pontosnews.gr
Κυριακή, 4/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τρομάζει αν και αναμενόμενο το αποτέλεσμα στην Θουριγγία – Τι λένε τα γερμανικά ΜΜΕ για τη νίκη του AFD

Για σεισμό ο οποίος θα προκαλέσει μετασεισμό στο Βερολίνο κάνει λόγο η Handelsblatt

2/09/2024 - 9:15πμ
Ο επικεφαλής της AfD στην Θουριγγία Μπγερν Χέκε που αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις εκλογές του κρατιδίου (φωτ.: EPA/Clemens Bilan)

Ο επικεφαλής της AfD στην Θουριγγία Μπγερν Χέκε που αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις εκλογές του κρατιδίου (φωτ.: EPA/Clemens Bilan)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Ο σεισμός στην Θουριγγία θα προκαλέσει μετασεισμό στο Βερολίνο». Με τον τίτλο αυτό η εφημερίδα Handelsblatt , σχολιάζει το εκλογικό αποτέλεσμα στην Θουριγγία όπου το ακροδεξιό AfD, η Εναλλακτική για την Γερμανία, αναδείχθηκε πρώτη δύναμη.

Η εξέλιξη αυτή που επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, σε συνδυασμό με την άνοδο και της Συμμαχίας Ζάρα Βάγκενκνεχτ (BSW) μαζί με το AfD και στην Σαξονία προκαλεί έντονες αναταράξεις σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, με τον κυβερνητικό συνασπισμό να βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής.

Η κατάσταση για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση «γίνεται χειρότερη σε κάθε εκλογές» προσθέτει η Handelsblatt και σημειώνει ότι οι κρατιδιακές κάλπες θα έχουν αναπόφευκτα συνέπειες στην ουσία της ομοσπονδιακής πολιτικής.

«Σύμφωνα με μετεκλογικές έρευνες, κυριάρχησαν τα θέματα της μετανάστευσης και της εσωτερικής ασφάλειας. Εάν η κυβέρνηση θέλει να ανακτήσει μέρος της υποστήριξης που απώλεσε μετά την εκλογή της το 2021, θα πρέπει να προσφέρει κάτι σε αυτούς τους τομείς. Τα εκλογικά αποτελέσματα στη Σαξονία και τη Θουριγγία είναι ακραία με την πραγματική έννοια. Οι ομοσπονδιακοί πολιτικοί δεν θα πρέπει να τα απορρίψουν ως καθαρά ανατολικογερμανικό φαινόμενο, αλλά μάλλον να τα εκλάβουν ως προειδοποίηση και να τα λάβουν σοβαρά υπόψη», συμπλήρωσε η οικονομική εφημερίδα.

«Οι εκλογές συνιστούν μεγάλη αποτυχία για τον κυβερνητικό συνασπισμό, αλλά και για την φιλελεύθερη δημοκρατία – κέρδισαν η AfD και η BSW, δύο κόμματα που δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την φιλελεύθερη άποψη», υποστήριξε το περιοδικό Der Spiegel προσθέτοντας ότι η εκλογική βραδιά στα δύο κρατίδια αντανακλά «την κρίση της φιλελεύθερης δημοκρατίας». Ειδικά για τους ψηφοφόρους της AfD και της BSW, αρθρογράφος του περιοδικού σημείωσε ότι «οι φιλελεύθερες ιδέες τους είναι άγνωστες» και θα απαιτείτο πολύς χρόνος για να τους ξανακερδίσουν άλλα κόμματα.

«Δεν υπάρχει κακό εκλογικό αποτέλεσμα», σχολίασε η Bild, θυμίζοντας ότι πολλές δημοσκοπήσεις «είχαν προθερμάνει την Γερμανία» για αυτό που συνέβη. «Αυτό είναι και δεν γίνεται αλλιώς (…) Ένα πραγματικά οδυνηρό χαστούκι. Εκλογές σημαίνουν ανταγωνισμό. Ανοιχτές συγκεντρώσεις. Πρέπει να πείσεις τους ανθρώπους με πράξεις και επιχειρήματα. Αν δεν πείθεις, πρέπει να ψάξεις το λάθος (…) Οι εκλογές δεν μπορούν ποτέ να είναι κακές: δεν πρέπει να φοβόμαστε τις εκλογές. Εκτός αν δεν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας», πρόσθεσε.

«Η AfD γράφει ιστορία στην Θουριγγία – αλλά όχι καλή», τονίζεται στον ιστότοπο του ιδιωτικού ειδησεογραφικού σταθμού n-tv. «Είναι η πρώτη φορά μετά το τέλος της ναζιστικής διακυβέρνησης που ακροδεξιοί εξτρεμιστές θα σχηματίσουν ξανά τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα σε γερμανικό κοινοβούλιο. Κι όσο κι αν η AfD προσπαθεί να το υποβαθμίσει, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος την κατατάσσει ως ‘εξακριβωμένα δεξιά εξτρεμιστική’ (παράταξη). Ο κορυφαίος υποψήφιός (της) Μπγερν Χέκε είναι επίσης ο πολιτικός της AfD του οποίου ο τόνος θυμίζει περισσότερο τη ναζιστική εποχή», προστίθεται στο σχόλιο.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung είδε «ιστορική νίκη» της AfD στην Θουριγγία, ενώ η Süddeutsche Zeitung «σοβαρή οπισθοδρόμηση» και «ανησυχητικό αποτέλεσμα για τους δημοκράτες – και κυρίως για τον Όλαφ Σολτς». Για «κύματα σοκ στα κόμματα του κέντρου» έκανε λόγο σε σχόλιό του το ZDF.

Ανησυχία για τις συνέπειες του εκλογικού αποτελέσματος εκφράστηκαν επίσης από φορείς της οικονομίας. Ο πρόεδρος του ινστιτούτου DIW Μαρσέλ Φράτσερ προέβλεψε μετανάστευση του εργατικού δυναμικού από την Σαξονία και την Θουριγγία. Η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Μόνικα Σνίτσερ προειδοποίησε εναντίον πολιτικού αδιέξοδου σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της Ισραηλιτικής Πολιτιστικής Κοινότητας Γερμανίας, η Σαρλότε Κνόμπλοχ, έκρινε ότι η Γερμανία κινδυνεύει να γίνει τώρα πιο «ασταθής», «ψυχρή», και «φτωχή».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA/WHITE HOUSE PRESS OFFICE HANDOUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Έτσι εκτελέστηκε η επιχείρηση σύλληψης του προέδρου της Βενεζουέλας, με κωδικό όνομα «Absolute Resolve»

3/01/2026 - 11:40μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ «χτύπησε» το Μπασκίλ της Τουρκίας

3/01/2026 - 10:46μμ
Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: «Ήρθε η ώρα της ελευθερίας», δηλώνει η Ματσάδο – Παγκόσμιες αντιδράσεις μετά τη σύλληψη Μαδούρο

3/01/2026 - 8:55μμ
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και η σύζυγός του Σίλια Φλόρες, το 2024, στο Καράκας (φωτ.: 
EPA/ RAYNER PENA R.)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Ο Νικολάς Μαδούρο και η σύζυγός του Σίλια Φλόρες μεταφέρονται στη Νέα Υόρκη – Με χειροπέδες στο Iwo Jima

3/01/2026 - 6:31μμ
Ο πρώην δικτάτορας του Παναμά Μανουέλ Αντόνιο Νοριέγκα σε φωτογραφία σύλληψης, 4 Ιανουαρίου 1990 (φωτ.: EPA / AFP)
ΚΟΣΜΟΣ

Όταν οι ΗΠΑ κάνουν προεδρικές… απαγωγές: Από τον Νοριέγκα στον Μαδούρο

3/01/2026 - 4:04μμ
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο σε εκδήλωση για την Ημέρα Αντίστασης των Ιθαγενών στο Καράκας, 12 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Miguel Gutierrez)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ απήγαγαν τον Μαδούρο για να τον οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη – Νέα διεθνής κρίση, με τη Βενεζουέλα

3/01/2026 - 2:51μμ
Κεριά στη μνήμη των θυμάτων, κοντά στο Constellation στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, 2 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Alessandro della Valle)
ΚΟΣΜΟΣ

Αγωνία στο Κραν Μοντανά για τους αγνοούμενους μετά την τραγωδία στο Constellation

3/01/2026 - 1:41μμ
Πανηγυρισμοί μετά την επίδοση του βραβείου Γκίνες (φωτ.: Hrvatski Radio/HRT)
ΚΟΣΜΟΣ

Κροατία: Στο βιβλίο Guinness ραδιοφωνικός μαραθώνιος με 100 φωνές, για 100 ώρες, στην επέτειο των 100 χρόνων

3/01/2026 - 1:19μμ
Περαστικοί μπροστά από τοιχογραφία με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο στο Καράκας, 24 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Ronald R. Pena)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ ανακοίνωσε τη σύλληψη του Μαδούρο – Ραγδαίες εξελίξεις στη Βενεζουέλα

3/01/2026 - 11:58πμ
Τουλάχιστον έξι πυκνές στήλες καπνού υψώνονται από διαφορετικά σημεία της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας, Καράκας. Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2026 (πηγή: Χ / 
OSINTdefender)
ΚΟΣΜΟΣ

Πλήγματα στο Καράκας: Οι ΗΠΑ πίσω από την επίθεση – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Βενεζουέλα

3/01/2026 - 10:56πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: realestate.com.au)

Ζαχ Χριστοδουλόπουλος: Ο Ελληνοαυστραλός ομογενής που απέκτησε ακίνητα αξίας 5 εκατ. δολαρίων, πριν καν κλείσει τα 30

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA/WHITE HOUSE PRESS OFFICE HANDOUT)

Έτσι εκτελέστηκε η επιχείρηση σύλληψης του προέδρου της Βενεζουέλας, με κωδικό όνομα «Absolute Resolve»

8 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Κέντρο Νεότητας Ελλήνων Ποντίων Κύπρου «Παναγία Σουμελά»)

Κέντρο Νεότητας Ελλήνων Ποντίων Κύπρου «Παναγία Σουμελά»: Θεοφάνια με χορούς, παραδόσεις και γιορτινή ατμόσφαιρα στην Αθαλάσσα

8 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ «χτύπησε» το Μπασκίλ της Τουρκίας

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Μονάχου)

Ο Σύλλογος Ποντίων Μονάχου γιόρτασε τα 60 χρόνια του και υποδέχτηκε το 2026 με μεγάλο γλέντι – Οι πρώτες εικόνες

9 ώρες πριν
(Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Γεώργιος Ιωακείμογλου: Ένας σπουδαίος πατριώτης, ένας διορατικός Μικρασιάτης επιστήμονας που θα έπρεπε να γνωρίζουμε και να τιμάμε

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign