pontosnews.gr
Παρασκευή, 5/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κακοκαιρία «ΑΤΕΝΑ»: Πού θα ενταθούν τα φαινόμενα το βράδυ της Τρίτης – Αναβάλλονται οι αγιασμοί στην Ανατ. Μακεδονία και Θράκη

Πώς θα εξελιχθούν τις επόμενες ώρες τα έντονα καιρικά φαινόμενα

10/09/2024 - 5:07μμ
Πλημμυρισμένα πεζοδρόμια (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Χρήστος Μπόνης)

Πλημμυρισμένα πεζοδρόμια (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Χρήστος Μπόνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και σε νησιά του βορείου Αιγαίου (Θάσος, Σαμοθράκη, Λήμνος και Άγιος Ευστράτιος) αναμένεται να χτυπήσει η κακοκαιρία «ΑΤΕΝΑ» τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο “Χ” ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας «οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν και θα ενταθούν από σήμερα το βράδυ», ενώ προσθέτει ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Ειδικότερα ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζει:

«Συνεδρίασε εκ νέου σήμερα η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «ATENA» που πλήττει από χθες τη χώρα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Επιτροπής, αλλά και όπως αναφέρει το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν και θα ενταθούν από σήμερα το βράδυ κυρίως σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και σε νησιά του βορείου Αιγαίου (Θάσος, Σαμοθράκη, Λήμνος και Άγ. Ευστράτιος). Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, ΟΤΑ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν προβλήματα που θα προκαλέσουν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα».

Συνεδρίασε εκ νέου σήμερα η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου για την εξέλιξη της κακοκαιρίας ATENA που πλήττει από χθες τη χώρα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Επιτροπής, αλλά και όπως αναφέρει το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ, οι ισχυρές… pic.twitter.com/8A69wVnb9S

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) September 10, 2024

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚ), που εκδόθηκε σήμερα στις 13:30 τοπική ώρα, η κακοκαιρία «ΑΤΕΝΑ» που συνοδεύεται από βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο κινείται ανατολικά και επηρεάζει τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά καθώς και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24).

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. Μέχρι τις βραδινές ώρες της Τρίτης (10-9-2024) στη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια (κυρίως στα βόρεια).

Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα έντονα.

2. Από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (11-09-24) στην Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία.

Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στην ανατολική Μακεδονία προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα.

3. Από το βράδυ της Τρίτης (10-09-24) έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα τη νύχτα της Τρίτης (10-09-24) και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου (Θάσος, Σαμοθράκη, Άγ. Ευστράτιος και Λήμνος) προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα έντονα.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Αναβολή αγιασμών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Την αναστολή των αυριανών αγιασμών στα σχολεία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης λόγω της κακοκαιρίας «ΑΤΕΝΑ» ανακοίνωσε η Περιφέρεια. Όπως έγινε γνωστό, οι τελετές μεταφέρονται κατά μια μέρα, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Έχοντας υπόψη το επικαιροποιημένο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για την Περιφέρεια ΑΜΘ, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

για αύριο Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων κατά μια ημέρα, σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι προγραμματισμένοι αγιασμοί μεταφέρονται για την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Περιφερειάρχης ΠΑΜΘ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πλημμύρισαν δρόμοι στην Αττική. Πολλά οχήματα και οδηγοί παγιδεύτηκαν στους δρόμους (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Byron»: Συναγερμός σε όλη τη χώρα – Δύσκολη νύχτα για την Αττική

5/12/2025 - 12:01πμ
Το υπουργείο Εσωτερικών (φωτ.: Eurokinissi/ Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Εσωτερικών: Λόγω «Byron» οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να απουσιάσουν από τις υπηρεσίες τους

4/12/2025 - 7:31μμ
Σφοδρή βροχόπτωση στο κέντρο της Αθήνας, από την κακοκαιρία Byron. Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρες, κατολισθήσεις, κλειστοί δρόμοι και σχολεία

4/12/2025 - 6:03μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή ο 29χρονος για το θανατηφόρο τροχαίο στη Λούτσα

4/12/2025 - 5:13μμ
To 2021 σε αυτό το σχολικό συγκρότημα στη Ν. Φιλαδέλφεια τα παιδιά βγήκαν από τις πλημμυρισμένες ισόγειες αίθουσες φτιάχνοντας «γέφυρα» με θρανία (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας Byron

4/12/2025 - 4:24μμ
Στην Πετρίνα του Δήμου Ανατολικής Μάνης (φωτ.: Facebook / Ελισάβετ Τρανάκου)
ΕΛΛΑΔΑ

Η κακοκαιρία Byron «χτυπά» τη Λακωνία – Μηνύματα από το 112

4/12/2025 - 2:47μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Μία ευχή γίνεται δύο εφέτος τα Χριστούγεννα με τα Ευχοστολίδια

4/12/2025 - 1:59μμ
Ιδιοκτήτες γραφείων τελετών στο μπλόκο στα Μάλγαρα, Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
ΕΛΛΑΔΑ

Παρά την κακοκαιρία Byron, οι αγρότες ενισχύουν τα μπλόκα στη Βόρεια Ελλάδα – Στο πλευρό τους και άλλοι επαγγελματίες

4/12/2025 - 1:35μμ
Βροχόπτωση στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου, Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Byron: Με έντονες βροχές, καταιγίδες και κόκκινη προειδοποίηση μπαίνει η χώρα σε 48ωρη δοκιμασία

4/12/2025 - 1:11μμ
Περιπολικό δίπλα στο μοιραίο λεωφορείο (φωτ.: kozan.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Οδηγός λεωφορείου έπαθε ανακοπή και πέθανε πάνω στο τιμόνι

4/12/2025 - 11:25πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πλημμύρισαν δρόμοι στην Αττική. Πολλά οχήματα και οδηγοί παγιδεύτηκαν στους δρόμους (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)

Κακοκαιρία «Byron»: Συναγερμός σε όλη τη χώρα – Δύσκολη νύχτα για την Αττική

8 ώρες πριν
(Φωτ.: Paul Shaw / Crown Copyright / flickr.com)

Αμερικανός στρατιωτικός διοικητής: Αυξάνονται οι υβριδικές απειλές και το ΝΑΤΟ πρέπει να ανταποκριθεί

9 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Κω - ο Ξενιτέας)

Ποντιακό γλέντι με ατελείωτο κέφι από τον «Ξενιτέα» της Κω

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

EuroCup: Του έλειψε η διάρκεια και έχασε από την Κλουζ ο Άρης

10 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ελ. Μ.)

Στο «Ιωνικό Κέντρο» ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

10 ώρες πριν
Η Yuval Raphael,  υποψήφια του Ισραήλ στον 69ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, στη Βασιλεία της Ελβετίας (φωτ.: EPA/ GEORGIOS KEFALAS)

Το Ισραήλ θα συμμετέχει στη Eurovision – Ποιες χώρες θα απέχουν μετά την απόφαση της EBU

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign