pontosnews.gr
Τρίτη, 3/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Με μόλις τέσσερις μαθητές ο αγιασμός στη Γαύδο – Στη Γλυφάδα ο Κ. Μητσοτάκης, ένταση σε κεντρικό σχολείο της Θεσσαλονίκης

Για πρώτη φορά θα λειτουργήσει γυμνάσιο στο νησί – Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν μπει συνολικά 36.000 διαδραστικοί πίνακες στα σχολεία της χώρας

11/09/2024 - 1:30μμ
Αγιασμός στο 2ο δημοτικό σχολείο της Γλυφάδας (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Αγιασμός στο 2ο δημοτικό σχολείο της Γλυφάδας (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με μόλις τέσσερα παιδιά, δύο μαθητές δημοτικού και δύο Γυμνασίου, έγινε ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο νησί της Γαύδου.

Οι νεαροί μαθητές, δύο αγόρια και δύο κορίτσια, δέχτηκαν τις ευχές των εκπαιδευτικών για μια καλή νέα χρονιά, ενώ το παρών έδωσαν η δήμαρχος του νησιού, Λ. Στεφανάκη και ο γενικός περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Μανόλης Καρτσωνάκης και ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, Μ. Χριστοδουλάκης.

Όπως έγινε γνωστό, φέτος θα λειτουργήσει για πρώτη φορά το μοντέλο της γυμνασιακής τάξης με φυσική παρουσία εκπαιδευτικών στη Γαύδο για τις ανάγκες των δύο αδερφών, μαθητών Γυμνασίου, ενώ θα υπάρξει και ψηφιακή εκμάθηση με τηλεκπαίδευση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κυριάκος Πιερρακάκης μέσα από την τσάντα μιας μικρής μαθήτριας (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

«Τα κινητά στην τσάντα» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός

«Καλή χρονιά, γεμάτη χαμόγελα και αγάπη για τη γνώση», χρονιά που θα επιτρέψει στους μαθητές και τις μαθήτριες «να προοδεύσουν και πάνω από όλα να χαρούν το σχολείο και τη διαδικασία της γνώσης», ευχήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τον αγιασμό για την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας, όπου παρευρέθηκε συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκο Πιερρακάκη, παρουσία και του δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου.

Δεσμευόμενος για τη βελτίωση των υποδομών όλων των σχολείων της χώρας, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι μέχρι το τέλος του 2024 θα τοποθετηθούν άλλοι 6.000 διαδραστικοί πίνακες σε όλη την επικράτεια, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 36.000.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην χρήση κινητών κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όταν απευθυνόμενος προς τα παιδιά είπε: «Θέλω να κάνουμε μία συμφωνία, και αναφέρομαι ειδικά στα μεγαλύτερα παιδιά, αυτά τα οποία μπορεί να έχετε ήδη κινητό τηλέφωνο, να συμφωνήσουμε ότι την ώρα που είμαστε στο σχολείο το κινητό είναι στην τσάντα. Να είστε καλά, ευχαριστώ πάρα πολύ, να έχετε μια καλή χρονιά», ανέφερε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους δασκάλους, τα παιδιά και τους μαθητές.

Ένταση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Στις σχολικές αίθουσες προσήλθαν σήμερα 227.116 μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων στην Κεντρική Μακεδονία. Το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς, ακολούθησε η τελετή αγιασμού και στη συνέχεια οι μαθητές παρέλαβαν τα βιβλία τους και ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα των μαθημάτων.

Πανό διαμαρτυρίας στα κάγκελα του 2ου ΓΕΛ στον πεζόδρομο της Ικτίνου, στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Σμαρώ Αβραμίδου)

Ωστόσο, ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρόνια δεν τελέστηκε στο 2ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης στον πεζόδρομο της Ικτίνου, καθώς οι μαθητές αρνήθηκαν να μπουν στις αίθουσες, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση τμήματος θεωρητικής κατεύθυνσης και τη μετακίνηση οκτώ μαθητών αυτής σε άλλη σχολική μονάδα (στο 15ο ΓΕΛ στην οδό Κ. Ντηλ), εξέλιξη για την οποία, όπως αναφέρουν, ενημερώθηκαν μόλις λίγες μέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Στο σχολείο μετέβη ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, προκειμένου να συζητήσει με τους γονείς των μαθητών που διαμαρτύρονται, οι οποίοι ζήτησαν έγγραφη διαβεβαίωση ότι οι οκτώ μαθητές δεν θα μετακινηθούν, προκειμένου να γίνει ο αγιασμός και να προσέλθουν όλοι οι μαθητές στις τάξεις τους.

Στην Κεντρική Μακεδονία, όπως διευκρίνισε ο Αλ. Κόπτσης, τα ολιγομελή τμήματα είναι περισσότερα από 1.000 και «γίνεται προσπάθεια να διατηρηθούν όλα και σε ορισμένες περιπτώσεις προσπαθούμε να επιτύχουμε έναν εξορθολογισμό, όπου υπάρχει πάρα πολύ μικρός αριθμός μαθητών».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ertnews.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Αργύρης Μαντίκος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Agneta»: Μήνυμα του 112 σε 6 περιοχές για περιορισμό μετακινήσεων

2/11/2026 - 11:21μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη στην Πλάκα: Στη φυλακή οι τρεις κατηγορούμενοι – Συντετριμμένος δήλωσε ο 55χρονος

2/11/2026 - 10:53μμ
Μέρος των κατασχεθέντων για την υπόθεση της ΜΚΟ «Παιδική χαρά» (πηγή: ΕΛΑΣ)
ΕΛΛΑΔΑ

«Παιδική Χαρά»: «Έφαγα εγώ 20 χιλιάρικα;» – Οι διάλογοι πριν από τις απολογίες

2/11/2026 - 7:19μμ
Δρόμος του Αρχάγελλου μετά την κακοκαιρία που έπληξε τη Ρόδο, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Λευτέρης Δαμιανίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Agneta: Πλημμύρες και απεγκλωβισμοί – Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο»

2/11/2026 - 6:55μμ
Γραφείο στην πολεοδομία της Κατερίνης (φωτ. αρχείου: Δήμος Κατερίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνη: Στις 11 οι συλλήψεις στην Πολεοδομία – Η ανακοίνωση του δήμου

2/11/2026 - 4:56μμ
Αυτοκίνητα το ένα πάνω στο άλλο  σε δρόμο του Αρχάγελλου, μετά την κακοκαιρία που έπληξε τη Ρόδο, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Λευτέρης Δαμιανίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Μεγάλες καταστροφές στον Αρχάγγελο – «Αυτοκίνητα το ένα πάνω στο άλλο»

2/11/2026 - 3:16μμ
Ουράνιο τόξο, όπως το είδαν σε γειτονιά της Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Agneta: Αναβαθμίστηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

2/11/2026 - 2:36μμ
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης κάνει δηλώσεις μετά την κατάθεσή του για τα στημένα στο μπάσκετ. Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιαννάκης: Κατάθεση για τους «στημένους» αγώνες – «Να θωρακίσουμε το ελληνικό μπάσκετ»

2/11/2026 - 1:27μμ
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνη: Έφοδος των «αδιάφθορων» στην Πολεοδομία – Πληροφορίες για συλλήψεις

2/11/2026 - 12:41μμ
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πλάκα: Σήμερα οι απολογίες των τριών κατηγορουμένων για την έκρηξη που στοίχισε έξι ζωές

2/11/2026 - 10:44πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: Αρχείο Ν. Σωματαρίδη. Εικ.: Χ.Κ)

Νίκος Σωματαρίδης: Ο φοιτητής του 1960 που έγραψε «Το τραγούδι της χαμένης πατρίδας»

51 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Αργύρης Μαντίκος)

Κακοκαιρία «Agneta»: Μήνυμα του 112 σε 6 περιοχές για περιορισμό μετακινήσεων

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Έκρηξη στην Πλάκα: Στη φυλακή οι τρεις κατηγορούμενοι – Συντετριμμένος δήλωσε ο 55χρονος

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Neil Hall)

Βρετανία: Υπόθεση Πελικό αλά αγγλικά – Εννέα άνδρες κατηγορούνται ότι βίαζαν επί χρόνια μια γυναίκα αφού την νάρκωνε ο σύζυγός της

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Έλενα Γκοντσαρόβα)

Super League: Πρώτη νίκη για Ατρόμητο – Ισοπαλία στη Νίκαια

3 ώρες πριν
Περήφανοι απόγονοι Μικρασιατών προσφύγων στην τελετή μετακομιδής του σκηνώματος του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου στο «Ιωνικό Κέντρο», Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026  (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος)

Άγιος Γεώργιος Νεαπολίτης: Σε κλίμα κατάνυξης και με πλήθος πιστών η μετακομιδή του Ιερού Σκηνώματός του στο «Ιωνικό Κέντρο»

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV