«Ελάτε Πόντιοι και μη Πόντιοι να γνωριστούμε», λέει η Ένωση Ποντίων Νέας Σμύρνης, Αγίου Δημητρίου και Παλαιού Φαλήρου «Η Μαύρη Θάλασσα», και προσκαλεί αύριο, Κυριακή 20/10, σε μια μεγάλη και πρωτότυπη εκδήλωση στο Πάρκο Ασυρμάτου (Άγιος Δημήτριος).
Από τις 17:30 μέχρι τις 21:30 στο πάρκο θα στηθεί ένα ανοιχτό μάθημα, όλων των τμημάτων του συλλόγου, συνοδεία ζωντανής μουσικής. Λύρα θα παίζουν ο Γιάννης Καζαντζίδης και ο Γιάννης Φωτιάδης, και νταούλι ο Φίλιππος Πουρπουτίδης.
Αναλυτικά, τα «μαθήματα» θα γίνουν ως εξής:
- 17:30 Παιδικό χορευτικό,
- 18:30 Χορωδία,
- 19:00-21:30 Χορευτικά ενηλίκων (αρχαρίων, προχωρημένων, παραστάσεων).












![Απρίλιος. Μικρογραφία του μήνα από το χειρόγραφο Τυπικό της Μονής του Αγίου Ευγενίου Τραπεζούντας [1346]. Μητροπολίτου Τραπεζούντος Χρύσανθου, «Η Εκκλησία Τραπεζούντος». Από το Αρχείον Πόντου, του 1933 (πηγή: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών)](https://www.pontosnews.gr/wp-content/uploads/2026/03/aprilios-cvr-120x86.jpg)




