pontosnews.gr
Σάββατο, 6/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Ούτε ξεπουλάμε, ούτε προδίδουμε κανέναν» – Τι είπε για τους «πατριώτες της φακής»

Θετική εξέλιξη η συμφωνία στα συμπεράσματα για το μεταναστευτικό δήλωσε ο πρωθυπουργός

18/10/2024 - 12:03πμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους, μετά το τέλος των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες, Πέμπτη17 Οκτωβρίου 2024. (Φωτ.: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους, μετά το τέλος των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες, Πέμπτη17 Οκτωβρίου 2024. (Φωτ.: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Το γεγονός ότι καταφέραμε να πετύχουμε συμφωνία σχετικά με τα συμπεράσματα στο κεφάλαιο του μεταναστευτικού είναι μια πολύ θετική εξέλιξη και αν μου επιτρέπετε μια γενικότερη παρατήρηση: Η Ελλάδα από το 2019 υπερασπίζεται μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην εξωτερική διάσταση της μετανάστευσης, στην προστασία δηλαδή των εξωτερικών συνόρων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες, μετά το τέλος της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Όπως σημείωσε «απαιτείται ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο για τις επιστροφές όσων δεν δικαιούνται άσυλο» και πρόσθεσε ότι « πρέπει να ξέρει όποιος μπαίνει στην Ευρώπη, ότι αν δεν μπορεί να πάρει άσυλο, θα φεύγει».

Ερωτώμενος για τα όσα έχει δηλώσει ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε σεβαστές τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού, στην ουσία ωστόσο απάντησε δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Ούτε ξεπουλάμε, ούτε προδίδουμε κανέναν».

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:

«Επιτρέψτε μου να κάνω μια διάκριση μεταξύ των απόψεων του κυρίου Σαμαρά και των υπόλοιπων φωνών που ακούγονται γύρω από τα ζητήματα αυτά. Για τον κύριο Σαμαρά θα πω ότι οι απόψεις του είναι σεβαστές.

Θέλω να θυμίσω ότι ήταν τέως πρωθυπουργός, ήταν άνθρωπος ο οποίος συναντήθηκε με τον κ. Ερντογάν και επί διακυβέρνησης του κ. Σαμαρά και με υπουργό τον κ. Βενιζέλο.

Γινόντουσαν και διερευνητικές επαφές απλά για να υπενθυμίσω λίγο τι συνέβαινε εκείνη την εποχή.

Τώρα όμως αφήνω στην άκρη αυτό το θέμα. Διαπιστώνω ότι υπάρχουν πολλές εξαιρετικά ακραίες φωνές στην Ελλάδα από κόμματα τα οποία βρίσκονται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας και από διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία περίπου κατηγορούν την κυβέρνηση και εμένα, τον υπουργό Εξωτερικών, ότι είμαστε μειοδότες, γιατί κάνουμε τι; Γιατί συζητούμε με την Τουρκία;

Αναρωτιέμαι πού ήταν όλοι αυτοί οι υπερπατριώτες όταν εμείς προστατεύσαμε τα σύνορα της Ελλάδος στον Έβρο;

Πού ήταν όλοι αυτοί οι υπερπατριώτες όταν εμείς επεκτείναμε τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια στο Ιόνιο, όταν υπογράφαμε την αποκλειστική οικονομική Ζώνη με την Αίγυπτο, δημιουργώντας κυριαρχικά δικαιώματα με τη βούλα, με το νόμο πού ήταν όλοι αυτοί οι υπερπατριώτες όταν αγοράζαμε τα Rafale; Όταν κάναμε την παραγγελία για τα για τα F-35;

Έχω μιλήσει και στο παρελθόν για “πατριώτες της φακής”.

Και εν πάση περιπτώσει σήμερα η Ελλάδα είναι σε θέση να συζητά με την Τουρκία πολιτισμένα, αλλά και σε μια θέση πολύ πιο ισχυρή απ ό, τι ήταν το 2019 και το συζητάμε. Δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε ούτε ξεπουλάμε ούτε προδίδουμε κανέναν.

Και η χώρα έχει πληρώσει πολύ ακριβά στην ιστορία της αυτήν την ακραία ρητορική, η οποία δεν υπηρετεί τελικά τα εθνικά συμφέροντα και σίγουρα δεν κομίζει και καμία ουσιαστική εναλλακτική στο τραπέζι.

Η Ελλάδα λοιπόν -σε αυτό στηρίζω απόλυτα τον υπουργό Εξωτερικών- θα εξακολουθεί να συνομιλεί με την Τουρκία όπως το έχουμε ήδη κάνει.

Έχω συναντηθεί έξι φορές με τον κύριο Ερντογάν. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε συμφωνήσει ότι είμαστε κοντά σε μια συμφωνία για τα ζητήματα των θαλασσίων ζωνών, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Αλλά ήθελα να δώσω αυτή τη λίγο πιο εκτεταμένη απάντηση προς όλους αυτούς, οι οποίοι θεωρούν τους εαυτούς τους πιο πατριώτες από ότι είμαστε όλοι εμείς. Υποψιάζομαι ότι σε μια πραγματική κρίση θα ήταν οι πρώτοι που “θα έβαζαν την ουρά στα σκέλια”».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά στη 2η Διεθνή Διάσκεψη για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη (φωτ.: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνικό Σχέδιο Ανάτασης θα παρουσιάσει το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας

5/09/2025 - 8:38πμ
Ο Σταύρος Παπασταύρου στις 
εργασίες του άτυπου υπουργικού συμβουλίου της Ενεργειακής Κοινότητας, Πέμπτη 17 Ιουλίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταύρος Παπασταύρου για το καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Να ξεκαθαρίσει η Λευκωσία τη θέση της

4/09/2025 - 9:17πμ
Στο Ζάππειο για τον εορτασμό της 51ης επετείου από την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης από Ζάππειο: Οι μέρες της ασυδοσίας της ΝΔ σε λίγο τελειώνουν, ο λαός διψά για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή

3/09/2025 - 11:04μμ
(Φωτ.: ynanp.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Ναυτιλίας: Διευκρινίσεις αναφορικά με τις καταγγελίες αλιέων

3/09/2025 - 3:49μμ
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης (φωτ.: EPA/ Olivier Hoslet)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεραπετρίτης: Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρο θα προχωρήσει, δεν μας πτοούν οι αντιδράσεις

31/08/2025 - 8:59μμ
Έδρανα στην Ολομέλεια της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογικός νόμος: Η συζήτηση «ακορντεόν», τα τρία σενάρια και το φόβητρο της Γαλλίας

31/08/2025 - 12:48μμ
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TGRT HABER (φωτ.: https://x.com/tgrthabertv)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαλεί και απειλεί την Ελλάδα ο Φιντάν: Μην δημιουργείτε κρίσεις που μπορεί να σας στοιχίσουν

29/08/2025 - 11:09πμ
Συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου, Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 (φωτ.: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο – Τι θα συζητηθεί

29/08/2025 - 8:38πμ
Ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκδήλωση για την παρουσίαση των έργων της Θεσσαλονίκης (φωτ.: MotionTeam/Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Τα έργα που γίνονται και σχεδιάζονται στη πόλη δεν έχουν ξαναγίνει

28/08/2025 - 6:04μμ
Ο Νικήτας Κακλαμάνης αφήνει λευκά τριαντάφυλλα στη θέση του Απόστολου Βεσυρόπουλου (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Λουλούδια κι ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Απόστολου Βεσυρόπουλου – Ορκίστηκε βουλευτής η Στέλλα Αραμπατζή

28/08/2025 - 11:27πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ό,τι απέμεινε από τη σκηνή των δημοσιογράφων του Αλ Τζαζίρα, έξω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας, μετά το ισραηλινό χτύπημα (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)

Λωρίδα της Γάζας: Το Associated Press αμφισβητεί την εκδοχή του Ισραήλ για το πλήγμα που σκότωσε πέντε δημοσιογράφους

16 λεπτά πριν
Ο υπουργός Ναυτιλίας Β. Κικίλιας στο βήμα της εκδήλωσης (φωτ.: Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής)

Συνάντηση με τους αλιείς κανόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας Β. Κικίλιας

45 λεπτά πριν
Οι καταστροφές στο εσωτερικό του Ιερού Ναού του Αγίου Κωνσταντίνου από το πογκρόμ του 1955 (πηγή: Ένωσις Ομογενών εκ Κωνσταντινουπόλεως / the-hellenic-mosaic.gr)

Σεπτεμβριανά 1955-2025: Μαρτυρίες και σπάνιες φωτογραφίες με αφορμή την 70ή θλιβερή επέτειο – Οι εκκλησίες στο στόχαστρο

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EPA / Tiago Petinga)

Λισαβόνα: Ανακοινώθηκαν οι εθνικότητες των θυμάτων – Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Khaled Elfiqi

Μονή Σινά: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

89η ΔΕΘ: Τα μέτρα της ΕΛΑΣ, οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign