pontosnews.gr
Δευτέρα, 16/06/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Έγραψε ιστορία το συνέδριο «Γυναίκες και Ελληνισμός» στα Ιωάννινα

Οι εργασίες του αποτελούν σταθμό για την ενδυνάμωση των γυναικών και την προώθηση της ελληνικής κληρονομιάς στο εξωτερικό

11/09/2024 - 9:54μμ
Αναμνηστική φωτογραφία από το συνέδριο (φωτ.: epirusgate.gr)

Αναμνηστική φωτογραφία από το συνέδριο (φωτ.: epirusgate.gr)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σταθμό για την ενίσχυση της παρουσίας και του ρόλου των γυναικών στον ελληνισμό, αλλά και θρίαμβο για την ενδυνάμωση τους και την προώθηση της ελληνικής κληρονομιάς στο εξωτερικό αποτελεί το πρώτο συνέδριο «Γυναίκες και Ελληνισμός» το οποίο ολοκληρώθηκε στα Ιωάννινα.

Οι συζητήσεις και οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του συνεδρίου άνοιξαν νέους ορίζοντες για την συμπερίληψη και την ισότητα, καθώς εξερεύνησαν τρεις βασικές θεματικές ενότητες που συνδέονται βαθιά με την αποστολή του Food For Thought Network (FFTN), του φορέα που ίδρυσε η Ηπειρώτισσα της διασποράς, Βαρβάρα Αθανασίου-Ιωάννου και λειτουργεί σε εθελοντική βάση για 23 χρόνια.

Ειδικότερα, οι ενότητες αυτές ήταν οι εξής:

1. Η Αντιπροσώπευση του ελληνισμού και η επιρροή του στις γυναίκες: Εξετάσθηκε πώς ο ελληνισμός έχει διαμορφώσει τις ζωές και τις ταυτότητες των γυναικών σε όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας την ανθεκτική επιρροή της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

2. Η Πολυδιάστατη Ταυτότητα: Γυναίκες από διαφορετικούς τομείς της ζωής μοιράστηκαν τις προσωπικές και επαγγελματικές τους διαδρομές, προσφέροντας στρατηγικές για επιτυχία και γνώσεις για την αντιμετώπιση των σύνθετων ζητημάτων της σύγχρονης ζωής, διατηρώντας ταυτόχρονα την πίστη στις ρίζες τους.

3. Η Βιωσιμότητα του Ελληνισμού: Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στο πώς μπορούμε να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε τον ελληνικό πολιτισμό και τις αξίες σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο, εξασφαλίζοντας ότι οι μελλοντικές γενιές θα συνεχίσουν να εμπνέονται από την ελληνική κληρονομιά.

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 150 κορυφαίων προσωπικοτήτων και καινοτόμων ιδεών, το συνέδριο έθεσε τα θεμέλια για τις μελλοντικές γενιές των γυναικών ώστε να συνεχίσουν να προάγουν τον ελληνισμό και να κατακτούν νέες κορυφές.

Δρώμενο κατά της ενδοοικογενειακής βίας

Ανάμεσα στις εργασίες πραγματοποιήθηκε ένα δρώμενο για την ενδοοικογενειακή βία, σε επιμέλεια της Βασιλικής Κατερή, στο οποίο η Γιαννιώτισσα ηθοποιός Χριστίνα Τζιάλλα, ερμήνευσε μια νύφη, η οποία δολοφονήθηκε πριν προλάβει να χαρεί το γάμο της,. Επρόκειτο για τη δραματοποίηση ενός ποιήματος που έγραψε και αφηγήθηκε η Βαρβάρα Αθανασίου-Ιωάννου, στη διάρκεια του οποίου οι σύνεδροι κρατούσαν χαρτιά με τα ονόματα γυναικών που δολοφονήθηκαν από μέλη της οικογένειάς τους.

Στη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε επίσης μια συγκινητική τελετή απονομής ενός κλαδιού ελιάς στην Βαρβάρα Αθανασίου Ιωάννου ΑΜ  ως ένδειξη  ειρήνης τιμής και ευγνωμοσύνης για την πρωτοβουλία της να ενώσει τις γυναίκες της Διασποράς με τις Ελληνίδες.

Όπως ανακοινώθηκε, το επόμενο συνέδριο θα γίνει στα Ιωάννινα το 2026 γιορτάζοντας τα 25 χρόνια του δικτύου FFTN.

Πηγή: epirusgate.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το χορευτικό τμήμα της Αδελφότητας Ποντίων Τορόντο έδωσε τον καλύτερό του εαυτό (φωτ: facebook/Brotherhood Pontion Toronto «Panagia Soumela»)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι Πόντιοι του Τορόντο στον «Γαλανόλευκο Χορό» του Ιδρύματος Ελληνικής Κληρονομιάς

15/06/2025 - 12:17μμ
(Φωτ.: instagram/melismaensemble)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι ήχοι της Μικράς Ασίας θα ταξιδέψουν στο Σίδνεϊ

15/06/2025 - 9:40πμ
Από αριστερά, οι ομογενείς Maria Pittas, Cathie Grissell, James Pappas και Debbie Balsom, που μεγάλωσαν σε ανάδοχες οικογένειες στην Αυστραλία, ανακάλυψαν ότι είναι αδερφιά μετά από μισό αιώνα (φωτ.: neoskosmos.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Τέσσερα αδέλφια ανακάλυψαν το ένα το άλλο μετά από 55 χρόνια – Είχαν δοθεί ως βρέφη για υιοθεσία

15/06/2025 - 9:10πμ
Παραδοσιακοί χοροί από τους αποφοίτους των ομογενειακών σχολείων της Πόλης και της Ίμβρου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αποφοίτηση από τα ομογενειακά σχολεία της Πόλης και της Ίμβρου – «Η Ρωμιοσύνη σας εμπιστεύεται τη συνέχεια της»

14/06/2025 - 9:08μμ
Οι νεαροί χορευτές της Ποντιακής Εστίας λίγο πριν εμφανιστούν στο φεστιβάλ (φωτ.: instagram/pontiakiestiaofmass)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Η Μασαχουσέτη χόρεψε και διασκέδασε ποντιακά

14/06/2025 - 6:35μμ
(Φωτ.: Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Παράπονα πριν από τη γενική συνέλευση της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτόριας

14/06/2025 - 5:22μμ
Δεκάδες ομογενείς έπιασαν τον (ποντιακό) χορό στη διάρκεια της εκδήλωσης (φωτ.: Στέφανος Ελευθεριάδης)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μελβούρνη: Οι «Μαυροθαλασσίτες» ζωντάνεψαν τη χορευτική βραδιά του «Αριστοτέλη»

14/06/2025 - 3:45μμ
Η φωτογραφία είναι από παλαιότερη εκδήλωση στη μνήμη του Θεόδωρου Βουλγαρίδη (φωτ.: Δορυφόρος Μονάχου)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μόναχο: Μήνυμα ενάντια στην ακροδεξιά βία, στη μνήμη του δολοφονημένου Θεόδωρου Βουλγαρίδη

14/06/2025 - 12:28μμ
(Φωτ.: instagram/ipsilantisfrechen)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι ομογενείς του Μπρουλ θα διασκεδάσουν ποντιακά

14/06/2025 - 11:30πμ
Ο Παναγιώτης Ιασωνίδης (φωτ.: neoskosmos.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Παναγιώτης Ιασωνίδης: Φιλολογικό μνημόσυνο με διάλεξη για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

11/06/2025 - 5:45μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκδόσεις Κυριακίδη: Παρουσιάζονται τα βιβλία του Θεόφιλου Πουταχίδη με κοντάκια του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού

43 λεπτά πριν
Εικόνα πυρκαγιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα (φωτ.: Θανάσης Δημόπουλος/ EUROKINISSI)

Φωτιά Άνω Σούλι Μαραθώνα: Βελτιωμένη η εικόνα στην περιοχή – Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook.com/elpnaousas)

7η χρονιά «Οι Λύρες στις Πηγές» από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας

2 ώρες πριν
Η είσοδος της έδρας του Συμβουλίου της ΕΕ (φωτ.: European Union)

Η ΕΕ συσκέπτεται για τη νέα κρίση στη Μέση Ανατολή

3 ώρες πριν
Κωνσταντίνος Καλλιγιαννάκης, ιδιοκτήτης καταστήματος ΟΠΑΠ επί της Λεωφ. Λοχαγού Χρονοπούλου 52, στον Άλιμο (φωτ.: ΟΠΑΠ)

Νέα οικογένεια λαχνών ΣΚΡΑΤΣ «24 ΜΗΝΕΣ ΤΥΧΗ»

3 ώρες πριν
Φωτιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα, Δευτέρα 16 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Δημόπουλος)

Μεγάλη φωτιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση

4 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign