pontosnews.gr
Σάββατο, 10/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κ. Μητσοτάκης: «Επιδίωξή μας να μειώσουμε τους φόρους ως το 2027»

Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τα εγκαίνια του νέου κτηρίου της ΑΑΔΕ – Διαμαρτυρία από εργαζόμενους του ΣΔΟΕ

29/10/2024 - 2:20μμ
Το κτήριο της ΑΑΔΕ (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Το κτήριο της ΑΑΔΕ (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Την πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει περαιτέρω τους φόρους έως το 2027 υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων του νέου κτηρίου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «είμαστε σε διαρκή πόλεμο με την φοροδιαφυγή» και αναφερόμενος στην ΑΑΔΕ επισήμανε ότι «αν δεν είχαμε κάνει αυτή τη μεγάλη πρόοδο στον τρόπο λειτουργίας της ΑΑΔΕ, δεν θα είχαμε υπηρετήσει με συνέπεια την κεντρική μας επιλογή να προχωράμε σε σταδιακές και βιώσιμες μειώσεις των φόρων».

Το αίθριο του νέου κτηρίου της ΑΑΔΕ (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Μάλιστα, εκτίμησε ότι πρόκειται για μία υπηρεσία που δεν έχει σε τίποτε να ζηλέψει από αντίστοιχες υπηρεσίες άλλων προηγμένων χωρών.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «τα αυξημένα έσοδα προέρχονται από την ανάπτυξη» επισημαίνοντας την αύξηση του ΑΕΠ και τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι «προέρχονται και από τη μείωση της φοροδιαφυγής με την οποία βρισκόμαστε σε διαρκή πόλεμο. Όσο μειώνεται η φοροδιαφυγή, όσο εξιχνιάζετε φορολογικές ή τελωνειακές απάτες, θα προσφέρετε παραπάνω έσοδα στα ταμεία για να μπορούμε να συνεχίσουμε με την πολιτική μείωσης των φόρων κάτι που έχουμε πρόθεση να κάνουμε μέχρι το τέλος της κυβερνητικής μας θητείας».

Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, η ΑΑΔΕ οικοδομεί ένα νέο μοντέλο κεντρικών δομών με μεγαλύτερη ταχύτητα, καλύτερη εξυπηρέτηση και διαφάνεια για τους φορολογούμενους με παράλληλη ανάπτυξη ψηφιακού εκσυγχρονισμού με τη χρήση και τεχνητής νοημοσύνης.

«Το μοντέλο των εφοριών όπως το ξέραμε έχει τελειώσει», επισήμανε ο υπουργός, σημειώνοντας τη λειτουργία των κέντρων βεβαίωσης και είσπραξης, εξυπηρέτησης και φορολογίας ακινήτων.

Ο πρωθυπουργός ξεναγείται στο κτήριο (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Τέλος, ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής ανέφερε ότι το νέο κτήριο στεγάζει πάνω από 1.100 εργαζόμενους. «Πρέπει να γίνουν πολλά, όπως η υιοθέτηση νέων ψηφιακών εργαλείων για φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους και η αξιοποίηση τεχνητής νοημοσύνης. Η ΑΑΔΕ της νέας εποχής είναι εδώ», κατέληξε.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας απέναντι από τα νέα γραφεία της ΑΑΔΕ στον Ταύρο, την ώρα που τα εγκαινίαζε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

Εργαζόμενοι του ΣΔΟΕ είχαν συγκεντρωθεί έξω από το νέο κτήριο της ΑΑΔΕ (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων – Δημοσίων Οικονομικών Πόρων (ΠΟΕ-ΔΟΥ), «υπάρχει σε εξέλιξη μια επιχείρηση απαξίωσης του ΣΔΟΕ, στην οποία περιλαμβάνεται και η “μετακόμιση” της κεντρικής υπηρεσίας, με συνέπεια το ΣΔΟΕ να αδυνατεί να ανταποκριθεί στον κρίσιμο ρόλο του».

«Με τη σημερινή μας παρουσία θέλουμε να αναδείξουμε τη συνεχή, τα τελευταία χρόνια, προσπάθεια απαξίωσης και υποβάθμισης μιας ελεγκτικής υπηρεσίας όπως το ΣΔΟΕ. Μια υπηρεσία η οποία χάνει συνέχεια προσωπικό, αφαιρούνται αρμοδιότητες, στερείται στοιχειώδους υλικοτεχνικής υποδομής προκειμένου να ανταποκριθεί στο έργο της. Και αυτό σε μια περίοδο όπου το οικονομικό έγκλημα, η αισχροκέρδεια οργιάζουν. Καλούμε την πολιτική ηγεσία να ανταποκριθεί στο αυτονόητο αίτημα στήριξης και όχι υποβάθμισης των ελεγκτικών υπηρεσιών» τόνισε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΔΟΥ Δημήτρης Μέρκος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΧΚ)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληρωμές 63,78 εκατ. ευρώ από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 16 Οκτωβρίου – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

10/10/2026 - 8:23πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωπαϊκή έγκριση για την ενεργειακή ρήτρα διαφυγής της Ελλάδας – Επενδύσεις έως 1 δισ. ευρώ μέχρι το 2028

9/10/2026 - 5:12μμ
Ηλεκτρική διασύνδεση (φωτ.: ΑΔΜΗΕ)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου: Με ορίζοντα την 26η Οκτωβρίου η επανεκκίνηση των εργασιών

8/10/2026 - 5:00μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚΑ: Αύριο, Παρασκευή, η συμπληρωματική πληρωμή του Επιδόματος Παιδιού Α21 – Ποιοι θα λάβουν χρήματα

8/10/2026 - 2:52μμ
Πετρέλαιο θέρμανσης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Επιδότηση από τις 15 Οκτωβρίου – Εκκρεμεί το ποσό ανά λίτρο

7/10/2026 - 8:17μμ
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υφυπουργός Θάνος Πετραλιάς με το προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2027. Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προϋπολογισμός 2027: Ακριβή ενέργεια και επενδύσεις δοκιμάζουν το σχέδιο για ανάπτυξη

5/10/2026 - 1:49μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ποιοι θα δουν χρήματα έως τις 9 Οκτωβρίου

4/10/2026 - 8:20πμ
(Πηγή: myaade.gov.gr)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εφορία: Κλίμακα εκπτώσεων στα πρόστιμα με βάση τον χρόνο αποδοχής της οφειλής

3/10/2026 - 4:06μμ
Προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Παρεμβάσεις στην τιμή και πιθανή επαναφορά πλαφόν στα καύσιμα

3/10/2026 - 1:10μμ
Στιγμιότυπo από πρατήριo καυσίμων στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καύσιμα: Νέα επιδότηση από σήμερα – Τι αλλάζει σε ντίζελ και βενζίνη

1/10/2026 - 8:36πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μικρά και μεγάλα μέλη της Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδας  (φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Φθιώτιδος)

Λαμία: Η Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας γιορτάζει 40 χρόνια – Χοροί, ποντιακές γεύσεις και μια διαδρομή μνήμης

16 λεπτά πριν
Ιατρικό εργαστήριο (φωτ. αρχείου:  Pixabay / sindhu digital)

Οι λοιμώξεις συνδέονται με το 12% των νέων περιστατικών καρκίνου παγκοσμίως

40 λεπτά πριν
(Φωτ.: Ελληνική Κοινότητα Μόσχας/greekmos.ru)

Η Παναγία Σουμελά ένωσε τους Έλληνες της Μόσχας με πίστη και μνήμη από τον Πόντο

1 ώρα πριν
Το πόντιουμ στο λόφο της Πνύκας, απ’ όπου ο Μάρκο Ρούμπιο εκφώνησε την ομιλία του με φόντο της Ακρόπολη, αναφερόμενος στο μέλλον του δυτικού πολιτισμού και στις κοινές αξίες Ελλάδας, Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών. Τέταρτη 7 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος / POOL)

Πήρε ό,τι ήθελε και άφησε το λογαριασμό

1 ώρα πριν
Ο Τραμπ χαιρετά στρατιωτικά κατά την υποδοχή του Πούτιν  στην αμερικανική στρατιωτική βάση Έλμεντορφ-Ρίτσαρντσον στην Αλάσκα (φωτ.: Sputnik / Kremlin Pool / Sergey Bobylev)

Τραμπ-Πούτιν: Εξαίρεση από τις κυρώσεις για το ρωσικό ντίζελ – Οργή Ζελένσκι

2 ώρες πριν
Διασώστης ελέγχει κτήριο που υπέστη ζημιές από τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ στην Πενονομέ του Παναμά, στις 9 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Bienvenido Velasco)

Παναμάς: Πάνω από 100 μετασεισμοί μετά τα 7,7 Ρίχτερ – Τραυματίες και αποκλεισμένες περιοχές

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV