pontosnews.gr
Τετάρτη, 21/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γερμανία: Ενδεχόμενο για ψήφο εμπιστοσύνης πριν από τα Χριστούγεννα αφήνει ο Όλαφ Σολτς

«Όταν κάτι έχει τελειώσει, πρέπει να τελειώνει» είπε σε συνέντευξή του ο Γερμανός καγκελάριος

11/11/2024 - 8:39πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Clemens Bilan)

(Φωτ. αρχείου: EPA / Clemens Bilan)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Το ενδεχόμενο να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Bundestag πριν από τα Χριστούγεννα, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για πρόωρες εκλογές, άφησε ανοικτό το βράδυ της Κυριακής ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο οποίος αρχικά είχε ανακοινώσει ότι θα απευθυνόταν στους βουλευτές τη 15η Ιανουαρίου.

Σε συνέντευξή του στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, ο Σολτς δήλωσε ότι δεν θα είχε πρόβλημα με αυτό, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει συμφωνία για ημερομηνία μεταξύ του αρχηγού του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Λαρς Κλίνγκμπαϊλ και του αρχηγού του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς.

«Θα την τηρήσω», διαβεβαίωσε ο καγκελάριος, και πρόσθεσε ότι επιθυμεί να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες.

Ο Όλαφ Σολτς απέρριψε την κατηγορία ότι είχε προσχεδιάσει τη διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού, τονίζοντας ότι πάλεψε μέχρι το τέλος προκειμένου να διασφαλίσει ότι ο τρικομματικός συνασπισμός θα παρέμενε ενωμένος, αλλά τελικά δεν κατέστη δυνατό. Εξήγησε πως τάσσεται υπέρ «του συμβιβασμού και της συνεργασίας» αλλά «όταν κάτι έχει τελειώσει, πρέπει να τελειώνει», έκρινε ο καγκελάριος, συμπληρώνοντας ότι «χωρίς τις επανειλημμένες προσπάθειές μου για συνεργασία και συμβιβασμούς, η κυβέρνηση δεν θα είχε διαρκέσει τόσο. Δεν θα υπήρχε καν».

Αναφερόμενος στον προσωπικό δημόσιο απολογισμό της σχέσης του με τον αρχηγό του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ, ο Σολτς έκανε λόγο για κάτι «αξιοπρεπές, σαφές, ξεκάθαρο και πολύ κατανοητό για όλους τους πολίτες».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε πεπεισμένος ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος του κόμματός του (SPD) για την καγκελαρία, διέκρινε «καλές πιθανότητες» το SPD να κερδίσει τις εκλογές, ενώ υποστήριξε ότι είναι «λίγο πιο ψύχραιμος» από τον αντίπαλό του Μερτς στο χειρισμό κρατικών υποθέσεων.

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία δήλωσε ότι θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν «σύντομα», διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι θα το αποφασίσει σε συνεννόηση με την ουκρανική ηγεσία. Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη τηλεφωνική συνομιλία με τον Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι δρομολογείται.

Έσπευσε δε να εξηγήσει πως «χορεύουμε με όποιον βρίσκεται στην αίθουσα».

«Πρόκειται για την πιο ισχυρή δημοκρατία στον κόσμο και θα εξακολουθήσει να είναι εταίρος μας», πρόσθεσε, παίρνοντας αποστάσεις από την δήλωση του Μερτς ότι ο Τραμπ συνιστά κίνδυνο για τη δημοκρατία.

Ο Σολτς κλήθηκε ακόμη να απαντήσει σε σχόλιο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο και ιδιοκτήτη της πλατφόρμας Χ, του Ίλον Μασκ, ο οποίος μετά τη διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού έγραψε σε ανάρτησή του: «Ο Όλαφ Σολτς είναι ανόητος».

«Με τιμά», περιορίστηκε να πει ο καγκελάριος.

• Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φ. Καραβίτη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA/JIM LO SCALZO/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ καλεί την Ουκρανία να συμφωνήσει με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου – Τριμερή συνάντηση ζητά ο Ζελένσκι

20/10/2026 - 11:09μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Πολιτική σύγκρουση για τα επεισόδια και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι

20/10/2026 - 8:28μμ
Το αεροσκάφος «P-8 Poseidon» (πηγή: Darren Koch / commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αμερικανικό αεροσκάφος περιπολεί πάνω από τον Εύξεινο Πόντο κατόπιν αιτήματος της Βουλγαρίας

20/10/2026 - 8:00μμ
Η Βρετανο-Ιρανή δημοσιογράφος Κριστιάν Αμανπούρ  ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού δικτύου CNN (φωτ.: EPA/ FEHIM DEMIR)
ΚΟΣΜΟΣ

Τέλος εποχής στο CNN για την Κριστιάν Αμανπούρ έπειτα από 43 χρόνια

20/10/2026 - 5:42μμ
(Φωτ.: EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Η Βουλή της Λιβύης ενέκρινε τη συμφωνία για οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών με την Τουρκία

20/10/2026 - 4:45μμ
Γκράφιτι διαδηλωτών στο άγαλμα της Δημοκρατίας στο Παρίσι, μετά τις συγκρούσεις με την αστυνομία κατά τις πανεθνικές κινητοποιήσεις ενάντια στην ακρίβεια, στις 18 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Mohammed Badra)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρώπη: Η οργή για τα καύσιμα δίνει ώθηση στην ακροδεξιά

20/10/2026 - 3:26μμ
Διαδηλώτρια τοιχοκολλάει φωτογραφίες έξω από το γραφείο του Έντι Ράμα. Η λέξη «διάλογος» συνοδεύει τα αποδεικτικά στοιχεία για την αστυνομική βία. Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2026 (πηγή: YouTube / Report TV)
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Πανεπιστημιακοί στους δρόμους με τους φοιτητές – Ο Ράμα μιλά για «υβριδικό πόλεμο»

20/10/2026 - 2:38μμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ο Σεχμπάζ Σαρίφ μετά την υπογραφή της «Συμφωνίας Κοινής Άμυνας της Μέκκας». Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Στη Βουλή η «Συμφωνία της Μέκκας» – Τι προβλέπει η ρήτρα κοινής άμυνας

20/10/2026 - 1:54μμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλάει σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο λίγο πριν φύγει για προεκλογική συγκέντρωση στο Κάνσας στην Ουάσινγκτον (φωτ.:  EPA/JIM LO SCALZO)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: «Δώσαμε πολλά στην Ουκρανία, δεν λάβαμε τίποτα» – Οργή Ζελένσκι για το «μπλόκο» στους Patriot

20/10/2026 - 11:39πμ
Περαστικοί μπροστά σε καμένο αυτοκίνητο στο Παρίσι, στις 18 Οκτωβρίου 2026, μετά τις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στη διάρκεια των πανεθνικών κινητοποιήσεων κατά του υψηλού κόστους διαβίωσης (φωτ.: EPA / Mohammed Badra)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Περίμεναν 230.000 διαδηλωτές, βγήκαν 550.000 – Οι υπηρεσίες πληροφοριών στο στόχαστρο

20/10/2026 - 8:31πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε Δημόσιο, σχολεία και συντάξεις – Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και όλη τη χώρα

12 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Τρυψάνης)

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 29χρονος μετά από επίθεση για το πατίνι του

37 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Θεσσαλονίκη: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με αιτήματα για την Παιδεία – Κλειστοί πέντε σταθμοί του μετρό

1 ώρα πριν
(Φωτ.: picabay.com)

Τι αλλάζει από 1η Νοεμβρίου σε προσλήψεις και μισθούς – Τι θα αναφέρουν οι αγγελίες εργασίας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Καιρός: Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Πού αναμένονται βροχές

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων)

Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων: Νέα στέγη για τον σύλλογο και την ποντιακή κληρονομιά

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV