pontosnews.gr
Σάββατο, 31/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γεραπετρίτης-Φιντάν: Όλα όσα έγιναν στο ελληνοτουρκικό ραντεβού

Σημεία προσέγγισης αναζητούν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών – Πότε θα γίνει η νέα συνάντηση

8/11/2024 - 4:03μμ
O υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Τούκος ομόλογός του Χακάν Φιντάν, νωρίτερα και ενώ κάνουν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιάννης Κολεσίδης)

O υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Τούκος ομόλογός του Χακάν Φιντάν, νωρίτερα και ενώ κάνουν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιάννης Κολεσίδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την αξιολόγηση των προϋποθέσεων που πρέπει να υπάρχουν για την εκκίνηση μίας ουσιαστικής συζήτησης για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο συμπεριέλαβε η ατζέντα του Έλληνα ΥΠΕΞ Γιώργου Γεραπετρίτη και του Τούρκου ομολόγου του Χακάν Φιντάν που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα.

«Είχαμε μία αρχική, ειλικρινή προσέγγιση ενός δύσκολου, αλλά και κρίσιμου ζητήματος. Oι θέσεις μας όσον αφορά το εύρος της συζήτησης αφίστανται, με τη θέση μας να αφορά τη μία και μόνη διαφορά», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε: «Προσηλωμένοι, ωστόσο, σε μία ειλικρινή προσπάθεια επίτευξης προόδου μέσω του διαλόγου, θα συνομιλήσουμε για το θέμα αυτό σε επόμενη συνάντησή μας στο εγγύς μέλλον».

«Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που συνεχίζουν να υπάρχουν», επεσήμανε υπογραμμίζοντας: «Ακόμη και όταν δεν βρίσκουμε εύκολα λύσεις, συζητούμε με συνείδηση της ιστορικής μας ευθύνης έναντι των λαών μας και των επόμενων γενεών, με συνείδηση της ανάγκης σε αυτούς τους καιρούς πολλαπλών κρίσεων να συνεισφέρουμε στην ειρήνη, τη σταθερότητα, τη διαφύλαξη του διεθνούς δικαίου και την ευημερία των λαών».

Στην Αθήνα ο επόμενος γύρος πολιτικού διαλόγου και θετικής ατζέντας

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως μετά τη συνάντηση των ηγετών των δύο χωρών του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, και του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Βίλνιους το περασμένο έτος, όπου καθορίστηκε το πλαίσιο του διαλόγου, ο ίδιος είχε επισκεφθεί την Άγκυρα και είχε αναφερθεί στις τρεις βασικές επιδιώξεις:

  1. Να επιλύουμε θέματα αιχμής και να αποσυμπιέζουμε εντάσεις, ώστε να προλαμβάνουμε επικίνδυνες κρίσεις.
  2. Να οργανώνουμε τις συζητήσεις στις βάσεις τριών πυλώνων: Του πολιτικού διαλόγου, της θετικής ατζέντας και των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης
  3. Να προετοιμάζουμε τις επαφές των δύο ηγετών, ώστε να προκύπτει διαρκής, ισχυρή πολιτική εντολή στο υψηλότερο επίπεδο.

Όπως υπενθύμισε, στους 16 μήνες που μεσολάβησαν έχουν παραχθεί απτά αποτελέσματα, καθώς οι ηγέτες των δύο χωρών ήδη έχουν συναντηθεί έξι φορές, έλαβε χώρα το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας στην Αθήνα, όπου υπεγράφη και η Διακήρυξη των Αθηνών, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί δύο γύροι πολιτικού διαλόγου και θετικής ατζέντας και τρεις κύκλοι για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, η τελευταία μόλις προχθές.

«Συμφωνήσαμε ότι ο επόμενος γύρος πολιτικού διαλόγου και θετικής ατζέντας θα γίνει στην Αθήνα τον επόμενο μήνα 2-3 Δεκεμβρίου», είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Δεν ισχυρίζομαι ότι μέσω του διαλόγου, που έχουμε αναπτύξει, λύθηκαν με έναν μαγικό τρόπο τα προβλήματα στις σχέσεις των δυο χωρών», τόνισε για συμπληρώσει: «Υπήρξαν πράγματι και δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, όμως σε όλες τις περιπτώσεις υπήρξε άμεσος και ειλικρινής δίαυλος που απέτρεψε την κλιμάκωση».

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι οι επαφές αποκτούν μία κανονικότητα. Την κανονικότητα που πρέπει να έχουν οι επαφές δύο γειτόνων που συνυπάρχουν σε μία εξαιρετικά περίπλοκη γειτονιά», επεσήμανε.

Άλλωστε, όπως υποστήριξε, η απευθείας επικοινωνία των δύο λαών, όπως αυτή που καλλιεργήθηκε με την «ιδιαίτερα επιτυχή», επιτόπια βίζα σε 10 ελληνικά νησιά για Τούρκους πολίτες και τις οικογένειές τους, «συμβάλει στην αμοιβαία κατανόηση και στην άρση των στερεοτύπων».

«Σκοπός μας είναι να φέρουμε κοντά τους δύο λαούς», υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Σε έναν κόσμο γεμάτο διχασμούς, μία ενωμένη ευρωπαϊκή Κύπρος θα αποτελούσε οικουμενικό σύμβολο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η προετοιμασία του 6ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας, που όπως ανέφερε ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα αποτελέσει ένα περαιτέρω βήμα για την εμπέδωση του θετικού κλίματος μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα προσβλέπει στην περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε τομείς όπως η οικονομία, ο τουρισμός, το εμπόριο, ο πολιτισμός. Ήδη το διμερές εμπόριο έχει σημειώσει μία σημαντική αύξηση κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους και στόχος είναι να φτάσει τα 10 δισ. δολάρια.

Ακόμη, συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας στις υποψηφιότητες σε διεθνείς οργανισμούς. Οι δύο χώρες έχουν από κοινού υποβάλει υποψηφιότητα για δύο από τις τέσσερις κορυφαίες θέσεις του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, τη θέση του γενικού γραμματέα και τη θέση του διευθυντή του Γραφείου για τους Δημοκρατικούς Θεσμούς και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Πάγιες οι θέσεις της Ελλάδας στο Κυπριακό

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, επεσήμανε τις πάγιες θέσεις της χώρας για μία λύση βασισμένη στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στο πλαίσιο μίας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

«Παρά τις διαφορές μας, ελπίζουμε ότι η άτυπη συνάντηση της 15ης Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη και τα βήματα που συμφωνήθηκαν εκεί θα δημιουργήσουν συνθήκες για την επανέναρξη ενός παραγωγικού διαλόγου για μία βιώσιμη, δίκαιη και λειτουργική λύση. Σε έναν κόσμο γεμάτο διχασμούς, μία ενωμένη ευρωπαϊκή Κύπρος, πέρα από τις συνθήκες ευημερίας που θα δημιουργούσε για τους πολίτες της, θα αποτελούσε ένα εξαιρετικά σημαντικό οικουμενικό σύμβολο», υπογράμμισε.

Σε κάθε περίπτωση, όπως πρόσθεσε, «επιβεβαιώσαμε τη βούλησή μας για τη διατήρηση του κλίματος που έχουμε καταφέρει να οικοδομήσουμε, με αμοιβαίο σεβασμό, επί τη βάσει των αρχών του Διεθνούς Δικαίου, του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και με συναίσθηση της ευθύνης μας για τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας».

Ανησυχία για κλιμάκωση της κρίσης στη Μ. Ανατολή

Ακόμη, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον, η συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι εξελίξεις στον Καύκασο, τα Βαλκάνια και ιδιαίτερα η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

«Η Ελλάδα αναγνωρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, απέναντι στην τρομοκρατική δράση που εκκίνησε την 7η Οκτωβρίου 2023 και καλεί για την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε:

Η θέση της Ελλάδας ως Μη Μόνιμου Μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη διετία 2025-2026 «δίνει σημαντικό ρόλο, αλλά και ευθύνη, ώστε να συμβάλουμε στην ειρηνική επίλυση των διεθνών διενέξεων και στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων», επεσήμανε, ενώ ευχαρίστησε τον Χακάν Φιντάν για τη στήριξη της ελληνικής υποψηφιότητας.

«Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου, αφενός για τις προσπάθειες που και οι δύο πλευρές έχουν καταβάλει για την ενίσχυση της διμερούς μας συνεργασίας και αφετέρου για την άμεση επικοινωνία σε πολλά επίπεδα και βεβαίως στο δικό μας επίπεδο, των υπουργών Εξωτερικών», κατέληξε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Χακάν Φιντάν: Πρέπει να κινούνται οι χώρες μας εντός αμοιβαίας εμπιστοσύνης

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν ξεκινώντας τις δηλώσεις του ευχαρίστησε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη για τη θερμή φιλοξενία και είπε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες προχωράνε προς θετική κατεύθυνση, και ενισχύεται η πολυδιάστατη συνεργασία σε τομείς όπως η οικονομία, ο τουρισμός και ο πολιτισμός.

Υπάρχουν νέα πεδία συνεργασίας είπε και προσέθεσε ότι συνεργαζόμαστε και προσπαθούμε να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλο.

«Στη δύσκολη αυτή γεωγραφία οι δυο χώρες πρέπει να κινούνται εντός αμοιβαίας εμπιστοσύνης και μπορούμε να συμβάλλουμε στην ευημερία των λαών μας με την προσέγγιση win win» είπε και προσέθεσε ότι οι δυο ηγέτες κ.κ. Ερντογάν και Μητσοτάκης έθεσαν την πολιτική τους βούληση προς αυτή την κατεύθυνση.

Η αιώνια γειτονιά μας πρέπει να μετατραπεί σε αιώνια φιλία, είπε ο Χακάν Φιντάν και τόνισε ότι κατά τη συνάντηση με τον Γιώργο Γεραπετρίτη μελετήσαν τον οδικό χάρτη για τους επόμενους μήνες. Επιβεβαίωσε ότι στις αρχές του 2025 θα γίνει στην Άγκυρα η 6η συνάντηση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας και είπε ότι συζητήσανε πιθανές συμφωνίες επάνω στη σύνοδο αυτή, ενώ αυξάνονται και οι επαφές μεταξύ των υπόλοιπων υπουργείων. Παράλληλα είπε ότι συνεχίζονται οι κοινές προσπάθειες να αυξηθεί στα 10 δισ. δολάρια ο όγκος του διμερούς εμπορίου.

Αναφερόμενος στα θέματα που αφορούν το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι «πρέπει να φερόμαστε ρεαλιστικά και να κάνουμε σωστή διάγνωση των προβλημάτων».

Είπε ότι είναι αλληλένδετα τα προβλήματα και πρέπει να βρούμε λύσεις και «δεν μπορούμε να τα περιορίσουμε σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Όλα τα προβλήματα που μπορούν να προκαλέσουν τριβές πρέπει να τα συζητήσουμε», σημείωσε. Έκανε λόγο για «δίκαιο διαμοιρασμό στην Ανατολική Μεσόγειο» κάτι που όπως είπε υποστηρίζει η χώρα του. Εκτίμησε πως «αν κινηθούμε με το πνεύμα της διακήρυξης των Αθηνών θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα» ενώ αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε ότι πρέπει να συζητηθεί «με βάση τις πραγματικότητες στο νησί».

Υπογράμμισε ότι «το μοντέλο της ομοσπονδίας δεν ισχύει πια στην Κύπρο».

Τέλος αναφέρθηκε στα θέματα μειονοτήτων και είπε ότι εξέφρασε τις προσμονές «που έχουν οι ομογενείς μας στην Ελλάδα», ενώ είπε ότι η Τουρκία θεωρεί πολύ σημαντική την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και μπορεί η χώρα του να βοηθήσει σε αυτό. Είπε επίσης ότι προσμένει «πιο αποτελεσματική συνεργασία με Ελλάδα στον αγώνα κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων με πρώτο το FETO, το ΡΚΚ και το DHKP-C» γιατί «είναι προς όφελος των δυο χωρών».

Ο Χακάν Φιντάν είπε επίσης ότι πρέπει να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης ενώ τόνισε ότι «εμείς ως Τουρκία δεν θέλουμε πόλεμο στην περιοχή μας». Αναφερόμενος στο Παλαιστινιακό είπε ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η ηρεμία άμεσα με όραμα τα δυο κράτη, και προσέθεσε ότι «ο φανατισμός του Νετανιάχου θα συνεχίσει να βάφει με αίμα την περιοχή».

Για την Ουκρανία ζήτησε μια δίκαιη λύση στο πλαίσιο εδαφικής ακεραιότητας και έκλεισε εκφράζοντας την ελπίδα ότι «θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε περαιτέρω τις σχέσεις μας με τη σύμμαχο Ελλάδα, και οι διαφορές απόψεων μπορούν να επιλυθούν με αμοιβαίο σεβασμό υπό τη βάση του διεθνούς δικαίου».

⇒ Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλό πένθος για το ΠΑΣΟΚ – Έφυγαν από τη ζωή οι Νίκος Ακριτίδης και Λευτέρης Κωνσταντινίδης

31/01/2026 - 8:42μμ
Το μνημείο πεσόντων Ιμίων στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ίμια: Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία τίμησαν την 30ή επέτειο – Στο επίκεντρο των δηλώσεων η θωράκιση της χώρας

31/01/2026 - 3:16μμ
Ο Μακάριος Λαζαρίδης στην Ολομέλεια της Βουλής, Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιος φταίει για τα Ίμια; Χαμός στη Βουλή ανάμεσα στον Μακάριο Λαζαρίδη και το ΠΑΣΟΚ

28/01/2026 - 6:39μμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ψήφισα τη ρύθμιση για την επιμέλεια των παιδιών μαζί με ακόμα 179 βουλευτές και έκανα άμεσα χρήση

23/01/2026 - 5:21μμ
Κοπάδι στην ορεινή Ηλεία (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την ευλογιά των αιγοπροβάτων – Σταθερά κατά του εμβολιασμού η Ελλάδα

22/01/2026 - 4:29μμ
Οι υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Χάρης Θεοχάρης και Mehmet Kemal Bozay (φωτ.: Υπουργείο Εξωτερικών)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Τουρκία: Στην Αθήνα έγινε ο 9ος γύρος συνομιλιών για το Κοινό Σχέδιο Δράσης στο πλαίσιο της «Θετικής Ατζέντας»

22/01/2026 - 12:10πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Πάνω από τέσσερις ώρες διήρκεσε η συνάντηση στο Μαξίμου – Τι δήλωσαν οι δύο πλευρές

19/01/2026 - 8:10μμ
Από αριστερά, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο αιγύπτιος ομόλογός του Μπαντρ Αμπντελατί και ο κύπριος ΥΠΕΞ Κωνσταντίνος Κόμπος στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπο στο Κάιρο (φωτ.: EPA/Mohamed Hossam)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα έχει λάβει πρόσκληση από τον Τραμπ για το Συμβούλιο Ειρήνης

18/01/2026 - 3:46μμ
Ο εκλιπών Αλέξανδρος Παπαδόγγονας (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας

17/01/2026 - 2:23μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έβρος: Στα ελληνοτουρκικά σύνορα ο υπουργός Ασύλου και Μετανάστευσης και Εξωτερικών της Ολλανδίας

15/01/2026 - 3:31μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)

Με ενότητα και σύμπνοια η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» 

14 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Greek Basketball League: Άνετες νίκες για Ολυμπιακό, ΑΕΚ – Ξέσπασε ο Ηρακλής

42 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Διπλό πένθος για το ΠΑΣΟΚ – Έφυγαν από τη ζωή οι Νίκος Ακριτίδης και Λευτέρης Κωνσταντινίδης

1 ώρα πριν
Ομογενείς μαθητές στη διάρκεια απαγγελίας (φωτ.: Orthodox observer/ Δημήτριος Πανάγος)

Μια γιορτή της ελληνικής γλώσσας και του πνεύματος στην καρδιά της Νέας Υόρκης

2 ώρες πριν
Μέλη ΜΚΟ μπροστά στα φορτηγά με την ανθρωπιστική βοήθεια τα οποία ακινητοποίησαν οι τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις (φωτ.: Χ/Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu)

Τουρκία: Μπλόκο σε αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει βοήθεια στην κουρδική πόλη Κομπάνι στη Συρία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Η απίθανη ιστορία του τραγουδιού «Με λένε Γιώργο» – Από τον Μητσιά μέχρι τον Μαζωνάκη

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign