pontosnews.gr
Πέμπτη, 7/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ερντογάν: Θα αντισταθούμε στα «ύπουλα σχέδια» διαμοιρασμού της περιοχής μας

Ο Τούρκος πρόεδρος στράφηκε κατά των συμμάχων που βάζουν... τρικλοποδιές στη χώρα του

4/10/2024 - 8:30μμ
(Φωτ.: x.com/RTErdogan)

(Φωτ.: x.com/RTErdogan)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Για ύπουλο σχέδιο που τέθηκε σε εφαρμογή και στρέφεται κατά της Τουρκίας έκανε λόγο εμμέσως πλην σαφώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από φεστιβάλ τεχνολογίας στα Άδανα, υποστηρίζοντας ότι η επίθεση του Ισραήλ δεν θα περιοριστεί στη Γάζα και στον Λίβανο.

H Τουρκία, τόνισε, θα αντισταθεί σε νέα σχέδια διαμοιρασμού της περιοχής, παρόμοια με εκείνα που εφαρμόστηκαν κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Ερντογάν στράφηκε και πάλι κατά των συμμάχων, κατηγορώντας τους για εφαρμογή κρυφών ή και φανερών εμπάργκο, και για αυτό το λόγο –κατέληξε– η Τουρκία θα πρέπει να είναι αυτάρκης στην παραγωγή αμυντικού υλικού.

«Ένα ύπουλο σχέδιο, το οποίο δεν θα περιοριστεί στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και τον Λίβανο, έχει τεθεί σε εφαρμογή στην περιοχή μας. Δεν χρειάζεται να είσαι μάντης για να δεις και να καταλάβεις πού είναι ο τελικός στόχος αυτού του σχεδίου», είπε υπονοώντας ότι ο στόχος αυτός είναι η χώρα του.

«Όποιος γνωρίζει την ιστορία, την ιστορία των θρησκειών, την πολιτική και τη διπλωματία, θα αντιληφθεί εύκολα τη σύνδεση του ζητήματος με την Ιερουσαλήμ, το τέμενος Αλ Άκσα και την αυταπάτη της Γης της Επαγγελίας», συμπλήρωσε –μια θέση που παραπέμπει στις βιβλικές αναφορές για το Κράτος του Ισραήλ και εκφράζεται όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα από χείλη υψηλόβαθμων αξιωματούχων, πολιτικών αναλυτών και από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία, ως ένδειξη ότι το Ισραήλ στρέφεται κατά της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

(Φωτ.: x.com/RTErdogan)

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ποια είναι η Γη της Επαγγελίας. Βρίσκονται σχεδόν σε έναν αγώνα δρόμου, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων, για να προκαλέσουν την Τουρκία. Αυτά τα γνωρίζουμε πολύ καλά. Η σημερινή ισραηλινή κυβέρνηση αποκαλύπτει τις πραγματικές της προθέσεις με κάθε δήλωση που κάνει και κάθε χάρτη που παρουσιάζει» υποστήριξε ο Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι η Άγκυρα «παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο πεδίο».

«Πρώτα κατέλαβε τη Γάζα, με το πρόσχημα της Χαμάς και τώρα χύνει αίμα στον Λίβανο, με το πρόσχημα της Χεζμπολάχ. Αφού δολοφόνησαν στην Τεχεράνη τον Ισμαήλ Χανίγια, τον τελευταίο εκλεγμένο πρωθυπουργό της Παλαιστίνης, δολοφόνησαν πρόσφατα τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε: «Τα κάνουμε όλα αυτά όχι επειδή επιθυμούμε τον πόλεμο, αλλά για να προστατεύσουμε επάξια την πατρίδα μας και τους πολίτες μας. Απέναντι στην κατάσταση τρέλας της περιοχής μας, θα σταθούμε στο πλευρό των καταπιεσμένων και στο πλευρό της δικαιοσύνης, όπως κάναμε μέχρι σήμερα. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ξανά κομμάτια η γεωγραφία μας με μια νέα διαίρεση, όπως εκείνη της συμφωνίας Σάικς-Πικό» (σ.σ. η μυστική αγγλογαλλική συμφωνία του 1916 για τον διαμοιρασμό της τότε οθωμανικής Μέσης Ανατολής).

«Συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με τους γείτονές μας και όλες τις αδελφές χώρες της περιοχής με αυτή την αντίληψη. Προσπαθούμε να ενισχύσουμε το “μέτωπο της ανθρωπιάς” ενάντια στους καταπιεστές» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ταγίπ Ερντογάν.

Κλιμακώνοντας τη λεκτική επίθεσή του κατά του Ισραήλ, υποστήριξε ότι «κάθε φορά που υπάρχει κατάπαυση του πυρός, ειρήνη και ηρεμία στην περιοχή, η ισραηλινή κυβέρνηση κάνει μια πρόκληση για να δυναμιτίσει τη διαδικασία» και το κατηγόρησε ότι καταφεύγει σε κάθε μέσο για να εξαπλώσει τη φωτιά του πολέμου σε ολόκληρη την περιοχή και να την πνίξει στο αίμα και στα δάκρυα. «Το διεθνές δίκαιο έχει τεθεί εντελώς στο περιθώριο» σημείωσε και προσέθεσε ότι «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση τρέλας που χαίρονται όταν σκοτώνουν ακόμη και βρέφη στις κούνιες τους».

Αφήνοντας και πάλι αιχμές κατά της Δύσης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι «παρά όλα αυτά τα γεγονότα, δυστυχώς, οι δυτικές δυνάμεις συνεχίζουν να παρέχουν όπλα, πυρομαχικά, πληροφορίες και διπλωματική υποστήριξη σε αυτό το δίκτυο σφαγών. Είναι σαφές από πού προέρχονται οι χιλιάδες τόνοι βομβών που πέφτουν βροχή στη Γάζα και τον Λίβανο, πού παράγονται και από ποιον προμηθεύονται». Αυτοί που προμηθεύουν αυτές τις βόμβες είναι εξίσου συνυπεύθυνοι για κάθε σταγόνα αίματος που χύνεται, όπως και αυτοί που ρίχνουν τις βόμβες, υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Τούρκος πρόεδρος έψεξε το Ισραήλ επειδή «χωρίς καμία ντροπή, χωρίς καμία συστολή προκαλεί ανοιχτά τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Γκουτέρες, λέγοντας στον ΟΗΕ ότι δεν μπορεί να έρθει» και ζήτησε από τις 196 χώρες μέλη του Οργανισμού να προστατεύσουν τον Γενικό Γραμματέα.

Στη συνέχεια τόνισε πως η Τουρκία προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει την εξάρτησή της από το εξωτερικό στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας και υποστηρίζει σθεναρά την εγχώρια και εθνική της παραγωγή. Υπονοώντας τους περιορισμούς από συμμαχικές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, στην πώληση αμυντικού υλικού προς την Τουρκία, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε: «Δεν έχουμε ξεχάσει τις τρικλοποδιές και τα μυστικά ή ανοιχτά εμπάργκο που επέβαλαν οι σύμμαχοί μας».

⇒ Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γ. Μανδαλίδης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικαστική εγκατάσταση στην Κωνσταντινούπολη, πριν από λίγα χρόνια, με αφορμή τις πολυάριθμες γυναικοκτονίες (φωτ.: EPA / Tolga Bozoglu)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: 133 γυναικοκτονίες σε τέσσερις μήνες – Τα περισσότερα θύματα δολοφονήθηκαν μέσα στο σπίτι τους

7/05/2026 - 3:33μμ
Πινακίδα έξω από εκλογικό τμήμα στο Λονδίνο, μία ημέρα πριν από τη διεξαγωγή των τοπικών εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο, 6 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Neil Hall)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Βρετανία σε «υπερεκλογικό» κλοιό: Σοβαρή δοκιμασία για τον Στάρμερ με φόντο τη φθορά και την πολιτική ρευστότητα

7/05/2026 - 11:48πμ
Στιγμιότυπο από την επιχείρηση διακομιδής ασθενών από τα Κανάρια Νησιά, 6 Μαΐου 2026 (πηγή: Χ / Tedros Adhanom Ghebreyesus)
ΚΟΣΜΟΣ

Χανταϊός: Νέα κρούσματα εκτός πλοίου και διεθνής κινητοποίηση – Εντείνεται η ανησυχία για μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο

6/05/2026 - 8:56μμ
Μια γυναίκα φιλά ένα ομοίωμα του Τεντ Τέρνερ, καθώς νυν και πρώην εργαζόμενοι ποζάρουν για ομαδική φωτογραφία έξω από το CNN Center, με αφορμή την 43η επέτειο λειτουργίας του δικτύου, στην Ατλάντα. 1η Ιουνίου 2023 (φωτ.: EPA / Erik S. Lesser)
ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο Τεντ Τέρνερ, ο άνθρωπος που άλλαξε για πάντα την ενημέρωση – Ο ιδρυτής του CNN έφυγε στα 87

6/05/2026 - 6:58μμ
Αντιαμερικανικό billboard με σαφή αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ, σε πλατεία της Τεχεράνης. 6 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία στο «παρά πέντε» ΗΠΑ-Ιράν; Μνημόνιο 14 σημείων, απειλές Τραμπ και το Ορμούζ στο επίκεντρο

6/05/2026 - 4:58μμ
Ο Τούρκος επιχειρηματίας Αϊντίν Τσαβούσογλου (πηγή: haberturk.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Σε κρίσιμη κατάσταση ο αδελφός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά από πυροβολισμό

6/05/2026 - 1:50μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ «παγώνει» την «Επιχείρηση Ελευθερία» στα Στενά του Ορμούζ ενόψει πιθανής συμφωνίας με το Ιράν

6/05/2026 - 11:52πμ
(Φωτ.: ertnews.gr/Behrouz MEHRI/AFP)
ΚΟΣΜΟΣ

Ναργκίς Μοχαμαντί: «Είναι μεταξύ ζωής και θανάτου» δηλώνει η δικηγόρος της – Κρίσιμες ώρες για την Ιρανή Νομπελίστρια

5/05/2026 - 11:27μμ
Στιγμιότυπο από βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται η εξουδετέρωση στόχου στο Ιράν από τις αμερικανικές δυνάμεις (φωτ.: Χ / Square profile picture
U.S. Central Command)
ΚΟΣΜΟΣ

Δύο μήνες πολέμου, ίδιο αποτέλεσμα: Το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν παραμένει όρθιο

5/05/2026 - 8:11μμ
Χειροκροτήματα για τον Ίλιε Μπολοζάν μετά το τέλος της ομιλίας του στη Βουλή της Ρουμανίας, πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας για το μέλλον της κυβέρνησής του, Τρίτη 5 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Robert Ghement)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία: Κατέρρευσε η φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση Μπολοζάν – Πολιτική κρίση με φόντο αγορές και ακροδεξιά

5/05/2026 - 6:57μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικαστική εγκατάσταση στην Κωνσταντινούπολη, πριν από λίγα χρόνια, με αφορμή τις πολυάριθμες γυναικοκτονίες (φωτ.: EPA / Tolga Bozoglu)

Τουρκία: 133 γυναικοκτονίες σε τέσσερις μήνες – Τα περισσότερα θύματα δολοφονήθηκαν μέσα στο σπίτι τους

26 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

«Κιβωτός του Κόσμου»: Βαριές κατηγορίες για τον π. Αντώνιο και την πρεσβυτέρα προτείνει ο εισαγγελέας

54 λεπτά πριν
Από παλαιότερη αναβίωση της μάχης (φωτ.: ΥΕΘΑ / EUROKINISSI)

«Ρούπελ 1941: Η αναβίωση» – Με νέες εκδηλώσεις φέτος το μεγάλο φεστιβάλ ιστορικής αναπαράστασης για την 85η επέτειο

1 ώρα πριν
Από συμμετοχή της Ένωσης Ποντίων Πιερίας σε παλαιότερη εκδήλωση της ΠΟΕ

Ένωση Ποντίων Πιερίας: Συμμετοχή στην κεντρική εκδήλωση της ΠΟΕ στη Θεσσαλονίκη – Δωρεάν η μετακίνηση για τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Ηράκλειο: Σε κλίμα βαριάς οδύνης η κηδεία του 21χρονου Νικήστρατου – Έδιωξαν τους αστυνομικούς οι συγγενείς

2 ώρες πριν
(Φωτ.: sbs.com.au)

Η θεατρική παράσταση «Η ζωή του Βύρωνα» επιστρέφει δυναμικά στο Ελληνικό Κέντρο Μελβούρνης

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign