pontosnews.gr
Κυριακή, 8/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εντατικοποίηση των πολεμικών επιχειρήσεων από Ισραήλ και Ιράν φέρνει ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς

Αγωνία για αντίποινα στους Ισραηλινούς ομήρους – Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Νετανιάχου, ενώ η Δύση ελπίζει σε μια εκεχειρία

18/10/2024 - 2:32μμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο του ισραηλινού στρατού που δείχνει τον Γιαχία Σινουάρ καθισμένο σε μια σκονισμένη πολυθρόνα, λίγο πριν από το θάνατό του (φωτ.: glomex)

Στιγμιότυπο από το βίντεο του ισραηλινού στρατού που δείχνει τον Γιαχία Σινουάρ καθισμένο σε μια σκονισμένη πολυθρόνα, λίγο πριν από το θάνατό του (φωτ.: glomex)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Νέα δεδομένα στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή δημιουργεί η εξόντωση του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, από τον ισραηλινό στρατό στη Ράφα. Σε διάγγελμα του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο θάνατος του Σινουάρ σηματοδοτεί την αρχή του τέλους για τον πόλεμο στη Γάζα και κάλεσε τη Χαμάς να παραδώσει τα όπλα και να απελευθερώσει τους ομήρους.

Παρά τις ελπίδες των Δυτικών για εκεχειρία, ο θάνατος του Σινουάρ ενδέχεται να προκαλέσει την κλιμάκωση των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή, όπου το ενδεχόμενο ευρύτερης σύγκρουσης παραμένει.

Από την πλευρά της, η αντιπροσωπεία του Ιράν στον ΟΗΕ διεμήνυσε ότι η εξόντωση του Σινουάρ θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο «το πνεύμα της αντίστασης», ενώ η σιιτική λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι περνά σε μια νέα και πιο εντατική φάση του πολέμου της εναντίον του Ισραήλ.

Ο Σινουάρ, ένας από τους εγκεφάλους της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2023 που εξαπέλυσε η Χαμάς εναντίον του Ισραήλ και η οποία αποτέλεσε έναυσμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώθηκε την Τετάρτη στη διάρκεια επιχείρησης Ισραηλινών στρατιωτών στον παλαιστινιακό θύλακα, ένα σημείο καμπής στη σύγκρουση που μαίνεται εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο.

Σήμερα, Παρασκευή, η ηγεσία του ισραηλινού στρατού υπό τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου συνεδρίασε εκτάκτως για να εξετάσει τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η εξόντωση Σίνουαρ, την εσωτερική ασφάλεια, το Βόρειο Μέτωπο, την απάντηση στο Ιράν αλλά και τις προσπάθειες εντοπισμού του αδελφού του Σινουάρ, ο οποίος ενδέχεται να ηγηθεί της οργάνωσης.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί ειδική διαβούλευση με αποκλειστικό θέμα την τύχη των ομήρων, καθώς υπάρχουν φόβοι για αντίποινα μετά τον θάνατο του Σινουάρ.

Η επιχείρηση εξόντωσης

Ο Σινουάρ, που διορίστηκε γενικός επικεφαλής της Χαμάς μετά τη δολοφονία τον Ιούλιο στην Τεχεράνη του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της οργάνωσης, του Ισμαΐλ Χανίγια, πιστεύεται ότι κρυβόταν στο δίκτυο των τούνελ που έχει δημιουργήσει η Χαμάς κάτω από τη Γάζα.

Σκοτώθηκε στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα την Τετάρτη από ισραηλινά στρατεύματα, τα οποία αρχικά δεν είχαν συνειδητοποιήσει ποιος ήταν, δήλωσαν Ισραηλινοί αξιωματούχοι.

Ο στρατός έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από drone το οποίο δείχνει τον Σινουάρ να κάθεται σε μια πολυθρόνα, καλυμμένος με σκόνη μέσα σε ένα κατεστραμμένο κτήριο.

Λίγο νωρίτερα, ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, Μπασέμ Ναΐμ, επιβεβαίωσε τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, χαρακτηρίζοντας την είδηση «οδυνηρή και θλιβερή», αλλά πρόσθεσε ότι τρομοκρατική οργάνωση θα είναι «τελικά νικηφόρα» στον αγώνα της.

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια επιβεβαίωση της δολοφονίας του Σινουάρ από αξιωματούχο της Χαμάς.

Ο Ναΐμ διεμήνυσε δε, ότι με κάθε δολοφονία ηγέτη της η Χαμάς γίνεται «δυνατότερη και δημοφιλέστερη».

«Ευκαιρία να τερματιστεί ο πόλεμος»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νετανιάχου για να τον συγχαρεί. Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι ο θάνατος του Σινουάρ προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για εκεχειρία και σκοπεύουν «να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους» προς αυτή την κατεύθυνση. Όμως η μπάλα είναι στο γήπεδο του Ισραήλ.

«Έχει έρθει τώρα η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά», σε μια εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς και προς την απελευθέρωση των ομήρων, εκτίμησε ο Μπάιντεν.

Αμέσως ανακοίνωσε ότι θα στείλει τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στο Ισραήλ «τις επόμενες τέσσερις ή πέντε ημέρες», προκειμένου να ασκήσει πιέσεις στις ισραηλινές αρχές προς αυτή την κατεύθυνση.

Από την πλευρά της η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος και υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές Κάμαλα Χάρις επίσης εκτίμησε ότι ο θάνατος του επικεφαλής της Χαμάς προσφέρει «μια ευκαιρία να τερματιστεί επιτέλους ο πόλεμος στη Γάζα».

Οι ΗΠΑ επιθυμούν να ξεκινήσουν συζητήσεις για μια πρόταση εκεχειρίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ, χαρακτηρίζοντας τον Σινουάρ «το βασικό εμπόδιο» για τον τερματισμό του πολέμου.

«Το εμπόδιο προφανώς έχει αρθεί. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε αν αυτό σημαίνει πως όποιος αντικαταστήσει (τον Σινουάρ) θα δεχθεί μια εκεχειρία, αλλά έχει φύγει ο άνθρωπος που αποτελούσε τους τελευταίους μήνες το βασικό εμπόδιο», επεσήμανε ο Μίλερ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Υποστηρικτές των Χούθι στην Υεμένη καίνε τις σημαίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ σε μια διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων (φωτ.: EPA/Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Λωρίδα της Γάζας: Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα και απορρίπτει κάθε ξένη κυριαρχία – «Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να κυβερνώνται από Παλαιστίνιους»

8/02/2026 - 2:31μμ
Το πρωτοσέλιδο της ιρανικής εφημερίδας «Ebtekar» φιλοξενεί τις φωτογραφίες του Αμπάς Αραγτσί και του Στιβ Γουίτκοφ (φωτ.: EPA/ Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Δεν θα εγκαταλείψουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου ακόμα και σε περίπτωση πολέμου – Κανείς δεν έχει δικαίωμα να υπαγορεύει τις πράξεις μας

8/02/2026 - 1:20μμ
Υλικές ζημιές στον θερμοηλεκτρικό σταθμό Νταρνίτσια, από πρόσφατες ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κίεβο της Ουκρανίας (φωτ.: EPA/STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ προσκάλεσαν Ουκρανία και Ρωσία σε νέες συνομιλίες – Προθεσμία έως τον Ιούνιο για συμφωνία

8/02/2026 - 12:12πμ
Ιταλικά τρένα ειδικά διακοσμημένα με αφορμή τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες (φωτ.: trasporti-italia.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Σαμποτάζ στους σιδηροδρόμους κατά την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων – Βρέθηκαν κομμένα καλώδια

7/02/2026 - 8:52μμ
Ο Σεργκέι Τρόπιν πριν από μερικά χρόνια (πηγή: x.com/AlexandruC4)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Νεκρός ο Σεργκέι Τρόπιν – Ο πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης βρέθηκε πνιγμένος στην μπανιέρα του

7/02/2026 - 2:15μμ
Υποδοχή αιχμαλώτων πολέμου κατά την πρόσφατη ανταλλαγή (φωτ.: EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανικό: Το φιλόδοξο σχέδιο που συζητούν Κίεβο και Ουάσινγκτον

7/02/2026 - 9:05πμ
Η εκπρόσωπος του 79χρονου προέδρου Κάρολαϊν Λέβιτ μιλά στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: «Λάθος υπαλλήλου» η ανάρτηση του βίντεο με το ζεύγος Ομπάμα ως πιθήκους

6/02/2026 - 11:58μμ
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί [αριστερά] φτάνει στο Μουσκάτ του Ομάν για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2026. (Φωτ.: EPA / Iranian Foreign Ministry)
ΚΟΣΜΟΣ

Συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στο Ομάν: «Καλή αρχή» βλέπει η Τεχεράνη, συνεχίζεται ο διάλογος

6/02/2026 - 5:36μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποχωρεί από το John F. Kennedy Center for the Performing Arts στην Ουάσιγκτον, την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2026, με προορισμό τον Λευκό Οίκο (φωτ.: The White House / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Ρατσιστική ανάρτηση για το ζεύγος Ομπάμα – Απεικονίζονται ως πίθηκοι

6/02/2026 - 12:44μμ
Ο Τούρκος ελεγκτής Σερκάν Σ που φέρεται να ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον 26χρονο Έλληνα (φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Βαρύ κατηγορητήριο για τον 26χρονο Έλληνα μετά το θάνατο ελεγκτή στη Γερμανία

6/02/2026 - 10:56πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Super League: Πράσινο το κλάσικο με Ταμπόρδα

25 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI /Βασίλης Παπαδόπουλος)

Καρπενήσι: Ακέφαλη σορός άνδρα εντοπίστηκε σε αμάξι που έπεσε από γκρεμό

41 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή»)

Μουχαπέτ’ για την Τσικνοπέμπτη από την «Παναγία Κρεμαστή»

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Davis Cup: Ο Τσιτσιπάς «καθάρισε» για την Εθνική

2 ώρες πριν
Το σιντριβάνι στην στην πλατεία Δαβάκη, από το οποίο ανασύρθηκε το 2 ετών κοριτσάκι (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Καλλιθέα: Κοριτσάκι ανασύρθηκε από σιντριβάνι χωρίς τις αισθήσεις του

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Super League: Σκόνταψε στο «Βικελίδης» ο ΠΑΟΚ

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign