pontosnews.gr
Τετάρτη, 25/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Social media: «Κόκκινη κάρτα» στους κάτω των 16 ετών από την κυβέρνηση της Αυστραλίας

Σχεδιάζεται η καθολική απαγόρευση εισόδου, χωρίς εξαιρέσεις

7/11/2024 - 9:49πμ
(Φωτ.: pixabay.com/el/users/geralt-9301/)

(Φωτ.: pixabay.com/el/users/geralt-9301/)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μέτρο που θα ανακουφίσει πολλούς γονείς στην Αυστραλία σχεδιάζει να πάρει ο πρωθυπουργός της χώρας Άντονι Αλμπανέζι προκειμένου να κρατήσει τα παιδιά κάτω των 16 ετών μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους «Είναι ένα μέτρο για τις μαμάδες και τους μπαμπάδες. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν πολύ κακό στα παιδιά και αποφάσισα να βάλω ένα τέλος».

Το μέτρο θα παρουσιαστεί στους πρωθυπουργούς των πολιτειών αυτή την εβδομάδα προτού υποβληθεί προς ψήφιση από το Κοινοβούλιο στα τέλη του μήνα.

Εφόσον εγκριθεί από τους βουλευτές, το νομοσχέδιο θα τεθεί σε ισχύ 12 μήνες. Το σημαντικό είναι πως δεν προβλέπονται εξαιρέσεις για τα παιδιά που έχουν την άδεια των γονέων ή κηδεμόνων τους να αποκτήσουν λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ούτε για όσα διαθέτουν ήδη λογαριασμούς.

Υπεύθυνοι για την τήρηση της νομοθεσίας θα είναι οι επιχειρήσεις τεχνολογίας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που απειλούνται με κυρώσεις εάν δεν υπακούσουν. «Η ευθύνη δεν ανήκει στους γονείς ούτε στους νέους. Δεν θα υπάρχουν κυρώσεις για τους χρήστες», τόνισε ο Αλμπανέζι.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι αλγόριθμοι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζουν στα παιδιά και τους εφήβους ακατάλληλο περιεχόμενο. «Υπάρχουν πράγματα που εμφανίζονται στο τηλέφωνό μου τα οποία δεν θέλω να δω. Φανταστείτε ένα ευάλωτο παιδί 14 ετών», εξήγησε.

Ο Άντονι Αλμπανέζι αναφέρθηκε και στους κινδύνους για τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών από την υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως για τους κινδύνους για τα κορίτσια που εκτίθενται σε εικόνες με παράλογα σωματικά πρότυπα ή μισογυνικό περιεχόμενο.

Η Meta, η θυγατρική εταιρεία του Instagram και του Facebook, ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει «οποιοδήποτε ηλικιακό όριο» «επιθυμεί να επιβάλει» η κυβέρνηση.

Αλλά η Αντίγκονι Ντέιβις, υπεύθυνη παγκόσμιας ασφάλειας του Facebook, δήλωσε ότι η Αυστραλία θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστούν αυτοί οι περιορισμοί.

Μπορεί να επιβληθεί το μέτρο;

Κάποιοι ειδικοί αμφιβάλλουν αν είναι τεχνικά δυνατό να επιβληθεί ένα τέτοιο μέτρο. «Γνωρίζουμε ήδη ότι οι υφιστάμενες μέθοδοι ταυτοποίησης της ηλικίας δεν είναι αξιόπιστες, είναι πολύ εύκολο να παρακαμφθούν ή θέτουν σε κίνδυνο την ιδιωτική ζωή χρηστών», παρατήρησε ο Τόμπι Μάρεϊ του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης.

Πολλές χώρες και περιοχές έχουν αποφασίσει να υιοθετήσουν ηλικιακό όριο για την πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην πολιτεία της Φλόριντα στις ΗΠΑ τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο νόμος που απαγορεύει στα παιδιά κάτω των 14 ετών να αποκτούν λογαριασμό σε αυτές τις πλατφόρμες. Η Ισπανία ψήφισε τον Ιούνιο νόμο που απαγορεύει την πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα παιδιά κάτω των 16 ετών. Και στις δύο περιπτώσεις δεν έχει ακόμη καθοριστεί ο τρόπος επιβεβαίωσης της ηλικίας των χρηστών.

Στη Γαλλία νόμος που ψηφίστηκε το 2023 όρισε την ηλικία «ψηφιακής ωριμότητας» στα 15 χρόνια, όμως ακόμη δεν έχει τεθεί σε ισχύ εν αναμονή της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το αν συμβαδίζει με το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Η Κίνα περιορίζει την πρόσβαση των ανηλίκων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το 2021 και ζητεί από τους χρήστες να επιβεβαιώνουν την ηλικία τους με την ταυτότητά τους. Τα παιδιά κάτω των 14 ετών δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το Douyin, την κινεζική εκδοχή του TikTok, για περισσότερα από 40 λεπτά ημερησίως, ενώ περιορισμένος είναι ο χρόνος που παιδιά και έφηβοι μπορούν να περνούν στο διαδίκτυο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κατεστραμμένο κτήριο στην Τεχεράνη μετά από ισραηλινό πλήγμα (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν απορρίπτει τους 15 όρους των ΗΠΑ και προτείνει 5 δικούς του – «Σοκ για την πραγματική οικονομία, ίσως η χειρότερη βιομηχανική κρίση»

25/03/2026 - 6:46μμ
Πεζοί περνούν μπροστά από κτήριο που χτυπήθηκε από ρωσικό drone στον ιστορικό κέντρο της Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία (φωτ.: EPA/Mykola Tys)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Drones συνετρίβησαν σε Εσθονία και Λετονία – Χωρίς ρεύμα 212.000 καταναλωτές στην Ουκρανία από ρωσικές επιθέσεις

25/03/2026 - 3:48μμ
Παλαιστίνιος έχει σκαρφαλώσει σε ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο που κατέπεσε στη Δυτική Όχθη (φωτ.: EPA/Alaa Badarneh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Πακιστάν έδωσε πρόταση των ΗΠΑ στο Ιράν, η Τουρκία μεταφέρει μηνύματα και η Ρωσία δεν γνωρίζει κάτι

25/03/2026 - 1:26μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Μη εχθρικά πλοία» μπορούν να διέλθουν από το Στενό του Ορμούζ, λέει η Τεχεράνη

25/03/2026 - 8:33πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Roman Pilipey)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ο υπουργός Ενέργειας διαψεύδει τη διακοπή ροής φυσικού αερίου από το Ιράν

24/03/2026 - 7:32μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Κλιμάκωση με φόντο τον διάδοχο του Λαριτζανί – Πύραυλοι, απειλές και διπλωματικό θρίλερ

24/03/2026 - 4:40μμ
Δανοί περιμένουν να ψηφίσουν έξω από το δημαρχείο της Κοπεγχάγης (φωτ.: Γιώργος Κουρκουρίκης)
ΚΟΣΜΟΣ

Ψηφίζουν σήμερα οι Δανοί – Με προβάδισμα αλλά χωρίς αυτοδυναμία τα προγνωστικά για την πρωθυπουργό Μέτε Φρέντερικσεν

24/03/2026 - 10:02πμ
Έκρηξη μετά από ισραηλινό πλήγμα σε γέφυρα στον νότιο Λίβανο (φωτ.: EPA/STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Παίρνει ξανά την ανιούσα το πετρέλαιο, ενώ η Τεχεράνη διαψεύδει τον Τραμπ και μιλά για χειραγώγηση των αγορών – Το Ισραήλ σφυροκοπά τον Λίβανο

24/03/2026 - 8:30πμ
Υποστηρικτές του αντιπολιτευτικού κόμματος CHP κρατούν αφίσες του Εκρέμ Ιμάμογλου στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την κράτησή του (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Κομισιόν: «Στην Τουρκία υποχωρούν το κράτος δικαίου και τα δημοκρατικά πρότυπα»

23/03/2026 - 10:14μμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στη Τζόρτζια των ΗΠΑ (φωτ.: EPA/ ERIK S. LESSER)
ΚΟΣΜΟΣ

Επιμένει στις συνομιλίες με το Ιράν ο Τραμπ, διαψεύδει ξανά η Τεχεράνη – Ο ρόλος Πακιστάν, Τουρκίας και Αιγύπτου

23/03/2026 - 7:25μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: GANP/Dimitrios Panagos)

Ο Ελπιδοφόρος υποδέχτηκε στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής τον δήμαρχο Νέας Υόρκης Ζόραν Μαμντάνι

7 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από τις πρόβες της παράστασης (φωτ.: Χριστίνα Τσαρδίκου)

Οι «Πέρσες» του Αισχύλου ταξιδεύουν στην Αργεντινή

35 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Γλυφάδας/Ένωση Ποντίων Περιστερίου/Σύλλογος Ποντίων Κορυδαλλού «Εύξεινος Πόντος»/Σύλλογος Ποντίων Μαγούλας/Σύλλογος Ποντίων Χορευτών «Τραντέλλενες»)

Με περηφάνια και παράδοση παρέλασαν οι Πόντιοι στις σημερινές τοπικές παρελάσεις για την 25η Μαρτίου

1 ώρα πριν
(Φωτ.: seismoi.gr)

Σεισμός 4.9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος – Αισθητός σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Καβάλα

2 ώρες πριν
(Πηγή: enosismyrneon.gr)

Η Σμύρνη και το 1821: Από την Κυριακή Ναύτη, πρώτη γυναίκα της Φιλικής Εταιρείας, στο λάβαρο της Αγίας Λαύρας και τη Νέα Σμύρνη που δεν χτίστηκε

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Τραγωδία στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης: Νεκρός ο 34χρονος δύτης

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign