pontosnews.gr
Πέμπτη, 23/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η τουριστική προώθηση της Μάλτας μέσα από ένα ελληνικό χειροποίητο επιτραπέζιο παιχνίδι

Πώς μια μικρή ελληνική οικογενειακή επιχείρηση έφτασε να προωθεί παγκοσμίως την ιστορία και τον πολιτισμό της μεσογειακής χώρας

10/11/2024 - 10:18πμ
Η Κατερίνα Κυριακούδη με τον Κωνσταντίνο Τζαγκαράκη (δεξιά) και τον πρέσβη της Μάλτας Joseph  Cushieri (κέντρο) κατά την παρουσίαση του παιχνιδιού στην πρεσβεία της Μάλτας στην Αθήνα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η Κατερίνα Κυριακούδη με τον Κωνσταντίνο Τζαγκαράκη (δεξιά) και τον πρέσβη της Μάλτας Joseph Cushieri (κέντρο) κατά την παρουσίαση του παιχνιδιού στην πρεσβεία της Μάλτας στην Αθήνα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Όλα άρχισαν από έναν καυγά για τη μουσική μέσα στο αυτοκίνητο. Τότε, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ένα νεαρό ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη, η Κατερίνα Κυριακούδη και ο Κωνσταντίνος Τζαγκαράκης, αποφάσισαν να παίξουν ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι, το οποίο μετατράπηκε σε επιχειρηματική πρόταση και ξεπέρασε πολύ γρήγορα τα σύνορα της Ελλάδας.

Πρόκειται για έναν κύλινδρο γνώσης, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που παράγεται και μοντάρεται εξολοκλήρου στο χέρι, και το οποίο έχει προταθεί να αποτελέσει το βασικό εργαλείο τουριστικής προώθησης της Μάλτας από όλες τις διπλωματικές αποστολές και αρχές της χώρας.

Είναι βασισμένο στην ιστορία, τα μνημεία, τα αξιοθέατα, την κουλτούρα, ακόμα και τα φαγητά της μοναδικής χώρας της Μεσογείου και έχει στόχο την προώθηση της Μάλτας σε ολόκληρο τον κόσμο, ως έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό.

Το παιχνίδι έχει κατασκευαστεί σε μορφή κυλίνδρου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Αποτελεί πραγματικά μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς η ανάθεση αυτού του έργου, μιας και αποτελούμε μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση και μια εκ των ελαχίστων εταιρειών στην Ελλάδα που κατασκευάζουν επιτραπέζια παιχνίδια», επισήμανε η Κατερίνα Κυριακούδη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και εξήγησε πως υπεύθυνοι μίας από τις σημαντικότερες εταιρείες επιτραπέζιων παιχνιδιών, «είδαν τα παιχνίδια μας στη μεγαλύτερη έκθεση παιχνιδιών της Νυρεμβέργης τον Γενάρη του 2024 και μας ανέθεσαν τον σχεδιασμό και την παραγωγή ενός επετειακού κυλίνδρου γνώσης, ένα τουριστικό παιχνίδι – προϊόν όπου θα προωθεί, την ιστορία, τα μνημεία, τα αξιοθέατα, την κουλτούρα, τα φαγητά και άλλα πολιτισμικά στοιχεία της χώρας τους».

Πώς παίζεται

Πώς παίζεται όμως αυτό το ξεχωριστό παιχνίδι – τουριστικός οδηγός; Κάθε κύλινδρος γνώσης περιλαμβάνει 70 κάρτες διπλής όψης με φωτογραφίες μνημείων, συμβόλων, εθνικών φαγητών και άλλων στοιχείων της κουλτούρας αυτής της νησιωτικής χώρας. Ταυτόχρονα, οι κάρτες φιλοξενούν έξυπνες πληροφορίες και ιστορικά δεδομένα καθώς και μια ερώτηση πολλαπλής επιλογής. Σκοπός του παιχνιδιού είναι ο παίκτης να συλλέξει /κερδίσει τις περισσότερες κάρτες (τάπες) του παιχνιδιού, απαντώντας σωστά στις ερωτήσεις. Έτσι ανακηρύσσεται νικητής.

«Μας τιμά ιδιαιτέρως το γεγονός πως από μια δική μας ιδέα, γεννήθηκε ένα ξεχωριστό προϊόν που έρχεται να εξάγει πολιτισμό σε ολόκληρο τον κόσμο. Το παιχνίδι αυτό εκτός από ψυχαγωγικό εργαλείο, θα αποτελέσει και έναν δίαυλο διασποράς γνώσης, ένα πρωτότυπο τουριστικό προϊόν έτοιμο να προάγει τον πολιτισμό, την κουλτούρα, την ιστορία, τα αξιοθέατα και τα μνημεία αυτής της τόσο μοναδικής χώρας της Μεσογείου», υπογράμμισε η Κατερίνα Κυριακούδη.

Μνημεία, τοπωνύμια και αξιοθέατα της Μάλτας απεικονίζονται στις κάρτες του παιχνιδιού (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Όπως η ίδια τόνισε, «τον Απρίλιο του 2024 μας ανατέθηκε ο σχεδιασμός και η κατασκευή του παιχνιδιού. Σε τρεις μόλις μήνες τα πρώτα 3.000 παιχνίδια ήταν έτοιμα και ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Ελλάδα, ώστε μέσα από το παιχνίδι, τη διασκέδαση και τα κουίζ γνώσεων να αναδειχθεί η ομορφιά της Μάλτας».

Αξιοθέατα, μνημεία, κάστρα, διάσημες παραλίες, εθνικά φαγητά, ιστορικά γεγονότα, μεγάλοι καλλιτέχνες και πολλά ακόμη στοιχεία της χώρας, επιλέχθηκαν και ενσωματώθηκαν στις κάρτες του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι παρουσιάστηκε επίσημα και στην πρεσβεία της Μάλτας στην Αθήνα, στον πρέσβη της Μάλτας Joseph Cushieri όπου το νεαρό ζευγάρι είχε την ευκαιρία να περιγράψει τη μέθοδο παραγωγής, τα ανακυκλώσιμα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του, τον τρόπο παιχνιδιού αλλά και τις ευκαιρίες που ανοίγει μια τόσο απλή ιδέα, στη διάδοση του πολιτισμού και της ιστορίας της χώρας τους, ενισχύοντας ταυτόχρονα τις εμπορικές σχέσεις Ελλάδας – Μάλτας σε μια τόσο ξεχωριστή κατηγορία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Θανάσης Δημόπουλος/ Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Μάτι: Οκτώ χρόνια μετά, η μνήμη παραμένει ζωντανή – Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την τραγωδία

23/07/2026 - 10:24πμ
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με μαχαίρι στην Ακρόπολη: Σήμερα απολογείται ο 60χρονος – Τι εξετάζουν οι Αρχές

23/07/2026 - 9:03πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: O 28χρονος φέρεται να ομολόγησε την πράξη του

23/07/2026 - 8:35πμ
(Φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)
ΕΛΛΑΔΑ

Από τους 43°C στη δροσιά: Υποχωρεί ο καύσωνας, πέφτει αισθητά η θερμοκρασία

23/07/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη 28χρονος για τη δολοφονία του 73χρονου ποινικολόγου Σταύρου Γεωργίου

22/07/2026 - 11:15μμ
(Φωτ.: ΜΕΤΕΟ/ΕΑΑ)
ΕΛΛΑΔΑ

Καύσωνας με θερμοκρασίες πάνω από 43°C – Η αποτίμηση της πιο ζεστής ημέρας του φετινού καλοκαιριού

22/07/2026 - 10:20μμ
Πιτσιρικαρία στη θάλασσα της Κερασούντας, σε καρτ ποστάλ εποχής
ΕΛΛΑΔΑ

Καλοκαιρινές αναμνήσεις: Παιχνίδια στη θάλασσα της Κερασούντας – Όταν τα παιδιά έπαιζαν ανέμελα στις ακτές του Εύξεινου Πόντου

22/07/2026 - 9:01μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ανδρέας Αλεξόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος ο Τζέιμς Δαλαμάγκας – Το Συμβούλιο Εφετών Πατρών απέρριψε το αίτημα έκδοσής του στην Αυστραλία

22/07/2026 - 7:42μμ
Το σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη (φωτ.: MOTIONTEAM / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Πρόταση για Ειδικό Δικαστήριο για Τριαντόπουλο και Αγοραστό

22/07/2026 - 5:38μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Red Code την Πέμπτη σε Αττική, Εύβοια και Ρόδο – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

22/07/2026 - 5:14μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Θανάσης Δημόπουλος/ Eurokinissi)

Μάτι: Οκτώ χρόνια μετά, η μνήμη παραμένει ζωντανή – Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την τραγωδία

6 λεπτά πριν
Διαδήλωση κατά του σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ, το 1908, στο Ιπποδρόμιο της Κωνσταντινούπολης (πηγή: Dwight, Harry Griswold (1915) Constantinople, Old and New, New York & London: Harper Brothers, p. 465)

Θεσσαλονίκη: Η επανάσταση των Νεοτούρκων το 1908 και το μυστικό κίνημα

33 λεπτά πριν
(Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου»/Facebook)

Με μεγάλο ποντιακό γλέντι ολοκληρώθηκε το πανηγύρι της Αγίας Τριάδας των «Ακριτών του Πόντου»

59 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Επίθεση με μαχαίρι στην Ακρόπολη: Σήμερα απολογείται ο 60χρονος – Τι εξετάζουν οι Αρχές

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: O 28χρονος φέρεται να ομολόγησε την πράξη του

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Από τους 43°C στη δροσιά: Υποχωρεί ο καύσωνας, πέφτει αισθητά η θερμοκρασία

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign