pontosnews.gr
Κυριακή, 25/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Φρέντι Μπελέρης: Η Αλβανία «να μην παρεκκλίνει από το ευρωπαϊκό μονοπάτι που επέλεξε»

Τι δήλωσε ο ευρωβουλευτής με αφορμή την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη γειτονική χώρα και την ΕΕ

15/10/2024 - 6:21μμ
Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λουξεμβούργο για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση (φωτ: EPA/Boglarka Bodnar)

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λουξεμβούργο για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση (φωτ: EPA/Boglarka Bodnar)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

«Στις υποχρεώσεις της Αλβανίας αποτυπώνονται πλέον τα πάγια αιτήματά μας, οι αγώνες μας και οι αδικίες, που τόσα χρόνια υπoστήκαμε τα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας», τονίζει σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Φρέντι Μπελέρης, με αφορμή την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία.

Ο Φρ. Μπελέρης, αφού σημειώνει ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις αρχίζουν, σήμερα Τρίτη, ύστερα από μια δεκαετία, και ότι «η θέση της Αλβανίας πρέπει να είναι στην Ευρώπη», υπογραμμίζει ότι «πλέον εναπόκειται στην Αλβανία η ταχύτητα, η αποφασιστικότητα και η τόλμη, με τις οποίες θα βαδίσει προς αυτήν την κατεύθυνση» και ότι «πρέπει να γνωρίζει ότι έχει πολλά ακόμα βήματα να κάνει με οδοδείκτη τον σεβασμό στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, στο κράτος Δικαίου και στη Δημοκρατία».

«Πιστεύω ακράδαντα πως θα είναι μια απαιτητική, αλλά άκρως θεραπευτική διαδικασία για τη χώρα. Σε αυτήν, βέβαια, δεν χωρούν εκπτώσεις και εθνικοί εγωισμοί», προσθέτει στη δήλωσή του ο Φρ. Μπελέρης, ο οποίος είναι και μέλος της Αντιπροσωπείας του ΕΚ στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Σταθεροποίησης και Σύνδεσης ΕΕ-Αλβανίας.

Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρει, περιμένει από την Ευρώπη «να δρα ως θεσμικός εγγυητής και άγρυπνος τοποτηρητής των κρίσιμων τομών που πρέπει να πραγματοποιήσει η Αλβανία στη θεσμική της ραχοκοκαλιά», καθώς «η Ένωση μας διαθέτει, άλλωστε, τους απαραίτητους μηχανισμούς, προκειμένου να επιτηρεί ουσιαστικά, να παρεμβαίνει διορθωτικά, να απαιτεί αποφασιστικά την υλοποίηση των ενταξιακών υποχρεώσεων της Αλβανίας».

«Σε αυτές τις υποχρεώσεις αποτυπώνονται πλέον τα πάγια αιτήματά μας, οι αγώνες μας και οι αδικίες που τόσα χρόνια υπoστήκαμε τα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας», υπογραμμίζει και αμέσως προσθέτει: «Πλέον, στη πρώτη δέσμη κεφαλαίων που συνυπογράφουν 27 κράτη-μέλη, περιλαμβάνονται τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας και κυρίως τα περιουσιακά μας δικαιώματα, ενώ ταυτόχρονα καταγράφεται ρητά η υποχρέωση της Αλβανίας να υιοθετήσει άμεσα τους εφαρμοστικούς νόμους που αφορούν το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό και στη χρήση της ελληνικής γλώσσας σε επαφές με δημόσιες υπηρεσίες».

«Αυτά οφείλει να πράξει η Αλβανία, προκειμένου να μην απωλέσει μια ιστορική ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά της. Ευελπιστώ να εκπληρώσει μέχρι κεραίας τους ενταξιακούς όρους και να μην παρεκκλίνει από το ευρωπαϊκό μονοπάτι που επέλεξε», καταλήγει ο κ. Μπελέρης, ο οποίος είναι και μέλος της Αντιπροσωπείας του ΕΚ στην Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Σταθεροποίησης και Σύνδεσης ΕΕ-Αλβανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Χρυσόστομος Μπίκατζικ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθήνα προς την Άγκυρα για τη Θράκη: «Υποκριτικό να παραδίδει η Τουρκία μαθήματα θρησκευτικής ελευθερίας»

24/10/2026 - 11:32μμ
Έλληνες μοναχοί στο ναό της Μονής Αγίας Αικατερίνης στο Σινά της Αιγύπτου, στις 19 Οκτωβρίου 2018 (φωτ. αρχείου: EPA / Khaled Elfiqi)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μονή Σινά: Τι σηματοδοτεί η συμφωνία για Αθήνα και Κάιρο – Η ΑΟΖ και η κίνηση της Άγκυρας

24/10/2026 - 8:56μμ
Το Γενί Τζαμί και ο πύργος του ρολογιού στην Κομοτηνή (φωτ. αρχείου: Wikimedia Commons / Ggia)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκία: Νέα πρόκληση για τους μουφτήδες στη Θράκη – Επιμένει σε «τουρκική μειονότητα»

24/10/2026 - 6:51μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Justin Lane)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινό μέτωπο Ελλάδας και Κύπρου στον ΟΗΕ κατά του τουρκολιβυκού μνημονίου

23/10/2026 - 11:01μμ
Ο Λάζαρος Κυρίζογλου σε παλαιότερη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) (φωτ. αρχείου: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καμπανάκι» ΚΕΔΕ για τον Προϋπολογισμό 2027: Προειδοποιεί με κινητοποιήσεις για τις περικοπές στους δήμους

23/10/2026 - 9:54πμ
Οι σημαίες της Ελλάδας και της Αιγύπτου κατά τη διάρκεια συνάντησης στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Αίγυπτος: Στο τραπέζι η επέκταση της οριοθέτησης ΑΟΖ – Κοινό μέτωπο για το τουρκολιβυκό

22/10/2026 - 4:42μμ
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρίγκιπα Διάδοχο του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχη Khaled bin Mohamed bin Zayed Al Nahyan, στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα είναι γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Κόλπου» – Στο επίκεντρο η στρατηγική συμμαχία με τα ΗΑΕ

22/10/2026 - 3:52μμ
Οι σημαίες της ΕΕ και του ΟΗΕ, και στο φόντο των κρατών-μελών (φωτ.: European Union)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Άκυρο και ανυπόστατο» για την ΕΕ – Ελληνική παρέμβαση στον ΟΗΕ

22/10/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Νομικά αβάσιμη η κοινοβουλευτική απόφαση

20/10/2026 - 7:04μμ
Γενική άποψη της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες (φωτ.: EPA/PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / HANDOUT)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χωρίς συμφωνία για προϋπολογισμό και ενέργεια η Σύνοδος Κορυφής – Στην αντεπίθεση η Αθήνα για ΚΑΠ και Συνοχή

17/10/2026 - 12:59πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)

Σκάνδαλο στο μπάσκετ: 3,5 ώρες κράτησε η απολογία Λιόλιου – Αρνείται τις κατηγορίες

6 λεπτά πριν
Aντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν, χθες, για 12η ημέρα στα Tίρανα, με επίκεντρο την κεντρική πλατεία της αλβανικής πρωτεύουσας (φωτ.: Αντώνης Ζουριδάκης/ EUROKINISSI)

Ένταση στα Τίρανα: «Όχι» των φοιτητών στον διάλογο με Ράμα και νέο συλλαλητήριο

31 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ανδρέας Αλεξόπουλος)

Greek Basketball League: Σκόρπισε τον Προμηθέα ο Ολυμπιακός – Νίκη για τον Κολοσσό

55 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: facebook.com/digenhsakritas)

Ο Διγενής Ακρίτας Ποντοηράκλειας ετοιμάζεται για τον ετήσιο χειμερινό χορό του

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Γραφείο Μάξιμου Χαρακόπουλου)

Φιλιππούπολη Λάρισας: Οι απόγονοι των προσφύγων κρατούν ζωντανή τη μνήμη της Ανατολικής Ρωμυλίας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Θανάσης Καλλιάρας)

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV