pontosnews.gr
Πέμπτη, 8/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πονηρή επίθεση Τσελίκ σε Δένδια – Τον χαρακτήρισε «προβοκάτορα» διαχωρίζοντας τη στάση του από τη στάση Μητσοτάκη

Ο εκπρόσωπος του AKP δήλωσε ότι τα λόγια του Έλληνα υπουργού Άμυνας «θα πνιγούν στο Αιγαίο»

17/09/2024 - 9:39πμ
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ (φωτ. twitter/ Ömer Çelik)

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ (φωτ. twitter/ Ömer Çelik)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Επίθεση με σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ.

Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής, ο Ομέρ Τσελίκ χαρακτήρισε τον Νίκο Δένδια «προβοκάτορα» και υποστήριξε ότι συγκαταλέγεται στα «εξτρεμιστικά στοιχεία» στην Ελλάδα που προσπαθούν να υπονομεύσουν τον διάλογο μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, διαχωρίζοντας τη στάση του από τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μια εμφανώς προβοκατόρικη προσπάθεια να δείξει ότι υπάρχει διάσταση απόψεων στην ελληνική κυβέρνηση.

Ο Τσελίκ ανέφερε ότι η πόρτα του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών άνοιξε έπειτα από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ υποστήριξε ότι ενώ οι δύο ηγέτες προσπαθούν να διατηρήσουν αυτή την προσέγγιση, «ριζοσπαστικά στοιχεία εντός της Ελλάδας κάνουν ό,τι μπορούν για να σαμποτάρουν αυτόν τον διάλογο».

«Ένας προβοκάτορας Έλληνας υπουργός Άμυνας, ο Δένδιας, τον οποίο γνωρίζουμε και από την προηγούμενη θητεία του, προέβη και πάλι σε δηλώσεις που ξεπέρασαν τα όρια. Πρόσφατα, πήγε στο νησί της Μεγίστης, το οποίο απέχει δύο χιλιόμετρα από τις ακτές μας, και από εκεί αναφέρθηκε στο πώς θα αυξήσουν τους εξοπλισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στοχοποίησε την Τουρκία» είπε ο Ομέρ Τσελίκ και συνέχισε τη δήλωσή του ως εξής:

«Βέβαια, τώρα εδώ το πρόβλημα για την Ελλάδα είναι το εξής: Ο Μητσοτάκης εκπροσωπεί την ελληνική κυβέρνηση ή ο Δένδιας; Ο Δένδιας λέει πράγματα που έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση που επιδεικνύει ο Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός. Αυτή η δήλωση του Δένδια είναι μια δήλωση που δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση επιθυμία για διάλογο και επιδιώκει να σαμποτάρει όλες τις διαδικασίες διαλόγου, στοχοποιώντας την Τουρκία. Στοχοποιώντας όμως την Τουρκία στην πραγματικότητα πετυχαίνει το αντίστροφο. Στοχοποιεί την ίδια την προσέγγιση του Μητσοτάκη προς την Τουρκία, η οποία συνίσταται σε μείωση των εντάσεων, συνέχιση της εξομάλυνσης, συνέχιση του διαλόγου. Στοχοποιεί την πρωθυπουργία του Μητσοτάκη και τη βούληση που επιδεικνύει ο Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός. Διότι δεν είναι δυνατόν σε καμία περίπτωση τα λόγια του Δένδια να φτάσουν σε εμάς χωρίς να πνιγούν στα νερά του Αιγαίου».

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ δήλωσε ακόμη ότι «τα λόγια του Δένδια τα λένε και τα ακούνε μόνοι τους άνθρωποι που είναι σαν τον ίδιο τον Δένδια. Δεν εκφράζουν οτιδήποτε για τη δική μας πλευρά».

Συνεχίζοντας τη φραστική επίθεσή του κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο Ομέρ Τσελίκ ισχυρίστηκε: «Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός του έχει κάνει διαφορετικές δηλώσεις, είναι σαν να λέει κάτι εναντίον του δικού του πρωθυπουργού μέσω της Τουρκίας. Ασφαλώς και γνωρίζουμε τις εσωτερικές πολιτικές φιλοδοξίες ανθρώπων όπως του Δένδια. Τις είχαμε δει και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης υπουργίας του. Το γεγονός όμως ότι τις εκφράζει διά μέσω της Τουρκίας είναι πλέον ένα πρόβλημα για την ελληνική κυβέρνηση».

Στη συνέχεια ο Τούρκος εκπρόσωπος δήλωσε: «Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όλοι είναι ότι εμείς έχουμε τη βούληση να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας εδώ, στο τραπέζι, να τα προστατεύσουμε μέσω του διαλόγου και να επιλύσουμε αυτά τα ζητήματα μέσω διαπραγματεύσεων. Είμαστε δύο γειτονικές χώρες, γνωρίζουμε ότι κάποιοι άλλοι ήρθαν και θέλουν να έρθουν εδώ μόνο εξυπηρετώντας τα δικά τους συμφέροντα ή με σκοπό την αποσταθεροποίηση της περιοχής».

Τέλος, άφησε αιχμές χωρίς να αναφέρεται ονομαστικά, κατά των χωρών που έχουν παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο, με προφανή στόχευση κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, που υπέγραψαν τις προηγούμενες ημέρες με την Κυπριακή Δημοκρατία οδικό χάρτη αμυντικής συνεργασίας. «Διαπιστώνουμε πάντα ότι όσοι ‘δείχνουν σημαία’ στην Ανατολική Μεσόγειο και έρχονται εδώ να λύσουν τα προβλήματα του κόσμου, προσπαθούν στην πραγματικότητα να κάνουν τα προβλήματα ακόμη πιο περίπλοκα… Όσοι θέλουν να παρέμβουν στο Κυπριακό από έξω, στην πραγματικότητα επιδιώκουν κάτι άλλο. Ναι, η ελληνοκυπριακή πλευρά παρουσιάζει ένα πολιτικό μοντέλο πολύ ευνοϊκό για τέτοιους σχεδιασμούς. Όμως όλοι θα φύγουν και στο τέλος θα μείνουμε εμείς, και εκείνο που θα ωφελήσει είναι η συνετή διαχείριση της διαδικασίας. Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να δίνεται χώρος σε προβοκάτορες όπως ο Δένδιας» κατέληξε ο Ομέρ Τσελίκ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Παύλος Ασλανίδης σε εκδήλωση για τα Τέμπη (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών: Ασλανίδης κατά Καρυστιανού για το νέο κόμμα – «Κανείς δεν είναι μαζί της»

7/01/2026 - 8:10μμ
(Φωτ. αρχείου:  EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εκτός ευρωομάδας ο Νικόλας Φαραντούρης – «Δεν δεσμεύεται ξεκάθαρα ότι θα εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους του κόμματος»

7/01/2026 - 2:49μμ
Στο μπλόκο των αγροτών στο Άργος (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ανακοινώσεις την Τετάρτη από την κυβέρνηση, πριν από το 48ωρο μπλακ άουτ

5/01/2026 - 1:53μμ
(Φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κοινή διακήρυξη Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ μετά την τριμερή της Ιερουσαλήμ

23/12/2025 - 9:06πμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στρατηγική η σχέση Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου για την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου – Σημαντικός παίκτης στα ενεργειακά η Ελλάδα

22/12/2025 - 9:35μμ
Συνάντηση Αμπάς-Μητσοτάκη στη Ραμάλα, 22 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρόλο-γέφυρα στη Μέση Ανατολή διεκδικεί η Ελλάδα – Στη Ραμάλα ο Μητσοτάκης

22/12/2025 - 3:08μμ
Από αριστερά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ιερουσαλήμ ο Κυριάκος Μητσοτάκης για στρατηγικές επαφές γεωπολιτικής σημασίας

20/12/2025 - 8:58μμ
Ο Νίκος Παππάς σε συνεδρίαση για την ευρωπαϊκή στρατηγική για τους νέους και τις νέες (φωτ.: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς για το επεισόδιο στο Στρασβούργο: «Ξέφυγα και ζητώ συγγνώμη» – Τι λέει για τον δημοσιογράφο

19/12/2025 - 4:46μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος, Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετωπική σύγκρουση Κωνσταντοπούλου-Σκέρτσου στην ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

18/12/2025 - 8:36πμ
(Φωτ.: Instagram 3pfamilia Nikos Pappas)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς: «Αντέδρασα λάθος» – Το πρώτο μήνυμα μετά το επεισόδιο με δημοσιογράφο

17/12/2025 - 10:15μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ανασκαφή στην όχθη του ρέματος της Ραφήνας (φωτ.: ΥΠΠΟ)

Ραφήνα: Εντυπωσιακή ταφή σε πίθο, 4.000 ετών – Ίχνη τελετουργιών και καύσεων

19 λεπτά πριν
Κάτοικοι στις κουρδικές συνοικίες Σέιχ Μακσούντ και Ασράφιεχ εγκαταλείπουν το Χαλέπι (φωτ.: EPA / Ahmad Fallaha)

Συρία: «Ή θα ενσωματωθούν ή θα σβήσουν» – Η Δαμασκός πιέζει, οι Κούρδοι αντιστέκονται

1 ώρα πριν
Τελετουργική φωτιά και γύρω της τα Σάγια, στη Νέα Καρβάλη. Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: Δήμος Καβάλας / Λάσκαρης Τσούτσας)

Όταν η Νέα Καρβάλη ανάβει τα Σάγια: Ένα καππαδοκικό έθιμο που δεν έσβησε ποτέ

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από το ΚΤΕΛ Κηφισού, στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ακυρώνει 50 δρομολόγια λόγω μπλόκων

3 ώρες πριν
Θέα από τη γέφυρα του δανικού ναυτικού πλοίου επιθεώρησης «Vaedderen» (φωτ.:  EPA / Mads Claus Rasmussen / Denmark Out)

Γιατί η Ρωσία «σιωπά» για τη Γροιλανδία – ενώ είναι ο ισχυρότερος παίκτης της Αρκτικής

3 ώρες πριν
Απόσπασμα από την αφίσα την εκδήλωσης

Γεώργιος Σωτηριάδης, ο πρώτος πρύτανης του ΑΠΘ, ένας από τους πρωτοπόρους της Αρχαιολογίας

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign