pontosnews.gr
Τρίτη, 17/06/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σφικτή η ατζέντα της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη – Τι θα συζητήσουν

Αύριο και η τριμερής συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου -Γαλλίας, στην οποία θα συζητηθούν τα ενεργειακά και η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου

23/09/2024 - 8:37πμ
Από αριστερά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνάντησή τους τον περασμένο Ιούλιο (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)

Από αριστερά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνάντησή τους τον περασμένο Ιούλιο (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με μια γενική επισκόπηση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας θα εξελιχθεί η αυριανή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συνάντηση των δύο ηγετών θα γίνει αύριο, Τρίτη, στις 11:40 (τοπική ώρα· 18:40 ώρα Ελλάδας), σε αίθουσα του κεντρικού κτιρίου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η ατζέντα της συνάντησης θα είναι σφικτή, καθώς οι συναντήσεις στο πλαίσιο της Συνόδου του ΟΗΕ δεν δίνουν τα περιθώρια διμερών επισκέψεων και περιλαμβάνει τον ελληνοτουρκικό διάλογο, το Κυπριακό, τις περιφερειακές εξελίξεις δηλαδή τους πολέμους σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία, καθώς και το μεταναστευτικό.

Στη συνάντηση θα παραστούν, εκτός από τους δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν αντίστοιχα και οι επικεφαλής των διπλωματικών γραφείων των δύο χωρών, Άννα Μαρία Μπούρα και Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

«Το χρονοδιάγραμμα των συναντήσεων δεν εξαρτάται από τις αμερικανικές εκλογές. Θα αξιολογήσουμε τα γεγονότα μετά τη συνάντηση και θα δούμε το βάθος των θεμάτων.

«Σε μια πολύ ταραγμένη περίοδο και σε μια Μέση Ανατολή που παράγει κρίσεις το γεγονός ότι μπορούμε να συνομιλούμε για όλα αυτά τα ζητήματα είναι θετική κατάκτηση».

«Έχει θετικές επιπτώσεις στην ατζέντα, ακόμα και σε ζητήματα που διαφωνούμε να μην οδηγούμαστε σε κλιμάκωση στο πεδίο» ανέφερε ανώτατη κυβερνητική πηγή.

Κυπριακό

Για το Κυπριακό, αυτή τη φορά θα τεθεί το θέμα από την ελληνική πλευρά. Κυβερνητική πηγή εξήγησε ότι «υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για την επανέναρξη των συνομιλιών».

Μεταναστευτικό

«Όσο οι διακινητές προσαρμόζουν τις μεθόδους τους, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να αυξήσουμε τα επίπεδα συνεργασίας με την Τουρκία» εξήγησε κυβερνητική πηγή. Η Αθήνα εκφράζει ικανοποίηση για το επίπεδο συνεργασίας με την Τουρκία στο ζήτημα, καθώς το τελευταίο διάστημα οι μέθοδοι των διακινητών εκσυγχρονίζονται, με αποτέλεσμα να καθίσταται δυσκολότερος ο εντοπισμός τους.

Τριμερής Ελλάδας – Κύπρου – Γαλλίας

Λίγο νωρίτερα από τη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 18.00 (τοπική ώρα· 01.00 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας), προγραμματίστηκε η τριμερής συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου -Γαλλίας, στην οποία θα συζητηθούν τα ενεργειακά και η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου.

«Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στο θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου- Ελλάδας. Το έργο είναι τεράστιας γεωπολιτικής σημασίας για την Κύπρο. Πραγματικό γεωπολιτικό ρίσκο στην υλοποίηση του έργου δεν θα υπάρξει. Έχουμε καταλήξει στον οικονομικό επιμερισμό», σημείωσε κυβερνητική πηγή.

Μεσανατολικό

«Ψηφίσαμε υπέρ σε πρόσφατο ψήφισμα του ΟΗΕ. Είναι άδικο να κατηγορείται η Ελλάδα για πτυχές του παλαιστινιακού ζητήματος. Συντονιστήκαμε με μεγάλο αριθμό ευρωπαϊκών χωρών και ψηφίσαμε υπέρ», θύμισε κυβερνητική πηγή.

Χθες, στο περιθώριο των εργασιών της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους αμερικανο – εβραϊκών οργανώσεων καθώς και με τον πρίγκιπα – διάδοχο του Κουβέιτ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική για τα Τέμπη: Την Τετάρτη η συζήτηση στη Βουλή, στήνονται 14 κάλπες

16/06/2025 - 1:48μμ
Ιρανοί σε διαδήλωση κατά του Ισραήλ στην Τεχεράνη, 14 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιράν-Ισραήλ: Γιατί η Αθήνα φοβάται την ανατροπή των μουλάδων

16/06/2025 - 1:24μμ
Με την ομιλία του Σωκράτη Φάμελλου έκλεισε το 5ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σωκράτης Φάμελλος: Επιστρέψαμε, είμαστε όρθιοι – Ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή

15/06/2025 - 6:40μμ
Στιγμιότυπο από το 5ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία (φωτ.: Eurokinissi/Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του 5ου Συνεδρίου – Ποιοι και γιατί διαφώνησαν με το κείμενο θέσεων

15/06/2025 - 11:45πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία – Τι αλλάζει

11/06/2025 - 5:03μμ
Από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον ΚΟΚ
(φωτ.: EUROKNISSI / Δήμητρα Κούτρα / Toklik)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Νομοθετικές βελτιώσεις Κυρανάκη για ταξί, τροχόσπιτα, πρόστιμα

10/06/2025 - 10:52μμ
Ο Βασίλης Στίγκας στα έδρανα της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογοδικείο για Σπαρτιάτες: Τρεις βουλευτές μεταξύ των οποίων και ο Στίγκας χάνουν την έδρα τους

10/06/2025 - 1:02μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς, στη Νίκαια της Γαλλίας (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Μέχρι τέλος Ιουνίου δύο εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Ιόνιο και Κυκλάδες

9/06/2025 - 7:16μμ
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δημήτρης Χούπης και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον χάρτη (φωτ.: Χ/ΓΕΕΘΑ-HNDGS)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάρτης του 1585 με τον Εύξεινο Πόντο εξόργισε την Τουρκία – «Φαιδρότητα» απαντά το ΥΠΕΘΑ

6/06/2025 - 6:29μμ
(Πηγή: Creative Commons/ Panoramio)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά: Σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών οι συνομιλίες Ελλάδας-Αιγύπτου

1/06/2025 - 10:56μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτ. αρχείου: Χ / Recep Tayyip Erdoğan)

Ερντογάν: Με κάθε σταγόνα αίματος που χύνει το Ισραήλ θέτει σε κίνδυνο τη δική του ύπαρξη και το μέλλον του λαού του

28 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/Ποντιακός Συλ. Τυρνάβου-Βοτανοχωρίου)

Οι Πόντιοι του Τυρνάβου γλέντησαν στον Άγιο Νικόλαο

1 ώρα πριν
Ο χάρτης που δημοσίευσε η Τουρκία (φωτ: Turkiye MSP Platform)

Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός της Τουρκίας «κόβει» το Αιγαίο στα δύο

2 ώρες πριν
Εικόνα από την Τεχεράνη, σήμερα, μετά από ισραηλινό χτύπημα (φωτ.: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)

Πόλεμος Ισραήλ-Ιράν: Κλιμακώνεται η σύγκρουση – Τα χτυπήματα σε Τεχεράνη και Χάιφα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: seismoi.gr)

Σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

3 ώρες πριν
Μέλη και φίλοι της Ποντιακής Εστίας Μελβούρνης γύρω από την τούρτα των 49ων  γενεθλίων (φωτ.: NeosKosmos/Κώστας Ντεβές)

Σχεδόν πενηντάρισε η Ποντιακή Εστία Μελβούρνης – Αδιάκοπος ο αγώνας για την προβολή του ποντιακού ελληνισμού

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign