pontosnews.gr
Παρασκευή, 28/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε σε βάση του ΟΗΕ στα σύνορα με τον Λίβανο – Αμερικανικό σύστημα αντιβαλλιστικών πυραύλων στο Ισραήλ

Πρόκειται για το τέταρτο παρόμοιο περιστατικό μέσα σε τέσσερις ημέρες – Έτοιμο να απαντήσει σε τυχόν ισραηλινή επίθεση το Ιράν

13/10/2024 - 7:41μμ
Σωστικά συνεργεία εργάζονται σε σημείο όπου χτύπησε ισραηλινός πύραυλος σε αγορά στο νότιο Λίβανο (φωτ.: EPA/Stringer)

Σωστικά συνεργεία εργάζονται σε σημείο όπου χτύπησε ισραηλινός πύραυλος σε αγορά στο νότιο Λίβανο (φωτ.: EPA/Stringer)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Κυανόκρανοι ανεπτυγμένοι στο νότιο Λίβανο ανακοίνωσαν ότι δύο ισραηλινά άρματα μάχης ««εισήλθαν βιαίως» σήμερα Κυριακή ξημερώματα σε μία από τις βάσεις της δύναμης του ΟΗΕ στα σύνορα, σε ένα ακόμη συμβάν τις τελευταίες μέρες επίθεσης του ισραηλινού στρατού κατά μελών της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στο νότιο Λίβανο (UNIFIL, FINUL), που άφησαν πέντε κυανόκρανους τραυματίες.

Η UNIFIL ζήτησε «εξηγήσεις» για το σημερινό συμβάν, λέγοντας ότι «για τέταρτη φορά μέσα σε τέσσερις ημέρες, υπενθυμίζουμε στον ισραηλινό στρατό και σε όλους τους παράγοντες την υποχρέωσή τους να εγγυηθούν την ασφάλεια του προσωπικού του ΟΗΕ και (…) το απαραβίαστο των θέσεων του», ανακοίνωσε η δύναμη του ΟΗΕ στον νότιο Λίβανο.

Λίγες ώρες νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, ο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε τον ΟΗΕ να αποσύρει τις ειρηνευτικές δυνάμεις του από τα σύνορα. Ο Νετανιάχου είπε ότι ο ισραηλινός στρατός έχει ζητήσει επανειλημμένα από τον ΟΗΕ να απομακρυνθούν οι κυανόκρανοι από την περιοχή, λέγοντας ότι η παρουσία τους στην περιοχή τους καθιστά ομήρους της Χεζμπολάχ.

«Η Χεζμποχάλ χρησιμοποιεί τα φυλάκια της UNIFIL ως κρυψώνες»

Παράλληλα σήμερα, από τα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ, δήλωσε πως το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στη Χεζμπολάχ να επιστρέψει σε παραμεθόριες περιοχές στον Λίβανο ακόμη και μετά την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού.

Μάλιστα, ο Ισραηλινός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Ντάνι Ντάνον δήλωσε σήμερα ότι είναι «ακατανόητο» ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν θα μετακινήσουν ειρηνευτικές δυνάμεις από περιοχές στο νότιο Λίβανο, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις πολεμούν μαχητές της Χεζμπολάχ.

Σε ανακοίνωσή του ο Ντάνον τόνισε ότι διερευνώνται οι λεπτομέρειες ενός περιστατικού που σημειώθηκε σήμερα στο οποίο εμπλέκεται η ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ (UNIFIL).

«Οι τρομοκράτες της Χεζμπολάχ χρησιμοποιούν τα φυλάκια της UNIFIL ως κρυψώνες και ως ενέδρες. Η επιμονή του ΟΗΕ να διατηρεί τους στρατιώτες της UNIFIL στη γραμμή πυρός είναι ακατανόητη», τόνισε ο Ισραηλινός πρεσβευτής.

«Σοκαριστικές παραβιάσεις»

Αναφερόμενος στο χρονικό της σημερινής εισβολής, εκπρόσωπος της UNIFIL διευκρίνισε ότι «γύρω στις 04:30, ενώ ειρηνευτικές δυνάμεις βρίσκονταν σε καταφύγια, δύο άρματα μάχης Merkava του ισραηλινού στρατού κατέστρεψαν την κεντρική πύλη και εισήλθαν βιαίως στη βάση».

Δύο ώρες αργότερα, πρόσθεσε, «πυρά δημιούργησαν καπνό» που προκάλεσαν «ερεθισμούς δέρματος και γαστρεντερικές διαταραχές σε 15 κυανόκρανους που λαμβάνουν φροντίδα».

«Τρεις διμοιρίες στρατιωτών των IDF (σ.σ. ισραηλινού στρατού) διέσχισαν σήμερα Κυριακή πρωί την Μπλε Γραμμή στον Λίβανο», τόνισε.

Προχθές, «ο ισραηλινός στρατός εμπόδισε μια κρίσιμης σημασίας μεταφοράς υλικοτεχνικής υποστήριξης της UNIFIL να φτάσει στον προορισμό της», τόνισε η δύναμη του ΟΗΕ, απαιτώντας «εξηγήσεις» μετά τις «σοκαριστικές παραβιάσεις».

Χθες, ο Αντρέα Τενέντι, εκπρόσωπος UNIFIL, που είναι ανεπτυγμένη κατά μήκος της Μπλε Γραμμής που οριοθετεί το σύνορο ανάμεσα στο Ισραήλ και το Λίβανο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι κυανόκρανοι αρνήθηκαν να αποχωρήσουν από τη συνοριακή περιοχή στο νότιο Λίβανο όπως ζήτησε ο ισραηλινός στρατός, αποφασισμένοι να μείνουν εκεί παρά τις επιθέσεις που δέχθηκαν μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ.

Η δύναμη αυτή του ΟΗΕ, που αριθμεί 10.000 άνδρες, βρίσκεται πλέον υπό διασταυρούμενα πυρά του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, που μπήκαν πριν τρεις εβδομάδες σε ανοιχτό πόλεμο, με την χερσαία εισβολή του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο.

Ενώ ο ισραηλινός στρατός ζήτησε από την UNIFIL να εκκενώσει «περίπου 29 θέσεις» κοντά στα σύνορα, ο στρατός δεν ανέφερε το αρχηγείο της UNIFIL, που βρίσκεται στο Ρας αλ Ναγκούρα στα σύνορα, το οποίο δέχτηκε επανειλημμένα πυρά, κυρίως από Ισραηλινούς, σύμφωνα με την οργάνωση του ΟΗΕ.

«Αλλά υπήρξε ομόφωνη απόφαση να μείνουμε, γιατί η σημαία του ΟΗΕ πρέπει να κυματίζει σε αυτήν την περιοχή και πρέπει να είμαστε σε θέση να υποβάλουμε αναφορές στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», τόνισε ο Τενέντι.

Την Πέμπτη, η UNIFIL κατηγόρησε ισραηλινά στρατεύματα ότι «επανειλημμένα» και «σκόπιμα» πυροβόλησαν θέσεις της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών, προκαλώντας κύμα διεθνών επικρίσεων σε διπλωματικό και όχι μόνο επίπεδο.

Ρώμη και Παρίσι κάλεσαν τους Ισραηλινούς πρέσβεις στις χώρες τους για εξηγήσεις και για να διαμαρτυρηθούν και η Ιταλία έφτασε στο σημείο να μιλήσει για πιθανά «εγκλήματα πολέμου».

Από την πλευρά του το Ισραήλ υποστήριξε ότι άνοιξε πυρ προς την κατεύθυνση «απειλής» κοντά σε θέση της UNIFIL, στον νότιο Λίβανο.

Έτοιμο να απαντήσει το Ιράν, σύστημα πυραύλων αναπτύσσουν οι ΗΠΑ

Το Ιράν είναι έτοιμο να απαντήσει σε οποιαδήποτε ισραηλινή ενέργεια κατά της ιρανικής επικράτειας, δήλωσε σήμερα ο διοικητής της Αεροδιαστημικής Δύναμης του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης, Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Ο Ιρανός διοικητής προέβη σε αυτές τις δηλώσεις καθώς η Τεχεράνη αναμένει ισραηλινά αντίποινα για τις ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις στο Ισραήλ της 1ης Οκτωβρίου.

Στον αντίποδα, το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ότι οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν σύστημα αντιβαλλιστικών πυραύλων στο Ισραήλ με σκοπό να ενισχύσουν την ισραηλινή αεράμυνα έπειτα από την ιρανική επίθεση.

Την είδηση μετέδωσε λίγα λεπτά νωρίτερα η Wall Street Journal.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA/Cornelius Poppe)
ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία: Απεβίωσε στα 98 ο βασιλιάς Χάραλντ – Στο θρόνο ο γιος του, Χάακον

28/08/2026 - 11:52πμ
(Φωτ.: EPA / Narendra Shrestha)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ-Θιβέτ: Αναστέλλονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης – Υπερχείλισε λίμνη που σχηματίστηκε μετά την καταστροφή

28/08/2026 - 9:59πμ
**Λεζάντα Εικόνας:**

Φωτογραφία αρχείου χωρίς ημερομηνία που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 27 Αυγούστου 2026 από το Μουσείο της Βιγένα. Απεικονίζονται διάφορα αντικείμενα της Εποχής του Χαλκού που απαρτίζουν τον «Θησαυρό της Βιγένα», στη Βιγένα του Αλικάντε, στην ανατολική Ισπανία (φωτ.: EPA/Museum of Villena)
ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη κλοπή στην Ισπανία: Άφαντος ο «Θησαυρός της Βιγένα» από το δημοτικό μουσείο

27/08/2026 - 11:37μμ
Χάρτης με τη μετονομασία της λίμνης Οντάριο σε «Λίμνη της Αμερικής», στο Οβάλ Γραφείο, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ υπογράφει το σχετικό διάταγμα (φωτ.: EPA / Al Drago / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ «βάφτισε» τη λίμνη Οντάριο «Λίμνη της Αμερικής» – Η κοφτή απάντηση του Καναδά

27/08/2026 - 11:29μμ
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Βρετανό πρωθυπουργό Άντι Μπέρναμ, στο Κίεβο, στις 24 Αυγούστου 2026 (φωτ.: X / @ZelenskyyUa)
ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα και Λονδίνο ανεβάζουν τους τόνους – Η Ευρώπη δεν «βλέπει» επίθεση στο ΝΑΤΟ

27/08/2026 - 8:54μμ
Αεροφωτογραφία κατεστραμμένων σπιτιών στο χωριό Ντελάιτ μετά από την ξαφνική πλημμύρα, στην περιοχή Νουβακότ του Νεπάλ, στις 27 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA/ NARENDRA SHRESTHA)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ-Θιβέτ: Άνιση μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία – Κίνδυνος για νέα πλημμύρα

27/08/2026 - 7:23μμ
Ο Ράτκο Μλάντιτς πριν από την ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου στο Διεθνές Μηχανισμό για τη Διεξαγωγή των Εναπομεινάντων Ποινικών Δικαστηρίων (IRMCT) στη Χάγη της Ολλανδίας, στις 08 Ιουνίου 2021 (φωτ. αρχείου: EPA/JERRY LAMPEN)
ΚΟΣΜΟΣ

Ράτκο Μλάντιτς: Πέθανε στη Χάγη ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας

27/08/2026 - 4:46μμ
Ο Κιρίλο Μπουντάνοφ, ο προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτ.: x.com/Kyrylo_Budanov)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Πιθανή επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία τον Σεπτέμβριο

27/08/2026 - 2:00μμ
(Φωτ.: EPA / Narendra Shrestha)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ: Μια «πολύπλοκη αλυσίδα απειλών» προκάλεσε την καταστροφή, λένε ειδικοί

27/08/2026 - 10:31πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Firas Abdullah)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Οδηγός χτύπησε με το όχημά του πεζούς στην πόλη Καν – Ένας νεκρός και δέκα τραυματίες

27/08/2026 - 9:33πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Πυρκαγιές: Τέσσερις συλλήψεις σε Αθήνα, Καλαμάτα, Εύβοια και Χίο

8 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook / Orthodox Observer)

ΗΠΑ: Επίσκεψη Ελπιδοφόρου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ – Στο επίκεντρο η Χάλκη και η προώθηση των θρησκευτικών ελευθεριών

36 λεπτά πριν
Μνημείο Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης (φωτ.: facebook.com/MunicipalityOraiokastro)

Το μουσείο βγαίνει στην πόλη: Η ποντιακή μνήμη ζωντανεύει στις βιτρίνες του Ωραιοκάστρου

1 ώρα πριν
Σύστηματα Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων «V-BAT» συνθέτουν μεταξύ άλλων την «Ασπίδα του Αχιλλέα» (φωτ.: ΥΠΕΘΑ)

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Τη Δευτέρα οι υπογραφές Ελλάδας-Ισραήλ για τον νέο αντιαεροπορικό θόλο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA/Cornelius Poppe)

Νορβηγία: Απεβίωσε στα 98 ο βασιλιάς Χάραλντ – Στο θρόνο ο γιος του, Χάακον

2 ώρες πριν
H Μαριάννα Κουράκου δίνει συνέντευξη στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ, 28 Οκτωβρίου 2025 (πηγή: Glomex)

Μαριάννα Κουράκου: Η «αρτίστα» που στην ακμή της τα άφησε όλα για την οικογένεια – Και δεν μετάνιωσε

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV