pontosnews.gr
Παρασκευή, 24/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δολοφονία Μ. Κατσούρη: Να ελεγχθούν για κακούργημα οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που άφησαν τους Κροάτες χούλιγκαν να έρθουν στην Αθήνα

Ο Εισαγγελέας ζητά να ελεγχθούν οι πέντε αξιωματικοί για έκθεση σε κίνδυνο με ενδεχόμενο δόλο – Δυνατή η άσκηση ποινικών διώξεων

19/09/2024 - 7:27μμ
Λουλούδια, μηνύματα και εικόνες στο σημείο όπου τραυματίστηκε θανάσιμα ο Μιχάλης Κατσούρης (φωτ.: EUROKINISSI/Στέλιος Στεφάνου)

Λουλούδια, μηνύματα και εικόνες στο σημείο όπου τραυματίστηκε θανάσιμα ο Μιχάλης Κατσούρης (φωτ.: EUROKINISSI/Στέλιος Στεφάνου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τον ποινικό έλεγχο των πέντε αξιωματικών της ΕΛΑΣ που είχαν κρίσιμο ρόλο στις αποφάσεις για την διαχείριση του περιστατικού με τους Κροάτες οπαδούς, που έφθασαν οδικώς στην Αθήνα και φέρονται να ενεπλάκησαν στην θανατηφόρα επίθεση κατά του Μιχάλη Κατσούρη έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ τον Αύγουστο του 2023, για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος ζητά η Εισαγγελία Εφετών.

Ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών που κλήθηκε να αποφανθεί επί της άποψης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ότι η υπόθεση, σε ότι αφορά το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος πρέπει να τεθεί στο αρχείο, όχι μόνο διαφώνησε για την αρχειοθέτηση, αλλά ζήτησε να εξεταστεί εκ νέου για βαρύτερο αδίκημα. Συγκεκριμένα, ο Εισαγγελέας ζητά να ελεγχθούν οι πέντε αξιωματικοί για το ενδεχόμενο διάπραξης του κακουργήματος της έκθεσης σε κίνδυνο με ενδεχόμενο δόλο και κρίνει ότι είναι δυνατή η άσκηση ποινικών διώξεων.

Έτσι ο φάκελος επιστρέφει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών με εντολή να ερευνηθεί αν προκύπτουν ενδείξεις για την τέλεση του κακουργήματος που ζήτησε ο Εισαγγελέας Εφετών , γεγονός που σημαίνει ότι οι πέντε αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θα κληθούν σε ανωμοτί καταθέσεις, ώστε μετά να κριθεί αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για να ασκηθούν σε βάρος τους ποινικές διώξεις .

Το αίτημα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για αρχειοθέτηση της έρευνας, που αφορούσε κυρίως το αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος, είχε ως βασικό σκεπτικό ότι το αδίκημα δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί ελλείψει δόλου από την πλευρά των ελεγχόμενων αστυνομικών.

«Δεν ενήργησαν ως όφειλαν»

Το στοιχείο της έλλειψης δόλου ήταν εκείνο που οδήγησε την εισαγγελική λειτουργό που διενέργησε την έρευνα να ζητήσει αρχειοθέτηση αν και στο σκεπτικό της αναφέρει πως οι ελεγχόμενοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δεν ενήργησαν ως όφειλαν και «άλλοτε με παραλείψεις και άλλοτε με εσφαλμένες ενέργειες, συντέλεσαν στη δημιουργία πρόσφορων συνθηκών, όχι μόνο οι κροάτες οπαδοί να διατρέξουν τρία κράτη (Μαυροβούνιο, Αλβανία, Ελλάδα), αλλά και να εισέλθουν στην Αθήνα, να κινηθούν ανενόχλητοι με μέσα μαζικής μεταφοράς, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και οπλισμένοι, να προσεγγίσουν το γήπεδο της ΑΕΚ στον Περισσό και να αποδυθούν σε συμπλοκές, εμπρησμούς και καταστροφές, προκαλώντας εν τέλει, μεταξύ άλλων, τον τραυματισμό πλειόνων και το  θανάσιμο τραυματισμό ενός φιλάθλου αυτής».

Η εισαγγελική λειτουργός έκρινε πως δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης εκ μέρους τους «οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης» και, ιδίως, της πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξης της παράβασης καθήκοντος.

Ο Εισαγγελέας Εφετών θεωρεί ότι από την μελέτη των στοιχείων προκύπτουν ενδείξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα της κακουργηματικής έκθεσης.

Κατά πληροφορίες η άποψη του εισαγγελικού λειτουργού είναι ότι οι αστυνομικοί πρέπει να ελεγχθούν για το εν λόγω αδίκημα, που αφορά διακινδύνευση ζωής, για να διακριβωθεί η ύπαρξη ενδεχόμενου δόλου ως πρόβλεψη για την επέλευση κινδύνου, η οποία, αν διαπιστώθηκε, δεν μετέβαλε τις ενέργειες των αστυνομικών οι οποίοι αποδέχθηκαν το αποτέλεσμα. Θεωρεί, επίσης, ότι και στις περιπτώσεις των τραυματισμών φιλάθλων στοιχειοθετείται η έκθεση από αμέλεια.

Ο Εισαγγελέας κρίνει ότι πρέπει να τεθεί στο αρχείο το σκέλος της υπόθεσης που αφορά ποινικές ευθύνες των υπευθύνων οργάνων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης.

Η υπόθεση ενδεχόμενων ευθυνών αστυνομικών, για την είσοδο και κίνηση των Κροατών οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ εντός της χώρας, για την οποία υπήρχαν σχετικές προειδοποιήσεις- σήματα, διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων το Νοέμβριο του 2023, ώστε να διενεργηθεί εισαγγελική έρευνα για την διαπίστωση ή μη ποινικών αδικημάτων όπως αυτό της παράβασης καθήκοντος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις συλλήψεις για τη δολοφονία του 27χρονου στον Άγιο Δημήτριο – Ερωτική αντιζηλία το πιθανό κίνητρο

24/04/2026 - 12:11πμ
Στιγμιότυπο από το σημείο στην οδό Λιοσίων, όπου το απόγευμα του Σαββάτου 18 Απριλίου 2026, 16χρονη παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή ο 16χρονος για την παράσυρση και εγκατάλειψη της μαθήτριας στη Λιοσίων

23/04/2026 - 10:19μμ
Ο Αλέξης Τσίπρας, τη δεύτερη ημέρα εργασιών του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος
/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξης Τσίπρας: Σε μια κανονική δημοκρατία, ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί σήμερα

23/04/2026 - 5:47μμ
Εικόνα από την τιμητική εκδήλωση που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο στην ΕΣΗΕΑ, στη μνήμη του πρώην υπουργου Σήφη Βαλυράκη, παρουσία της συζύγου του Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη και του γιου τους Αλέξανδρου (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γιώργος Βιτσαράς)
ΕΛΛΑΔΑ

Ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας: Ο Σήφης Βαλυράκης θα πέθαινε από τα χτυπήματα ακόμη και αν δεν έπεφτε στο νερό

23/04/2026 - 4:56μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνη: Τρεις συλλήψεις για απάτη με τη μέθοδο του «λογιστή» – Βρέθηκαν και αποδόθηκαν 55.000 ευρώ στην παθούσα

23/04/2026 - 4:30μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Διπλωματικές πηγές: Δεν περνάμε τις συμμαχίες μας από την έγκριση τρίτων κρατών

23/04/2026 - 4:02μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στην Κρήτη: Πώς o δράστης «σκηνοθέτησε» το έγκλημα – Αναζητείται το φονικό όπλο

23/04/2026 - 3:06μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγία Βαρβάρα: Με βαριά τραύματα αλλά εκτός κινδύνου νοσηλεύεται 19χρονη μετά από καβγά με συνομήλική της

23/04/2026 - 12:30μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στο πάρκο Ασυρμάτου: Τι εξετάζουν οι Αρχές για το θάνατο του 25χρονου

23/04/2026 - 9:05πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Αϊ-Γιώργης με βοριαδάκι, βροχές και πτώση της θερμοκρασίας – Χιόνια θα δούνε τα βουνά

23/04/2026 - 8:08πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Τέσσερις συλλήψεις για τη δολοφονία του 27χρονου στον Άγιο Δημήτριο – Ερωτική αντιζηλία το πιθανό κίνητρο

5 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Ο Τραμπ απειλεί να «ανοίξει πυρ» σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Θα συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις Ισραήλ – Λιβάνου

5 ώρες πριν
Άγημα της Προεδρικής Φρουράς στο Σικάγο, για την παρέλαση της ομογένειας για τα 205 χρόνια της Επανάστασης. Κυριακή 19 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Elios Photography)

Νέα Υόρκη: Το τριήμερο των εκδηλώσεων που προετοιμάζει τη μεγάλη ελληνική παρέλαση στην 5η Λεωφόρο

6 ώρες πριν
(Φωτ.: kavalanews.gr)

Η Καβάλα υποδέχθηκε με λαμπρότητα την Παναγία Σουμελά από τη Βέροια

6 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από το σημείο στην οδό Λιοσίων, όπου το απόγευμα του Σαββάτου 18 Απριλίου 2026, 16χρονη παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)

Στη φυλακή ο 16χρονος για την παράσυρση και εγκατάλειψη της μαθήτριας στη Λιοσίων

6 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Messinia Live)

111 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων: Συγκίνηση και μνήμη στην Καλαμάτα

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign