pontosnews.gr
Κυριακή, 24/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ερντογάν: Συνάντηση με τον ακροδεξιό Μπαχτσελί ενώ δέχεται βολές της αντιπολίτευσης για το Ισραήλ

Σήμερα η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας για Κύπρο, Ελλάδα και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

3/10/2024 - 3:43μμ
Από αριστερά, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη σημερινή συνάντησή τους (φωτ.: Χ/Erdoğan Dijital Medya)

Από αριστερά, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη σημερινή συνάντησή τους (φωτ.: Χ/Erdoğan Dijital Medya)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με τον κυβερνητικό του εταίρο και αρχηγό του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, συναντήθηκε εκτάκτως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, όπου θα τεθούν επί τάπητος οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Βασικό θέμα στην ατζέντα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας θα είναι τα μέτρα που θα ληφθούν κατά του Ισραήλ, ενώ αναμένεται να συζητηθούν επίσης οι εξελίξεις στην Κύπρο και οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα.

Cumhurbaşkanımız @RTErdogan‘ın Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaretinden kareler… pic.twitter.com/xdHVWaAz9x

— Erdoğan Dijital Medya (@RTEdijital) October 3, 2024

Τις τελευταίες ημέρες, ο Τούρκος πρόεδρος δέχεται βολές από την αντιπολίτευση για τις δηλώσεις του σχετικά με την επιθετικότητα του Ισραήλ προς την Τουρκία, ζητώντας αποδείξεις για τους ισχυρισμούς αυτούς.

Στην ομιλία του κατά την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι ο επόμενος στόχος του Ισραήλ είναι η Τουρκία, ενώ μετά την ιρανική πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προχώρησαν σε αξιολόγηση της κατάστασης σε τακτικό επιχειρησιακό επίπεδο και σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να συζητηθούν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου οι θέσεις που θα διατυπώσουν οι αρχηγοί των τριών κλάδων.

Παράλληλα, τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Ερντογάν «προστάτεψε» το… Ισραήλ από την ιρανική πυραυλική επίθεση, κάνοντας χρήση του ραντάρ έγκαιρης ειδοποίησης στη Μαλάτεια.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλη Κωστίδη, τουρκικά ΜΜΕ, ενημερωτικές ιστοσελίδες, αλλά και απόστρατοι αξιωματικοί, αναφέρουν πως το βράδυ της Τρίτης το ραντάρ έγκαιρης ειδοποίησης της αμερικανικής όμως βάσης του Κιουρέτζικ στην πόλη της Μαλάτειας στην ανατολική Τουρκία, χρησιμοποιήθηκε για την προστασία του Ισραήλ από τους πυραύλους του Ιράν.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ δήλωσε σε ενημέρωση Τύπου ότι οι εταίροι των ΗΠΑ βοήθησαν το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να βοηθήσουν στην αποτροπή της επίθεσης, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει αυτές τις χώρες, λέγοντας ότι «θα τις αφήσει να μιλήσουν από μόνες τους».

Σημειώνεται ότι ο Ερντογάν στηρίζει ξεκάθαρα τη Χαμάς, αλλά δεν κάνει αναφορά στη Χεζμπολάχ, μιλώντας για τον «λαό του Λιβάνου» που η Τουρκία θα στηρίξει.

Επιχειρήσεις κατά Κούρδων

Μέλη του Συμβουλίου θα παρουσιάσουν επίσης πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση στο πεδίο όσον αφορά τις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά Κούρδων μαχητών σε Βόρειο Ιράκ και Συρία, σε σχέση και με το άνοιγμα που επιχειρεί η Τουρκία προς τη Δαμασκό.

Θα συζητηθούν επίσης άλλα περιφερειακά και διεθνή θέματα, όπως ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας και οι σχέσεις μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρετά πολίτες κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης Congressional Picnic στον νότιο κήπο του Λευκού Οίκου, Τρίτη 19 Μαΐου 2026 (φωτ.: Official White House Photo / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Ιράν παζαρεύουν συμφωνία για πυρηνικά και Στενά του Ορμούζ – «Ο χρόνος είναι με το μέρος μας», λέει ο Τραμπ

24/05/2026 - 8:02μμ
(Φωτ.: EPA / Rolex dela Pena)
ΚΟΣΜΟΣ

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον ένας νεκρός από κατάρρευση κτηρίου – Πάνω από 20 οι αγνοούμενοι

24/05/2026 - 6:50μμ
(Φωτ.: EPA / Necati Savas)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Επέμβαση της αστυνομίας στα γραφεία του CHP – Ο Κιλιτσντάρογλου κάλεσε δυνάμεις να απομακρύνει τον Οζέλ

24/05/2026 - 5:25μμ
(Φωτ.: EPA / Rajat Gupta)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: «Καλά νέα» για Στενά του Ορμούζ και συμφωνία τις επόμενες ώρες προαναγγέλλει ο Μάρκο Ρούμπιο

24/05/2026 - 12:43μμ
Άνδρες των αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών επεμβαίνουν μετά από αναφορές για πυροβολισμούς κοντά στον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στον Λευκό Οίκο: Νεκρός 21χρονος που άνοιξε πυρ κοντά σε σημείο ελέγχου

24/05/2026 - 9:06πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Αυλαία για το Φεστιβάλ Καννών: Χρυσός Φοίνικας στο «Fjord» και ισχυρό πολιτικό μήνυμα προς τον Πούτιν να σταματήσει τον πόλεμο

23/05/2026 - 11:32μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο τραπέζι συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν: Ο Τραμπ μιλά για πρόοδο αλλά απειλεί με νέα κλιμάκωση

23/05/2026 - 10:08μμ
Η διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (DNI) Τούλσι Γκάμπαρντ (φωτ. αρχείου: EPA/WILL OLIVER)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Φήμες για την παραίτηση της Τούλσι Γκάμπαρντ, διευθύντριας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (DNI)

23/05/2026 - 3:57μμ
Πινακίδα με φωτογραφίες του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ και του εκλιπόντος προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί, στην κεντρική πλατεία Τεχεράνης, 21 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε αναμονή για νέο χτύπημα στο Ιράν οι ΗΠΑ – Σήματα πολέμου από τον Λευκό Οίκο, φόβοι για κλιμάκωση

23/05/2026 - 3:09μμ
Ο τελών υπό αναστολή καθηκόντων πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Οζγκιούρ Οζέλ απευθύνεται σε υποστηρικτές του από την οροφή λεωφορείου έξω από τα κεντρικά γραφεία του CHP στην Άγκυρα (φωτ.: EPA/NECATI SAVAS)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτικός Σεισμός στην Τουρκία: 13 συλλήψεις για νοθεία και δωροδοκία στο συνέδριο του CHP

23/05/2026 - 11:00πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ηλίας Βουτιερίδης, εκδότης του «Συναδέλφου» και εξώφυλλο της εφημερίδας του που απευθυνόταν στους στρατιώτες του Ελληνικού Στρατού στο Μικρασιατικό Μέτωπο (εικ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Συγκλονιστική μαρτυρία Τούρκου για τη Γενοκτονία σε Μερζιφούντα και Σαμψούντα

15 λεπτά πριν
To 4o ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του διεκδικεί ο Ολυμπιακός, και το 12ο η Ρεάλ (φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

EuroLeague Final Four 2026: «Καυτό» το κλίμα στον τελικό Ολυμπιακός-Ρεάλ, με ΜΑΤ στις εξέδρες και VIP παρουσίες στο T-Center

39 λεπτά πριν
Το σπίτι όπου διέμεναν πατέρας και γιος στο Τριάδι Θεσσαλονίκης, Κυριακή 24 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Τρυψάνης)

Θεσσαλονίκη: 30χρονος ομολόγησε τη δολοφονία του πατέρα του μέσα στο σπίτι τους στο Τριάδι

1 ώρα πριν
Αυξημένα αστυνομικά μέτρα στο ΟΑΚΑ για τον τελικό του EuroLeague Final Four Athens 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

EuroLeague Final Four 2026: Εννέα συλλήψεις έξω από το ΟΑΚΑ πριν από τον τελικό

2 ώρες πριν
Το Μνημείο του Ακρίτα του Πόντου στη Καβάλα, Κυριακή 24 Μαΐου (φωτ.: Δήμος Καβάλας / Κώστας Σαραϊδάρης)

Καβάλα: Συγκίνηση στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου – «Δεν θα λησμονηθούν ποτέ»

2 ώρες πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρετά πολίτες κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης Congressional Picnic στον νότιο κήπο του Λευκού Οίκου, Τρίτη 19 Μαΐου 2026 (φωτ.: Official White House Photo / Daniel Torok)

ΗΠΑ και Ιράν παζαρεύουν συμφωνία για πυρηνικά και Στενά του Ορμούζ – «Ο χρόνος είναι με το μέρος μας», λέει ο Τραμπ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign