pontosnews.gr
Δευτέρα, 8/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ουκρανία: Αυτοκτόνησε μέσα σε κέντρο στρατολόγησης για να μην πολεμήσει

Παραιτήθηκε ο γενικός εισαγγελέας μετά τις καταγγελίες για σύστημα διαφθοράς μέσω του οποίου άνδρες χαρακτηρίζονται ανάπηροι για να αποφύγουν τη στράτευση

22/10/2024 - 10:31μμ
Ουκρανός στρατιώτης παίρνει θέση σε περιοχή ανάμεσα σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ (φωτ. αρχείου: EPA/ STR)

Ουκρανός στρατιώτης παίρνει θέση σε περιοχή ανάμεσα σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ (φωτ. αρχείου: EPA/ STR)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τέλος στη ζωή του έδωσε ένας άνδρας στην Ουκρανία ο οποίος ήταν καταζητούμενος από τις αρχές επειδή αρνήθηκε να στρατευθεί. Ο άνδρας, όπως ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές, αυτοκτόνησε μέσα σε κέντρο στρατολόγησης όπου οδηγήθηκε από την αστυνομία μετά τη σύλληψή του.

Η τραγωδία αυτή υπογραμμίζει το πρόβλημα της στρατολόγησης στην Ουκρανία, την ώρα που υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού στο μέτωπο και πολλοί άνδρες κρύβονται, δωροδοκούν ή προσπαθούν να φύγουν στο εξωτερικό για να μην τους στείλουν στον πόλεμο.

Στην Πολτάβα, στην κεντροανατολική Ουκρανία, οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι βρέθηκε νεκρός ένας άνδρας σε μια αίθουσα του στρατολογικού γραφείου και ότι έφερε «προφανή σημάδια» αυτοκτονίας. Ο άνδρας αυτός οδηγήθηκε στο κέντρο στρατολόγησης την Δευτέρα από την αστυνομία. Το όνομά του ήταν στον κατάλογο των καταζητούμενων επειδή δεν παρουσιάστηκε αυτοβούλως να στρατολογηθεί.

«Αρνήθηκε να υποβληθεί σε ιατρική εξέταση» ανέφερε σε μια ανάρτηση στο Facebook το τοπικό στρατολογικό γραφείο, διαβεβαιώνοντας ότι δεν του ασκήθηκε «σωματική ή ψυχολογική πίεση». Διενεργείται έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του.

Σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Ουκρανία αναρτώνται συχνά βίντεο που δείχνουν άνδρες να οδηγούνται δια της βίας σε στρατολογικά κέντρα, με τους στρατονόμους κάποιες φορές να τους χτυπούν και να τους πετούν μέσα σε βανάκια. Οι περισσότεροι άνδρες σε στρατεύσιμη ηλικία δεν έχουν το δικαίωμα να φύγουν από την Ουκρανία, με βάση τον στρατιωτικό νόμο, ωστόσο χιλιάδες διέσχισαν παράνομα τα σύνορα, προσπαθώντας να γλιτώσουν την επιστράτευση. Δεκάδες έχασαν τη ζωή τους όταν επιχείρησαν να περάσουν κολυμπώντας ποταμούς.

Το σύστημα επιστράτευσης έχει επικριθεί σφοδρά για τις «αδικίες» και τη διαφθορά του, γεγονός που ανάγκασε τον πρόεδρο Ζελένσκι να απολύσει όλα τα στελέχη που ήταν αρμόδια για τη στρατολόγηση το 2023.

Παραιτήθηκε ο γενικός εισαγγελέας Άντριι Κόστιν

Μάλιστα ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας Άντριι Κόστιν ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του, μετά την έρευνα των υπηρεσιών ασφαλείας που αποκάλυψε ένα σύστημα διαφθοράς μεγάλης κλίμακας στο οποίο δεκάδες αξιωματούχοι φέρεται ότι έκαναν κατάχρηση της θέσης τους για να χαρακτηριστούν ανάπηροι και να αποφύγουν τη στράτευσή τους.

«Ανακαλύφθηκαν πολλές επαίσχυντες πράξεις κατάχρησης» στην εισαγγελία στην Ουκρανία, έγραψε ο Άντριι Κόστιν.

«Στην κατάσταση αυτή, θεωρώ ότι είναι σωστό να ανακοινώσω την παραίτησή μου», πρόσθεσε.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε ανακοινώσει ότι είχε συνεδρίαση του Συμβουλίου εθνικής ασφάλειας για το θέμα αυτό.

Αξιωματούχοι «διαφορετικών κρατικών οργάνων» δήλωσαν «πλασματικές αναπηρίες» ώστε να αποφύγουν τη στράτευσή τους, δήλωσε επικαλούμενος τα συμπεράσματα έρευνας των δυνάμεων της τάξης και των υπηρεσιών ασφαλείας (SBU).

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι υπάρχουν «προσωπικές ευθύνες» επικαλούμενος κυρίως τις ευθύνες του γενικού εισαγγελέα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Υπερορθόδοξοι Εβραίοι παρατηρούν τα συντρίμμια ιρανικού βαλλιστικού πυραύλου που έπεσε σε κοντά στον ισραηλινό οικισμό Μεβότ Γεριχώ, στην Κοιλάδα του Ιορδάνη. 8 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο «κόκκινο» η Μέση Ανατολή: Εκεχειρία υπό πίεση, απειλές για νέα χτυπήματα και φόβοι για ενεργειακή κρίση

8/06/2026 - 4:46μμ
Ιρανή μπροστά από αντιισραηλινή τοιχογραφία στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Ισραήλ και Ιράν βάζουν φωτιά στην εκεχειρία του Τραμπ – Πυραυλικές επιθέσεις, εμπλοκή των Χούθι και «έκρηξη» στις αγορές

8/06/2026 - 11:56πμ
Ο Νικόλ Πασινιάν ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα, Κυριακή 7 Ιουνίου (φωτ.: EPA / Photolure)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές στην Αρμενία: Το κυβερνών κόμμα του Νικόλ Πασινιάν εξασφάλισε το 49,81% των ψήφων

8/06/2026 - 10:59πμ
(Φωτ.: Αρχείου/EPA/ALAA BADARNEH/ertnews.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Πυραυλική επίθεση από το Ιράν κατά του Ισραήλ μετά την εκεχειρία – Απειλές της Τεχεράνης και κατά αμερικανικών στόχων

7/06/2026 - 11:57μμ
Ταξιδιώτες στο διεθνές αεροδρόμιο Σίπχολ στο Άμστερνταμ κοιτούν τον πίνακα ανακοινώσεων αναζητώντας πληροφορίες για τις πτήσεις τους μετά την κατάρρευση των πληροφοριακών συστημάτων (φωτ.: EPA / Sem van der Wal)
ΚΟΣΜΟΣ

Αεροπορικά ταξίδια: Αποζημίωση έως 600 ευρώ για καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων

7/06/2026 - 10:51πμ
Άνθρωποι περπατούν στην κεντρική πλατεία μπροστά από μια φωτογραφία του πρώτου Προέδρου του Κοσόβου, Ιμπραήμ Ρουγκόβα, που είναι αναρτημένη σε κτήριο στην Πρίστινα, Κόσοβο (φωτ.: EPA/GEORGI LICOVSKI)
ΚΟΣΜΟΣ

Κόσοβο: Στις κάλπες ξανά για τρίτη φορά σε 16 μήνες – Αναμέτρηση «θρίλερ» για την πολιτική σταθερότητα και την οικονομία

7/06/2026 - 9:15πμ
Ο Νικόλ Πασινιάν στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος «Κοινωνικό Συμβόλαιο», στην Πλατεία Δημοκρατίας του Γερεβάν (φωτ.: EPA / Hayk Baghdasaryan / Photolure)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία: Εκλογές με φόντο τη ρήξη με τη Ρωσία και το βλέμμα στραμμένο στη Δύση

7/06/2026 - 8:51πμ
(Φωτ.: ertnews.gr/AP Photo/Hameraldi Agolli)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες αντιδράσεις στην Αλβανία για το επενδυτικό σχέδιο Κούσνερ σε προστατευόμενη περιοχή

6/06/2026 - 9:53μμ
Ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ (φωτ. αρχείου: EPA / Marcin Obara)
ΚΟΣΜΟΣ

Αιχμηρές δηλώσεις του Πιτ Χέγκσεθ: Παρομοίασε το Μεταναστευτικό στην Ευρώπη με τη D-Day

6/06/2026 - 5:14μμ
(Φωτ.: EPA / Rajat Gupta)
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Στο Νέο Δελχί ο ιδρυτής του Κόμματος του Λαού των Κατσαρίδων –Γιατί ονομάστηκε έτσι, τι ζητάνε οι εκατοντάδες χιλιάδες οπαδοί του που διαδηλώνουν

6/06/2026 - 11:19πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Star Channel)

Ο Φίλιπ Βάκος γράφει ιστορία και μπαίνει στην κορυφαία δεκάδα του ελληνικού MasterChef!

35 λεπτά πριν
Το πάνελ των ομιλητών στην εκδήλωση «Το έγκλημα της γενοκτονίας, η ιστορική αλήθεια και οι σύγχρονες προκλήσεις», η οποία φιλοξενήθηκε στη Λάρισα. Κυριακή 7 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook / Κωνσταντίνος Σαμουρκασίδης)

Από τη μνήμη στη διεκδίκηση: Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων στο επίκεντρο εκδήλωσης στη Λάρισα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Τρίκαλα: Στη φυλακή ο 86χρονος για τη δολοφονία του αδελφού του – Απορρίφθηκε ο ισχυρισμός περί ατυχήματος

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Θοδωρής Νικολάου/ EUROKINISSI)

Εύβοια: Σε εξέλιξη οι έλεγχοι στα σεισμόπληκτα κτίρια – Το επόμενο βήμα για τις αποζημιώσεις των κατοίκων

2 ώρες πριν

10ο Πολιτιστικό Αντάμωμα «Μνήμες γεύσης & παράδοσης»: Η τριήμερη γιορτή του Ευόσμου προ των πυλών

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Πολεοδομίες Αττικής: Κύκλωμα με «ταρίφα» έως 30.000 ευρώ για αυθαίρετα, άδειες και πρόστιμα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign