pontosnews.gr
Παρασκευή, 1/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΠΟΕ: Προσπάθεια αλλοίωσης της ιστορικής αλήθειας το «κόψιμο» της σειράς «Famagusta» από τη διεθνή πλατφόρμα του Netflix

Τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

11/09/2024 - 3:08μμ
Στιγμιότυπο από τη σειρά (φωτ.: YouTube)

Στιγμιότυπο από τη σειρά (φωτ.: YouTube)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τις ενέργειες της Τουρκίας για την ακύρωση της προγραμματισμένης προβολής της τηλεοπτικής σειράς Famagusta από την πλατφόρμα του Netflix, εξέδωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

Η ΠΟΕ χαρακτήρισε την εμπλοκή του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου της Τουρκίας «οργανωμένη προσπάθεια αλλοίωσης της ιστορικής αλήθειας, της συκοφάντησης των θυμάτων και ηρωoποίησης των στυγνών θυτών» και αναφερόμενη στην προσπάθεια της Άγκυρας να αντιπροτείνει μία προπαγανδιστική παραγωγή, με αφορμή τα 50 χρόνια από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο, έκανε λόγο για προβολή του ψεύδους, με την οποία οι Τούρκοι επιχειρούν την νομιμοποίηση των εγκλημάτων τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕ αναφέρει:

«Ενημερωθήκαμε για την ακύρωση της προγραμματισμένης προβολής της τηλεοπτικής σειράς Famagusta από την πλατφόρμα του Netflix, μέσα από σχετική ανακοίνωση του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου της Τουρκίας, που αναφέρει: “Ως οργανισμός που ρυθμίζει και εποπτεύει τις υπηρεσίες ψηφιακής μετάδοσης στη χώρα μας, το Ανώτατο Συμβούλιο μας, πραγματοποίησε τις απαραίτητες συναντήσεις με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα Νetflix και επετεύχθη συναίνεση στην μη μετάδοση της παραγωγής. Η εν λόγω παραγωγή θα εισέλθει στον κατάλογο του Νetflix μόνο στη χώρα όπου προβλήθηκε προηγουμένως (Ελλάδα) και δεν θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Τουρκίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας”.

»Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, πως το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο μιας χώρας μπορεί να επιβάλλει σε ένα ανεξάρτητο ιδιωτικό φορέα συνδρομητικής τηλεόρασης, την απαγόρευση προβολής ενός προγράμματος και σε “οποιασδήποτε άλλη χώρα”. Καλά στην Τουρκία, μα και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο; Τι είδους συναντήσεις και συμφωνίες είναι αυτές; Πως επιτυγχάνονται; Τι πιέσεις ασκούνται για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα; Στη συνέχεια μάλιστα, η τουρκική πλευρά αντιπροτείνει μία προπαγανδιστική παραγωγή του Υπουργείου τους, με αφορμή τα 50 χρόνια από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο.

»Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική και κακώς σηκώθηκε τόσος θόρυβος και τόση αντάρα, με αποτέλεσμα να παίζουμε όλοι τα παιχνίδια της Άγκυρας. Το να πιστεύει κάποιος τις επίσημες ανακοινώσεις της Τουρκίας χωρίς εμβάθυνση στο θέμα, εγκυμονεί κινδύνους παραπλάνησης. Η αλήθεια είναι ότι η παραγωγός εταιρία και το ελληνικό τηλεοπτικό δίκτυο που έχει τα δικαιώματα της σειράς, από την αρχή είχαν συμφωνήσει με το Netflix για την μετάδοση του προγράμματος από την πλατφόρμα, μόνον σε Ελλάδα και Κύπρο.

»Η επίσημη αντίδραση της Τουρκίας ήταν αναμενόμενη, γιατί ποτέ οι Τούρκοι πολιτικοί και κρατικοί παράγοντες δεν αφήνουν στο απυρόβλητο οτιδήποτε θα μπορούσε να χαλάσει το αφήγημα τους ή που θα μπορούσε να προωθήσει τα επεκτατικά τους σχέδια. Αυτό που επισημαίνουμε είναι η έγκαιρη, προκαταβολική παρέμβαση της Τουρκίας με πολλές στοχεύσεις. Την παραπληροφόρηση για την δήθεν παντοδυναμία και αποτελεσματικότητα της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, την δύναμη και την επιρροή που τάχα ασκούν σε διεθνές επίπεδο, την ευκαιρία να προβάλλουν και να διαφημίσουν την δική τους προπαγανδιστική εκδοχή προτείνοντας την σαν απαραίτητη παράλληλη μετάδοση από την πλατφόρμα και τέλος για μία ακόμη φορά να επιτεθούν χυδαία στους Ελληνοκυπρίους αποκαλώντας τους τρομοκράτες.

»Η τουρκική ανακοίνωση από μόνη της είναι μία ακόμη οργανωμένη προσπάθεια αλλοίωσης της ιστορικής αλήθειας, της συκοφάντησης των θυμάτων και ηρωoποίησης των στυγνών θυτών. Με την επίτευξη της αποσιώπησης ή ακόμα καλύτερα με την προβολή του ψεύδους, οι Τούρκοι επιχειρούν την νομιμοποίηση των εγκλημάτων τους. Αυτό το τελευταίο αφορά όλους μας και είναι άξιο προσοχής και απάντησης από κάθε αρμόδιο φορέα της ελληνικής πολιτείας».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η συγγραφέας Μαρία Συτμαλίδου και το εξώφυλλο του βιβλίου της
ΠΟΝΤΟΣ

«Το Κουμπί» και το τραύμα της Γενοκτονίας των Ποντίων

1/05/2026 - 2:26μμ
Η θεατρική ομάδα «Τέχνη και Δράση» του Αντώνη Περπινιά που ανέβασε την κωμωδία του Δ. Ψαθά «Μικροί Φαρισαίοι», στο φινάλε του έργου εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού (φωτ.: Μάνος Βλαστός)
ΠΟΝΤΟΣ

Δημήτρης Ψαθάς: Μια βραδιά σαν επιστροφή στο «σπίτι» – Όταν το θέατρο έγινε μνήμη και Πόντος μαζί

30/04/2026 - 9:36μμ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Μέριμνα Ποντίων Κυριών: Το Μουσείο «Κεντώντας τη μνήμη» στον Αγώνα Δρόμου Μνημείων – Σε συνεργασία με το σωματείο «Ίαμος»

30/04/2026 - 7:45μμ
(Πηγή: YouTube/ Giorgos Ioannidis)
ΠΟΝΤΟΣ

Νέο ποντιακό τραγούδι από τον Γιώργο Ιωαννίδη: Το «Γιαβάς Γιαβάς» είναι ο καρπός της συνεργασίας Λάζου Ιωαννίδη – Σάββα Τσενεκίδη

30/04/2026 - 7:18μμ
Η Παναγία Σουμελά από ψηλά (φωτ.: Anadolu)
ΠΟΝΤΟΣ

Παναγία Σουμελά: Νέα ζητήματα ασφάλειας στο προσκήνιο – Ξανά στο μικροσκόπιο το εμβληματικό μοναστήρι στον Πόντο

30/04/2026 - 6:29μμ
Καλλιτεχνική απεικόνιση σπιτιών και οικημάτων σε ένα χωριό του Πόντου (φωτ.: kozan.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Κοζάνη: Η στιγμή των εγκαινίων για το Ποντιακό Μουσείο – Πότε κόβεται η κορδέλα

30/04/2026 - 2:50μμ
Τέσσερις λύρες, ένα διήμερο στο Μικροχώρι Δράμας
ΠΟΝΤΟΣ

Μικροχώρι Δράμας: Ένα διήμερο που δεν είναι «σεμινάριο» – Συνάντηση παράδοσης που ζητά να γίνει θεσμός

30/04/2026 - 1:06μμ
Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά στα κοιμητήρια του Αμυγδαλεώνα, Τετάρτη 29 Απριλίου 2026 (φωτ.: Δήμος Καβάλας / Κώστας Σαραϊδάρης)
ΠΟΝΤΟΣ

Γιατί η εικόνα της Παναγίας Σουμελά μεταφέρθηκε στα κοιμητήρια του Αμυγδαλεώνα Καβάλας

30/04/2026 - 11:03πμ
(Φωτ.: Facebook/Syllogos Pontion Reutlingen)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

«Η μνήμη θα νικήσει τη λήθη»: Οι Πόντιοι της Γερμανίας κρατούν ζωντανή την ιστορία

30/04/2026 - 9:22πμ
Η Ίμερα σε φωτογραφία που δημοσίευσε η «Ποντιακή Εστία» στο 5ο τεύχος
ΠΟΝΤΟΣ

Σοϊλεμέζ Μεχμέτ πασάς, ή «ταπεινός ιερεύς Ελευθέριος»; Η ιστορία ενός «δίπιστου» όπως την διέσωσε ο Γ.Θ. Κανδηλάπτης (Κάνις)

29/04/2026 - 9:16μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κούτες και ναρκωτικά που κατασχέθηκαν από την νταλίκα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας (πηγή: ΕΛΑΣ)

Ηγουμενίτσα: Μπλόκο σε μισό τόνο ναρκωτικών από το ελληνικό FBI – Κέρδη 1,7 εκατ. ευρώ

14 λεπτά πριν
Το όνομα του Ναπολέοντα Σουκατζίδη στο μνημείο των εκτελεσθέντων της Καισαριανής, στο Σκοπευτήριο (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Ο Σουκατζίδης της Καισαριανής, ο Ψαθάς της αφήγησης – Ένας Μικρασιάτης, ένας Πόντιος, μια Πρωτομαγιά

38 λεπτά πριν
Από την πρόσφατη επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα (φωτ.: INTIME / Νίκος Χαλκιόπουλος / EUROKINISSI)

Τεκτονικές μετατοπίσεις

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook.com/profile.php?/
Το Κιόστε - Μικρασ/κός Σύλλογος Αγιοπαρασκευούσηδων-Τσεσμελήδων Μυτιλήνης)

«Μάη μου με τα λούλουδα»: Ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι από το Κατιρλί στη Μυτιλήνη

2 ώρες πριν
Απεργιακή συγκέντρωση για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς από το ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Εργατική Πρωτομαγιά 2026: Ηχηρό μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης σε όλη την Ελλάδα

2 ώρες πριν
Η συγγραφέας Μαρία Συτμαλίδου και το εξώφυλλο του βιβλίου της

«Το Κουμπί» και το τραύμα της Γενοκτονίας των Ποντίων

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign