pontosnews.gr
Παρασκευή, 20/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ντόναλντ Τραμπ: Βροχή τα συγχαρητήρια για την εκλογή του και οι αναλύσεις για την πολιτική που θα ακολουθήσει

Αναμένεται το διάγγελμα του Τζο Μπάιντεν

7/11/2024 - 4:39μμ
Το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον (φωτ.: 
EPA/Graeme Sloan)

Το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον (φωτ.: EPA/Graeme Sloan)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Εν αναμονή του διαγγέλματος που θα απευθύνει ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στις 18:00 ώρα Ελλάδας, η πλειοψηφία του αμερικανικού λαού πανηγυρίζει για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος όπως φαίνεται θα έχει συμμάχους παντού στην Ουάσιγκτον.

«Ο πρόεδρος θα επιστρέψει στο γραφείο του θριαμβευτικά, με νέα εντολή να διορθώσει τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το έθνος μας. Και αυτή τη φορά γνωρίζει πώς η Ουάσινγκτον μπορεί να λειτουργήσει προς όφελός του», εκτίμησε ο σύμβουλος στρατηγικής των Ρεπουμπλικάνων Τζος Άσμπρουκ.

Την ίδια ώρα η Γερουσία αναμένεται να εγκρίνει άνετα τους υποψήφιους που επιθυμεί να διορίσει ο Τραμπ σε κυβερνητικές θέσεις, σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί στην πρώτη θητεία του όταν πολλοί υποψήφιοι απορρίφθηκαν από τους γερουσιαστές.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν ανακτήσει τον έλεγχο της Γερουσίας, έχοντας συγκεντρώσει 52 με 57 έδρες σε σύνολο 100. «Με πλειοψηφία 54 εδρών, ο οποίος είναι ο αριθμός που μοιάζει να διαφαίνεται τώρα, θα πρέπει να είναι σε θέση να εγκριθούν οι υποψήφιοί του για την κυβέρνηση», σχολίασε ο Τζον Λίμπερ αναλυτής στο Eurasia group.

Εξίσου εύκολο αναμένεται να είναι για τον Τραμπ η έγκριση των υποψηφίων δικαστών που θα προτείνει, αν και δεν μένουν πολλές θέσεις κενές καθώς ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει διορίσει σχεδόν τους μισούς από τους 890 ομοσπονδιακούς δικαστές στις ΗΠΑ, που υπηρετούν ισόβια.

Στο μεταξύ νομικοί εκτιμούν ότι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για την ασυλία των προέδρων θα κάνει τον Τραμπ να νιώθει αχαλίνωτος μόλις ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου. «Ο Τραμπ θα έχει πολύ λίγους περιορισμούς και πιστεύω ότι θα νιώθει πολύ ενισχυμένος με αυτή την απόφαση στο τσεπάκι του», σχολίασε η Τσέριλ Μπέικερ καθηγήτρια δικαίου στο Fordham University.

Συγχαρητήρια και κουβεντούλα Τραμπ με ηγέτες απ’ όλον τον κόσμο

Ευχές για την επανεκλογή του δίνουν ο ένας μετά τον άλλον οι ηγέτες κρατών από κάθε γωνιά της Γης στον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον νικητή των αμερικανικών εκλογών και μάλιστα σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV τόνισε στον συνομιλητή του ότι οι δύο χώρες πρέπει να «κατανοήσουν» η μια την άλλη και να «ενισχύσουν τον διάλογο» ανάμεσά τους.

Με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν για τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών κατά τη νέα θητεία του, ενώ ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν μετά τη συνομιλία του με τον Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι έχουν «μεγάλα σχέδια για το μέλλον».

«Φιλική» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σιγκέρου Ισίμπα την τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ. Οι δυο άνδρες συμφώνησαν να οργανώσουν κατ’ ιδίαν συνάντηση «το συντομότερο δυνατόν», προσθέτοντας πως αποκόμισε «την εντύπωση πως πρόκειται για το είδος του ανθρώπου με τον οποίο μπορούμε να μιλάμε ειλικρινά».

Τα συγχαρητήριά του έσπευσε να δώσει στον Τραμπ και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. «Προφανώς δεν ήταν αυτό το αποτέλεσμα που ελπίζαμε», συνόψισε ο πρώην πρόεδρος σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε μέσω X. «Αλλά το να ζεις σε δημοκρατία σημαίνει να αναγνωρίζεις ότι η δική σου άποψη δεν επικρατεί πάντα και να είσαι διατεθειμένος να αποδεχθείς την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας».

Όσο για τον Βλαντίμιρ Πούτιν που ακόμα δεν έχει σχολιάσει το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, δεν αποκλείεται να επικοινωνήσει με τον Ντόναλντ Τραμπ, πριν από την ορκωμοσία του τον Ιανουάριο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη βιομηχανική πόλη Ρας Λαφάν στο Κατάρ, περίπου 80 χλμ. βορειοανατολικά της Ντόχα (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΟΣΜΟΣ

Ενεργειακό σοκ χωρίς προηγούμενο: Πετρέλαιο στα ύψη, «κολλημένο» το 20% της παγκόσμιας προσφοράς

20/03/2026 - 3:54μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Aaron Schwartz)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αντιδράσεις για την απόφαση του Τραμπ να εγκρίνει την κυκλοφορία χρυσού νομίσματος με τη μορφή του

20/03/2026 - 1:39μμ
(Φωτ.: x.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Τεχεράνη: Νεκρός και ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης, στρατηγός Ναϊνί

20/03/2026 - 10:28πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Η συμφωνία Τραμπ–Νετανιάχου για τα ιρανικά κοιτάσματα και οι ισορροπίες που θέλει να κρατήσει ο Ερντογάν

19/03/2026 - 9:25μμ
Εικόνα από τις διαδηλώσεις στήριξης στον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη, τον Μάρτιο του 2025 (φωτ. αρχείου: EPA/TOLGA BOZOGLU)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκρέμ Ιμάμογλου: Ένας χρόνος από τη σύλληψή του – Αβέβαιο παραμένει το πολιτικό του μέλλον

19/03/2026 - 7:55μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/sunriseforever-6314823/)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Στον ψυχολόγο οι γυναίκες που δεν θέλουν παιδιά για να αλλάξουν γνώμη

19/03/2026 - 2:29μμ
Σύστημα αεράμυνας Patriot (φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Intracom Defense)
ΚΟΣΜΟΣ

Δύο βαλλιστικούς πυραυλικούς στόχους κατέρριψαν οι ελληνικοί Patriot στη Σαουδική Αραβία – Νέες ιρανικές επιθέσεις σε διυλιστήρια του Κόλπου

19/03/2026 - 12:30μμ
Προετοιμασία για την άφιξη των ηγετών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη Σύνοδο Κορυφής στις 19 και 20 Μαρτίου 2026 (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος ΕΕ: Ενεργειακή κρίση, γεωπολιτικές ρήξεις και «τεστ αυτονομίας» για την Ευρώπη

19/03/2026 - 9:12πμ
Η QatarEnergy, η δημόσια επιχείρηση ενέργειας του Κατάρ, έκανε λόγο για «εκτεταμένες περαιτέρω ζημιές» στην εγκατάσταση του υγροποιημένου φυσικού αερίου (φωτ.: Χ/Renard Jean-Michel)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Περιορίστηκε η φωτιά στη μεγαλύτερη εγκατάσταση φυσικού αερίου στον κόσμο – Καλπάζει ξανά η τιμή του πετρελαίου

19/03/2026 - 8:37πμ
(Φωτ.: Anadolu)
ΚΟΣΜΟΣ

Ενεργειακός πόλεμος: Το Ιράν χτυπά εγκαταστάσεις στον Κόλπο – Μεγάλες ζημιές στο Κατάρ

18/03/2026 - 10:36μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη βιομηχανική πόλη Ρας Λαφάν στο Κατάρ, περίπου 80 χλμ. βορειοανατολικά της Ντόχα (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)

Ενεργειακό σοκ χωρίς προηγούμενο: Πετρέλαιο στα ύψη, «κολλημένο» το 20% της παγκόσμιας προσφοράς

7 λεπτά πριν
Από την άφιξη Ελλήνων πολιτών με τα κατοικίδιά τους από τη Μέση Ανατολή (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Γεραπετρίτης: Πάνω από 2.000 Έλληνες έχουν επαναπατριστεί από την εμπόλεμη ζώνη

30 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Αφθώδης πυρετός: Αυστηρά μέτρα απολύμανσης στο λιμάνι και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

58 λεπτά πριν
Από την τελετή των Γ' Χαιρετισμών (φωτ.: flickr.com/photos/imverias)

Σε απευθείας μετάδοση από την Παναγία Σουμελά η Δ’ Στάση των Χαιρετισμών

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Basketball Champions League: Με την Μπανταλόνα η ΑΕΚ στα προημιτελικά

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Aaron Schwartz)

ΗΠΑ: Αντιδράσεις για την απόφαση του Τραμπ να εγκρίνει την κυκλοφορία χρυσού νομίσματος με τη μορφή του

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign