pontosnews.gr
Παρασκευή, 11/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το Ισραήλ χτύπησε ξανά τη Βηρυτό – Τουλάχιστον 22 νεκροί και 117 τραυματίες

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ισραηλινό πλήγμα είχε ως στόχο «τουλάχιστον» ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ, τον Ουαφίκ Σάφα

10/10/2024 - 10:25μμ
Λιβανέζοι έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από κατεστραμμένο κτήριο σε περιοχή της Βηρυτού μετά από ισραηλινό πλήγμα (φωτ.: EPA/Wael Hamzeh)

Λιβανέζοι έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από κατεστραμμένο κτήριο σε περιοχή της Βηρυτού μετά από ισραηλινό πλήγμα (φωτ.: EPA/Wael Hamzeh)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στους 22 ανέρχονται οι νεκροί και 117 οι τραυματίες από τα δύο ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό, ανέφερε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου. Με βάση αυτόν τον απολογισμό, οι επιδρομές αυτές είναι οι φονικότερες στην πρωτεύουσα της χώρας αφότου ξεκίνησε ο ανοιχτός πόλεμος μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ.

Στο στόχαστρο του Ισραήλ μπήκαν οι γειτονικές, πυκνοκατοικημένες συνοικίες Ρας αλ Νάμπεχ και Νουέιρι. Η τηλεόραση του Γαλλικού Πρακτορείου έδειξε πυκνό καπνό να υψώνεται πάνω από την πρωτεύουσα.

Η περιοχή αυτή δεν είχε πληγεί ποτέ προηγουμένως από το Ισραήλ και απέχει πολύ από τα νότια προάστια, το προπύργιο της Χεζμπολάχ, που έχουν βομβαρδιστεί επανειλημμένως.

Όπως έγινε γνωστό από τρεις πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, το ένα από τα αποψινά ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό είχε ως στόχο ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ, τον Ουαφίκ Σάφα.

Ο Σάφα, που φέρεται ότι είναι ο επικεφαλής του συντονιστικού οργάνου και στρατιωτικός σύνδεσμος της σιιτικής οργάνωσης, επέζησε, σύμφωνα με αυτές τις πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, ο Σάφα συμμετείχε σε πολλές διαπραγματεύσεις τα προηγούμενα χρόνια, όπως το 2006, όταν διαπραγματεύτηκε την επιστροφή δύο Ισραηλινών στρατιωτών που είχαν απαχθεί πριν από τον πόλεμο του Ιουλίου του 2006. Τα λείψανά τους επεστράφησαν τελικά στο Ισραήλ δύο χρόνια αργότερα.

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters είπαν ότι ο ένας από τους βομβαρδισμούς έγινε δίπλα σε ένα πρατήριο καυσίμων. Μια μεγάλη πυρκαγιά μαινόταν στο βάθος ενώ οι διασώστες, με φακούς στα χέρια, αναζητούσαν επιζώντες στα χαλάσματα, σύμφωνα με τα πλάνα που μετέδωσε το κανάλι al-Manar της Χεζμπολάχ.

Δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού για την επίθεση αυτή. Νωρίτερα εξέδωσε νέα εντολή εκκένωσης για τα νότια προάστια της Βηρυτού, για συγκεκριμένα κτήρια.

Είναι η τρίτη φορά που οι ισραηλινές δυνάμεις βάζουν στο στόχαστρο την πρωτεύουσα του Λιβάνου, αφού οι διασυνοριακές συγκρούσεις μετατράπηκαν σε ανοιχτό πόλεμο με τη Χεζμπολάχ, στις 23 Σεπτεμβρίου.

Μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι άκουσε τρεις εκρήξεις και είδε πυκνό μαύρο καπνό να απλώνεται πάνω από την πόλη.

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο σε διευρυμένη σύσταση προκειμένου να αποφασίσει για τα αντίποινα στο Ιράν. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι η απάντηση του Τελ Αβίβ στην Τεχεράνη θα είναι μετρημένη, καθώς, σύμφωνα με εκτιμήσεις και διαρροές, αναμένεται αρχικά να στοχοποιηθούν στρατιωτικές βάσεις και στη συνέχεια οι πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Από την πλευρά τους, οι χώρες του Κόλπου, όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πιέζουν τις ΗΠΑ να αποτρέψουν μια ισραηλινή επίθεση στις ιρανικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις. Παράλληλα, έχουν δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψουν να χρησιμοποιηθεί ο εναέριος χώρος τους για μια ισραηλινή επίθεση εναντίον του Ιράν.

Ανησυχία για τους κυανόκρανους

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «ανησυχούν πολύ» από τις πληροφορίες ότι ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον των κυανόκρανων του ΟΗΕ στον Λίβανο, ανέφερε απόψε ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

«Κατανοούμε ότι το Ισραήλ διεξάγει στοχευμένες επιχειρήσεις κοντά στη Μπλε Γραμμή (σ.σ. που χωρίζει τον Λίβανο από το Ισραήλ) για να καταστρέψει τις υποδομές της Χεζμπολάχ, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να απειληθούν Ισραηλινοί πολίτες», είπε ο εκπρόσωπος αυτός, προσθέτοντας: «Ενώ διεξάγονται αυτές οι επιχειρήσεις, είναι κρίσιμης σημασίας να μην απειλείται η ασφάλεια των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ», της αποστολής UNIFIL.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καπνός υψώνεται από τα ερείπια του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, στις 15 Σεπτεμβρίου 2001, λίγες ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων (φωτ.: EPA / Keith Meyers / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

MI5: Η επόμενη 11η Σεπτεμβρίου μπορεί ήδη να ετοιμάζεται εκεί που δεν κοιτάμε

11/09/2026 - 1:40μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών, στο American Airlines Center του Ντάλας, στις 10 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Albert Pena)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Δεν μετανιώνω» για τον πόλεμο στο Ιράν – Γιατί είπε «όχι» στη Σαουδική Αραβία για τους Χούθι

11/09/2026 - 12:05μμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την Εμινέ Ερντογάν στο πλευρό του, απευθύνεται σε κατοίκους του Γκιουνεϊσού, στη Ριζούντα. Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ο Ερντογάν μίλησε για «εκλογές που πλησιάζουν» – Σενάρια για πρόωρες κάλπες

11/09/2026 - 10:56πμ
Εμπορικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ, όπως φαίνονται από τη χερσόνησο Μουσαντάμ του Ομάν, στις 6 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Stringer)
ΚΟΣΜΟΣ

Από την Οδησσό στο Ορμούζ: Πέντε εμπορικά πλοία στο στόχαστρο μέσα σε μία νύχτα

11/09/2026 - 10:32πμ
Ένα κόκκινο τριαντάφυλλο πάνω στα χαραγμένα ονόματα των θυμάτων στο Μνημείο της 11ης Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη (φωτ.: 9/11 Memorial & Museum)
ΚΟΣΜΟΣ

11η Σεπτεμβρίου: 25 χρόνια από τις επιθέσεις – Η Νέα Υόρκη θυμάται, για πρώτη φορά 7 λεπτά σιγής

11/09/2026 - 8:55πμ
(x.com/@ferozwala)
ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο

10/09/2026 - 11:20μμ
(Φωτ,: x.com/Drone Wars)
ΚΟΣΜΟΣ

11η Σεπτεμβρίου: 2.977 drones σχημάτισαν τους Δίδυμους Πύργους πάνω από τη Νέα Υόρκη

10/09/2026 - 10:05μμ
Μια γυναίκα περνά δίπλα από προεκλογική πινακίδα στη Μόσχα, στις 31 Αυγούστου 2026. Οι βουλευτικές εκλογές στη Ρωσία θα διεξαχθούν από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία ψηφίζει με τον πόλεμο στην πόρτα της – Τι θα μετρήσει πραγματικά το Κρεμλίνο

10/09/2026 - 3:39μμ
Το θερμόμετρο φαρμακείου στο Γκρίμπεργκεν, έξω από τις Βρυξέλλες, δείχνει 45 βαθμούς Κελσίου (φωτ.: EPA / Olivier Matthys)
ΚΟΣΜΟΣ

Αύγουστος 2026: Η Γη ισοφάρισε το απόλυτο ρεκόρ ζέστης – Στους 16,96°C η μέση θερμοκρασία

10/09/2026 - 2:06μμ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δείχνει προς τον αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς, μετά το διάγγελμά του από την Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου, στην Ουάσινγκτον, στις 16 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Saul Loeb / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Από τις «λίγες εβδομάδες» στο 2029: Ο πόλεμος με το Ιράν βαθαίνει και ο χειμώνας έρχεται

10/09/2026 - 8:58πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Pixabay / Steve Buissinne)

Φως τη νύχτα: Οι αλλαγές που προκαλεί στην καρδιά, σύμφωνα με νέα μελέτη

13 λεπτά πριν
Ο Γιώργος Μαζωνάκης στην πρεμιέρα του με τη Νατάσα Θεοδωρίδου στον Βοτανικό (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Κατωμέρης)

Γιώργος Μαζωνάκης: Τη Δευτέρα η κηδεία, στη Νίκαια – Τι έδειξε η νεκροτομή

37 λεπτά πριν
Οι άνθρωποι πίσω από την εκδήλωση στο πρώην Στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης (φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Μενεμένης «Ο Εύξεινος Πόντος»)

Σταυρίτικα 2026: Οι άνθρωποι πίσω από το τετραήμερο ποντιακό γλέντι στη Θεσσαλονίκη

1 ώρα πριν
Καπνός υψώνεται από τα ερείπια του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, στις 15 Σεπτεμβρίου 2001, λίγες ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων (φωτ.: EPA / Keith Meyers / Pool)

MI5: Η επόμενη 11η Σεπτεμβρίου μπορεί ήδη να ετοιμάζεται εκεί που δεν κοιτάμε

1 ώρα πριν
Ο Ηλίας Κασιδιάρης κατά τη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό, στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών, λίγο πριν από την απολογία του, στις 31 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Ηλίας Κασιδιάρης: Αποφυλακίζεται στις 15 Σεπτεμβρίου – Προαναγγέλλει κάθοδο στις εκλογές

2 ώρες πριν
Από το ΑΤ Κυψέλης στην Ευελπίδων οι δύο γιατροί που κατηγορούνται για το θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη. Παρασκευή  11 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Υπόθεση Μαζωνάκη: Στη Δικαιοσύνη οι γιατροί, στο μικροσκόπιο τα κέντρα longevity

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV