pontosnews.gr
Σάββατο, 18/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στόχο στη Δαμασκό χτύπησαν οι Ισραηλινοί, την ώρα που η Χαμάς αναλάμβανε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ

Σύμφωνα με συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν

2/10/2024 - 9:00μμ
Χτύπημα των Ισραηλινών σε περιοχή της Δαμασκού (φωτ.: x.com/Jinan_Syria)

Χτύπημα των Ισραηλινών σε περιοχή της Δαμασκού (φωτ.: x.com/Jinan_Syria)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Πολυκατοικία στη Δαμασκό στην οποία διαμένουν ηγετικά στελέχη της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ και των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν χτύπησαν οι Ισραηλινοί.

Σύμφωνα με συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν.

Οι δύο από τους τρεις νεκρούς δεν είναι Σύροι πολίτες.

Μια στρατιωτική συριακή πηγή, την οποία επικαλείται το επίσημο πρακτορείο της Συρίας SANA, είπε ότι «ο ισραηλινός εχθρός πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση (…) με στόχο μια πολυκατοικία στη συνοικία Μεζά της Δαμασκού». Το πρακτορείο έκανε επίσης λόγο για υλικές ζημίες σε ιδιωτικές κατοικίες γύρω από τον στόχο της επίθεσης.

⚠️Breaking : Israel reportedly targeted in broad daylight a residential area hitting 3 story building in Syria’s capital city of Damascus .

🔴 Reports confirm that there are civilians casualties with huge material damage as you can clearly see !! #Iran #Syria #Damascus pic.twitter.com/5koCvLQEs6

— Jinan Syria (@Jinan_Syria) October 2, 2024

Το κτίριο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από εκείνο που μπήκε στο στόχαστρο το πρωί της Τρίτης και όπου σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι, τρεις πολίτες και τρεις μαχητές φιλοϊρανικών οργανώσεων.

2 people killed and a number of injuries recorded in the initial toll of an Israeli 🇮🇱 airstrike targeting a three-storey building in the Mazzeh Villas neighborhood in western Damascus, Syria 🇸🇾, pro Assad regime mediahttps://t.co/wfkQSlEuBMhttps://t.co/aG5d9ni6d3 pic.twitter.com/tG1MyPycAR

— Saad Abedine (@SaadAbedine) October 2, 2024

Στη συνοικία Μεζά στεγάζονται πολλές διπλωματικές αποστολές και τα γραφεία του ΟΗΕ στη Συρία.

Ανάληψη ευθύνης από την Χαμάς

Στο μεταξύ ο στρατιωτικός βραχίονας του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, ανέλαβαν σήμερα την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ, κατά την οποία σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο 26χρονος Έλληνας Ιωνάς Καρούσης, ενώ άλλοι 16 τραυματίστηκαν.

Η ένοπλη επίθεση στη συνοικία Γιάφα σημειώθηκε χθες Τρίτη, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η ιρανική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ, με τις προειδοποιητικές σειρήνες να ηχούν και εκρήξεις να ακούγονται σε όλη τη χώρα.

Ανταλλαγή απειλών στο ΣΑ του ΟΗΕ

Απειλές κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αντάλλαξαν το Ισραήλ, με τη στήριξη των ΗΠΑ, και το Ιράν προειδοποιώντας με αντίποινα αν δεχτούν επίθεση.

Το Συμβούλιο συνεδρίασε εν μέσω του φόβου για έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή, αφού το Ισραήλ σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα και ξεκίνησε τις χερσαίες επιχειρήσεις του στον νότιο Λίβανο εναντίον της σιιτικής οργάνωσης που υποστηρίζεται από την Τεχεράνη.

«Όχι» Μπάιντεν σε επίθεση με στόχο τα πυρηνικά του Ιράν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξέφρασε σήμερα την αντίθεσή του σε ισραηλινή επίθεση εναντίον πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν, την επομένη της εκτόξευσης σχεδόν 200 ιρανικών πυραύλων εναντίον του Ισραήλ.

«Η απάντηση είναι όχι», είπε ο Τζο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε εάν θα υποστήριζε μια τέτοια ενέργεια από το Ισραήλ. «Και οι επτά από εμάς (σ.σ. οι ηγέτες της G7) συμφωνούμε ότι οι Ισραηλινοί έχουν το δικαίωμα να αντιδράσουν, αλλά θα πρέπει να αντιδράσουν αναλόγως», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στους άλλους ηγέτες της Ομάδας των Επτά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: x.com/CENTCOM)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες αμερικανικές επιθέσεις κατά του Ιράν – Η Τεχεράνη απειλεί με γενικευμένη σύρραξη

17/07/2026 - 11:49μμ
Ο Ιταλός κοσμηματοπώλης Μάριο Ροτζέρο με τη σύζυγό του Μαριάντζελα Σαντρόνε (πηγή: Instagram/MARIO ROGGERO)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Στη φυλακή ο κοσμηματοπώλης Μάριο Ροτζέρο για τον φόνο δυο ληστών – Η υπόθεση έχει διχάσει τη χώρα

17/07/2026 - 11:25μμ
(Φωτ. αρχείου: Weston Observatory in Massachusetts)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στο Μεξικό – Προειδοποίηση για τσουνάμι

17/07/2026 - 7:33μμ
Μαχητής των Χούθι σε πολυβόλο, δίπλα σε ψηφιακή πινακίδα που απεικονίζει επίθεση σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης προς τη Χεζμπολάχ στη Σαναά της Υεμένης (φωτ.: EPA / Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Σχέδιο για «μπλόκο» στην Ερυθρά Θάλασσα – Σε ετοιμότητα οι Χούθι

17/07/2026 - 3:33μμ
Στιγμιότυπο από την τελευταία συνεδρίαση της Κνεσέτ με την παρούσα σύνθεση, καθώς το κοινοβούλιο του Ισραήλ διαλύθηκε ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου. Πέμπτη 13 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Διαλύθηκε η Κνεσέτ – Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων έμεινε στα χαρτιά

17/07/2026 - 1:09μμ
Στιγμιότυπο από τη μετάδοση του διαγγέλματος του Ντόναλντ Τραμπ στην αίθουσα ενημέρωσης Τύπου «Τζέιμς Σ. Μπρέιντι» του Λευκού Οίκου. Παρασκευή 17 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Aaron Schwartz / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Βλέπει «πειρατεία» από την Κίνα και στρώνει το έδαφος για τις ενδιάμεσες εκλογές

17/07/2026 - 12:45μμ
Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι προσέρχονται για την προσευχή για το Έιντ αλ-Άντχα δίπλα στα ερείπια του τεμένους Αλ Χούντα, στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας (φωτ.: EΡΑ / Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Από τη μεγάλη ανοικοδόμηση σε έναν καταυλισμό – Συρρικνώθηκε το σχέδιο Τραμπ

16/07/2026 - 11:39μμ
Ιρανός εργαζόμενος τοποθετεί αντιαμερικανική πινακίδα με φωτογραφίες του Ντόναλντ Τραμπ και μελών της οικογένειάς του πάνω σε φέρετρα καλυμμένα με αμερικανικές σημαίες, στην πλατεία Παλαιστίνης στην Τεχεράνη (φωτ.: ΕΡΑ  / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ στοχοποιεί την «καρδιά» του ιρανικού πετρελαίου – Πλήγματα στην Κεσμ, σχέδιο κατάληψης της Χαργκ

16/07/2026 - 8:03μμ
Διαδηλωτές στο Κίεβο ζητούν την επιστροφή του Μιχαΐλο Φεντόροφ στο υπουργείο Άμυνας, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Φέρτε πίσω τον Φεντόροφ» και «Θα αλλάξουμε ή θα πεθάνουμε». Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Ukraine world)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτικές αναταράξεις στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι αλλάζει κυβέρνηση και προκαλεί έντονες αντιδράσεις

16/07/2026 - 6:51μμ
Διαδηλωτές συμμετέχουν σε συγκέντρωση μνήμης για τα θύματα των μαζικών σφαγών των Αρμενίων, στην Τιφλίδα της Γεωργίας, στις 24 Απριλίου 2023 (φωτ.: Epa / Zurab Kurtsikidze)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Η Γενοκτονία των Αρμενίων στο γεωπολιτικό παζάρι – Πάγωσε η ψηφοφορία στην Κνεσέτ

16/07/2026 - 5:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος «Άργος»/Facebook)

Ποντιακό Συναπάντεμα στον Άνω Άγιο Ιωάννη – Μια βραδιά αφιερωμένη στην παράδοση

5 ώρες πριν
(Πηγή: x.com/CENTCOM)

Νέες αμερικανικές επιθέσεις κατά του Ιράν – Η Τεχεράνη απειλεί με γενικευμένη σύρραξη

6 ώρες πριν
Ο Ιταλός κοσμηματοπώλης Μάριο Ροτζέρο με τη σύζυγό του Μαριάντζελα Σαντρόνε (πηγή: Instagram/MARIO ROGGERO)

Ιταλία: Στη φυλακή ο κοσμηματοπώλης Μάριο Ροτζέρο για τον φόνο δυο ληστών – Η υπόθεση έχει διχάσει τη χώρα

6 ώρες πριν
Μονοπάτι για βάθρες στη Σαμοθράκη, το πανέμορφο νησί μας στο Θρακικό Πέλαγος (φωτ.: 
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παναγιώτης Ρόντος)

Αίσιο τέλος για τον 23χρονο πεζοπόρο στη Σαμοθράκη

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Στα ημιτελικά του Athens Open η Σάκκαρη

7 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/greeklibrarylondon)

Ελληνική Βιβλιοθήκη του Λονδίνου: Νέος χώρος στο Camden και δωρεές

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign