pontosnews.gr
Κυριακή, 18/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ευρωπαϊκό Κύπελλο σπάθης U17: Αργυρό για την Κουρούση, χάλκινο για τον Γρόλλιο

Δύο μετάλλια κατέκτησε η ελληνική ξιφασκία στην Κωνσταντινούπολη

11/11/2024 - 3:02μμ
(Φωτ.: ΕΟΞ)

(Φωτ.: ΕΟΞ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σπουδαίες διακρίσεις είχαν τα ελληνικά σπαθιά στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο σπάθης εφήβων/νεανίδων (U17) που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας μεταξύ 9-10 Νοεμβρίου.

Στα ατομικά παιχνίδια ο Θωμάς Αβραάμ Γρόλλιος (Άρης Θεσσαλονίκης) κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους εφήβους και ακολούθησε η Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στις νεάνιδες.

Στη φάση των πουλ ο Βαγγέλης Κούτλας (Ηλυσιακός ΑΟ) ήταν αήττητος με 6 νίκες, ο Θωμάς Αβραάμ Γρόλλιος (Άρης Θεσσαλονίκης) σημείωσε 5/1 νίκες/ήττες, ο Νίκος Λιβανός (ΑΟ Ασπίδα) και ο Μιχάλης Κουμπάρος (ΑΟ Ασπίδα) σημείωσαν 4/2, ενώ ο Αριστοτέλης Γρόλλιος (Άρης Θεσσαλονίκης) και ο Φίλιππος Αϊβάζης (Άρης Θεσσαλονίκης) 2/4 και πέρασαν στα νοκ-άουτ. Εκτός συνέχειας έμειναν ο Βασίλης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Ασπίδα) με 1/5 νίκες/ήττες και ο Τίμος Γιακουστίδης (Άρης Θεσσαλονίκης) με τον Μάριο Αγγελόπουλο (Άρης Θεσσαλονίκης) που δεν μπόρεσαν να σημειώσουν νίκη.

Στο γύρο των 128 ο Κουμπάρος ηττήθηκε από τον Αιγύπτιο Χάμζα Αμπουχάλα με 15-10, ο Αρ. Γρόλλιος από τον Βούλγαρο Νικολάι-Τόμας Γκεοργκίεφ με 15-4 και ο Αϊβάζης από τον Βούλγαρο Κονσταντίν Ατανάσοφ με 15-6 και κατέκτησαν την 71η, την 103η και την 114η θέση αντίστοιχα. Άνευ αγώνα πέρασε ο Κούτλας, ενώ ο Θ. Γρόλλιος νίκησε 15-2 τον Τούρκο Κάαν Λέον Γκούβεν και ο Λιβανός νίκησε 15-10 τον Τούρκο Ερέν Ασλάν.

Στον γύρο των 64 σταμάτησε την πορεία του Λιβανός που ηττήθηκε από τον Τούρκο Μουχάμεντ Αρντά Μπασάρ με 15-13 κατέκτησε την 45η θέση. Οι Κούτλας και Θ. Γρόλλιος έφτασαν στα προημιτελικά σημειώνοντας τρεις διαδοχικές νίκες. Ο Γρόλλιος νίκησε τον Βούλγαρο Άνγκελ Ντότσεφ με 15-7, τον Καζακστανό Αϊμπάρ Καγίμ με 15-9 και τον Σαναζάρ Αμπούλοφ με 15-11, ενώ ο Κούτλας νίκησε τον Τούρκο Εμίρ Καραγκιουλέ με 15-12, τον Ρουμάνο Αντριάν Στεφάν Φάτου με 15-6 και τον Μαλαισιανό Έινταν Τζάρεντ Μάρκους Λι με 15-13.

Οι δύο Έλληνες διασταυρώθηκαν στον προημιτελικό για την είσοδο στην τετράδα και το βάθρο της διοργάνωσης. Ο Γρόλλιος ήταν ο νικητής της αναμέτρησης με τον Κούτλα με 15-5 και εξασφάλισε το πρώτο του διεθνές μετάλλιο στη κατηγορία των εφήβων. Ο Κούτλας, αθλητή του Παναγιώτη Τζινιόλη, ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διοργάνωση της Πόλης με την πολύ τιμητική 5η θέση.

Μπορεί στη συνέχεια ο Γρόλλιος να μην μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση και να ηττήθηκε με 15-11 στον ημιτελικό από τον Τούρκο Γιγκίτ Αγιάζ, αλλά ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου και πέρασε στον λαιμό του το χάλκινο μετάλλιο. Ο αθλητής των Πάνου Τελιπορανίδη και Γιώργου Τσουρούτα με τους βαθμούς που συγκέντρωσε ανέβηκε και στην 6η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης εφήβων με 119β.

Κατάταξη εφήβων:

3ος – Θωμάς Αβραάμ Γρόλλιος (Άρης Θεσσαλονίκης) – χάλκινο μετάλλιο
5ος – Βαγγέλης Κούτλας (Ηλυσιακός ΑΟ)
45ος – Νίκος Λιβανός (ΑΟ Ασπίδα)
71ος – Μιχάλης Κουμπάρος (ΑΟ Ασπίδα)
103ος – Αριστοτέλης Γρόλλιος (Άρης Θεσσαλονίκης)
114ος – Φίλιππος Αϊβάζης (Άρης Θεσσαλονίκης)
130ος – Βασίλης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Ασπίδα)
146ος – Τίμος Γιακουστίδης (Άρης Θεσσαλονίκης)
149ος – Μάριος Αγγελόπουλος (Άρης Θεσσαλονίκης)

Τη σκυτάλη πήραν οι νεάνιδες. Στη φάση των πουλ η Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) ήταν αήττητη με έξι νίκες, ενώ στα νοκ-άουτ πέρασαν και οι Εβίτα Καβέλη (ΟΣΦΠ) με 4/1 νίκες/ήττες, Αγγελική Γλυκή (Ηλυσιακός ΑΟ) με 4-2, Βικτώρια Καρολίνα Λιβανού (ΑΟ Ασπίδα) με 3-3 και Ελεονώρα Γκριμπαβιώτη (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) με 2-4. Εκτός συνέχειας έμεινε η 13χρονη Φιλομήλα Ασημακοπούλου που δεν μπόρεσε να καταγράψει νίκη και κατέκτησε τελικά την 153η θέση.

Στον γύρο των 128 η Κουρούση πέρασε άνευ αγώνα και η Γλύκη επικράτησε της Γαλλίδας Λουίζ Νασάρ με 15-3. Η Καβέλη ηττήθηκε από την Τουρκάλα Εκρίν Ντουρού Μπασκαλάρ με 15-12, η Λιβανού αποσύρθηκε για ιατρικούς λόγους από την αναμέτρηση με την Βουλγάρα Μάγια Αντόνοβα, ενώ η Γκριμπαβιώτη ηττήθηκε με 15-12 από την Ουζμπέκα Καρίνα Κουρμπόνοβα. Οι Ελληνίδες κατέκτησαν την 69η, 97η και την 102η θέση αντίστοιχα.

Στο γύρο των 64 η Τουρκάλα Ετσέ Οζτούρκ ήταν αυτή που κατάφερε να σταματήσει την πορεία της 13χρονης Γλυκή που ολοκλήρωσε την παρουσία της με την 41η θέση και πήρε πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον. Η Κουρούση προχώρησε σε πέντε διαδοχικές νίκες στα νοκ-άουτ: στο Τ64 νίκησε τη Βουλγάρα Μόνικα Νικόλοβα με 15-10, στο Τ32 την Ουζμπέκα Αϊγκιούλ Σαμουράτοβα με 15-12, στο Τ16 την Ζουλιέτ Καϊρέ με 15-9, στον προημιτελικό την Τουρκάλα Ιρμάκ Σενόγλου με 15-10 και στον ημιτελικό την Αιγύπτια Χαντίτζα Αμπουαλάμ με 15-12. Στον μεγάλο τελικό έδωσε μάχη για τον τίτλο αλλά ήττήθηκε στον τελευταίο πόντο με 15-14 από τη Βρετανίδα Μάγια Σάτον και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.

Είναι το δεύτερο διεθνές μετάλλιο που κατακτά η αθλήτρια του Γιάννη Νοταρά στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν μετά το χρυσό που είχε κατακτήσει στο πρώτο Ευρωπαϊκό Κύπελλο στην Τιφλίδα της Γεωργίας τον Οκτώβριο. Πλέον η Κουρούση έχει συγκεντρώσει 221β και βρίσκεται στο Νο2 της ευρωπαϊκής κατάταξης σπάθης νεανίδων, πίσω μόνο από την περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης της κατηγορίας, της Ιταλίδας Βιτόρια Μότσι.

Κατάταξη νεανίδων:

2η – Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) – αργυρό μετάλλιο
41η – Αγγελική Γλυκή (Ηλυσιακός ΑΟ)
69η – Εβίτα Καβέλη (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
97η – Βικτώρια Καρολίνα Λιβανού (ΑΟ Ασπίδα)
102η – Ελεονώρα Γκριμπαβιώτη (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων)
153η – Φιλομήλα Ασημακοπούλου (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων)

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Greek Basketball League: Άνετα ο Ολυμπιακός το Μαρούσι – Νίκες για ΑΕΚ, Πανιώνιο

17/01/2026 - 9:27μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο της Τουρκίας η Εθνική

17/01/2026 - 8:33μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI - MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κύπελλο Ελλάδας: Στο Final 8 ο Άρης

17/01/2026 - 7:32μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σεραφείμ Καραμβαλάσης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Super League: Νίκη… ελπίδας ο Πανσερραϊκός

17/01/2026 - 5:57μμ
Ο ηθοποιός Δημήτρης Μακαλιάς (φωτ.: opap.gr)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Δημήτρης Μακαλιάς σκίζει το σενάριο και μετατρέπει το GAME TIME σε stand-up show

16/01/2026 - 12:35μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Ιστορική νίκη επί της Κροατίας η Ελλάδα και βλέπει ημιτελικά

15/01/2026 - 11:42μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Begum Unal)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Euroleague: Ήττα στο Μόναχο για τον Παναθηναϊκό

15/01/2026 - 10:47μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κύπελλο Ελλάδας: Πέρασαν ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΟΦΗ, Λεβαδειακός στα ημιτελικά

14/01/2026 - 10:51μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Euroleague: Περίπατος στο Βελιγράδι για τον Ολυμπιακό

14/01/2026 - 10:30μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

EuroCup: Νέα κακή εμφάνιση και ήττα για τον Άρη από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ

14/01/2026 - 10:21μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

O Ντόναλντ Τραμπ (φωτ.: European Union)

Κλιμακώνεται η ένταση ΗΠΑ – Ευρώπης με φόντο τη Γροιλανδία: Δασμοί, αντιδράσεις και έκτακτη κινητοποίηση της ΕΕ

3 ώρες πριν
Παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον δήμαρχο Πατρέων για την έναρξη του καρναβαλιού της Πάτρας σήμερα, 17 Ιανουαρίου (φωτ.: EUROKINISSI)

Με λάμψη, παλμό και χιλιάδες συμμετέχοντες άνοιξε η αυλαία για το Πατρινό Καρναβάλι

3 ώρες πριν
Χιλιάδες διαδηλωτές πήραν μέρος στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία δημαρχείου, στο κέντρο της Κοπεγχάγης (φωτ.: EPA/Emil Nicolai Helms)

Χιλιάδες κόσμου στη Δανία και τη Γροιλανδία διαδήλωσαν ενάντια στις επεκτατικές διαθέσεις Τραμπ

4 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Καλαμαριάς «Οι Μίθριοι»)

Οι «Μίθριοι» της Καλαμαριάς κόβουν αύριο τη βασιλόπιτά τους

4 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Ιστορική υπογραφή Ευρωπαϊκής Ένωσης – Mercosur: Τέλος σε 25 χρόνια διαπραγματεύσεων, αρχή για τη μεγαλύτερη ζώνη ελεύθερου εμπορίου

4 ώρες πριν
Η Κεντρική Σχολή των Σουρμένων εγκαινιάστηκε τον Ιανουάριο του 1888. Το 1914 είχε συνολικά 220 μαθητές (πηγή: ozhanozturk.com)

Μια περιπέτεια στα Σούρμενα – Στο έλεος των Τούρκων η ενορία Καρακαντζή

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign