pontosnews.gr
Σάββατο, 1/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΠΟΕ: Προσπάθεια αλλοίωσης της ιστορικής αλήθειας το «κόψιμο» της σειράς «Famagusta» από τη διεθνή πλατφόρμα του Netflix

Τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

11/09/2024 - 3:08μμ
Στιγμιότυπο από τη σειρά (φωτ.: YouTube)

Στιγμιότυπο από τη σειρά (φωτ.: YouTube)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τις ενέργειες της Τουρκίας για την ακύρωση της προγραμματισμένης προβολής της τηλεοπτικής σειράς Famagusta από την πλατφόρμα του Netflix, εξέδωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

Η ΠΟΕ χαρακτήρισε την εμπλοκή του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου της Τουρκίας «οργανωμένη προσπάθεια αλλοίωσης της ιστορικής αλήθειας, της συκοφάντησης των θυμάτων και ηρωoποίησης των στυγνών θυτών» και αναφερόμενη στην προσπάθεια της Άγκυρας να αντιπροτείνει μία προπαγανδιστική παραγωγή, με αφορμή τα 50 χρόνια από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο, έκανε λόγο για προβολή του ψεύδους, με την οποία οι Τούρκοι επιχειρούν την νομιμοποίηση των εγκλημάτων τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕ αναφέρει:

«Ενημερωθήκαμε για την ακύρωση της προγραμματισμένης προβολής της τηλεοπτικής σειράς Famagusta από την πλατφόρμα του Netflix, μέσα από σχετική ανακοίνωση του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου της Τουρκίας, που αναφέρει: “Ως οργανισμός που ρυθμίζει και εποπτεύει τις υπηρεσίες ψηφιακής μετάδοσης στη χώρα μας, το Ανώτατο Συμβούλιο μας, πραγματοποίησε τις απαραίτητες συναντήσεις με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα Νetflix και επετεύχθη συναίνεση στην μη μετάδοση της παραγωγής. Η εν λόγω παραγωγή θα εισέλθει στον κατάλογο του Νetflix μόνο στη χώρα όπου προβλήθηκε προηγουμένως (Ελλάδα) και δεν θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Τουρκίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας”.

»Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, πως το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο μιας χώρας μπορεί να επιβάλλει σε ένα ανεξάρτητο ιδιωτικό φορέα συνδρομητικής τηλεόρασης, την απαγόρευση προβολής ενός προγράμματος και σε “οποιασδήποτε άλλη χώρα”. Καλά στην Τουρκία, μα και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο; Τι είδους συναντήσεις και συμφωνίες είναι αυτές; Πως επιτυγχάνονται; Τι πιέσεις ασκούνται για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα; Στη συνέχεια μάλιστα, η τουρκική πλευρά αντιπροτείνει μία προπαγανδιστική παραγωγή του Υπουργείου τους, με αφορμή τα 50 χρόνια από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο.

»Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική και κακώς σηκώθηκε τόσος θόρυβος και τόση αντάρα, με αποτέλεσμα να παίζουμε όλοι τα παιχνίδια της Άγκυρας. Το να πιστεύει κάποιος τις επίσημες ανακοινώσεις της Τουρκίας χωρίς εμβάθυνση στο θέμα, εγκυμονεί κινδύνους παραπλάνησης. Η αλήθεια είναι ότι η παραγωγός εταιρία και το ελληνικό τηλεοπτικό δίκτυο που έχει τα δικαιώματα της σειράς, από την αρχή είχαν συμφωνήσει με το Netflix για την μετάδοση του προγράμματος από την πλατφόρμα, μόνον σε Ελλάδα και Κύπρο.

»Η επίσημη αντίδραση της Τουρκίας ήταν αναμενόμενη, γιατί ποτέ οι Τούρκοι πολιτικοί και κρατικοί παράγοντες δεν αφήνουν στο απυρόβλητο οτιδήποτε θα μπορούσε να χαλάσει το αφήγημα τους ή που θα μπορούσε να προωθήσει τα επεκτατικά τους σχέδια. Αυτό που επισημαίνουμε είναι η έγκαιρη, προκαταβολική παρέμβαση της Τουρκίας με πολλές στοχεύσεις. Την παραπληροφόρηση για την δήθεν παντοδυναμία και αποτελεσματικότητα της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, την δύναμη και την επιρροή που τάχα ασκούν σε διεθνές επίπεδο, την ευκαιρία να προβάλλουν και να διαφημίσουν την δική τους προπαγανδιστική εκδοχή προτείνοντας την σαν απαραίτητη παράλληλη μετάδοση από την πλατφόρμα και τέλος για μία ακόμη φορά να επιτεθούν χυδαία στους Ελληνοκυπρίους αποκαλώντας τους τρομοκράτες.

»Η τουρκική ανακοίνωση από μόνη της είναι μία ακόμη οργανωμένη προσπάθεια αλλοίωσης της ιστορικής αλήθειας, της συκοφάντησης των θυμάτων και ηρωoποίησης των στυγνών θυτών. Με την επίτευξη της αποσιώπησης ή ακόμα καλύτερα με την προβολή του ψεύδους, οι Τούρκοι επιχειρούν την νομιμοποίηση των εγκλημάτων τους. Αυτό το τελευταίο αφορά όλους μας και είναι άξιο προσοχής και απάντησης από κάθε αρμόδιο φορέα της ελληνικής πολιτείας».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί μιλά σε εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στο Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού στη Νίκαια, 18 Μαΐου 2025 (φωτ.: Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη / Ορέστης Νικολαΐδης)
ΠΟΝΤΟΣ

ΠΟΕ: Η διαδικασία της 3ης Αυγούστου ας αποτελέσει την αρχή του τέλους της πολυετούς ταλαιπωρίας για τον Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί

1/08/2026 - 2:36μμ
Θαλασσινά μπάνια στη Σαμψούντα, 1903
ΠΟΝΤΟΣ

Αύγουστος ή Αλωνάρτ’ς: Για γάμους και για στύπα – Ο αγαπημένος μήνας των Ποντίων

1/08/2026 - 9:03πμ
(Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου: Τι σημαίνει πραγματικά;

31/07/2026 - 7:57μμ
(Φωτ.: Americanimmigrantstories/Facebook)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Η οικογένεια Γκαζαριάν στη Βοστώνη του 1908 – Μια φωτογραφία-ντοκουμέντο λίγο πριν τη Γενοκτονία των Αρμενίων

31/07/2026 - 1:35μμ
(Φωτ.: Flickr / Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης, Καμπανίας / Γεράσιμος Μπεκές)
ΠΟΝΤΟΣ

Η ποντιακή νεολαία υψώνει τη φωνή της: Το ψήφισμα, οι διεκδικήσεις και τα μηνύματα του 28ου Συναπαντήματος

31/07/2026 - 10:24πμ
(Φωτ.: ΠΟΕ)
ΠΟΝΤΟΣ

Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας για 20ή χρονιά – Το μεγάλο αντάμωμα των νέων του Πόντου στη Δράμα

30/07/2026 - 6:40μμ
Το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα Παναγία Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας, όπου τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος (φωτ.: Lemur12 / Wikimedia Commons Attribution (CC BY))
ΠΟΝΤΟΣ

Παναγία Σουμελά: Τρισάγιο μνήμης για τους πυροσβέστες που έπεσαν στη μάχη με τις φλόγες

30/07/2026 - 5:45μμ
Το υπό διαμόρφωση μνημείο της ποντιακής λύρας στη Λευκόπετρα Ξάνθης (φωτ.: Κωνσταντίνα Ναβροζίδου)
ΠΟΝΤΟΣ

Λευκόπετρα Ξάνθης: Οι νέοι ξύπνησαν τους «Σταυραετούς του Πόντου» – Με τα χέρια τους στήνουν μια λύρα μνήμης

30/07/2026 - 3:19μμ
Στιγμιότυπο από τιμητική απονομή στον Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί, σε παλιότερη συγκέντρωση της ΠΟΕ για την επέτειο της 19ης Μαΐου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτ.: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)
ΠΟΝΤΟΣ

Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί: «Μην με επιστρέψετε στην Τουρκία» – Η δραματική έκκληση στα ελληνικά

30/07/2026 - 12:51μμ
ΠΟΝΤΟΣ

ΕΠΟΝΑ: Χαιρετίζουμε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από την πολιτεία της Πενσιλβάνιας

29/07/2026 - 10:28μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί μιλά σε εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στο Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού στη Νίκαια, 18 Μαΐου 2025 (φωτ.: Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη / Ορέστης Νικολαΐδης)

ΠΟΕ: Η διαδικασία της 3ης Αυγούστου ας αποτελέσει την αρχή του τέλους της πολυετούς ταλαιπωρίας για τον Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί

22 λεπτά πριν
Ο εκλιπών Νίκος Ελευθεριάδης

Πτολεμαΐδα: Ο Ποντιακός Σύλλογος αποχαιρετά με βαθιά οδύνη τον γιατρό Νίκο Ελευθεριάδη

49 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Δημογραφικό: Αναστέλλεται η λειτουργία 33 σχολείων στην Ήπειρο λόγω έλλειψης μαθητών

1 ώρα πριν
(Φωτ.:  Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία / Julia Kowacic)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιο για τις Κοντού-Αναστασιάδου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Πολιτιστικός Σύλλογος «Εύξεινος Λέσχη Νέας Χαραυγής Κοζάνης»/Facebook)

«Ακρίτεια 2026»: Ετοιμάζεται ποντιακό και λαϊκό γλέντι στη Νέα Χαραυγή Κοζάνης

2 ώρες πριν
Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την παραμονή του εναρκτήριου αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, στην Πόλη του Μεξικού, στις 10 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Isaac Esquivel)

Νίκη για το ποδόσφαιρο: Η FIFA απέσυρε το σχέδιο για ιδιώτες στο Μουντιάλ

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign