pontosnews.gr
Τετάρτη, 29/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Super League: Γκέλα ο Ολυμπιακός, νίκη για τον Μπάλντοκ ο Παναθηναϊκός

Στο 2-2 με τον Λεβαδειακό έμεινε ο Ολυμπιακός, ενώ ο Παναθηναϊκός νίκησε στην Κρήτη και ο Άρης την Καλλιθέα

20/10/2024 - 10:26μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Απρόσμενη απώλεια βαθμών για τον Ολυμπιακό που, αν και βρέθηκε νωρίς να προηγείται με δυο γκολ διαφορά, εν τέλει αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ 2-2 με τον Λεβαδειακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», σε αναμέτρηση για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Οι Πειραιώτες καλούνται να ανασυνταχθούν ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με τη Μάλμε (24/10, 22:00) για το UEFA Europa League.

Ιδανικότερο ξεκίνημα δε θα μπορούσαν να φανταστούν οι «ερυθρόλευκοι».

Οι Κάρμο και Βέλντε συνεργάστηκαν, με τον Τσικίνιο να «σκάβει» την μπάλα πάνω από τον Νταβίντ Γκροφ για το 1-0 στο 4΄. Ο Πορτογάλος αρχικά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, αλλά όταν από το VAR μπήκαν οι γραμμές, το γκολ κατακυρώθηκε -πρώτο φετινό του Πορτογάλου μέσου.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος βρήκε με το χέρι την μπάλα σε φάουλ του Τσικίνιο στο 21΄ και έγινε το 2-0, με το πέμπτο τέρμα του Ελ Κααμπί στη διοργάνωση, από την άσπρη βούλα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες, χωρίς αποτέλεσμα. Βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να αντιδράσει, ο Νίκος Παπαδόπουλος προχώρησε σε διπλή αλλαγή στο 35΄ και δικαιώθηκε. Κι αν στο 43΄ ο Γιαννιώτας απέτυχε προ του Κωνσταντίνου Τζολάκη, στο 45΄ ο Ζίνι ανατράπηκε από τον Ανδρέα-Ριχάρδο Ντόη, με τον Όζμπολτ να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι για το 2-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Τα πράγματα για τους Βοιωτούς έγιναν ακόμα καλύτερα, όταν στο 57΄ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μετά τη σέντρα του Φαμπρίτσιο Πεντρόζο, ο αφύλακτος Γιαννιώτας νίκησε αυτή τη φορά με κεφαλιά-ψαράκι τον Τζολάκη για το 2-2, «παγώνοντας» το «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Παρά τις ευκαιρίες των γηπεδούχων, το 2-2 έμεινε μέχρι τέλους, με τον Λεβαδειακό να παίρνει και πάλι θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας από τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 1993 – και τότε 2-2 είχε λήξει το ματς. Οι Βοιωτοί ναι μεν έμειναν χωρίς «τρίποντο» αλλά πήραν έναν πολύτιμο βαθμό, στερώντας από τους Πειραιώτες την ευκαιρία να περάσουν, έστω και προσωρινά, στην κορυφή της κατάταξης.

Με πρωταγωνιστή, «εκτελεστή» και σκόρερ τον Τετέ, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 1-0 τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, σ’ ένα ματς πολύ με πολύ μεγάλο ψυχολογικό «βάρος» για τους «πράσινους» στη βαριά «σκιά» του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ. Μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο, ο Παναθηναϊκός πήρε πολύ γρήγορα «κεφάλι» στο σκορ με τον Τετέ. Από πίεση και κλέψιμο της μπάλας ψηλά, ο Τζούριτσιτς «έσπασε» την μπάλα στον Βραζιλιάνο που έκανε μία ντρίμπλα και σουτ μεμιάς έξω απ’ την περιοχή ανοίγοντας το σκορ για το «τριφύλλι» (0-1).

Για να ακολουθήσει μία άκρως συγκινητική έως σπαραχτική σκηνή, με τον Τετέ να φεύγει μεμιάς για τον «πράσινο» πάγκο και να σηκώνει ψηλά τη φανέλα του Τζορτζ Μπάλντοκ με το «32», με όλους τους παίκτες και το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού να κάνουν μία μεγάλη αγκαλιά, κοιτάζοντας στον ουρανό.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να απαντήσει στο 9΄, όμως η τελική προσπάθεια του Χατζηθεοδωρίδη έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Ντραγκόφσκι, ενώ στο 24΄ σε πολύ γρήγορη κόντρα των «πράσινων» ο Τετέ μοίρασε δεξιά προς τον Μπακασέτα, αυτός γύρισε προς τον Γερεμέγεφ, αλλά ο Λαμπρόπουλος επενέβη σωτήρια πριν σκοράρει ο Σουηδός επιθετικός.

Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου ο ΟΦΗ μπήκε πιο επιθετικά, με τον Ντραγκόφσκι να δείχνει δύο φορές πολύ καλά αντανακλαστικά σε μακρινά σουτ των Σενγκέλια (55΄) και Γκονζάλες (56΄) αποκρούοντας εντυπωσιακά. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει κατοχή μπάλας και να ψάχνει ένα δεύτερο γκολ και στο 72΄ η σέντρα-σουτ του Τετέ, αιφνιδίασε τον γκολκίπερ του ΟΦΗ ο οποίος έδιωξε ενστικτωδώς. Η πίεση του ΟΦΗ στο τελευταίο δεκάλεπτο έβρισκε πάντα σε ετοιμότητα την άμυνα του «τριφυλλιού», με τον Παναθηναϊκό να φτάνει εντέλει στην πρώτη εφετινή εκτός έδρας νίκη του, τη οποία αφιέρωσε στον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ.

Αξιοποιώντας το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε από νωρίς, ο Άρης επικράτησε με 2-0 της Athens Kallithea στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η αποβολή του Τριαντάφυλλου Πασαλίδης στο 34΄ έκανε πολύ δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα του Μάσιμο Ντονάτι και πιο εύκολα για εκείνη του Άκη Μάντζιου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετή ένταση και εκατέρωθεν δυνατά μαρκαρίσματα και τους γηπεδούχους να έχουν, φυσιολογικά, την κατοχή της μπάλας. Η αποβολή του Πασαλίδη στο 34΄, με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Μορόν, έκανε ακόμη πιο πιεστικούς τους «κίτρινους». Που στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους νόμισαν πως κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Χουάνκαρ από τον Νικολάς Ισιμάτ-Μιρίν, ωστόσο από το VAR φώναξαν τον Πέτρο Τσαγκαράκη. Ο Χανιώτης ρέφερι είδε στο μόνιτορ τη φάση και πήρε πίσω το πέναλτι, καθώς είχε προηγηθεί χέρι του Ισπανού αμυντικού του Άρη.

Εν τέλει, η λύση για την ομάδα του Άκη Μάντζιου ήρθε από στατική φάση. Το όγδοο κόρνερ των γηπεδούχων, εκτέλεσε ο Μάνου Γκαρθία με τον Μπράμπετς να κάνει την κεφαλιά για το 1-0 στο 65΄ -δοκάρι και μέσα παρά την προσπάθεια του Μπερναμπέ.

Η ομάδα του Μάσιμο Ντονάτι είχε τη στιγμή της για να ισοφαρίσει, αλλά το σουτ του Αλεσάντρο Μερκάτι στο 70΄, βρήκε σε ετοιμότητα τον Κουέστα. Ο Μανού Γκαρθία ήταν αυτός που έδιωξε το όποιο άγχος, σκοράροντας στο 88΄. Ο Μορόν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Αντρέι Μοτόκ, έδωσε στον Μάνου Γκαρθία που «έγραψε» το τελικό 2-0.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Aπόστολος Τεληκωστόγλου και Ντορέττα Παπαδημητρίου στο νέο επεισόδιο του vidcast Game On
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Απόστολος Τεληκωστόγλου στο Game on με την Ντορέττα Παπαδημητρίου

29/07/2026 - 3:35μμ
(Φωτ.: facebook / AEK Basketball Club)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στην ΑΕΚ μέχρι το 2075 η SUNEL Arena

29/07/2026 - 10:23πμ
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πάλη: Σάρωσε η Ελλάδα σε διεθνές τουρνουά στη Σερβία

27/07/2026 - 2:56μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εθνική πόλο: Το δηλώσαμε και το κάναμε – Η ομογένεια ήταν ο όγδοος παίκτης μας

26/07/2026 - 9:23μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Έλενα Βαστάρδη)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ιπτάμενος Τεντόγλου: Ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ στον Βόλο

26/07/2026 - 8:27μμ
(Φωτ.: EPA / Steven Markham)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εθνική ομάδα πόλο: Η δικαίωση της πιο επιτυχημένης ομάδας του ελληνικού αθλητισμού

26/07/2026 - 5:19μμ
(Φωτ.: Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας Κ23: Πρώτη παγκόσμια δύναμη η Ελλάδα με έξι μετάλλια

26/07/2026 - 3:30μμ
Ο Θοδωρής Βλάχος και οι... χρυσοί παίκτες του, μετά την απονομή των μεταλλίων (φωτ.: Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η στιγμή της απόλυτης δικαίωσης: Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Εθνική πόλο

26/07/2026 - 1:06μμ
(Φωτ.: EPA / Steven Markham)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Επιτέλους χρυσό μετάλλιο η Εθνική πόλο – Κυπελλούχος κόσμου η Ελλάδα!

26/07/2026 - 12:36μμ
(Φωτ.: Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας Techno 293: Οκτώ μετάλλια για την Ελλάδα

26/07/2026 - 11:45πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Aπόστολος Τεληκωστόγλου και Ντορέττα Παπαδημητρίου στο νέο επεισόδιο του vidcast Game On

Ο Απόστολος Τεληκωστόγλου στο Game on με την Ντορέττα Παπαδημητρίου

10 λεπτά πριν
(Φωτ.: gov.gr)

Νέες ταυτότητες: Τι ισχύει από τις 3 Αυγούστου – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες

33 λεπτά πριν
Μέλη του ποντιακού συλλόγου έξω από το ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων στο Ρέθυμνο (φωτ.: Faceboook / Σύλλογος Ποντίων και Φίλων Π. Ε. Ρεθύμνης «Αροθυμία»)

Ρέθυμνο: Η «Αροθυμία» στη «Φλόγα της Αγάπης» για την εθελοντική αιμοδοσία

47 λεπτά πριν
O Κωνσταντίνος Δασκαλάκης στο συνέδριο «Greeks in AI» που έγινε στην Αθήνα, Παρασκευή 18 Ιουλίου 2025
(φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Πώς η Αθήνα θα γίνει η Silicon Valley της Ευρώπης

1 ώρα πριν
Tο «Φεγγάρι του Ελαφιού» ανατέλλει στο λιμάνι της Ρόδου, Πέμπτη 10 Ιουλίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Πανσέληνος Ιουλίου: Απόψε το «Φεγγάρι του Ελαφιού» – Τι ώρα ανατέλλει

2 ώρες πριν
Ο Αλέξανδρος Μπαλτατζής στα χέρια του κόσμου (πηγή: Μουσείο «Αλ. Μπαλτατζής)

Αλέξανδρος Μπαλτατζής: Ο Πόντιος πρόσφυγας που έδωσε δύναμη στην ελληνική αγροτιά

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign