pontosnews.gr
Παρασκευή, 28/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεσσαλονίκη και Κωνσταντινούπολη «έδωσαν τα χέρια» για τουρισμό, πολιτισμό και οικονομία

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε την Πόλη και συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον δήμαρχο Εκρέμ Ιμάμογλου

16/09/2024 - 8:23μμ
Από αριστερά, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου (φωτ.: Δήμος Θεσσαλονίκης)

Από αριστερά, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου (φωτ.: Δήμος Θεσσαλονίκης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τις προοπτικές συνεργασίας σε τουριστικό, πολιτιστικό και οικονομικό επίπεδο συζήτησαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, κατά τη συνάντηση που είχαν στην Κωνσταντινούπολη.

Στη συνάντηση τονίστηκε και από τις δύο πλευρές ότι οι δύο πόλεις συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς και μπορούν να συνεργαστούν σε πολλά πεδία προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης, συμφωνήθηκε η συνεργασία των δύο δήμων στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Για τον σκοπό αυτό συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας που θα εργαστεί για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου κοινών δράσεων, το οποίο θα επικυρωθεί με την επίσκεψη του Δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου στη Θεσσαλονίκη το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Αφού ευχαρίστησε τον Εκ. Ιμάμογλου για τη θερμή υποδοχή, ο Στ. Αγγελούδης επισήμανε ότι «για εμάς συνιστά προτεραιότητα η ανάπτυξη διεθνών, παραγωγικών συνεργασιών με στόχο την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας, την προσέλκυση αξιόπιστων επενδυτών, την ενδυνάμωση του πολιτιστικού προϊόντος και την περαιτέρω αναβάθμιση του αθλητισμού»

Υπογράμμισε, ακόμη ότι «είναι στο χέρι μας να διαμορφώσουμε από κοινού συνθήκες μόνιμης, σταθερής και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας» και ότι «για τον λόγο αυτό, παροτρύνουμε τους πολίτες Θεσσαλονίκης και Κωνσταντινούπολης να επισκέπτονται τις δύο πόλεις».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη (φωτ.: Δήμος Θεσσαλονίκης)

Επίσκεψη στο Φανάρι

Παράλληλα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε επίσκεψη στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι, την πρώτη μετά την εκλογή και την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνεχάρη τον Στ. Αγγελούδη για την εκλογή του και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους είχαν την ευκαιρία να αναφερθούν στους μακραίωνους πνευματικούς και ιστορικούς δεσμούς του Οικουμενικού Πατριαρχείου με τη Θεσσαλονίκη, καθώς, επίσης, να συζητήσουν διάφορα επίκαιρα θέματα.

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη (φωτ.: Δήμος Θεσσαλονίκης)

Από την πλευρά του, ο Στ. Αγγελούδης αναφέρθηκε στις στενές, αδιάρρηκτες και διαχρονικές σχέσεις μεταξύ Θεσσαλονίκης και Κωνσταντινούπολης, επισημαίνοντας την κορυφαία θέση του Πατριαρχείου ως κέντρου της Ορθοδοξίας.

«Το Οικουμενικό Πατριαρχείο σημαίνει πράγματι αγάπη, ανοχή, αλληλεγγύη, πίστη, ελπίδα και ανάδειξη της μακραίωνης πορείας της Ορθοδοξίας», σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, «για αυτό και οφείλουμε άπαντες τον προσήκοντα σεβασμό απέναντι στον θεσμό και στο πρόσωπο του Παναγιωτάτου». «Κάθε επίσκεψη στον Οικουμενικό Θρόνο υπενθυμίζει το χρέος μας να συμβάλουμε όλοι, ώστε να συνεχιστεί το έργο που επιτελείται εδώ, με παγκόσμια ακτινοβολία» τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στην επίσκεψη ήταν παρών και ο πρέσβης Κωνσταντίνος Κούτρας, γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το προάστιο του Μπουρνόβα σε καρτ ποστάλ εποχής
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

26 Αυγούστου 1922: Ο Μπουρνόβας ζει τις τελευταίες του ώρες – Σειρά είχε η Σμύρνη

26/08/2026 - 10:00πμ
Στον κήπο της οικογένειας Ομήρου στο Κορδελιό, αρχές 20ού αιώνα. Μέλη των οικογενειών Ομήρου, Αλεόττι και Ηλιάδου με τον πρέσβη Μπέκερμαν και τις δασκάλες πιάνου και γερμανικών (πηγή: Αρχείο Άννας Μαΐλη-Βεϊνόγλου, στο βιβλίο «Σμύρνη, η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922. 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης»)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Πριν από τη φωτιά: Οι Ελληνίδες της Σμύρνης που μάγευαν τους ξένους

25/08/2026 - 8:13μμ
Η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Αρτακηνών-Κυζικηνών στη σκηνή του Πάρκου Κυζικείων (φωτ.: Δήμος Χαλκιδέων)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Κυζίκεια 2026: Η αρτακινή ντοπιολαλιά ζωντάνεψε στη σκηνή – Απόψε θερινό σινεμά στη Νέα Αρτάκη

25/08/2026 - 3:04μμ
(Φωτ.: Πανευβοϊκός Σύλλογος Καππαδοκών «Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος»/Facebook)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Από την Καππαδοκία στην Κόνιτσα: Ένα ταξίδι μνήμης με χορούς, πίστη και παράδοση

25/08/2026 - 2:15μμ
Eρειπωμένα σπίτια στο χωριό Σχοινούδι της Ίμβρου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στρατής Μπαλάσκας)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Ίμβρος και Τένεδος: «Διώξαμε τους Έλληνες και τώρα παίζουμε τα τραγούδια τους»

25/08/2026 - 1:27μμ
Ανασκαφές στη μνημειακή εκκλησία των αρχών του 5ου αιώνα στην αρχαία Άντανδρο (φωτ.: IHA)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Μικρά Ασία: Εκκλησία 1.600 ετών έρχεται στο φως στην αρχαία Άντανδρο

24/08/2026 - 6:12μμ
Θεία Λειτουργία στα ερείπια της Μονής Παναγίας Φανερωμένης Κυζίκου, την Κυριακή 23 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Οικουμενικό Πατριαρχείο / Νίκος Παπαχρήστου)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Φανερωμένη Κυζίκου: Προσκύνημα στα ερείπια όπου η σιωπή κράτησε 93 χρόνια

24/08/2026 - 1:03μμ
(Φωτ.: facebook / Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Παναγία η Μηχανιώτισσα: Η προστάτιδα των προσφύγων και η συγκλονιστική διαδρομή της εικόνας

23/08/2026 - 10:13πμ
Κόντογλου διά χειρός Κόντογλου, και στο φόντο τμήμα χειρογράφου του (εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

«Η κακία – Φαρμακερή νυχτερίδα που σκεπάζει τον κόσμο»: Διαχρονικές αλήθειες διά χειρός Φώτη Κόντογλου

22/08/2026 - 8:53μμ
Άποψη της αίθουσας εκδηλώσεων της Μεγάλης του Γένους Σχολής (φωτ.: facebook.com/groups/Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή: Αλλάζει προσωρινά στέγη για το σχολικό έτος 2026-2027

22/08/2026 - 12:03μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ελληνοαυστραλός καθηγητής Άρθουρ Χριστόπουλος (φωτ.: Monash University / LinkedIn)

Άρθουρ Χριστόπουλος: Νέα κορυφαία διάκριση για τον Ελληνοαυστραλό πρωτοπόρο της Φαρμακολογίας

3 ώρες πριν
**Λεζάντα Εικόνας:**

Φωτογραφία αρχείου χωρίς ημερομηνία που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 27 Αυγούστου 2026 από το Μουσείο της Βιγένα. Απεικονίζονται διάφορα αντικείμενα της Εποχής του Χαλκού που απαρτίζουν τον «Θησαυρό της Βιγένα», στη Βιγένα του Αλικάντε, στην ανατολική Ισπανία (φωτ.: EPA/Museum of Villena)

Μεγάλη κλοπή στην Ισπανία: Άφαντος ο «Θησαυρός της Βιγένα» από το δημοτικό μουσείο

4 ώρες πριν
(Φωτ.: glomex / ΕΡΤ 2 ΣΠΟΡ)

Diamond League Ζυρίχης: Νέα υψηλή πτήση και πρωτιά ο Τεντόγλου, με άλμα στα 8,45μ.

4 ώρες πριν
Χάρτης με τη μετονομασία της λίμνης Οντάριο σε «Λίμνη της Αμερικής», στο Οβάλ Γραφείο, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ υπογράφει το σχετικό διάταγμα (φωτ.: EPA / Al Drago / Pool)

Ο Τραμπ «βάφτισε» τη λίμνη Οντάριο «Λίμνη της Αμερικής» – Η κοφτή απάντηση του Καναδά

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Europa League: Απίθανος ΟΦΗ, με δύο νίκες στη League Phase

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Conference League: Ο Ντέσερς έστειλε τον Παναθηναϊκό στη League Phase

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV