pontosnews.gr
Παρασκευή, 29/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σφικτή η ατζέντα της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη – Τι θα συζητήσουν

Αύριο και η τριμερής συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου -Γαλλίας, στην οποία θα συζητηθούν τα ενεργειακά και η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου

23/09/2024 - 8:37πμ
Από αριστερά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνάντησή τους τον Ιούλιο του 2024 (φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)

Από αριστερά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνάντησή τους τον Ιούλιο του 2024 (φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με μια γενική επισκόπηση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας θα εξελιχθεί η αυριανή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συνάντηση των δύο ηγετών θα γίνει αύριο, Τρίτη, στις 11:40 (τοπική ώρα· 18:40 ώρα Ελλάδας), σε αίθουσα του κεντρικού κτιρίου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η ατζέντα της συνάντησης θα είναι σφικτή, καθώς οι συναντήσεις στο πλαίσιο της Συνόδου του ΟΗΕ δεν δίνουν τα περιθώρια διμερών επισκέψεων και περιλαμβάνει τον ελληνοτουρκικό διάλογο, το Κυπριακό, τις περιφερειακές εξελίξεις δηλαδή τους πολέμους σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία, καθώς και το μεταναστευτικό.

Στη συνάντηση θα παραστούν, εκτός από τους δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν αντίστοιχα και οι επικεφαλής των διπλωματικών γραφείων των δύο χωρών, Άννα Μαρία Μπούρα και Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

«Το χρονοδιάγραμμα των συναντήσεων δεν εξαρτάται από τις αμερικανικές εκλογές. Θα αξιολογήσουμε τα γεγονότα μετά τη συνάντηση και θα δούμε το βάθος των θεμάτων.

«Σε μια πολύ ταραγμένη περίοδο και σε μια Μέση Ανατολή που παράγει κρίσεις το γεγονός ότι μπορούμε να συνομιλούμε για όλα αυτά τα ζητήματα είναι θετική κατάκτηση».

«Έχει θετικές επιπτώσεις στην ατζέντα, ακόμα και σε ζητήματα που διαφωνούμε να μην οδηγούμαστε σε κλιμάκωση στο πεδίο» ανέφερε ανώτατη κυβερνητική πηγή.

Κυπριακό

Για το Κυπριακό, αυτή τη φορά θα τεθεί το θέμα από την ελληνική πλευρά. Κυβερνητική πηγή εξήγησε ότι «υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για την επανέναρξη των συνομιλιών».

Μεταναστευτικό

«Όσο οι διακινητές προσαρμόζουν τις μεθόδους τους, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να αυξήσουμε τα επίπεδα συνεργασίας με την Τουρκία» εξήγησε κυβερνητική πηγή. Η Αθήνα εκφράζει ικανοποίηση για το επίπεδο συνεργασίας με την Τουρκία στο ζήτημα, καθώς το τελευταίο διάστημα οι μέθοδοι των διακινητών εκσυγχρονίζονται, με αποτέλεσμα να καθίσταται δυσκολότερος ο εντοπισμός τους.

Τριμερής Ελλάδας – Κύπρου – Γαλλίας

Λίγο νωρίτερα από τη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 18.00 (τοπική ώρα· 01.00 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας), προγραμματίστηκε η τριμερής συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου -Γαλλίας, στην οποία θα συζητηθούν τα ενεργειακά και η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου.

«Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στο θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου- Ελλάδας. Το έργο είναι τεράστιας γεωπολιτικής σημασίας για την Κύπρο. Πραγματικό γεωπολιτικό ρίσκο στην υλοποίηση του έργου δεν θα υπάρξει. Έχουμε καταλήξει στον οικονομικό επιμερισμό», σημείωσε κυβερνητική πηγή.

Μεσανατολικό

«Ψηφίσαμε υπέρ σε πρόσφατο ψήφισμα του ΟΗΕ. Είναι άδικο να κατηγορείται η Ελλάδα για πτυχές του παλαιστινιακού ζητήματος. Συντονιστήκαμε με μεγάλο αριθμό ευρωπαϊκών χωρών και ψηφίσαμε υπέρ», θύμισε κυβερνητική πηγή.

Χθες, στο περιθώριο των εργασιών της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους αμερικανο – εβραϊκών οργανώσεων καθώς και με τον πρίγκιπα – διάδοχο του Κουβέιτ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Σταύρος Παπασταύρου στο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 13 Μαΐου, στη Λευκωσία (φωτ.: POOL PHOTO/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Παπασταύρου: Η Ελλάδα ως στρατηγική ενεργειακή γέφυρα – Η πολιτική του «ενεργειακού ρεαλισμού»

29/05/2026 - 1:13μμ
Ο Γ. Γεραπετρίτης στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ (φωτ.: EPA / George Christophorou)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ουκρανικό drone: Την Κάγια Κάλας ενημέρωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης – Θα ακολουθήσει διάβημα

28/05/2026 - 10:06μμ
Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει δηλώσεις έξω από τον Άρειο Πάγο όπου πήγε να καταθέσει την ιδρυτική διακήρυξη και τις υπογραφές για την ίδρυση του νέου κόμματος «Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη» (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο η ιδρυτική διακήρυξη της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης

28/05/2026 - 2:20μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: Το επόμενο δεκαήμερο κατατίθεται το νομοσχέδιο για τα ηλεκτρικά πατίνια

27/05/2026 - 3:28μμ
Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, Νίκος Ανδρουλάκης (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του Άδωνι Γεωργιάδη

27/05/2026 - 11:24πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛΑΣ: Το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα – «Παρουσιάστηκε η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη»

26/05/2026 - 10:04μμ
Συνεδρίαση  του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Τρίτη 26 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Παράταση στην επιδότηση diesel και 150 ευρώ ανά παιδί – «Πολιτική Βαβέλ» βλέπει στην αντιπολίτευση

26/05/2026 - 12:30μμ
Ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη δεύτερη ημέρα εργασιών του 16ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, στο Metropolitan Expo, στις 16 Μαΐου 2026 (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Μαρινάκης: Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια σε μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας

26/05/2026 - 12:02πμ
Ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός στην Ολομέλεια της Βουλής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Ορέστης Παναγιώτου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΙΚΗ: Ανανέωση διαβατηρίων με παλαιές ταυτότητες και χωρίς προσωπικό αριθμό

25/05/2026 - 5:14μμ
Σύγκληση, υπό την προεδρία του Γιώργου Γεραπετρίτη, του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυτικά Βαλκάνια και «Γαλάζια Πατρίδα» στο επίκεντρο του ΕΣΕΠ – Οι κινήσεις που ετοιμάζει η Αθήνα

25/05/2026 - 8:38πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πασχάλης Κιτρομηλίδης στην εναρκτήρια διάλεξη του νέου κύκλου ακαδημαϊκών εκδηλώσεων που διοργανώνει το Γραφείο Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα. Τετάρτη 27 Μαΐου 2026 (φωτ.: Φως Φαναρίου)

Από τη Χάλκη στη σύγχρονη γεωπολιτική: Οι «πειρασμοί» του 20ού αιώνα και το Οικουμενικό Πατριαρχείο

24 δευτερόλεπτα πριν

«Ακρίτες» Ασπροπύργου: Στο φουλ οι μηχανές για το διήμερο «Πανοΰρ Αγίας Τριάδας»

34 λεπτά πριν
Ο δήμαρχος Παντελής Τσακίρης υποδέχθηκε τον μαθητή Γιάννη Ισκεντερίδη (φωτ.: Δήμος Ωραιοκάστρου)

Μαθητής από το Ωραιόκαστρο ξεχώρισε με έργο για το Ολοκαύτωμα σε διεθνές συνέδριο στην Πολωνία

44 λεπτά πριν
Καναδός στρατιωτικός της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας του ΝΑΤΟ κρατά τη σημαία της Συμμαχίας κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στο Αϊζκράουκλε της Λετονίας, στις 4 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Valda Kalnina)

Drone σε πολυκατοικία στη Ρουμανία: Ποιες επιλογές έχει το ΝΑΤΟ

1 ώρα πριν
(Φωτ.: glomex / ΕΡΤ 2 Σπορ)

Απογειώθηκε στα 8,49 μ. ο Τεντόγλου στην Κύπρο

1 ώρα πριν
Οι Στάθης Ταξίδης και Χρήστος Εμμανουηλίδης με τις αναμνηστικές πλακέτες (φωτ.: Facebook / Ahepa Hellas District 25)

«Η ποντιακή διάλεκτος είναι ζωντανή απόδειξη ιστορικής συνέχειας»

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign