pontosnews.gr
Παρασκευή, 12/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γεωργία: Εκτεταμένη νοθεία στις εκλογές έδειξαν αναλύσεις εκλογικών παρατηρητών

Οι αναλυτές εκτίμησαν ότι η διαφορά μεταξύ των προβλέψεών και των επίσημων αποτελεσμάτων «δεν μπορεί να εξηγηθεί από συνηθισμένες μεταβολές»

1/11/2024 - 10:34μμ
Υποστηρικτές της αντιπολίτευσης μετέχουν σε διαδήλωση κατά του εκλογικού αποτελέσματος στην Τιφλίδα (φωτ.: EPA/David Mdzinarishvili)

Υποστηρικτές της αντιπολίτευσης μετέχουν σε διαδήλωση κατά του εκλογικού αποτελέσματος στην Τιφλίδα (φωτ.: EPA/David Mdzinarishvili)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Εκτεταμένη νοθεία στο αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στη Γεωργία καταδεικνύουν αναλύσεις ενός ινστιτούτου δημοσκοπήσεων που παρακολούθησε τις εκλογές και μιας οργάνωσης εκλογικών παρατηρητών. Το αποτέλεσμα, που έδωσε τη νίκη στο κυβερνών φιλορωσικό κόμμα, καταγγέλθηκε από την πρώτη στιγμή ως αποτέλεσμα νοθείας από τη φιλοευρωπαϊκή αντιπολίτευση και την πρόεδρο σε αυτή τη χώρα του Καυκάσου.

Συγκεκριμένα, η εκλογική επιτροπή ανέδειξε νικητή των βουλευτικών εκλογών του Σαββάτου το κυβερνών φιλορωσικό κόμμα Γεωργιανό Ονειρο με το 53,9% των ψήφων, μία εκλογική διαδικασία που, όπως κατήγγειλαν οι διεθνείς παρατηρητές, έβριθε παραβιάσεων και παρατυπιών, οι οποίες χρήζουν έρευνας, σύμφωνα με τις δυτικές χώρες.

Ο συνασπισμός τεσσάρων κομμάτων της φιλοευρωπαϊκής αντιπολίτευσης συγκέντρωσε το 37,7% των ψήφων.

Η αντιπολίτευση δεν αναγνώρισε τα αποτελέσματα και η πρόεδρος της χώρας Σαλομέ Ζουραμπισβίλι -σε ρήξη με την κυβέρνηση- δήλωσε και εκείνη ότι δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του Σαββάτου, υποστηρίζοντας ότι η χώρα της έπεσε θύμα μιας «ειδικής επιχείρησης» της Ρωσίας. Θεώρησε ότι το κυβερνών κόμμα συγκέντρωσε περί το 40% των ψήφων, όπως έδειξαν τα δύο exit polls που προέβλεψαν ότι η αντιπολίτευση εξασφαλίζει την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο.

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι η νίκη του «Γεωργιανού Ονείρου» οδηγεί τη χώρα του Καυκάσου στην αγκαλιά της Μόσχας και απομακρύνει την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που αποτελεί πολύτιμο στόχο για ένα τμήμα του πληθυσμού, εγγεγραμμένο και στο Σύνταγμα της χώρας.

Η Εκλογική Επιτροπή επιμένει ότι οι εκλογές ήταν ελεύθερες και δίκαιες. Οι εισαγγελικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα και κάλεσαν την πρόεδρο Ζουραμπισβίλι να παράσχει αποδείξεις επειδή ισχυρίστηκε ότι έγινε νοθεία. Η ίδια ωστόσο έχει πει ότι η εύρεση αποδείξεων είναι δική τους δουλειά και όχι δική της.

Το Κρεμλίνο έχει απορρίψει τις κατηγορίες για παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία.

Σήμερα, το αμερικανικό ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Edison Research, η έρευνα του οποίου το Σάββατο έδωσε τη νίκη στην αντιπολίτευση, επιβεβαίωσε ότι η διαφορά μεταξύ των προβλέψεών τπυ και των επίσημων αποτελεσμάτων «δεν μπορεί να εξηγηθεί από συνηθισμένες μεταβολές» και έκανε λόγο για «χειραγώγηση των εκλογών σε τοπικό επίπεδο».

Το ινστιτούτο αυτό διενεργεί exit poll από το 2012 και μέχρι τις βουλευτικές εκλογές της 26ης Οκτωβρίου, αυτά αντιστοιχούσαν γενικά στα επίσημα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τα σχεδόν τελικά επίσημα αποτελέσματα, το κόμμα του Γεωργιανού Όνειρου πιστώνεται με το 53,9% των ψήφων, έναντι 37,7% του μετώπου της αντιπολίτευσης. Τα exit poll της Edison Research έδειξαν ότι η αντιπολίτευση κέρδισε το 51,9% των ψήφων, έναντι 40,9% του κυβερνώντας κόμματος.

Σύμφωνα με την Edison Research, «η απόκλιση από τα στατιστικά αναμενόμενα αποτελέσματα ήταν ευρέως διαδεδομένη, αλλά πιο έντονη σε συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα σε αγροτικές περιοχές».

Αυτό το ινστιτούτο λέει ότι χρησιμοποιεί τα ίδια μοντέλα δημοσκοπήσεων που θα χρησιμοποιήσει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές στις 5 Νοεμβρίου για τα μέσα ενημέρωσης ABC, CBS, CNN και NBC.

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε, μεταξύ άλλων μεθόδων, την κυβέρνηση ότι εξαγόρασε ψήφους και άσκησε πιέσεις σε ψηφοφόρους, ιδιαίτερα σε αραιοκατοικημένες περιοχές.

Ένας διάσημος οργανισμός που συλλέγει και αναλύει εκλογικά δεδομένα, η Europe Elects, ισχυρίστηκε επίσης ότι ήταν σε θέση να «διαπιστώσει από ανεξάρτητες πηγές ενδείξεις νοθείας» στη Γεωργία με βάση τα αποτελέσματα της Εκλογικής Επιτροπής.

«Μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι οι κοινοβουλευτικές εκλογές της Γεωργίας του 2024 παρουσιάζουν κατάφωρα νοθευμένα αποτελέσματα, εκτός από τις εκλογικές παραβιάσεις που αναφέρθηκαν αλλού από παρατηρητές», ανέφερε η οργάνωση.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Shahzaib Akber)
ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: «Οριστικοποιήθηκε το τελικό κείμενο της συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν» – Κοντά στο τέλος του πολέμου στη Μέση Ανατολή

12/06/2026 - 8:39μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορικό ορόσημο για τον Ίλον Μασκ: Η περιουσία του ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια

12/06/2026 - 8:11μμ
Βομβαρδιστικό B-1 Lancer της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στη βάση RAF Fairford του Γκλόστερσαϊρ, στη Βρετανία, 8 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Tolga Akmen)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ μεταφέρουν το βάρος από την Ευρώπη στον Ειρηνικό: Λιγότερα μέσα στο ΝΑΤΟ, περισσότερα υποβρύχια απέναντι στην Κίνα

12/06/2026 - 3:39μμ
Η σημαία του Ιράν σε αθλητική κορδέλα καρπού, καθώς η χώρα συμμετέχει στο Μουντιάλ που φιλοξενείται και στις ΗΠΑ (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Από τις απειλές στις υπογραφές: Ο Τραμπ βλέπει συμφωνία με το Ιράν, αλλά η Τεχεράνη δεν λέει «ναι»

12/06/2026 - 9:40πμ
Σκηνή από δρόμο της Τεχεράνης, 11/6/2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για συμφωνία με τις ΗΠΑ, λέει το ΥΠΕΞ

12/06/2026 - 8:31πμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά σε συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη της Ολλανδίας, 25 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EPA / Remko de Waal)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ ξανά σε τροχιά σύγκρουσης με το Ιράν: Απειλές για νέα χτυπήματα και έλεγχο των ενεργειακών πηγών

11/06/2026 - 4:45μμ
(Φωτ.: ertnews/glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

To Μπέλφαστ σε κατάσταση συναγερμού: Ενισχύσεις της αστυνομίας με τον φόβο νέας νύχτας ταραχών

11/06/2026 - 3:31μμ
Τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομίας σε περιπολία στην περιοχή Ντάνκερν Γκάρντενς του Μπέλφαστ στη Βόρεια Ιρλανδία, στις 10 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Adam Vaughan)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα νύχτα έντασης στο Μπέλφαστ: Εκτοξευτήρες νερού απέναντι σε διαδηλωτές – Φόβοι για επέκταση των ταραχών

10/06/2026 - 11:23μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια τελετής υπογραφής του νομοσχεδίου «Secure America Act» στο Οβάλ Γραφείο, 10 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Aaron Schwartz / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες απειλές Τραμπ κατά του Ιράν: Θα τους χτυπήσουμε πολύ σκληρά – Το γνώριμο μοτίβο που επαναλαμβάνεται

10/06/2026 - 9:15μμ
Διαδηλωτές κρατούν φωτογραφία του Νετανιάχου με το σύνθημα «Θα έχει την κατάληξη του Χίτλερ», κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην πλατεία της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. 3 Αυγούστου 2024 (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν και Νετανιάχου σε μετωπική σύγκρουση: «Απειλεί την ανθρωπότητα το Ισραήλ» – «Αντισημίτης δικτάτορας ο Τούρκος πρόεδρος»

10/06/2026 - 8:03μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Shahzaib Akber)

Πακιστάν: «Οριστικοποιήθηκε το τελικό κείμενο της συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν» – Κοντά στο τέλος του πολέμου στη Μέση Ανατολή

15 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Ιστορικό ορόσημο για τον Ίλον Μασκ: Η περιουσία του ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια

43 λεπτά πριν
Άποψη από κεντρικό δρόμο στο Αντάπαζαρ των αρχών του 20ού αιώνα (πηγή: Virtual Genocide Memorial)

Γιασλί Κετσίτ: Το μεγαλύτερο αμιγώς ποντιακό χωριό του Ατάπαζαρ

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Λαυρίου «Ο Μιθριδάτης»/Facebook)

Ο Σύλλογος Ποντίων Λαυρίου «Ο Μιθριδάτης» επενδύει στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών το καλοκαίρι

2 ώρες πριν

Χαλκιδική: Προσωρινή απαγόρευση κολύμβησης σε παραλία του Δήμου Κασσάνδρας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Θανάσης Καλλιαράς/EUROKINISSI)

Τραγωδία στη Χίο: 31χρονος υπέκυψε στα τραύματά του μετά από μαχαιριά του θείου του

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign