pontosnews.gr
Τρίτη, 30/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ανδρουλάκης-Δούκας οι μονομάχοι του β’ γύρου – Τελικά αποτέλεσματα

Στο Δήμο Αθηναίων η πρωτιά ήταν του Παύλου Γερουλάνου

7/10/2024 - 9:07πμ
Εικόνα από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)

Εικόνα από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Πρώτος σε ψήφους και με διαφορά οκτώ μονάδων από τον δεύτερο αναδείχθηκε στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την ηγεσία της παράταξης, ο νυν αρχηγός του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης που την άλλη Κυριακή θα αναμετρηθεί με τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα που κινδύνευσε πολλές φορές από τον βουλευτή και πρώην υπουργό Παύλο Γερουλάνο.

Στο 100% της ενσωμάτωσης και σε σύνολο 303.223 ψήφων οι υποψήφιοι για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έλαβαν:

  • Νίκος Ανδρουλάκης: 29,64% και 89.288 ψήφους
  • Χάρης Δούκας: 21,41 % και 64.490 ψήφους
  • Παύλος Γερουλάνος: 21,12% και 63.632 ψήφους
  • Άννα Διαμαντοπούλου: 19,52% και 58.809 ψήφους
  • Μιχάλης Κατρίνης: 6,03% και 18.163 ψήφους
  • Νάντια Γιαννακοπούλου: 2,29% και 6.890 ψήφους.

Νίκος Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα βγει πιο ενωμένο, ισχυρό, υπερήφανο την επόμενη Κυριακή

«Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την δημοκρατική παράταξη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, προσερχόμενος στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη και ευχαρίστησε τους «εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που τίμησαν με τη συμμετοχή τους τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος».

«Μας γέμισαν ελπίδα και δύναμη», είπε ενώ ευχαρίστησε και τους συνυποψήφιούς του, τονίζοντας ότι «είχαμε μια προεκλογική εκστρατεία με πραγματικά πολιτικό πολιτισμό, με ήθος και σοβαρότητα».

«Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσους με τίμησαν με τη σημερινή νίκη. Επτά μέρες έμειναν μέχρι την επόμενη Κυριακή, που είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει ακόμα πιο ενωμένο, ακόμα πιο ισχυρό, ακόμα πιο υπερήφανο», κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Χάρης Δούκας: Καθαρό το μήνυμα της κάλπης – Το 70% θέλει αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

«Το μήνυμα της κάλπης είναι πολύ καθαρό. Το 70% ζητά αλλαγή ηγεσίας. Σας καλώ λοιπόν, την Κυριακή όλοι μαζί να κάνουμε την υπέρβαση. Να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τη χώρα». Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας, ο οποίος πέρασε στον δεύτερο γύρο και θα δώσει τη μάχη απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ακόμα ο Χάρης Δούκας ευχαρίστησε τον κόσμο για την μεγάλη συμμετοχή του στις εσωκομματικές εκλογές, τονίζοντας ότι «σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τη δημοκρατική παράταξη».

Παύλος Γερουλάνος: Όσοι με ψήφισαν είχαν άποψη, δεν νομίζω ότι περιμένουν από εμένα να τους πω τι να ψηφίσουν

«Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ μίλησαν και η απόφασή τους είναι σεβαστή. Να συγχαρώ τον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Δούκα που περνούν στον δεύτερο γύρο», δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος για το αποτέλεσμα του α΄ γύρου των εσωκομματικών εκλογών. Ευχαρίστησε τους 300.000 που προσήλθαν στη κάλπη, όσους τον ψήφισαν και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν στην υποψηφιότητά του.

«Αύριο ξεκινά μια νέα ημέρα, εδώ είμαστε για να συνεχίσουμε τον αγώνα για το καλό της παράταξης. Δεν νομίζω ότι οι πολίτες που θα έρθουν να ψηφίσουν, χρειάζεται να κατευθυνθούν προς την όποια κατεύθυνση. Η μάχη είναι ακόμη ανοιχτή. Όσοι με ψήφισαν είχαν άποψη, δεν τους έσπρωξε κανείς, δεν νομίζω ότι περιμένουν από εμένα να τους πω τι να ψηφίσουν», υπογράμμισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Άννα Διαμαντοπούλου: «Στην επόμενη ημέρα θα είμαστε ενωμένοι και θα δουλέψουμε μαζί για το μεγάλο ΠΑΣΟΚ»

Την πεποίθησή της ότι «στην επόμενη ημέρα θα είμαστε ενωμένοι και θα δουλέψουμε μαζί για το μεγάλο ΠΑΣΟΚ», εξέφρασε η Άννα Διαμαντοπούλου, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής όπου κατέλαβε την τέταρτη θέση με 19,55% και 58.313 ψήφους.

Η Άννα Διαμαντοπούλου πρόσθεσε ότι «η σημερινή ημέρα είναι μια σημαντική αφετηρία για το ΠΑΣΟΚ».

Ευχαρίστησε τους πολίτες που συμμετείχαν, τους φίλους και τους εθελοντές που πίστεψαν στην υποψηφιότητά της κι όλους τους ανθρώπους στην Ελλάδα που αυτοοργανώθηκαν για να την στηρίξουν.

Μιχάλης Κατρίνης: Οι πολίτες θα κρίνουν ελεύθερα και ανεπηρέαστα ποιος θα ηγηθεί της παράταξης

«Με τη συμμετοχή τους οι πολίτες, στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή προέδρου του κόμματος, οι οποίοι ξεπέρασαν τις 300.000, δυναμώνουν το κίνημα μας», δήλωσε ο Μιχάλης Κατρίνης έξω από τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη.

Παράλληλα ευχαρίστησε τον κόσμο που τον τίμησε με τη ψήφο του και συνεχάρη τους δύο συνυποψηφίους του, Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα, για την είσοδο τους στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Ο Μιχάλης Κατρίνης, ερωτηθείς αν θα δηλώσει στήριξη σε έναν από τους δύο υποψηφίους, αρνήθηκε κατηγορηματικά τονίζοντας ότι «το ποιός θα ηγηθεί της παράταξης θα το κρίνουν οι πολίτες ελεύθερα και ανεπηρέαστα».

Νάντια Γιαννακοπούλου: Ημέρα νίκης για το ΠΑΣΟΚ

«Σήμερα είναι μια ημέρα νίκης για το ΠΑΣΟΚ. Οι 300.000 μέλη και φίλοι που συμμετείχαν στη διαδικασία έστειλαν ισχυρό μήνυμα επαναφοράς του κινήματος με την κοινωνία», ανέφερε η Νάντια Γιαννακοπούλου για το αποτέλεσμα του α΄ γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου σημείωσε πώς «το πιο σημαντικό είναι η ενότητα. Άνοιξα έναν δρόμο που ήδη αποδίδει καρπούς. Θα είμαι μπροστά στην πρώτη γραμμή γιατί αυτό οφείλω σε όσους με εμπιστεύτηκαν. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα δώσουμε τον αγώνα μας για την αντίληψη που έχω για την ανανέωση και την ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα δρέπουμε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας που πρώτη ξεκίνησα το βράδυ των ευρωεκλογών».

«Επωμιζόμαστε τη μεγάλη ελπίδα να μην τους απογοητεύσουμε και να γίνουμε πλειοψηφικό ρεύμα που θα είναι ισχυρή αντιπολίτευση. Έχουμε μια εβδομάδα, το ποιος θα εκλεγεί έχει την αξία του και τον συμβολισμό του», κατέληξε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την πρώτη αποστολή Έλληνα αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Μαξίμου ο σχεδιασμός για την πρώτη ελληνική αποστολή αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

26/06/2026 - 12:19μμ
Ο Αλέξης Τσίπρας σε πρόσφατη εκδήλωση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης, στη Νίκαια (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Στόχος η κυβερνητική πρωτιά με την ΕΛ.Α.Σ. και τέλος στον κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ

25/06/2026 - 11:59μμ
Tο εμβληματικό μνημείο «Είμαστε τα βουνά μας» ή «Τατίκ-Παπίκ» (δηλαδή «Η Γιαγιά και ο Παππούς»). Το γλυπτό, έργο του Σαργκίς Μπαγκντασαριάν από το 1967, βρίσκεται βόρεια του Στεπανακέρτ και απεικονίζει έναν ηλικιωμένο άνδρα και μια γυναίκα λαξευμένους σε ηφαιστειακή πέτρα (πηγή: Matthew Karanian/ alchetron.com)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κραυγή της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος για τους ομήρους του Αρτσάχ: Έκκληση να μην μετατραπεί σε «ξεχασμένη υπόθεση» η πολιτική ομηρία 19 ανθρώπων

25/06/2026 - 6:40μμ
Φωτ.: (europeancommission/ Instagram)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatargate: Καμία ενημέρωση για άρση ασυλίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου δεν έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

23/06/2026 - 6:21μμ
(Πηγή: © European Union, 2019 - Source: EP)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatargate: Στη Βουλή το αίτημα άρσης ασυλίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου

23/06/2026 - 2:43μμ
(Φωτ.: ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπογιές και συνθήματα στο σπίτι του Νίκου Χαρδαλιά – Πολιτικές αντιδράσεις μετά το περιστατικό

23/06/2026 - 11:38πμ
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, όταν ήταν Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην ΕΕ, τον Νοέμβριο 2019 (φωτ.: EPA/OLIVIER HOSLET)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatargate: Ένταλμα σύλληψης από τις Βρυξέλλες για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

22/06/2026 - 6:01μμ
Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου (με το λευκό πουκάμισο) προσερχόμενη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών με ακόμα δύο άτομα (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή

22/06/2026 - 2:58μμ
Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την παρουσίαση της εφαρμογής PosoKanei, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για την ακρίβεια: Δεν υπάρχουν εύκολες ή μαγικές λύσεις

21/06/2026 - 12:33μμ
Ο Β. Χελένσκι στις Βρυξέλλες, 18/6/2026 (φωτ.: EPA / Olivier Matthys)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρυξέλλες: Με τον Ζελένσκι συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

18/06/2026 - 8:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ: Νικόλας Βουρβαχάκης)

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος: Καταγγέλει πολιτισμική καπηλεία και «εκτουρκισμό» των ποντιακών χορών – «Κακοστημένο θέατρο» με ρεκόρ Γκίνες

5 ώρες πριν
O Πρωτοπρεσβύτερος του προσκυνήματος των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μανταμάδο, στη Λέσβο, Ευστράτιος Δήσσος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Στρατής Μπαλάσκας)

Λέσβος: Νεκρός ο παπα-Στρατής, ιερέας του προσκυνήματος των Ταξιαρχών στο Μανταμάδο

6 ώρες πριν
Άνθρωποι παραλαμβάνουν τις σορούς συγγενών τους που έχασαν τη ζωή τους από τους σεισμούς, σε λιμάνι της Λα Γουάιρα στη Βενεζουέλα (φωτ.: EPA/Henry Chirinos ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΚΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ)

Σεισμοί στη Βενεζουέλα: Ο ΟΗΕ στέλνει 10.000 νεκρόσακους – Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 1.700

6 ώρες πριν
Το παρεκκλήσι της Παναγίας Φανερωμένης στη Μυτιλήνη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στρατής Μπαλάσκας)

Η χαμένη Παναγιά του Αϊβαλιού που ζει ακόμη σε ένα αδιέξοδο της Μυτιλήνης

7 ώρες πριν
(Πηγή εικόνων: youtube.com/@ΕφημερίδαΜακεδονία-κ4λ/shorts)

Φωτιά στο Πανόραμα: Διακοπή ρεύματος και εγκλωβισμοί σε ασανσέρ από καμένη κολώνα της ΔΕΗ

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Sam Wasson)

Μουντιάλ 2026: Ο Μαρτινέλι έστειλε τη Βραζιλία στους «16»

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign