pontosnews.gr
Τρίτη, 28/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γάζα: Πορείες από χιλιάδες διαδηλωτές ανά τον κόσμο με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την 7η Οκτωβρίου 2023

Πολυπληθείς συγκεντρώσεις υπέρ της Παλαιστίνης και του Λιβάνου σε πολλές πόλεις του κόσμου

5/10/2024 - 11:17μμ
Η Ελληνική Κοινότητα Δανίας στη φιλοπαλαιστινιακή συγκέντρωση της Κοπεγχάγης (φωτ.: Έλλη Τσολάκη)

Η Ελληνική Κοινότητα Δανίας στη φιλοπαλαιστινιακή συγκέντρωση της Κοπεγχάγης (φωτ.: Έλλη Τσολάκη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε όλη την Ευρώπη, τη Νότια Αφρική και τις Φιλιππίνες, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα υπέρ της Γάζας για την πρώτη επέτειο του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Στο Λονδίνο, κρατώντας πλακάτ και παλαιστινιακές και λιβανέζικες σημαίες, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης αργά το πρωί, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Επικεφαλής της πορείας ήταν μεταξύ άλλων ο πρώην ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν (σήμερα ανεξάρτητος) και ο πρώην πρώτος υπουργός της Σκωτίας Χάμζα Γιούσαφ.

«Σταματήστε τους βομβαρδισμούς», «Ελεύθερη Παλαιστίνη», «Σταματήστε το βομβαρδισμό των νοσοκομείων» ήταν από τα πιο συχνά συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι πραγματοποίησαν την πορεία τους ειρηνικά. «Πρέπει να γίνει κατάπαυση του πυρός τώρα, πόσοι ακόμη αθώοι Παλαιστίνιοι ή Λιβανέζοι πρέπει να πεθάνουν;», δήλωσε η Σοφία Τόμσον, 27 ετών, που διαδήλωνε μαζί με φίλους. «Το γεγονός ότι είμαστε τόσο πολλοί δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν μιλά εξ ονόματος του λαού», πρόσθεσε.

Λονδίνο (φωτ.: EPA / Tolga Akmen)

«Ο Στάρμερ έχει αίμα στα χέρια του», «Στάρμερ, δεν μπορείς να κρυφτείς, θα κατηγορηθείς για γενοκτονία» ήταν επίσης μερικά από τα συνθήματα που φώναζε το πλήθος.

Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε το απόγευμα ότι προχώρησε σε περίπου δεκαπέντε συλλήψεις.

Και στο Εδιμβούργο, οι διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης ήταν χιλιάδες. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την οργάνωση Σκωτσέζοι Φίλοι της Παλαιστίνης και την Έκτακτη Επιτροπή για τη Γενοκτονία στη Γάζα, με σιωπηλή πορεία που είχε προγραμματιστεί στη μνήμη όλων των αμάχων που έχουν σκοτωθεί.

Οι διοργανωτές ζήτησαν κατάπαυση του πυρός, και από τις κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σκωτίας να επιβάλουν κυρώσεις στο Ισραήλ μετά την πρόσφατη έκθεση της Oxfam που ανέφερε ότι 11.000 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Γάζα – περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη σύγκρουση τα τελευταία 18 χρόνια, με βάση τα στοιχεία του ΟΗΕ.

Βελιγράδι (φωτ.: EPA / Andrej Cukic)

Ακτιβιστές εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς το ένα εκατομμύριο των ανθρώπων που εγκατέλειψαν το νότιο Λίβανο μετά τις επιχειρήσεις του Ισραήλ, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Oxfam. Ο πρώην πρώτος υπουργός της Σκωτίας Χάμζα Γιούσαφ παρευρέθηκε και σ’ αυτήν τη συγκέντρωση.

Στη Γαλλία, εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Παρίσι και σε μεγάλες πόλεις όπως η Λιόν (νοτιοανατολικά), η Τουλούζη (νοτιοδυτικά) και το Στρασβούργο (ανατολικά) για να εκφράσουν την «αλληλεγγύη τους προς τους Παλαιστίνιους και τους Λιβανέζους», αναφέρουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Παμπλόνα (φωτ.: EPA / Jesus Diges)

Στο Παρίσι οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν από την Πλατεία της Δημοκρατίας έως την πλατεία Κλισί, φωνάζοντας «Η Παλαιστίνη θα ζήσει, η Παλαιστίνη θα νικήσει». Επικεφαλής της πορείας ήταν πολιτικές προσωπικότητες της ριζοσπαστικής Αριστεράς, κυρίως οι εκπρόσωποι της Ανυπότακτης Γαλλίας Ζαν-Λικ Μελανσόν και Μανόν Ομπρί.

Ανάμεσα στο πλήθος, η 37χρονη Γαλλολιβανέζα Μάγια, ερευνήτρια Φυσικής που έφθασε από τη Βηρυτό πριν από μια εβδομάδα, δήλωσε έκπληκτη από το πώς προβάλλουν τα μέσα ενημέρωσης την κλιμάκωση στον Λίβανο. «Δεν ακούμε για βομβαρδισμούς αμάχων», είπε.

Μεταξύ των χιλίων ανθρώπων που πραγματοποίησαν πορεία επίσης στη Λιόν σύμφωνα με τη νομαρχία, ο Ζερόμ Φαϊνέλ, πρόεδρος μιας τοπικής συλλογικότητας υποστήριξης του παλαιστινιακού λαού, δήλωσε ότι η κινητοποίηση αυτή ήταν για εκείνον η ευκαιρία να καταγγείλει την επέτειο «ενός έτους απίστευτης βαρβαρότητας».

Σαντιάγκο (φωτ.: EPA / Ailen Diaz)

Στη Βασιλεία της Ελβετίας, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν επίσης σε ένα πάρκο κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό με την ευκαιρία μιας εθνικής φιλοπαλαιστινιακής διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε μετά το κάλεσμα της Ελβετοπαλαιστινιακής Ομοσπονδίας και περίπου εκατό οργανώσεων.

Στη Νότια Αφρική, στο κέντρο του Κέιπ Τάουν, εκατοντάδες διαδηλωτές κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες και φώναζαν αντιισραηλινά συνθήματα. Ορισμένοι από αυτούς δήλωσαν ότι υποστήριξαν την καταγγελία της Νότιας Αφρικής ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου (ICJ). Η Πρετόρια υποστηρίζει ότι η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα παραβιάζει τη σύμβαση του ΟΗΕ του 1948 για τη γενοκτονία.

Πιο επεισοδιακή ήταν η πορεία στη Ρώμη (φωτ.: EPA / ANSA / Massimo Percossi)

Πολλοί Νοτιοαφρικανοί συγκρίνουν τη θέση του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστινίους με το απαρτχάιντ, το καθεστώς του φυλετικού διαχωρισμού και των διακρίσεων που επιβλήθηκε από τη λευκή μειονότητα της χώρας μέχρι τις πρώτες πολυφυλετικές εκλογές το 1994.

Στη Μανίλα, πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, ακτιβιστές συγκρούστηκαν με την αστυνομία όταν τους εμπόδισε να διαδηλώσουν έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προμήθειες όπλων των ΗΠΑ στο Ισραήλ.

Άμστερνταμ (φωτ.: EPA / Ramon van Flymen)

• Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: youtube.com/@TODAY)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο κυκλώνας Melissa απειλεί την Τζαμάικα – Ίσως ο ισχυρότερος των τελευταίων 10ετιών

27/10/2025 - 11:57μμ
Συντρίμμια οικήματος που κατέρρευσε μετά τον σεισμό (Φωτ.: Χ/Neden TT oldu?)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Τουρκία – Έγινε αισθητός και στο Αιγαίο

27/10/2025 - 10:44μμ
Από αριστερά, ο Κιρ Στάρμερ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την υπογραφή της συμφωνίας  (φωτ.: Χ/Recep Tayyip Erdoğan)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία-Βρετανία: Συμφωνία 8 δισ. στερλινών για την προμήθεια 20 μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter Typhoon

27/10/2025 - 7:25μμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε στην Άγκυρα τον Κιρ Στάρμερ (φωτ.: Χ/Recep Tayyip Erdoğan)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Στην Άγκυρα για τα Eurofighter ο Κιρ Στάρμερ, ετοιμάζεται ο Φρίντριχ Μερτς

27/10/2025 - 6:15μμ
Διαδηλωτές με φωτογραφίες του Ιμάμογλου, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που διοργάνωσε το CHP μπροστά από το δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης. Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα δίωξη κατά του Εκρέμ Ιμάμογλου: Ένταλμα σύλληψης για «πολιτική κατασκοπεία»

27/10/2025 - 11:18πμ
Η χαρακτηριστική πυραμίδα του Μουσείου του Λούβρου (φωτ.: EPA / Yoan Valat)
ΚΟΣΜΟΣ

Ληστεία στο Λούβρο: Δύο συλλήψεις μία εβδομάδα μετά το γαλλικό… ρεντίκολο

26/10/2025 - 12:41μμ
Ο Πούτιν με στολή παραλλαγής σε στρατηγείο της Ρωσίας, σε άγνωστη τοποθεσία (φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Ρωσίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν με στολή παραλλαγής: Ενημερώθηκε για τον «αθέατο» πύραυλο της Ρωσίας

26/10/2025 - 12:12μμ
Μαχητής του PKK παραδίδει τον οπλισμό του, 11 Ιουλίου 2025 (πηγή: X / Kurdistan 24 English)
ΚΟΣΜΟΣ

Το PKK ανακοίνωσε την απόσυρση όλων των μαχητών από την Τουρκία

26/10/2025 - 10:57πμ
Ο Μάρκο Ρούμπιο (πρώτος από δεξιά) συνομιλεί με συγγενείς Ισραηλινών ομήρων (φωτ.: Χ/Secretary Marco Rubio)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: «Θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την επιστροφή όλων των σορών» – 13 δεν έχουν ακόμη παραδοθεί από τη Χαμάς

25/10/2025 - 11:44μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ ενώ ετοιμάζεται να φύγει από το South Lawn στον Λευκό Οίκο για την περιοδεία του στην Ασία (φωτ.: EPA/ Francis Chung / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Περιοδεία στην Ασία κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος – Επιθυμεί να συναντήσει τον Κιμ Γιόνγκ Ουν

25/10/2025 - 10:52πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: youtube.com/@TODAY)

Ο κυκλώνας Melissa απειλεί την Τζαμάικα – Ίσως ο ισχυρότερος των τελευταίων 10ετιών

8 ώρες πριν
Συλληφθέντες για τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ οδηγούνται στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Προφυλακίστηκαν 13 κατηγορούμενοι, ελεύθερος ο λογιστής και ο πατέρας του φερόμενου ως αρχηγού

9 ώρες πριν
Συντρίμμια οικήματος που κατέρρευσε μετά τον σεισμό (Φωτ.: Χ/Neden TT oldu?)

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Τουρκία – Έγινε αισθητός και στο Αιγαίο

9 ώρες πριν
Πρωτότυπη φωτογραφία από τα γυρίσματα της ταινίας «Μαγική πόλη» στο Δουργούτι (φωτ.: Αρχείο Νίκου Κούνδουρου)

Οι παραγκουπόλεις στο σινεμά – Οι Έλληνες και Αρμένιοι πρόσφυγες που οι κυβερνήσεις ήθελαν να κρύψουν

10 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/poe.org)

ΣΠΟΣ Δυτικής Μακεδονίας & Ηπείρου: Νέο ΔΣ στην Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας

10 ώρες πριν
Ο πατέρας του Γιώργου Λυγγερίδη αγγίζει την προτομή του γιου του (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Θεσσαλονίκη: Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Γιώργου Λυγγερίδη

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign