pontosnews.gr
Πέμπτη, 20/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μπελέρης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Δίκαιος επιμερισμός ευθύνης για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ που μίλησε στην ολομέλεια αναφέρθηκε και στην ανεξέλεγκτη παράτυπη μετανάστευση

18/09/2024 - 7:26μμ
Παρέμβαση Φρέντι Μπελέρη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (φωτ.: fredisbeleris.gr)

Παρέμβαση Φρέντι Μπελέρη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (φωτ.: fredisbeleris.gr)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στη συζήτηση του θέματος «Οργανωμένο έγκλημα, μια μείζονα απειλή για την εσωτερική ασφάλεια της ΕΕ και των Ευρωπαίων πολιτών» μίλησε , ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Φρέντι Μπελέρης.

‘Όπως σημείωσε αναφερόμενος στην αντιμετώπισή του «οι σπασμωδικές, μονομερείς ενέργειες δεν λειτουργούν, απαιτούνται λύσεις που να προωθούν τον δίκαιο επιμερισμό της ευθύνης, αλλά και να ενισχύουν την αλληλεγγύη στην ευρωπαϊκή οικογένεια».

Υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία «διαρκή απειλή που πλανάται πάνω από τον τρόπο ζωής, την οικονομία και την ασφάλεια μας», αλλά για μία «διαρκής υπενθύμιση για όλους εμάς να γινόμαστε πιο γρήγοροι και αποτελεσματικοί».

«Οφείλουμε, όμως, να γίνουμε και πιο αμείλικτοι απέναντι σε όσους εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο, κερδοσκοπούν πάνω στη εξαθλίωση των ανθρώπων και τραυματίζουν τον κοινωνικό ιστό της Ένωσης μας», είπε, καθώς «σε κάθε βάρκα που επιχειρεί να περάσει τα σύνορα της Ευρώπης με φορτίο ανθρώπινες ψυχές, σε κάθε νέο ναρκωτικό που κατακλύζει τις χώρες μας, σε κάθε κυβερνοεπίθεση κατά της εσωτερικής μας ασφάλειας, το πρώτο πράγμα που δοκιμάζεται είναι η αποφασιστικότητα και οι αξίες μας».

«Αξίες που μπορούν να διαφυλάξουν η EUROPOL και ο FRONTEX, εφόσον συνεχίσουμε να τους ενισχύουμε αποτελεσματικά», συμπλήρωσε.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι «δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες», καθώς «οι παράνομες αυτές δραστηριότητες είναι ιδιαίτερα επικερδείς» και «αυτό που πρέπει να κάνουμε ως Ένωση είναι να ακολουθήσουμε τη σκοτεινή ροή του χρήματος και να ρίξουμε τους προβολείς πάνω στον υπόκοσμο».

«Η χώρα μου έχει κηρύξει, τα τελευταία χρόνια, τον πόλεμο στα δίκτυα παράνομης διακίνησης μεταναστών. Φυλάσσουμε τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης με συνέπεια και αποφασιστικότητα. Στην Ελλάδα έχουμε αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις, όπως αυτήν της ανεξέλεγκτης παράτυπης μετανάστευσης μέσω των ανοιχτών συνόρων και αυτήν της εργαλειοποίησης των μεταναστών από τρίτες χώρες», είπε σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, τονίζοντας ότι «γι’ αυτό και γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι σπασμωδικές, μονομερείς ενέργειες δεν λειτουργούν. Απαιτούνται λύσεις που να προωθούν τον δίκαιο επιμερισμό της ευθύνης, αλλά και να ενισχύουν την αλληλεγγύη στην ευρωπαϊκή οικογένεια».

Τάχθηκε υπέρ του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς «κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση και πρέπει να εφαρμοστεί» και υπογράμμισε ότι «το οργανωμένο έγκλημα, δυστυχώς, διαθέτει μηχανισμούς άμυνας, αλλά και επιβίωσης», υπενθυμίζοντας ότι «μας έχει στοιχίσει ως Ευρώπη πάνω από 139 δισεκατομμύρια, με πάνω από 5.000 εγκληματικές ομάδες να δρουν στην ευρωπαϊκή επικράτεια».

«Δεν μπορούμε πλέον να ανεχόμαστε τέτοιου είδους ομάδες να δρουν ανεξέλεγκτα εις βάρος των πολιτών μας. Ήρθε η ώρα να δράσουμε αποφασιστικά», είπε, καταλήγοντας ο κ. Μπελέρης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η ιδρύτρια και πρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Ωκεανίας Λίτσα Αθανασιάδη, με το επετειακό «τσόλ'» (φωτ.: neoskosmos.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μέριμνα Ποντίων Κυρίων Ωκεανίας: Είκοσι χρόνια προσφοράς στην τοπική κοινωνία απεικονίστηκαν σε ένα «τσόλ’»

19/08/2026 - 5:29μμ
(Πηγή: greekaustralians.com.au)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μελβούρνη: Διάλεξη του Alistair Gillard για τη συμβολή των Ελληνοαυστραλών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο 

19/08/2026 - 9:10πμ
Έλληνες επιβιβάζονται σε βάρκες για να μεταβούν σε υπερωκεάνειο που θα τους μεταφέρει στις ΗΠΑ (Πάτρα, 1910) (φωτ.: http://commons.wikimedia.org)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Καναδάς: Πανεπιστημιακό μάθημα γίνεται η ιστορία της ελληνικής μετανάστευσης και διασποράς

18/08/2026 - 8:20μμ
(Φωτ.: The Greek Herald)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Βικτώρια: Ο Δεκαπενταύγουστος της ελληνικής διασποράς με πίστη, χορό και παράδοση

18/08/2026 - 10:41πμ
(Φωτ.: Brotherhood Pontion Toronto «Panagia Soumela»/Facebook)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Δεκαπενταύγουστος στο Τορόντο: Η Παναγία Σουμελά ένωσε τους Πόντιους της ομογένειας

17/08/2026 - 3:14μμ
(Φωτ.: perrynhalkitis.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα: Επίτιμος διδάκτορας του ΠΑΔΑ ο ομογενής ακαδημαϊκός Παράσχος Χαλκίτης

17/08/2026 - 12:52μμ
Στο μέσο η Λίζα Κουτσαπλή, στην εκδήλωση που έγινε στο χωριό της, τα  Τσιμάνδρια Λήμνου (φωτ.: limnosfm100.gr)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Από την Αυστραλία στη Λήμνο: Η ομογενής που σώζει τις φωτογραφίες ενός ολόκληρου νησιού

14/08/2026 - 10:46μμ
Χορούς του Πόντου θα απολαύσουν και φέτος όσοι πάνε στο The Northcote Festival, στη Μελβούρνη (φωτ.: facebook.com/profile.php?id/The Northcote Festival)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ποντιακά στο Northcote Festival της Μελβούρνης

13/08/2026 - 11:11μμ
(Φωτ.:  «Εθνικός Κήρυξ» / Δημήτρης Βοχαΐτης)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Χαμός στο Φεστιβάλ Ελληνικών Γεύσεων του Ντάνφορθ στο Τορόντο

13/08/2026 - 9:45μμ
Δεκαπενταύγουστος 2025 στη Παναγία Σουμελά του Keilor East, στη Μελβούρνη (φωτ.: Facebook / Pontiaki Estia Melbourne)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Δεκαπενταύγουστος στη Μελβούρνη: Πόντιοι, Κρητικοί και Καλύμνιοι στήνουν μεγάλο ελληνικό πανηγύρι

12/08/2026 - 8:11μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook.com/profile.php?id/Στάθης Παρχαρίδης)

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος αποχαιρετά τον Στάθη Παρχαρίδη

5 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/Argo WN)

35 χρόνια «Αργοναύτες» Waiblingen – Διήμερο επετειακών εκδηλώσεων στη Γερμανία

5 ώρες πριν
Η Χιντ Ρατζάμπ, από την αποφοίτησή της από το νηπιαγωγείο, μέχρι τη δολοφονία της από τις ισραηλινές δυνάμεις σε ηλικία 5 ετών (φωτ.: maktoobmedia.com)

Γάζα: Ποινική έρευνα από τον ισραηλινό στρατό δύο χρόνια μετά τον θάνατο της 5χρονης Χιντ Ρατζάμπ

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Κύπελλο Ελλάδας: Σαρωτική η Καλαμάτα – Ακόμα πέντε ομάδες στη League Phase

6 ώρες πριν
(Φωτ.: Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας / Γεράσιμος Μπεκές)

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Όσιο Θεοφάνη

7 ώρες πριν
Ο Στάθης Παρχαρίδης (φωτ.: facebook.com/Στάθης Παρχαρίδης)

Στάθης Παρχαρίδης: Σίγησε ένας αυθεντικός εκφραστής της ποντιακής παράδοσης

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV