pontosnews.gr
Τρίτη, 23/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σε εξέλιξη ο β’ γύρος των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ – Τι δήλωσαν Ανδρουλάκης και Δούκας

Μέχρι τις 17:30 είχαν ψηφίσει πάνω από 181.000 μέλη και φίλοι του κόμματος, 21% λιγότεροι από την πρώτη Κυριακή

13/10/2024 - 1:01μμ
Ψηφοφόρος στον β' γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)

Ψηφοφόρος στον β' γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Μισή ώρα παράταση πήρε ο δεύτερος γύρος των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του κόμματος, ανάμεσα στους Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 19:30, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι.

Μέχρι τις 17:30 είχαν ψηφίσει πάνω από 181.657 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ και υπολογίζεται ότι σε σχέση με τον α’ γύρο η συμμετοχή σήμερα είναι μειωμένη κατά περίπου 21%.

Οι δύο «μονομάχοι» της σημερινής αναμέτρησης Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας ψήφισαν νωρίτερα στο Ίλιον και στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων αντίστοιχα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε δήλωσή του ανέφερε ότι «σήμερα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου. Και αυτό δεν μας χαρίστηκε. Το πετύχαμε με αγώνα, κόπο, προσπάθεια. Θέλω να ευχαριστήσω για αυτό τους χιλιάδες απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, που πάλεψαν τα πιο δύσκολα χρόνια σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

»Σήμερα ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Γιατί τα δύσκολα είναι πίσω μας και τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Σήμερα ζητώ ξανά την εμπιστοσύνη σας. Για τη μεγάλη, προοδευτική, Δημοκρατική Παράταξη, που θα ανταποκριθεί στις νέες προσδοκίες του ελληνικού λαού. Για μια πατρίδα πιο ισχυρή και μια κοινωνία πιο δίκαιη».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ψηφίζει στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)

Από την πλευρά του, ο Χάρης Δούκας έδωσε βάρος στη συμμετοχή των ψηφοφόρων υπογραμμίζοντας ότι «η συμμετοχή είναι η δύναμή μας. Σήμερα έχουμε μια ευκαιρία. Να αλλάξουμε πορεία. Αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί. Για ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, ανοιχτό, νικηφόρο. Σήμερα αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ. Δίνουμε Ελπίδα στη χώρα. Σήμερα ψηφίζουμε για την Aλλαγή!»

Ο Χάρης Δούκας ενώ ψηφίζει στον β’ γύρο (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Πώς διεξάγεται ο β΄γύρος

Α. Η ψηφοφορία για την εκλογή ανάδειξης Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην Ελλάδα θα διαρκέσει από ώρα 07:00 π.μ. έως ώρα 19:30 μ.μ. Για τα εκλογικά τμήματα του Αποδήμου θα ισχύσουν οι ώρες που έχουν καθοριστεί με τη 2η εγκύκλιο για τον Απόδημο, όπως λειτούργησαν στον α’ γύρο.

Β. Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον α’ γύρο της 6ης Οκτωβρίου 2024.

Για την ταυτοποίησή τους απαιτείται η επίδειξη στην εφορευτική επιτροπή αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης νέου τύπου. Η αναζήτησή τους θα γίνεται από το μητρώο ψηφισάντων και όχι από τον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως έγινε στον α΄ γύρο. Ως εκ τούτου, δεν απαιτείται ο ΑΜΚΑ για τους ψηφοφόρους 16 ετών και τους αλλοδαπούς, καθώς δεν θα γίνεται αναζήτηση στον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως στον α’ γύρο, παρά μόνο το ταυτοποιητικό τους έγγραφο.

Σε περίπτωση που προσέρχεται ψηφοφόρος για να ψηφίσει και δεν εντοπίζεται στον εκλογικό κατάλογο του tablet, ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής πρέπει να καλέσει άμεσα στο call center του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής (210-3665000) ή στα τηλέφωνα της ΕΔΕΚΑΠ (210 3665374-475-476), ώστε η ΕΔΕΚΑΠ να τον αναζητήσει στον εκλογικό κατάλογο και, εφόσον εντοπιστεί, να τον πιστοποιήσει ως ψηφοφόρο και να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Γ. Για τον β’ γύρο δεν καταβάλλεται αντίτιμο.

Δ. Για τον β’ γύρο δεν συμπληρώνονται αιτήσεις νέων μελών, καθώς η διαδικασία γίνεται από το κλειστό μητρώο των ψηφισάντων του α’ γύρου της 6ης Οκτωβρίου.

Ε. Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Χώρας ή του Αποδήμου, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο.

ΣΤ. Για τον β’ γύρο έχουν εκδοθεί νέες σφραγίδες με νέα αρίθμηση που θα αποσταλούν μαζί με το εκλογικό υλικό και ως εκ τούτου η σφραγίδα που χρησιμοποίησε κάθε εκλογικό τμήμα στον α’ γύρο πρέπει να αποσυρθεί και να αντικατασταθεί από τη νέα. Η χρήση της παλιάς σφραγίδας θα επιφέρει ακυρότητα του αποτελέσματος.

Ζ. Επισημαίνεται ότι αποδεκτά γίνονται τα σύμβολα + (σταυρός) ή x (χι) ή ν (τικ), είτε τίθεται δεξιά είτε αριστερά του ονόματος. Το ψηφοδέλτιο του β’ γύρου δεν περιλαμβάνει κουτάκι αριστερά από το όνομα των υποψηφίων.

Η. Οι Υπεύθυνοι Εκλογικών Κέντρων θα πρέπει να παραδώσουν το εκλογικό υλικό στις εφορευτικές επιτροπές την Κυριακή το πρωί πριν από την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας. Εως τότε, είναι υπεύθυνοι για τη διαφύλαξή του, ώστε να μη διανεμηθούν φάκελοι ή ψηφοδέλτια πριν από την ημέρα των εκλογών.

Θ. Σε περίπτωση που παρατηρηθεί καθυστέρηση στο σύστημα του tablet ή τεχνικό πρόβλημα, σταματά η εκλογική διαδικασία επιτόπου, σφραγίζεται η κάλπη με ευθύνη της εφορευτικής επιτροπής και ενημερώνεται η ΕΔΕΚΑΠ.

Αυτονόητο είναι ότι σε αυτή την περίπτωση δεν σημειώνονται ονόματα στην κατάσταση ψηφισάντων, αφού δεν θα είναι εφικτή η διαπίστευση των ψηφοφόρων μέσω tablet. Η εκλογική διαδικασία ξεκινά ξανά μόλις επανέλθει η λειτουργία του tablet.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φωτ.: (europeancommission/ Instagram)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatargate: Καμία ενημέρωση για άρση ασυλίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου δεν έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

23/06/2026 - 6:21μμ
(Πηγή: © European Union, 2019 - Source: EP)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatargate: Στη Βουλή το αίτημα άρσης ασυλίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου

23/06/2026 - 2:43μμ
(Φωτ.: ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπογιές και συνθήματα στο σπίτι του Νίκου Χαρδαλιά – Πολιτικές αντιδράσεις μετά το περιστατικό

23/06/2026 - 11:38πμ
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, όταν ήταν Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην ΕΕ, τον Νοέμβριο 2019 (φωτ.: EPA/OLIVIER HOSLET)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatargate: Ένταλμα σύλληψης από τις Βρυξέλλες για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

22/06/2026 - 6:01μμ
Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου (με το λευκό πουκάμισο) προσερχόμενη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών με ακόμα δύο άτομα (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή

22/06/2026 - 2:58μμ
Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την παρουσίαση της εφαρμογής PosoKanei, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για την ακρίβεια: Δεν υπάρχουν εύκολες ή μαγικές λύσεις

21/06/2026 - 12:33μμ
Ο Β. Χελένσκι στις Βρυξέλλες, 18/6/2026 (φωτ.: EPA / Olivier Matthys)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρυξέλλες: Με τον Ζελένσκι συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

18/06/2026 - 8:50μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: Στέγη, περιουσία και κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο των προτάσεων της ΝΔ

18/06/2026 - 10:31πμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/dimitrisvetsikas1969-1857980/)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τουρισμός για Όλους 2026-2027»: Αναβαθμισμένο πρόγραμμα με διευρυμένα κριτήρια – Πού δίνεται έμφαση

16/06/2026 - 3:48μμ
Ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο. Παρασκευή 12 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης μετά τον μίνι ανασχηματισμό

12/06/2026 - 1:39μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Sam Wasson)

Mundial 2026: «Πάρτι» της Πορτογαλίας στο Χιούστον – Δύο τα γκολ του Ρονάλντο

27 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Zsolt Szigetvary)

Ουγγαρία: Περιστατικό κανιβαλισμού ερευνούν οι Αρχές – Συνελήφθη εργαζόμενος σε νοσοκομείο

35 λεπτά πριν
Ο δημοσιογράφος Γιάννης Αμανατίδης

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιάννης Αμανατίδης – Η επιθυμία της οικογένειάς του

1 ώρα πριν
Πυρκαγιά σε χώρο εργοστασίου σε περιοχή του δήμου Αιγάλεω (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Πυρκαγιά στο Αιγάλεω: Συνεχίζουν να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / John G. Mabanglo)

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Από το Μιλγουόκι στο Μαϊάμι – Τέλος εποχής για τους Μπακς

2 ώρες πριν
(Φωτ.: pontosnews.gr)

Παναγία Σουμελά στον Πόντο: Νέο ιστορικό ρεκόρ επισκεψιμότητας – Γεμίζουν τα ταμεία της Τουρκίας

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign