pontosnews.gr
Σάββατο, 25/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μόναχο: Στις 8 Δεκεμβρίου κορυφώνεται η 10η δράση αλληλεγγύης των ομογενών – Μπροστάρισσες οι Παρχαρομάνες του Συλλόγου Ποντίων

25 ομογενειακοί φορείς και σύλλογοι στηρίζουν και φέτος τη δράση εκφράζοντας την ενότητα του Ελληνισμού

7/11/2024 - 7:46μμ
Μέλη του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου σε προηγούμενη συμμετοχή τους στη φιλανθρωπική δράση (φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Μονάχου - Verein der Griechen aus Pontos in München e.V.)

Μέλη του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου σε προηγούμενη συμμετοχή τους στη φιλανθρωπική δράση (φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Μονάχου - Verein der Griechen aus Pontos in München e.V.)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με τα έσοδα του ετήσιου φιλανθρωπικού χορού του «Παιδιά βοηθούν παιδιά» θα συμμετέχει και φέτος στη δράση αλληλεγγύης των ομογενών συλλόγων και φορέων του Μονάχου ο Σύλλογος Ποντίων Μονάχου και δη οι Παρχαρομάνες του, που θα τρατάρουν ποντιακά εδέσματα όλους τους παριστάμενους.

Μέλη ομογενειακών συλλόγων του Μονάχου σε παλιότερη εκδήλωση της φιλανθρωπικής δράσης (φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Μονάχου – Verein der Griechen aus Pontos in München e.V.)

Η κορύφωση της φετινής δράσης του «Δορυφόρου Μονάχου» έχει προγραμματιστεί για τις 8 Δεκεμβρίου, στο πολιτιστικό κέντρο της ενορίας των Αγίων Πάντων, όπου θα συναντηθούν 25 φορείς και σύλλογοι που στηρίζουν και φέτος το πρόγραμμα, εκφράζοντας την ενότητα του Ελληνισμού, ακόμη και στην ξενιτιά.

(Φωτ.: Δορυφόρος Μονάχου)

Στην εκδήλωση της 8ης Δεκεμβρίου, που θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό, από τις 10:30 έως τις 17:30, οι επισκέπτες θα μπορούν να ενισχύσουν το ταμείο της δράσης προσφέροντας 1 ή 2 ευρώ για παραδοσιακά ελληνικά και ποντιακά εδέσματα από 15 συλλόγους από περιοχές όπως ο Πόντος, τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, η Ήπειρος, η Ελασσόνα, η Θράκη, η Κρήτη, η Μακεδονία, η Θεσσαλία και άλλα ομογενειακά σωματεία.

Μέλη του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου έχουν πιάσει τον (ποντιακό) χορό (φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Μονάχου – Verein der Griechen aus Pontos in München e.V.)

Μουσικά σχήματα για άλλη μια χρονιά θα καλύψουν το πρόγραμμα αφιλοκερδώς, ενώ θα υπάρχουν και πολλές εκπλήξεις.

Επιπλέον, όποιος το επιθυμεί μπορεί να καταθέσει χρήματα στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό: Piraeus Bank Frankfurt, Doryforos e.V. / IBAN: DE84 5242 0600 8167 9673 35, Verwendungszweck: Aktion 2024.

Στιγμιότυπο από παλιότερη δράση (φωτ.: Δορυφόρος Μονάχου)

Υπενθυμίζεται ότι η φετινή δράση αλληλεγγύης θα στηρίξει τα ιδρύματα:

  • Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με αυτισμό, με έδρα την Καστοριά.
  • Φορέας Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό στην Κοζάνη για την δημιουργία ορφανοτροφείου που σχεδιάζει ο συγκεκριμένος φορέας.
  • Förderverein Kinderpalliativzentrum München e.V., που εδρεύει στο Μόναχο και στηρίζει τη φροντίδα παιδιών και νέων με σοβαρές ανίατες ασθένειες.

Στιγμιότυπο από παλιότερη δράση (φωτ.: Δορυφόρος Μονάχου)

Το ιστορικό των δράσεων

Η πρωτοβουλία του «Δορυφόρου Μονάχου» για τη διοργάνωση κοινής φιλανθρωπικής εκδήλωσης των ομογενειακών συλλόγων άρχισε το 2016 και συμμετείχαν φορείς που είχαν την έδρα τους στην περιοχή του Βέστεντ, στη Γερμανία.

Τα έσοδα της πρώτης φιλανθρωπικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιανουαρίου του 2016 ανήλθαν σε 4.020€ και δόθηκαν στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Ποντιακά εδέσματα για την ενίσχυση του ταμείου της δράσης (φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Μονάχου – Verein der Griechen aus Pontos in München e.V.)

Στη δεύτερη φιλανθρωπική εκδήλωση, το 2017, αυξήθηκε ο αριθμός των συλλόγων που συμμετείχαν και τα έσοδα που διατέθηκαν στο ορφανοτροφείο «Μέλισσα» στη Θεσσαλονίκη ανήλθαν σε 8.190€.

Και ποντιακή ορχήστρα σε προηγούμενη φιλανθρωπική δράση (φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Μονάχου – Verein der Griechen aus Pontos in München e.V.)

Από τότε, κάθε χρόνο έχουν ενισχυθεί ιδρύματα όπως το «ΧΑΡΑ – Κέντρο Ειδικών Ατόμων», «Λύρειο Ίδρυμα» στον Νέο Βουτζά, ίδρυμα για άστεγα παιδιά στη Γερμανία Off Road Kids, κέντρο φροντίδας αστέγων St. Bonifaz στην Karlstr στο Μόναχο, «Άσπρες πεταλούδες», ορφανοτροφείο «Ο Σωτήρ» στην Κεφαλονιά, «Δικαίωμα στη ζωή» στο Ηράκλειο, ίδρυμα «ELIZA», ίδρυμα Kinderschutzbund Ahrweiler, «Κιβωτός Ηπείρου» στα Ιωάννινα, φορέας «Στοργή» στην Ηγουμενίτσα και Förderverein Kinderpalliativzentrum München που στηρίζει παιδιά και νέους.

Τα σουβλάκια δεν λείπουν από καμία ελληνική εκδήλωση (φωτ.: Δορυφόρος Μονάχου)

Επιπλέον, το 2023, λόγω των πλημμυρών στη Θεσσαλία και της πυρκαγιάς στον Έβρο, δεκάδες χιλιάδες ευρώ εστάλησαν σε φορείς και οικογένειες των δύο αυτών περιοχών.

(Φωτ.: Δορυφόρος Μονάχου)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις των προηγούμενων ετών μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Άγημα της Προεδρικής Φρουράς στο Σικάγο, για την παρέλαση της ομογένειας για τα 205 χρόνια της Επανάστασης. Κυριακή 19 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Elios Photography)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Νέα Υόρκη: Το τριήμερο των εκδηλώσεων που προετοιμάζει τη μεγάλη ελληνική παρέλαση στην 5η Λεωφόρο

23/04/2026 - 11:15μμ
Ο γιατρός και πολιτικός Παύλος Φεντόροβιτς Ιορδάνοφ, στο δεύτερο μισό 19ου αιώνα (φωτ.: Gertsova-Shik S.G.)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Παύλος Ιορδάνoφ: Έλληνας οραματιστής ήταν ο «αρχιτέκτονας» του νεότερου Ταϊγανίου

22/04/2026 - 9:40μμ
Η Έξοδος του Μεσολογγίου, 1826. Επιχρωματισμένη ακουατίντα – Μουσείο Μπενάκη
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Σικάγο: Τιμητική εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου

22/04/2026 - 11:43πμ
O Θεόδωρος και η Αγνή Χαραλάμπους έξω από το σπίτι τους στο Ντάργουιν (φωτ.: SBS Greek/Νίκος Πλασκασοβίτης)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι πρώτοι Κύπριοι του Ντάργουιν και ο κυκλώνας Tracy που τους ανάγκασε να ξαναχτίσουν τα πάντα από την αρχή

21/04/2026 - 8:10μμ
Άποψη της Νέας Υόρκης από το πλοιάριο (φωτ.: facebook.com/FHSGNY)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Γεφυρώνοντας επαναστάσεις: Ελλάδα και Αμερική – Ένα εμβληματικό επετειακό ταξίδι στα νερά της Νέας Υόρκης

20/04/2026 - 11:58μμ
Άγημα της Προεδρικής Φρουράς στο Σικάγο, για την παρέλαση της ομογένειας για τα 205 χρόνια της Επανάστασης. Κυριακή 19 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Elios Photography)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Σικάγο: Οι Εύζωνες έκλεψαν την παράσταση στην παρέλαση για τα 205 χρόνια της Επανάστασης

20/04/2026 - 10:34μμ
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στην έδρα της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων της Γεωργίας (φωτ.: αρχείο Μ. Χαρακόπουλου)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Γεωργία: Ο ελληνισμός της Τσάλκας επιμένει – Μήνυμα στήριξης από την Ελλάδα

20/04/2026 - 7:05μμ
(Φωτ.: The greek herald)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Από το Σίδνεϊ στην Αδελαΐδα: Έλληνες της διασποράς στο Φεστιβάλ Hellenika

19/04/2026 - 3:42μμ
Η φωτογραφία απεικονίζει μέλη της Αγαθοεργού Αδελφότητας Αφθόνης (Προποντίδας) και είναι δωρεά του δρ Τζιμ Δημητρίου στο Ottoman Greeks of the US Digital History Project. Τόπος της φωτογραφίας είναι το Elysian Park, στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας, το 1928 (πηγή: facebook.com/ogus0424)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Νέα Υόρκη: Έρευνα για τους Έλληνες της Ανατολής και της Προποντίδας – Αναζητούνται απόγονοί τους

18/04/2026 - 4:11μμ
Μετά το τέλος της παράστασης, η Ιρίνα Μπόικο με μαθητές και εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Νο 94 «Ελλάδα» (φωτ.: Facebook / Енотіта/Ενότητα/Еnоtіtа)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Κίεβο: Η Οδύσσεια στο Γυμνάσιο «Ελλάδα» – Τα παιδιά βρήκαν τη δική τους «Ιθάκη» μέσα στον πόλεμο

18/04/2026 - 1:26μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Στέλιος Στεφάνου/EUROKINISSI)

Θεσσαλονίκη: Πρωτοποριακή γονιδιακή θεραπεία σε παιδί με σπάνια ασθένεια

4 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Δύο χρονών αγοράκι ξάπλωσε στο χαλί του Οβάλ Γραφείου την ώρα που μιλούσε ο Τραμπ

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Δήμος Χανίων)

Χανιά: Ενισχύεται η συνεργασία με την Αυστραλία για το Μνημείο Anzac, ενόψει της επετείου της Μάχης της Κρήτης

5 ώρες πριν
Αγρότες που κατευθύνονται στο τελωνείο του Προμαχώνα Σερρών, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025  (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)

Σέρρες: Στους δρόμους ξανά αγρότες και κτηνοτρόφοι – Επιστρέφει το μπλόκο του Προμαχώνα

5 ώρες πριν
(ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου)

Νετανιάχου: Αποκάλυψε ότι υποβλήθηκε σε επέμβαση για καρκίνο του προστάτη – «Το έχω αφήσει πίσω μου»

6 ώρες πριν
Πορεία προς την πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα για τα 111 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, 24 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος - Armenian National Committee of Greece)

Πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τα 111 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων – Δεν επετράπη η προσέγγιση σε πρεσβεία και προξενείο

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign