pontosnews.gr
Τρίτη, 10/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Χαμάς: «Ορισμένοι εκ των νεκρών ομήρων επρόκειτο να απελευθερωθούν – Σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά»

Τι δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Παλαιστίνιος αξιωματούχος για τους έξι νεκρούς ομήρους

1/09/2024 - 6:09μμ
Ισραηλινοί ανάβουν κεριά σε έναν αυτοσχέδιο βωμό για έναν από τους έξι νεκρούς ομήρους, στη γειτονιά του, στην Ιερουσαλήμ (φωτ.: EPA/Abir Sultan)

Ισραηλινοί ανάβουν κεριά σε έναν αυτοσχέδιο βωμό για έναν από τους έξι νεκρούς ομήρους, στη γειτονιά του, στην Ιερουσαλήμ (φωτ.: EPA/Abir Sultan)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μέρος της λίστας των προς απελευθέρωση ομήρων που είχε εγκρίνει η Χαμάς φέρονται να αποτελούσαν ορισμένοι εκ των έξι Ισραηλινών που βρέθηκαν νεκροί το Σάββατο από τον ισραηλινό στρατό, σύμφωνα με όσα είπε σήμερα Κυριακή, ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης διαβεβαιώνουν ότι ο Ισραηλινοαμερικανός Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν και οι δύο Ισραηλινές Καρμέλ Γκατ και Έντεν Γερουσάλμι, περιλαμβάνονταν στη λίστα των ομήρων που θα απελευθερώνονταν κατά την πρώτη φάση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις.

Νεκροί από ισραηλινά πυρά

Το στέλεχος της Χαμάς, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, διαβεβαίωσε ότι «αρκετοί» από τους ομήρους «ήταν ζωντανοί και σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς και βομβαρδισμούς των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής».

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ, από την πλευρά του, επιβεβαίωσε ότι οι όμηροι «σκοτώθηκαν εν ψυχρώ από τη Χαμάς λίγο πριν φτάσουμε σε αυτούς» σε μια σήραγγα στα νότια της Λωρίδας της Γάζας.

Ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο αντισυνταγματάρχης Ναντάβ Σοσάνι, δήλωσε σήμερα το πρωί ότι γνωρίζει «πως σκοτώθηκαν από τρομοκράτες της Χαμάς».

Απεργία σε δήμους του Ισραήλ

Οι υπηρεσίες του δήμου του Τελ Αβίβ θα συμμετάσχουν αύριο, Δευτέρα, στην απεργία σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Ισραηλινούς ομήρους και τις οικογένειές τους, όπως αναφέρει σε σημερινή ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook ο δήμος.

Η απεργία θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με πολλούς άλλους δήμους στο Ισραήλ μετά τον εντοπισμό των πτωμάτων έξι Ισραηλινών ομήρων.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του μεγαλύτερου συνδικάτου του Ισραήλ, του Histadrut, έκανε έκκληση για γενική απεργία αύριο από τις 6 πμ τοπική ώρα ώστε να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση να καταλήξει σε συμφωνία για την επιστροφή των Ισραηλινών ομήρων που εξακολουθούνται να κρατούνται στη Γάζα από την Χαμάς.

Συμφωνία ζητά ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ κάλεσε σήμερα τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να ολοκληρώσει μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός με την Χαμάς ώστε να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι όμηροι από τη Γάζα, καθώς τα πτώματα έξι ομήρων που είχαν συλληφθεί στις 7 Οκτωβρίου επέστρεφαν στους οικείους τους.

«Είναι πολύ αργά για τους ομήρους που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ. Οι όμηροι που παραμένουν στα χέρια της Χαμάς θα πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους», έγραψε ο Γκάλαντ στο Χ.

«Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας θα πρέπει να συγκληθεί άμεσα και να ανακαλέσει την απόφαση που ελήφθη την Πέμπτη», είπε ο Γκάλαντ αναφερόμενος σε απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να διατηρηθεί η μόνιμη στρατιωτική παρουσία του Ισραήλ στον αποκαλούμενο διάδρομο της Φιλαδέλφειας, μία μικρή λωρίδα γης στα σύνορα Αιγύπτου και Λωρίδας της Γάζας.

Η επιμονή του Νετανιάχου να διατηρήσει στρατεύματα στον διάδρομο αυτόν για να αποφευχθεί η μεταφορά από την Χαμάς όπλων από την Αίγυπτο θεωρείται ευρέως ως ένα από τα βασικά εμπόδια σε μια συμφωνία με την Χαμάς στις συνομιλίες με τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου και του Κατάρ.

Ο Γκάλαντ έχει επανειλημμένως συγκρουστεί με τον Νετανιάχου και με σκληροπυρηνικούς θρησκευτικούς εθνικιστές υπουργούς για την αναγκαιότητα επίτευξης συμφωνίας ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος στη Γάζα και να απελευθερωθούν οι υπόλοιποι όμηροι σε αντάλλαγμα με Παλαιστίνιους κρατούμενους από το Ισραήλ.

Περίπου ένα τρίτο από τους 101 Ισραηλινούς και ξένους ομήρους στη Γάζα πιστεύεται ότι είναι νεκροί, ενώ η τύχη των υπολοίπων είναι άγνωστη.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Γκάλαντ είχε έντονη αντιπαράθεση με τον Νετανιάχου κατά τη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας την Πέμπτη για το θέμα του διαδρόμου της Φιλαδέλφειας και προειδοποίησε ότι εξαντλείται ο χρόνος για μια συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων.

Σήμερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απείλησε να «ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς» με τη Χαμάς.

Ισραηλινοί ηγέτες του τομέα της άμυνας και της ασφάλειας βρίσκονται όλο και περισσότερο σε κόντρα με τον Νετανιάχου για το θέμα των συνομιλιών για εκεχειρία, που εμφανίζουν ελάχιστη πρόοδο έπειτα από εβδομάδες συναντήσεων στο Κατάρ και στην Αίγυπτο.

Παράλληλα, πληθαίνουν οι διαδηλώσεις πολιτών εντός του Ισραήλ, οι οποίοι καλούν τον Νετανιάχου να παραιτηθεί και ζητούν άμεση εκεχειρία και απελευθέρωση όλων των ομήρων.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας, Ρωσίας και ΗΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα

10/03/2026 - 8:36μμ
Χρηματιστής κοιτά τις τιμές των μετοχών που πέφτουν στο Καράτσι του Πακιστάν, λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή (φωτ.: EPA/Rehan Khan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Οποιαδήποτε επίθεση σε υποδομές θα απαντηθεί» – Πέφτουν οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου μετά τις ανακοινώσεις Τραμπ

10/03/2026 - 7:30μμ
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (φωτ.: EUROKINISSI/Στέλιος Στεφάνου)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό Τάγμα Αξίας: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στις πρώτες προσωπικότητες που θα τιμηθούν

10/03/2026 - 5:49μμ
Καπνός υψώνεται μετά από πυραυλικό χτύπημα στην κεντρική Τεχεράνη, 10 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή – Ημέρα 11: Νέα πλήγματα, απειλές για κλιμάκωση και παράθυρο συνομιλιών από Τραμπ

10/03/2026 - 4:04μμ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνάντηση στο Κρεμλίνο με τον γαμπρό του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ. 2 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Alexander Kazakov / Sputnik / Kremlin Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Μπορεί ο Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή;

10/03/2026 - 2:52μμ
(Φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Οι αριθμοί των νεκρών από τον πόλεμο, όπως τους ανακοίνωσαν οι χώρες που έχουν εμπλακεί

10/03/2026 - 12:54μμ
Χειραψία Τραμπ-Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην Οσάκα της Ιαπωνίας τον Ιούνιο του 2019 (φωτ.: EPA/Russian Press office)
ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Πούτιν για Ιράν, Ουκρανία και παγκόσμιες ενεργειακές αγορές

10/03/2026 - 12:03πμ
Συγγενείς των θυμάτων παρηγορούν ο ένας τον άλλον κοντά στο μπαρ Le Constellation, στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, όπου ξέσπασε η πολύνεκρη πυρκαγιά (φωτ.: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT)
ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Αποζημίωση 50.000 φράγκων στα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο μπαρ του Κραν Μοντανά

9/03/2026 - 10:39μμ
(Φωτ.: pixabay.com/pstad)
ΚΟΣΜΟΣ

Πετρέλαιο: Πλαφόν στις τιμές, καύσιμα με δελτίο, κατάργηση φόρων – Τα μέτρα για την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών

9/03/2026 - 9:15μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Εκατοντάδες νεκροί στον Λίβανο, στρατιωτικές κινήσεις στη Μεσόγειο και έμπρακτη στήριξη της Γερμανίας στην Κύπρο

9/03/2026 - 8:19μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook/Ποντιακός Σύλλογος«Ποντιακή Εστία Κρέφελντ»- Pontischer Verein Krefeld)

Έτοιμοι να χορέψουν ποντιακά στο Κρέφελντ

20 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Νέες συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας, Ρωσίας και ΗΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα

48 λεπτά πριν
Το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Dragon στη ναυτική βάση του Πόρτσμουθ, πριν αναχωρήσει για την Κύπρο (φωτ.: EPA/Neil Hall)

Βρετανία: Αναχώρησε για την Κύπρο το αντιτορπιλικό HMS Dragon

1 ώρα πριν
Χρηματιστής κοιτά τις τιμές των μετοχών που πέφτουν στο Καράτσι του Πακιστάν, λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή (φωτ.: EPA/Rehan Khan)

Ιράν: «Οποιαδήποτε επίθεση σε υποδομές θα απαντηθεί» – Πέφτουν οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου μετά τις ανακοινώσεις Τραμπ

2 ώρες πριν
«Ενθύμιο από την Τραπεζούντα – Τελωνείο και αποβάθρα». Το ταχυδρομικό δελτάριο είναι από τον Max Fruchtermann, γνωστό εκδότη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

Η Τραπεζούντα όπως την είδε ο Καρκαβίτσας – Μια περιήγηση στην πόλη του ποντιακού ελληνισμού

2 ώρες πριν
Ο Πάνος Βλάχος πρωταγωνιστής στη θεατρική παράσταση «Ο τυχαίος Θάνατος ενός αναρχικού», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 (φωτ.: PanoramaPress / Ηλία Κουτουλογέννης)

Πάνος Βλάχος: Από τα γήπεδα και τα στάδια, πρωταθλητής στο θεατρικό σανίδι

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign