pontosnews.gr
Τρίτη, 9/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ισραήλ: Νεκροί και τραυματίες από επίθεση σε κρατικά κτήρια στο Λίβανο – Τα σενάρια για την επίθεση στο Ιράν

Εντείνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή με συνεχείς συγκρούσεις

17/10/2024 - 2:47μμ
Μέλη σωστικών συνεργείων μεταφέρουν μια σορό μετά από ισραηλινό χτύπημα σε πόλη του νοτίου Λιβάνου (φωτ.: EPA/Stringer)

Μέλη σωστικών συνεργείων μεταφέρουν μια σορό μετά από ισραηλινό χτύπημα σε πόλη του νοτίου Λιβάνου (φωτ.: EPA/Stringer)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τουλάχιστον 16 νεκροί και 50 τραυματίες είναι ο απολογισμός ισραηλινής επίθεσης σε δήμο της πόλης Ναμπατίγια, στο νότιο Λίβανο, τη μεγαλύτερη που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ εναντίον κρατικών κτηρίων του Λιβάνου.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο δήμαρχος της πόλης και όπως κατήγγειλε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι, οι Ισραηλινοί «στοχοθέτησαν σκοπίμως συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στόχος της οποίας ήταν να εξετάσει την ανθρωπιστική κατάσταση και την κατάσταση των υπηρεσιών της πόλης», προκειμένου να παρασχεθεί βοήθεια στους εκτοπισμένους από τις ισραηλινές επιχειρήσεις.

Το Ισραήλ είχε εκδώσει πρώτη φορά εντολή εκκένωσης για τη Ναμπατίγια, μια πόλη με δεκάδες χιλιάδες κατοίκους, στις 3 Οκτωβρίου. Τότε ο δήμαρχος της πόλης Άχμεντ Χαλίλ είχε δηλώσει στο Reuters ότι δεν θα την εγκαταλείψει.

Λιβανέζοι αξιωματούχοι επέκριναν το πλήγμα αυτό, εκτιμώντας ότι αποτελεί απόδειξη ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ τώρα στρέφονται και κατά του κράτους του Λιβάνου.

Την ίδια στιγμή, δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για το επικείμενο χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν, το οποίο προετοιμάζεται πυρετωδώς τις τελευταίες ημέρες, αφού το Ισραήλ δήλωσε ότι θα απαντήσει στην ιρανική πυραυλική επίθεση εναντίον του, που εξαπολύθηκε την 1η Οκτωβρίου.

Αναλυτές εκτιμούν ότι λόγω της διήμερης αργίας στο Ισραήλ σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, καθώς και της αργίας του Σαββάτου, μια πιθανή ημερομηνία είναι η ερχόμενη Κυριακή, χωρίς τίποτα όμως να θεωρείται σίγουρο.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν Χοσεΐν Σαλαμί προειδοποίησε σήμερα, Πέμπτη, για περαιτέρω αντίποινα κατά του Ισραήλ εάν αυτό επιτεθεί σε ιρανικούς στόχους. «Αν κάνετε λάθος και επιτεθείτε σε στόχους μας, είτε στην περιοχή είτε στο Ιράν, θα σας χτυπήσουμε ξανά οδυνηρά», δήλωσε ο Σαλαμί στην κηδεία ενός στρατηγού των Φρουρών που σκοτώθηκε σε ισραηλινό χτύπημα μαζί με τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα στον Λίβανο τον περασμένο μήνα.

ΗΠΑ εναντίον Χούθι

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες, Τετάρτη, ότι έπληξαν με βομβαρδιστικά Β-2 πέντε υπόγειες αποθήκες όπλων των σιιτών ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, στην πιο πρόσφατη από μια σειρά επιθέσεων εναντίον θέσεων των Χούθι τον Οκτώβριο.

Οι Χούθι, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας, έχουν εξαπολύσει σχεδόν 100 επιθέσεις εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα από πέρυσι τον Νοέμβριο.

Το Ισραήλ από την πλευρά του εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στην πόλη λιμάνι Λαττάκεια της Συρίας νωρίς σήμερα το πρωί προκαλώντας το ξέσπασμα πυρκαγιάς, όπως μετέδωσαν συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το πλήγμα αυτό είχε στόχο «αποθήκη όπλων», σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ κατηγορεί τακτικά τη Χεζμπολάχ ότι εισάγει όπλα μέσω της Συρίας.

Συγκρούσεις και πυρά εναντίον της UNIFIL

Χθες ο Λευκός Οίκος επανέλαβε ότι «δήλωσε άμεσα στο Ισραήλ» ότι είναι «αντίθετος» σε πλήγματα εναντίον «πυκνοκατοικημένων περιοχών της Βηρυτού» και του ζήτησε «να μην απειλεί τις ζωές αμάχων», των κυανόκρανων του ΟΗΕ και των Λιβανέζων στρατιωτών.

Από την πλευρά της η Χεζμπολάχ έκανε λόγο για «βίαιες μάχες εκ του συστάδην» με Ισραηλινούς στρατιώτες κοντά σε ένα μεθοριακό χωριό. Πρόσθεσε ότι εκτόξευσε για τρίτη φορά μέσα σε 24 ώρες «ομοβροντία ρουκετών» εναντίον της Σαφέντ στο βόρειο Ισραήλ και ότι κατέστρεψε ένα ισραηλινό άρμα μάχης «με τηλεκατευθυνόμενο πύραυλο».

Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, «περίπου 90 βλήματα» εκτοξεύθηκαν από τη Χεζμπολάχ στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας εναντίον του Ισραήλ. Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από θραύσματα.

Η Unicef χαρακτήρισε «καταστροφή για όλα τα παιδιά του Λιβάνου» την καταστροφή τουλάχιστον «28 εγκαταστάσεων υδροδότησης», που επηρεάζει «περισσότερους από 360.000 ανθρώπους», κυρίως στο νότιο Λίβανο, εκθέτοντας τα παιδιά σε ασθένειες όπως η χολέρα και η ηπατίτιδα.

Εδώ και σχεδόν έναν μήνα τουλάχιστον 1.373 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο, σύμφωνα με απολογισμό του AFP με βάση επίσημα στοιχεία. Ο ΟΗΕ έχει μετρήσει σχεδόν 700.000 εκτοπισμένους.

Περίπου 50 Ισραηλινοί, στρατιώτες και άμαχοι, έχουν σκοτωθεί την ίδια περίοδο.

Από την πλευρά της, η αποστολή του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL) ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, ότι κυανόκρανοί της είδαν ισραηλινό άρμα μάχης να πυροβολεί εναντίον παρατηρητηρίου τους στην περιοχή Κφαρ Κελά. Καταστράφηκαν δύο κάμερες και το παρατηρητήριο υπέστη ζημιές.

Ο ισραηλινός στρατός απάντησε ότι το περιστατικό ερευνάται.

«Οι υποδομές και οι δυνάμεις της UNIFIL δεν είναι στόχος και κάθε παράτυπο περιστατικό θα εξετάζεται ενδελεχώς», τόνισε ο στρατός, ενώ πρόσθεσε ότι η Χεζμπολάχ δρα «εδώ και πολλά χρόνια από εγκαταστάσεις που έχει τοποθετήσει μέσα ή δίπλα σε θέσεις της UNIFIL».

Το Ισραήλ έχει ζητήσει από τον ΟΗΕ να μετακινήσει τα μέλη της UNIFIL που είναι ανεπτυγμένα στον νότιο Λίβανο μακριά από τη ζώνη των συγκρούσεων.

Δεν σταματά το σφυροκόπημα στη Γάζα

Τουλάχιστον 11 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινά πλήγματα στην πόλη της Γάζας, ανακοίνωσαν γιατροί, την ώρα που ισραηλινά άρματα μάχης εισήλθαν στην Τζαμπάλια στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, για το οποίο Παλαιστίνιοι και αξιωματούχοι του ΟΗΕ έχουν εκφράσει ανησυχίες για τις ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων.

Κάτοικοι της Τζαμπάλια δήλωσαν ότι σπίτια ανατινάχθηκαν από αεροπορικές επιδρομές του ισραηλινού στρατού, από βλήματα του πυροβολικού ή από βόμβες που είχαν τοποθετηθεί σε αυτά και οι οποίες πυροδοτήθηκαν από απόσταση.

Ο ΟΗΕ διαμαρτύρεται εδώ και καιρό για τα εμπόδια που αντιμετωπίζει για να εισέλθει στη Γάζα και να διανείμει ανθρωπιστική βοήθεια, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι παρεμποδίζει τις επιχειρήσεις του αλλά και για την ανομία που επικρατεί στον θύλακα.

Ο ΟΗΕ επεσήμανε ότι στο βόρειο τμήμα της Γάζας δεν εισήλθε καθόλου επισιτιστική βοήθεια από τις 2 ως τις 15 Οκτωβρίου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γερμανίδα κοιτά χριστουγεννιάτικα στολίδια σε αγορά του Βερολίνου.Τέσσερις στις πέντε επιχειρήσεις που οδηγούνται σε πτώχευση απασχολούν κάτω από 10 εργαζόμενους (φωτ.: EPA/Clemens Bilan)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Στο υψηλότερο σημείο από το 2014 τα «λουκέτα» σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα

8/12/2025 - 11:59μμ
Από αριστερά, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στο Λονδίνο (φωτ.: EPA/Adrian Dennis)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Την Τρίτη θα παραδοθεί στις ΗΠΑ το προτεινόμενο σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου

8/12/2025 - 10:30μμ
Από αριστερά, ο Βίκτορ Όρμπαν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτ.: Χ/Recep Tayyip Erdoğan
ΚΟΣΜΟΣ

Β. Όρμπαν: Η Τουρκία θα εγγυηθεί τη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ουγγαρία

8/12/2025 - 9:55μμ
(Φωτ.: earthquakes.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Ιαπωνία – Προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους 3 μέτρων

8/12/2025 - 5:18μμ
Σέλφι με αξιωματικό του συριακού στρατού κατά τη διάρκεια έκθεσης στη Δαμασκό, Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Mohammed al Rifai)
ΚΟΣΜΟΣ

Ένας χρόνος χωρίς τον Άσαντ: Η Συρία γιορτάζει την επέτειο με ελπίδα, σε εύθραυστη μετάβαση

8/12/2025 - 1:03μμ
Αξιωματούχοι του ινδονησιακού υπουργείου Περιβάλλοντος και Δασών με εξημερωμένους ελέφαντες, για την απομάκρυνση των φερτών υλικών στην περιοχή Πιντίε Τζάγια της Σουμάτρας (φωτ.: EPA / Hotli Simanjuntak)
ΚΟΣΜΟΣ

Ανείπωτη τραγωδία στη Σουμάτρα: Σχεδόν 1.000 νεκροί από τις πλημμύρες

8/12/2025 - 10:33πμ
Στο εσωτερικό του Λευκού Οίκου, Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Δευτέρα 18 Αυγούστου 2025 (φωτ.: White House / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ πιέζει για ειρήνη, ο Ζελένσκι αναζητεί συμμαχίες: Κρίσιμες διαβουλεύσεις για το μέλλον της Ουκρανίας

8/12/2025 - 9:45πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Μπενίν: Απετράπη στρατιωτική απόπειρα πραξικοπήματος – Χάος και συλλήψεις στη χώρα της Δυτικής Αφρικής

7/12/2025 - 5:27μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο εγγονός του Θίο σε στιγμιότυπο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο (φωτ.: Joyce N. Boghosian)
ΚΟΣΜΟΣ

Από το «δόγμα Μονρόε», στη νέα στρατηγική Τραμπ – Τι αλλάζει

7/12/2025 - 10:12πμ
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί με τη σύζυγό του Κάρλα Μπρούνι, έξω από το σπίτι τους στο Παρίσι (φωτ.:  EPA/TERESA SUAREZ)
ΚΟΣΜΟΣ

Νικολά Σαρκοζί: Βιβλίο για τις 20 μέρες που έμεινε στη φυλακή έγραψε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας

6/12/2025 - 10:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκοπέτρας)

Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκοπέτρας: Αποχαιρετά το 2025 με ποντιακούς χορούς και γλέντι

4 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Λία Φωκά)

Αγρότες: Κλειστά τα βόρεια σύνορα για φορτηγά – Η εικόνα των κινητοποιήσεων σε Αχαΐα και Κρήτη

30 λεπτά πριν
(Φωτ.: Pexels)

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για βρεφικό γάλα σε σκόνη – Συνδέεται με κρούσματα αλλαντίασης

58 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού)

Βραδιά νεολαίας στον Σύλλογο Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού

1 ώρα πριν
Εικόνα από την καταστροφική πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

ΥΠΟΙΚ: Ειδική σύνταξη 1.700 ευρώ, διαγραφή οφειλών και άλλες ρυθμίσεις στήριξης για τους πληγέντες σε Μάτι και Μάνδρα

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τη φετινή Ημέρα Μνήμης της 19ης Μαΐου 1919, στην Αθήνα (φωτ.: Πόπη Παπαγεωργίου)

9η Δεκεμβρίου: Πόντιοι, Μικρασιάτες, Αρμένιοι και Ασσύριοι στέλνουν μήνυμα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας και την εξάλειψη του ειδεχθούς εγκλήματος

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign