pontosnews.gr
Τρίτη, 13/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Β. Ζελένσκι: Έτοιμος να παρουσιάσει στον Μπάιντεν σχέδιο νίκης της Ουκρανίας

Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν μέσα στον Σεπτέμβριο

13/09/2024 - 11:50μμ
Από αριστερά, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Τζο Μπάιντεν σε παλιότερη συνάντησή τους στην Ουάσιγκτον (φωτ.: EPA/Michael Reynolds)

Από αριστερά, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Τζο Μπάιντεν σε παλιότερη συνάντησή τους στην Ουάσιγκτον (φωτ.: EPA/Michael Reynolds)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Ένα σχέδιο νίκης» της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας ετοιμάζεται να παρουσιάσει στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη συνάντηση που θα έχουν οι δύο ηγέτες μέσα στον Σεπτέμβριο.

«Αυτό το μήνα, έχει προγραμματιστεί η συνάντησή μας με τον πρόεδρο Μπάιντεν. Θα του παρουσιάσω ένα σχέδιο νίκης. Ένα σύνολο διασυνδεδεμένων λύσεων που θα δώσουν στην Ουκρανία επαρκή δύναμη, επαρκές υλικό, ώστε να τεθεί αυτός ο πόλεμος σε πορεία ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια ενός διεθνούς συνεδρίου που διοργάνωσε το ίδρυμα του Ουκρανού δισεκατομμυριούχου Βίκτορ Πιντσούκ.

Ο Ζελένσκι σχεδιάζει το Κίεβο να παρουσιάσει το σχέδιό του για τον τερματισμό του πολέμου σε μια σύνοδο κορυφής για την ειρήνη τον Νοέμβριο, στην οποία αναμένεται να προσκληθεί η Ρωσία.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο πεδίο του πολέμου, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η ουκρανική επίθεση που ξεκίνησε τον Αύγουστο στη ρωσική περιοχή Κουρσκ είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα, επιβραδύνοντας τις ρωσικές προελάσεις στην ανατολική Ουκρανία.

«Ειλικρινά, αυτή (η επίθεση) επέφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Στην περιοχή του Χάρκοβου (βορειοανατολικά), η πορεία του εχθρού σταμάτησε και η προέλασή του στην περιοχή του Ντονέτσκ (ανατολικά) επιβραδύνθηκε, αν και η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη εκεί», είπε, λέγοντας ότι η Μόσχα χρειάστηκε να αναπτύξει 40.000 άνδρες στη συνοριακή της περιοχή του Κουρσκ.

«Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανύσουμε», πρόσθεσε, ενώ ανακοίνωσε επίσης ότι το Κίεβο εξασφάλισε την επιστροφή 49 Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου από την ρωσική αιχμαλωσία.

Another return of our people – something we always wait for and work tirelessly to achieve.

Forty-nine Ukrainians are now home. These include warriors from the Armed Forces of Ukraine, the National Guard, the National Police, the State Border Guard Service, and our civilians.… pic.twitter.com/mD5z7zyIvs

— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) September 13, 2024

Χθες, ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε, για πρώτη φορά από την έναρξη της ουκρανικής επίθεσης στις αρχές Αυγούστου, ότι ανέκτησε εδάφη στην περιοχή του Κουρσκ. Η Ουκρανία επιβεβαίωσε ότι υπήρξε μια ρωσική αντεπίθεση, υποστηρίζοντας ότι αυτή ήταν «σύμφωνη» με τα σχέδια του Κιέβου.

Δεν αλλάζει η αμερικανική πολιτική για τους πυραύλους

Οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν να ανακοινώσουν σήμερα καμία νέα πολιτική για την Ουκρανία και τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη γνώμη μας σχετικά με την παροχή δυνατοτήτων επίθεσης μεγάλης εμβέλειας για την Ουκρανία για χρήση εντός της Ρωσίας», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

«Δεν θα περίμενα καμία σημαντική ανακοίνωση αναφορικά με αυτό», μετά τις συζητήσεις μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ αργότερα σήμερα, είπε ο Κίρμπι.

Το Κίεβο κατέρριψε 8.060 μη επανδρωμένα ρωσικά αεροσκάφη

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι το Κίεβο έχει καταρρίψει 8.060 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed που εξαπέλυσε η Ρωσία από την έναρξη της πλήρους κλίμακας εισβολής.

Το Κίεβο κατηγορεί το Ιράν ότι προμηθεύει μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed στη Ρωσία. Η εφημερίδα Wall Stret Journal (WSJ) ανέφερε τον Μάιο ότι η Μόσχα παρήγαγε ενεργά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Shahed με ιρανική συνδρομή επί ρωσικού εδάφους.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αστυνομικοί στον τόπο του εγκλήματος, στο νεκροταφείο του Βέρο στην Κορσική (πηγή: leparisien.fr)
ΚΟΣΜΟΣ

Κορσική: Δολοφονήθηκε στην κηδεία της μητέρας του ο πρώην αυτονομιστής Αλέν Ορσονί

12/01/2026 - 9:00μμ
Τάφοι Ουκρανών που σκοτώθηκαν στη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων έχουν καλυφθεί από χιόνι στο Κίεβο (φωτ.: EPA/Sergey Dolzhenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Πιο αιματηρή χρονιά το 2025 για τους άμαχους

12/01/2026 - 7:52μμ
Γροιλανδός φορά το καπέλο με το προεκλογικό σλόγκαν του Ντόναλντ Τραμπ σε εκλογικό κέντρο στο Νουούκ της Γροιλανδίας, με φόντο τη σημαία του αρκτικού νησιού (φωτ.: EPA/Mads Claus Rasmussen)
ΚΟΣΜΟΣ

Γροιλανδία: Δεν αποδέχεται την επιθυμία των ΗΠΑ για κατάληψη – Ανοίγει προξενείο η Γαλλία

12/01/2026 - 6:37μμ
Διαδηλωτές καίνε πορτραίτο του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ στη διάρκεια διαμαρτυρίας έξω από τη βρετανική πρωθυπουργική κατοικία (φωτ.: EPA/Neil Hall)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Πόλεμος κατά τρομοκρατών» οι επιθέσεις στους διαδηλωτές – Θα δώσει «ένα αξέχαστο μάθημα» στον Τραμπ αν επιτεθεί

12/01/2026 - 5:22μμ
Διαδηλωτές κατά του καθεστώτος υψώνουν σημαίες του Ιράν στη διάρκεια διαδήλωσης στη Φρανκφούρτη (φωτ.: EPA/Matias Basualdo)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Πάνω από 500 νεκροί λόγω των διαδηλώσεων – ΗΠΑ και Ισραήλ παρακολουθούν τις εξελίξεις

11/01/2026 - 7:37μμ
Καθημερινές οι εκκλήσεις για διαδηλώσεις στήριξης του Μαδούρο και της συζύγου του στη Βενεζουέλα (φωτ.: EPA/ Boris Vergara)
ΚΟΣΜΟΣ

Νικολάς Μαδούρο: «Είμαστε καλά, είμαστε μαχητές» – Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα για την απελευθέρωσή του

11/01/2026 - 12:56μμ
Ιρανή περνάει από την πλατεία Παλαιστίνης στην Τεχεράνη που τις τελευταίες εβδομάδες συγκλονίζεται από σοβαρά επεισόδια ενώ έχουν καταγραφεί δεκάδες νεκροί και τραυματίες (φωτ.: EPA/ ABEDIN TAHERKENAREH)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο Ισραήλ για ενδεχόμενη παρέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράν – Προειδοποίηση από την Τεχεράνη

11/01/2026 - 10:45πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: 29 συλλήψεις στη Μινεάπολη σε νυχτερινή διαμαρτυρία κατά της ομοσπονδιακής υπηρεσίας μετανάστευσης

11/01/2026 - 8:32πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Εχθροί του θεού» οι διαδηλωτές – Σκληραίνει την στάση του το καθεστώς μετά τα επεισόδια και οι ΗΠΑ δηλώνουν έτοιμες να βοηθήσουν

10/01/2026 - 11:38μμ
(φωτ.: EPA / Ronald R. Pena)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα-ΗΠΑ: Κινήσεις αποκλιμάκωσης και από τις δύο πλευρές

10/01/2026 - 9:23μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το έργο του γλύπτη αρχιτέκτονα Κώστα Βαρώτσου, κατά τη διάρκεια της τελετής των αποκαλυπτηρίων του έργου της βιοκλιματικής πρόσοψης και του περιβάλλοντος χώρου του κτηρίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)

Πολεμικό Ναυτικό: Έκτακτες Κρίσεις Πλοιάρχων Έτους 2026-2027 – Ποιοι προάγονται, ποιοι αποστρατεύονται

4 ώρες πριν
Συνέλευση των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα. Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)

Στο τραπέζι με τον Μητσοτάκη οι αγρότες, αλλά η Κρήτη κρατά αποστάσεις

4 ώρες πριν
Ο 28χρονος κτηματομεσίτης Στέλιος Κίκιρης έπιασε τον σταυρό στο Princes Pier της Μελβούρνης (φωτ.: The Greek Herald/Μαίρη Συνανίδη)

Θεοφάνια στην Αυστραλία: Μέδουσες, περιορισμός στους πιστούς που βουτούν, απαγορευτικό στις γυναίκες και στο βάθος… καρχαρίας

5 ώρες πριν
(Πηγή: YouTube/ ΕΡΓΟΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ)

Κακοκαιρία: Πιο αργά το πρώτο κουδούνι στα σχολεία των δήμων Σερβίων, Αριστοτέλη και Πολυγύρου

5 ώρες πριν
Στο δημαρχείο της Βιέννης έγινε η κλήρωση για τις συμμετοχές στους δύο ημιτελικούς της Eurovision 2026 (φωτ.: creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/Thomas Ledl)

Eurovision 2026: Στον πρώτο ημιτελικό θα διαγωνιστεί η Ελλάδα στις 12 Μαΐου

6 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Οι Δόλοπες Πανελλήνιος Σύλλογος Χορευτικής Έκφρασης & Λαογραφικής Μελέτης)

Οι «Δόλοπες» θα κόψουν βασιλόπιτα με μουσικές από την Ανατολική Ρωμυλία και την Κρήτη

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign