pontosnews.gr
Πέμπτη, 26/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ουκρανία: Ξεπερνούν τους 50 οι νεκροί στην Πολτάβα – Τριήμερο πένθος στη χώρα

Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για να βγάλουν επιζώντες από τα ερείπια

3/09/2024 - 7:42μμ
Συντρίμμια κτηρίου στην Πολτάβα μετά τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις (φωτ.: glomex)

Συντρίμμια κτηρίου στην Πολτάβα μετά τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις (φωτ.: glomex)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τουλάχιστον 51 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 235 τραυματίστηκαν σήμερα σε ρωσική πυραυλική επίθεση με δύο βαλλιστικούς πυραύλους στην πόλη Πολτάβα, στην κεντρική Ουκρανία, η οποία κατέστρεψε εν μέρει ένα στρατιωτικό ινστιτούτο, σύμφωνα με νέο απολογισμό που ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

Πρόκειται για το πιο πολύνεκρο χτύπημα εδώ και αρκετούς μήνες στον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία, ενώ φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν αρκετά πτώματα νεαρών ανδρών στο έδαφος καλυμμένα με σκόνη και συντρίμμια, με την πολύ κατεστραμμένη πλευρά ενός μεγάλου κτιρίου πίσω τους. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει άμεσα τις φωτογραφίες.

«Τα ρωσικά αποβράσματα θα λογοδοτήσουν οπωσδήποτε για αυτό το πλήγμα», δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μέσω ανάρτησης του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Ο ίδιος διέταξε πλήρη και άμεση έρευνα, λέγοντας ότι το πλήγμα προκάλεσε ζημιές σε κτίριο του Στρατιωτικού Ινστιτούτου Επικοινωνιών.

Άλλοι 15 άνθρωποι ενδέχεται να βρίσκονται ακόμη κάτω από τα ερείπια, σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη της Πολτάβα Φιλίπ Πρόνιν.

«Κάθε 15-20 λεπτά ακολουθούν ‘λεπτά σιωπής’ για να αφουγκραστούμε τους ανθρώπους που βρίσκονται κάτω από τα ερείπια» είπε, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση, ο Ολεξάντρ Χορούζνι, εκπρόσωπος τύπου του υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης

Οι αξιωματούχοι δεν αποκάλυψαν αμέσως την ταυτότητα των θυμάτων, αλλά Ουκρανοί στρατιωτικοί σε ιστολόγια ανέφεραν ότι κάποιοι μπορεί να είναι δόκιμοι ή επιστρατευμένοι άνδρες που υποβάλλονταν σε εκπαίδευση. Ο Σέρχιι Μπεσκρέστνοφ, ένας blogger που ειδικεύεται στις επικοινωνίες και τον ηλεκτρονικό πόλεμο, δημοσίευσε ένα αφιέρωμα με τίτλο στους «συντρόφους μου χειριστές σημάτων».

Η χρήση βαλλιστικών πυραύλων, οι οποίοι πλήττουν στόχους εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά μέσα σε λίγα λεπτά απ την εκτόξευση τους, σημαίνει ότι τα θύματα έχουν ελάχιστο χρόνο για να καλυφθούν αφότου ακουσθούν οι σειρήνες του συναγερμού, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

«Πρόκειται για μια πρωτοφανή τραγωδία για όλη την Ουκρανία. Ο εχθρός έπληξε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα και ένα νοσοκομείο», έγραψε σε ανάρτηση της στο Χ η πρώτη κυρία της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα.

Ορισμένοι Ουκρανοί άφησαν ανήσυχα μηνύματα στη σελίδα του ιδρύματος στο Facebook ζητώντας πληροφορίες για τους αγαπημένους τους.

«Ένα από τα κτίρια του ινστιτούτου καταστράφηκε εν μέρει και πολλοί άνθρωποι παγιδεύτηκαν κάτω από τα συντρίμμια», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας στο Telegram.

«Χάρη στο συντονισμένο έργο των διασωστών και των γιατρών, διασώθηκαν 25 άνθρωποι, 11 από τους οποίους ανασύρθηκαν από τα ερείπια. Οι διασώστες συνεχίζουν επί του παρόντος το έργο τους».

Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας Ντμίτρι Λαζούτκιν, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση είπε ότι τη στιγμή της επίθεσης γινόντουσαν μαθήματα στις τάξεις του ινστιτούτου.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, γινόντουσαν μαθήματα. Ο συναγερμός ήχησε στις 9:08, όλοι έτρεξαν στο καταφύγιο, μερικά λεπτά αφότου ήχησε ο συναγερμός, ακούστηκαν εκρήξεις. Κατά την διάρκεια του αεροπορικού πλήγματος δεν γίνονταν καμία παρέλαση ή κάποια άλλη εκδήλωση» πρόσθεσε ο ίδιος.

Στην Πολτάβα, περίπου 300 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Κιέβου και 120 χιλιόμετρα από τα πλησιέστερα ρωσικά σύνορα, ο περιφερειάρχης Φιλίπ Πρόνιν δήλωσε ότι περίπου 150 κάτοικοι έδωσαν αίμα για τους τραυματίες. Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν τριήμερο πένθος.

Η Ρωσία δεν σχολίασε αμέσως την επίθεση.

Σκοτώθηκε στρατιωτικό προσωπικό

Ο στρατός ξηράς της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι στρατιωτικό προσωπικό σκοτώθηκε σε ρωσική πυραυλική επίθεση σε στρατιωτικό ινστιτούτο στην Πολτάβα.

Στην ανακοίνωση του στο Telegram ο στρατός ανέφερε ότι διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί αν έγιναν αρκετά για την προστασία του προσωπικού στην εκπαιδευτική εγκατάσταση που επλήγη από τον πύραυλο.

Πρόσθεσε ότι θα αυξηθούν τα μέτρα για τη διασφάλιση της ασφάλειας στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ιρανοί με σημαίες και αφίσες του νέου ανώτατου ηγέτη της χώρας, Μοτζταμπά Χαμενεΐ μετέχουν σε συγκέντρωση στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Οι Ιρανοί που διαπραγματεύονται φοβούνται να το πουν για να μην τους σκοτώσουν – «Τα μηνύματα δεν είναι διαπραγμάτευση» απαντά ο Ιρανός ΥΠΕΞ

26/03/2026 - 8:37πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου/ EPA/GRAEME SLOAN / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Καμία διαπραγμάτευση με ΗΠΑ» – Με «κόλαση» απειλεί ο Τραμπ, αρνητικό στην εκεχειρία το Ισραήλ

25/03/2026 - 11:55μμ
Κατεστραμμένο κτήριο στην Τεχεράνη μετά από ισραηλινό πλήγμα (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν απορρίπτει τους 15 όρους των ΗΠΑ και προτείνει 5 δικούς του – «Σοκ για την πραγματική οικονομία, ίσως η χειρότερη βιομηχανική κρίση»

25/03/2026 - 6:46μμ
Πεζοί περνούν μπροστά από κτήριο που χτυπήθηκε από ρωσικό drone στον ιστορικό κέντρο της Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία (φωτ.: EPA/Mykola Tys)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Drones συνετρίβησαν σε Εσθονία και Λετονία – Χωρίς ρεύμα 212.000 καταναλωτές στην Ουκρανία από ρωσικές επιθέσεις

25/03/2026 - 3:48μμ
Παλαιστίνιος έχει σκαρφαλώσει σε ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο που κατέπεσε στη Δυτική Όχθη (φωτ.: EPA/Alaa Badarneh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Πακιστάν έδωσε πρόταση των ΗΠΑ στο Ιράν, η Τουρκία μεταφέρει μηνύματα και η Ρωσία δεν γνωρίζει κάτι

25/03/2026 - 1:26μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Μη εχθρικά πλοία» μπορούν να διέλθουν από το Στενό του Ορμούζ, λέει η Τεχεράνη

25/03/2026 - 8:33πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Roman Pilipey)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ο υπουργός Ενέργειας διαψεύδει τη διακοπή ροής φυσικού αερίου από το Ιράν

24/03/2026 - 7:32μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Κλιμάκωση με φόντο τον διάδοχο του Λαριτζανί – Πύραυλοι, απειλές και διπλωματικό θρίλερ

24/03/2026 - 4:40μμ
Δανοί περιμένουν να ψηφίσουν έξω από το δημαρχείο της Κοπεγχάγης (φωτ.: Γιώργος Κουρκουρίκης)
ΚΟΣΜΟΣ

Ψηφίζουν σήμερα οι Δανοί – Με προβάδισμα αλλά χωρίς αυτοδυναμία τα προγνωστικά για την πρωθυπουργό Μέτε Φρέντερικσεν

24/03/2026 - 10:02πμ
Έκρηξη μετά από ισραηλινό πλήγμα σε γέφυρα στον νότιο Λίβανο (φωτ.: EPA/STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Παίρνει ξανά την ανιούσα το πετρέλαιο, ενώ η Τεχεράνη διαψεύδει τον Τραμπ και μιλά για χειραγώγηση των αγορών – Το Ισραήλ σφυροκοπά τον Λίβανο

24/03/2026 - 8:30πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιρανοί με σημαίες και αφίσες του νέου ανώτατου ηγέτη της χώρας, Μοτζταμπά Χαμενεΐ μετέχουν σε συγκέντρωση στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)

Ντ. Τραμπ: Οι Ιρανοί που διαπραγματεύονται φοβούνται να το πουν για να μην τους σκοτώσουν – «Τα μηνύματα δεν είναι διαπραγμάτευση» απαντά ο Ιρανός ΥΠΕΞ

30 λεπτά πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Συννεφιές και σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου/ EPA/GRAEME SLOAN / POOL)

Ιράν: «Καμία διαπραγμάτευση με ΗΠΑ» – Με «κόλαση» απειλεί ο Τραμπ, αρνητικό στην εκεχειρία το Ισραήλ

9 ώρες πριν
Άποψη της έκθεσης στην Αγιορείτικη Εστία (φωτ.: Αγιορείτικη Εστία)

Θεσσαλονίκη: Παράταση στην έκθεση «Η χώρα της καρδιάς μου. Ο Φώτης Κόντογλου στο Άγιον Όρος» – «Ζωγραφιές της πιο σπάνιας τελειότητος»

10 ώρες πριν
(Φωτ.: GANP/Dimitrios Panagos)

Ο Ελπιδοφόρος υποδέχτηκε στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής τον δήμαρχο Νέας Υόρκης Ζόραν Μαμντάνι

10 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τις πρόβες της παράστασης (φωτ.: Χριστίνα Τσαρδίκου)

Οι «Πέρσες» του Αισχύλου ταξιδεύουν στην Αργεντινή

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign