pontosnews.gr
Πέμπτη, 30/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα και αύριο εκλέγουν συνέδρους, αλλά στην ουσία πρόεδρο

Από την εκλογική διαδικασία θα κριθεί ποια από τις δύο πλευρές θα επικρατήσει στο συνέδριο

2/11/2024 - 2:16μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Εκλογές που θα κρίνουν σε  μεγάλο βαθμό το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διεξάγονται σήμερα και αύριο στις Οργανώσεις Μελών του κόμματος, καθώς από αυτές θα αναδειχθούν τα μέλη του επικείμενου συνεδρίου, όπου φυσικά θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση όσον αφορά τους υποψήφιους που θα διεκδικήσουν την προεδρία.

Στην ουσία οι συσχετισμοί που θα διαμορφωθούν θα επιτρέψουν στην πλευρά που θα επικρατήσει να επιβάλει τις απόψεις της.

Έτσι οι« 87» έχουν στόχο να διατηρηθεί η απόφαση των κομματικών οργάνων που έθεσαν εκτός κούρσας για τη διεκδίκηση της αρχηγίας τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ οι οπαδοί του πρώην προέδρου στοχεύουν στην ανατροπή της απόφασης από το συνέδριο, προκειμένου να είναι τελικά υποψήφιος.

Κάλεσμα Κασσελάκη

Νέο κάλεσμα προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θέλουν να τον στηρίξουν, να το κάνουν προσερχόμενοι στις κάλπες για την ανάδειξη συνέδρων σήμερα και αύριο, απηύθυνε ο Στέφανος Κασσελάκης: «αν δεν ψηφίσετε για συνέδρους αυτό το σαββατοκύριακο, δεν θα με αφήσουν να είμαι υποψήφιος».

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απευθύνεται στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέροντας:

«όσες και όσοι σκέφτεστε “θα πάω να τον ψηφίσω τέλη Νοεμβρίου στην κάλπη”, άκυρο! Αν δεν ψηφίσετε για συνέδρους αυτό το σαββατοκύριακο, δεν θα με αφήσουν να είμαι υποψήφιος. Ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αποκλεισμένος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Θα έχουν κερδίσει η γραφειοκρατία και οι μηχανισμοί, αντί για τη φωνή σας. Έχουμε τη δύναμη της ψήφου. Τη δύναμη της Δημοκρατίας. Τη δύναμη του #ΕΙΜΑΙ_ΕΔΩ. Αυτά μπορούν να τα αλλάξουν όλα.

»Εάν έχετε εγγραφεί στο isyriza.gr ή σε ΟΜ έχετε δικαίωμα ψήφου.

»Μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας πει τίποτα διαφορετικό. Ελέγξτε σε ποια ΟΜ ανήκετε. Ελέγξτε το πότε διενεργείται η ψηφοφορία –Σάββατο ή Κυριακή– και να είστε σίγουροι ότι ξέρετε πού θα πάτε», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «αυτό το σαββατοκύριακο ψηφίζουμε.

»Δεν είναι ζήτημα ενός υποψηφίου. Είναι Ζήτημα Δημοκρατίας».

«Κύκλοι» ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης έχει στόχο τη διάλυση του κόμματος

«Είναι πρωτοφανή τα όσα επιχειρεί ο Στέφανος Κασσελάκης, με fake news, δημιουργία παράλληλου μηχανισμού εντός και εκτός κόμματος, συντήρηση και διόγκωση κλίματος έντασης, συκοφάντηση των διαδικασιών», σχολιάζουν «κύκλοι» του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «επιβεβαιώνει τους λόγους για τους οποίους δεν είναι πρόεδρος του κόμματος».

Καταλογίζουν στον Κασσελάκη ότι «μοναδικός του στόχος είναι η απαξίωση και η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και πρόθεσή του η ενίσχυση του δικού του νέου κόμματος». Προσθέτουν ότι «η Δημοκρατία έχει κανόνες και αυτούς αμφισβητεί ο Στέφανος Κασσελάκης» και πως «φτάνει, μάλιστα, στο σημείο να αμφισβητήσει τη Δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάτι που δεν έχουν διανοηθεί ούτε οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Η προσπάθεια ρευστοποίησης και απαξίωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον Στέφανο Κασσελάκη δεν θα περάσει, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προχωρήσει μπροστά και θα ολοκληρώσει τις εκλογές και τις συλλογικές του διαδικασίες», αναφέρουν.

Πώς θα διεξαχθούν οι εκλογές

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

  • Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έχουν εγγραφεί στο κόμμα μέχρι την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024, είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Μελών και εμπεριέχονται στους καταλόγους μελών που αποστάλθηκαν από το Οργανωτικό Γραφείο στις Ο.Μ. διαμέσου των Νομαρχιακών Επιτροπών. Επιπλέον, καταβάλλουν το ποσό των 2 ευρώ, ως μοναδική οικονομική υποχρέωση συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία. Από την καταβολή των 2 ευρώ εξαιρούνται οι κάτοχοι Κάρτας Μέλους, οι άνεργοι και όσοι/ες ανήκουν σε οικονομικά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Αυτονόητο είναι ότι δεν υπάρχει καμία οικονομική υποχρέωση για την υποβολή υποψηφιότητας για σύνεδρος.
  • Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν με αυτοπρόσωπη παρουσία των μελών και με επίδειξη πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας (ΑΔΤ, Διαβατήριο, Δίπλωμα Οδήγησης).
  • Η εκλογή συνέδρων ολοκληρώνεται αυθημερόν και διαρκεί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Σε περιπτώσεις που υπάρξει ανάγκη για παράταση της εκλογικής διαδικασίας, η εφορευτική επιτροπή ενημερώνει την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου και εφόσον εγκριθεί, δίνεται η ανάλογη παράταση και όχι πάντως μεγαλύτερη της μίας ώρας. Για την ανάδειξη των συνέδρων ισχύει η ισάριθμη αντιπροσώπευση των φύλων 50-50%.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συνεδρίαση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.   Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για πυρκαγιές και κλιματική κρίση: Έχουμε ακόμη μπροστά μας δύσκολες ημέρες

30/07/2026 - 1:15μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Αγαθονήσι, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026   (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Αγαθονήσι: Θα εμποδίσουμε τα άθλια δίκτυα των διακινητών

29/07/2026 - 12:36μμ
Ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης στα κοινοβουλευτικά έδρανα, Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Κυριαζίδης – Χαρακτήρισε «ευχή» το «κάνε κανένα παιδί»

28/07/2026 - 9:55μμ
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: 33 διατάξεις εγκρίθηκαν για να προχωρήσει η διαδικασία – Οι συσχετισμοί της επόμενης Βουλής θα κρίνουν τις τελικές αλλαγές

27/07/2026 - 11:14μμ
Άποψη της αίθουσας όπου συνεδριάζει η Βουλή (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: Σήμερα η πρώτη ψηφοφορία – Οι αλλαγές που προτείνει η ΝΔ

27/07/2026 - 12:08μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης: Συντονισμός Αθήνας και Λευκωσίας για το Κυπριακό και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

25/07/2026 - 3:05μμ
Εικόνα από το Προεδρικό Μέγαρο και τη συνάντηση του Κωσταντίνου Τασούλα με τους πολιτικούς αρχηγούς και εκπροσώπους των κομμάτων, για την 52η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

52η επέτειος Αποκατάστασης της Δημοκρατίας: Τα πολιτικά «πηγαδάκια» στο Προεδρικό Μέγαρο και οι εκλογές

24/07/2026 - 11:59μμ
Κατάθεση στεφανιού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ) για την 52η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας (φωτ.: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ /EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

52 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου για τη Μεταπολίτευση, τους θεσμούς και την Κύπρο

24/07/2026 - 11:45πμ
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής, Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρθηκε η ασυλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου – «Δεν θα με απενεργοποιήσουν»

22/07/2026 - 6:20μμ
Ο Μάριος Σαλμάς στα βουλευτικά έδρανα, Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρση ασυλίας για τον Μάριο Σαλμά – Βαριές καταγγελίες κατά Γεωργιάδη

22/07/2026 - 4:28μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Ιράν: Ισχυρίζεται πλήγμα σε αμερικανική βάση με F-35 – Διαψεύδει η Ουάσινγκτον

12 λεπτά πριν
(Φωτ.: Πολιτιστικός Σύλλογος Φούφα/Facebook)

Φούφεια 2026: Η γιορτή της πατάτας επιστρέφει με μουσική, παράδοση και γεύσεις της δυτικής Μακεδονίας

26 λεπτά πριν
Ο ηθοποιός Γιώργος Τζώρτζης (φωτ.: 80s Nostalgia)

Γιώργος Τζώρτζης: Η διακριτική πορεία και η ζωή ενός ήσυχου ηθοποιού

53 λεπτά πριν
17/30 Ιουλίου 1916: Ο δήμαρχος Τραπεζούντας Ιωάννης Τριφτανίδης προσφωνεί τον μεγάλο δούκα Νικολάι Νικολάγιεβιτς. Δίπλα του ο μητροπολίτης Χρύσανθος (φωτ.: Αρχείο Επιτροπής Ποντιακών Μελετών / Wikimedia Commons)

«Οθωμανός κατάσκοπος» ο Χρύσανθος; Η εντολή του Ρώσου αρχιστράτηγου που έβαλε στο στόχαστρο τον μητροπολίτη Τραπεζούντας

1 ώρα πριν
Πυρκαγιά στον Ασώματο, ένα νεο μέτωπο, στο Κουρταλιώτικο Φαράγγι στη περιοχή του Ρεθύμνου (Φωτ.: ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ/ EUROKINISSI)

Ρέθυμνο: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο νότιο τμήμα του νομού – Εκκενώθηκαν Κεραμές, διασώθηκαν 51 άτομα από την Πρέβελη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΠΟΕ)

Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας για 20η χρονιά – Το μεγάλο αντάμωμα των νέων του Πόντου στη Δράμα

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign