pontosnews.gr
Παρασκευή, 17/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νέα Υόρκη: Ερντογάν και Σολτς συναντήθηκαν στο «Σπίτι της Τουρκίας»

«Δύο σύμμαχοι με βαθιά ριζωμένες σχέσεις και δεσμούς» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής Προεδρίας

24/09/2024 - 9:09πμ
(Φωτ.: x.com/Akparti)

(Φωτ.: x.com/Akparti)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς συναντήθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, όπου οι δύο ηγέτες βρίσκονται στο πλαίσιο των εργασιών της 79ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο «Σπίτι της Τουρκίας» όπου έχει καταλύσει ο πρόεδρος Ερντογάν, και σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας, στην ατζέντα των δύο ηγετών κυριάρχησαν οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας, η «αναζωογόνηση της διαδικασίας ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Ερντογάν τόνισε ότι «η Τουρκία και η Γερμανία είναι δύο σύμμαχοι με βαθιά ριζωμένες σχέσεις και δεσμούς», ότι «συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη βελτίωση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς, την αξιοποίηση και την αύξηση των ευκαιριών» και ότι «η Τουρκία είναι έτοιμη για βήματα που θα ωφελήσουν και τις δύο χώρες».

Χαρακτήρισε εξάλλου «απαραίτητο να αναζωογονηθούν οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ενώ σημείωσε πως η Τουρκία αναμένει υποστήριξη από τη Γερμανία για την επίλυση το συντομότερο δυνατόν του ζητήματος των θεωρήσεων εισόδου των Τούρκων πολιτών στις χώρες της ζώνης Σένγκεν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας υποστήριξε επίσης ότι «το Ισραήλ επιδιώκει να διευρύνει τον κύκλο της βίας, […] δεν βλέπει κανένα κακό στην παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και «η υποστήριξη των Δυτικών χωρών στο Ισραήλ οδήγησε σε πρωτοφανείς σφαγές στη Γάζα κι έκανε το Ισραήλ ακόμη πιο θρασύ».

• Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Μανδαλίδης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μαχητής των Χούθι σε πολυβόλο, δίπλα σε ψηφιακή πινακίδα που απεικονίζει επίθεση σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης προς τη Χεζμπολάχ στη Σαναά της Υεμένης (φωτ.: EPA / Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Σχέδιο για «μπλόκο» στην Ερυθρά Θάλασσα – Σε ετοιμότητα οι Χούθι

17/07/2026 - 3:33μμ
Στιγμιότυπο από την τελευταία συνεδρίαση της Κνεσέτ με την παρούσα σύνθεση, καθώς το κοινοβούλιο του Ισραήλ διαλύθηκε ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου. Πέμπτη 13 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Διαλύθηκε η Κνεσέτ – Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων έμεινε στα χαρτιά

17/07/2026 - 1:09μμ
Στιγμιότυπο από τη μετάδοση του διαγγέλματος του Ντόναλντ Τραμπ στην αίθουσα ενημέρωσης Τύπου «Τζέιμς Σ. Μπρέιντι» του Λευκού Οίκου. Παρασκευή 17 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Aaron Schwartz / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Βλέπει «πειρατεία» από την Κίνα και στρώνει το έδαφος για τις ενδιάμεσες εκλογές

17/07/2026 - 12:45μμ
Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι προσέρχονται για την προσευχή για το Έιντ αλ-Άντχα δίπλα στα ερείπια του τεμένους Αλ Χούντα, στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας (φωτ.: EΡΑ / Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Από τη μεγάλη ανοικοδόμηση σε έναν καταυλισμό – Συρρικνώθηκε το σχέδιο Τραμπ

16/07/2026 - 11:39μμ
Ιρανός εργαζόμενος τοποθετεί αντιαμερικανική πινακίδα με φωτογραφίες του Ντόναλντ Τραμπ και μελών της οικογένειάς του πάνω σε φέρετρα καλυμμένα με αμερικανικές σημαίες, στην πλατεία Παλαιστίνης στην Τεχεράνη (φωτ.: ΕΡΑ  / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ στοχοποιεί την «καρδιά» του ιρανικού πετρελαίου – Πλήγματα στην Κεσμ, σχέδιο κατάληψης της Χαργκ

16/07/2026 - 8:03μμ
Διαδηλωτές στο Κίεβο ζητούν την επιστροφή του Μιχαΐλο Φεντόροφ στο υπουργείο Άμυνας, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Φέρτε πίσω τον Φεντόροφ» και «Θα αλλάξουμε ή θα πεθάνουμε». Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Ukraine world)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτικές αναταράξεις στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι αλλάζει κυβέρνηση και προκαλεί έντονες αντιδράσεις

16/07/2026 - 6:51μμ
Διαδηλωτές συμμετέχουν σε συγκέντρωση μνήμης για τα θύματα των μαζικών σφαγών των Αρμενίων, στην Τιφλίδα της Γεωργίας, στις 24 Απριλίου 2023 (φωτ.: Epa / Zurab Kurtsikidze)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Η Γενοκτονία των Αρμενίων στο γεωπολιτικό παζάρι – Πάγωσε η ψηφοφορία στην Κνεσέτ

16/07/2026 - 5:04μμ
Τουρίστες μπροστά από την Αγια-Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο Ρώσοι τουρίστες επειδή διάβαζαν τη Βίβλο μέσα στην Αγία Σοφία

16/07/2026 - 3:32μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ–Ιράν: «Θέλουν συνάντηση», λέει ο Τραμπ ενώ οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται – «Εξουδετερώθηκε» τάνκερ, απελευθερώθηκε Αμερικανίδα ενώ τα Στενά του Ορμούζ έχουν παραλύσει

16/07/2026 - 9:23πμ
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στη γαλλική Βουλή που ενέκρινε 291 υπέρ και 241 κατά, το νομοσχέδιο για το δικαίωμα στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία (φωτ.: EPA/TERESA SUAREZ)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: «Πράσινο φως» από το Κοινοβούλιο για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

15/07/2026 - 10:17μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παραμονή της Αγίας Μαρίνας, στο εκκλησάκι στον Συνοικισμό Θήβας (φωτ.: Facebook / Ένωση Μικρασιατών Θήβας)

Η Αγία Μαρίνα της Μικρασίας «ζωντάνεψε» ξανά στη Θήβα

3 λεπτά πριν
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, αντιστράτηγο Ασράφ Σάλεμ Ζάχερ, στο υπουργείο Άμυνας στην Άγκυρα. 13 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Χ / Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας)

Τι σημαίνει η προσέγγιση Τουρκίας-Αιγύπτου;

26 λεπτά πριν
Μαχητής των Χούθι σε πολυβόλο, δίπλα σε ψηφιακή πινακίδα που απεικονίζει επίθεση σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης προς τη Χεζμπολάχ στη Σαναά της Υεμένης (φωτ.: EPA / Yahya Arhab)

Ιράν: Σχέδιο για «μπλόκο» στην Ερυθρά Θάλασσα – Σε ετοιμότητα οι Χούθι

50 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Voucher για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ: Ανοίγουν οι αιτήσεις – Οι ημερομηνίες ανά ΑΦΜ

1 ώρα πριν
Το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFΑ (φωτ.: EPA / Bob Frid)

Ισπανία-Αργεντινή: Η τέλεια μηχανή απέναντι στη μαγεία του Μέσι

2 ώρες πριν
Οι μαζικές σφαγές των Νεότουρκων το 1915 άφησαν πίσω τους πάνω από 150.000 ορφανά (φωτ.: zartonkmedia/Instagram)

Φωτογραφία-ντοκουμέντο που εξακολουθεί να στοιχειώνει την παγκόσμια ιστορία: Ορφανά της Αρμενικής Γενοκτονίας ποζάρουν μπροστά στον Τζεμάλ Πασά, έναν από τους υπεύθυνους της καταστροφής τους

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign