά επεξεργασμένη για διαφημιστική καμπάνια του Volkswagen Golf GTI, με τον σταρ του Χόλιγουντ να εμφανίζεται να χορεύει breakdance (φωτ.: EPA / Volkswagen Handout)

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Τζιν Κέλι, αυτός που έκανε το Χόλιγουντ να χορεύει στη βροχή

26 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA)

Γιατί η Τουρκία «καταπίνει» την επίθεση του Ισραήλ

54 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: astynomia.gr)

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 48χρονου αστυνομικού για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και ενδοοικογενειακή βία

1 ώρα πριν
Ο πρωθυπουργός του Καναδά Μαρκ Κάρνεϊ σε παλαιότερη φωτογραφία, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για το 2026 στην Τουρκία (φωτ.: EPA/NECATI SAVAS)

Καναδάς: «Δεχθήκαμε επίθεση» – Απάντηση με αντίμετρα στους νέους δασμούς των ΗΠΑ

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Φωτιά σε ελαιώνα στην Ελάτεια Φθιώτιδας – Μήνυμα από το 112

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/profile/Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης»)

Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας «Δημήτριος Υψηλάντης»: Πότε αρχίζουν τα μαθήματα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV