pontosnews.gr
Παρασκευή, 9/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Λάρισα: Καταδικασμένη ιδιοκτήτρια λούνα παρκ πήρε άδεια για πανηγύρι – Κατηγορείται για το θάνατο 13χρονης στον Αλμυρό

Πώς κατέληξε να πλειοδοτήσει σε έναν διαγωνισμό που έχει ως προαπαιτούμενο το λευκό ποινικό μητρώο – Την απέβαλε ο δήμος Αγιάς για παρέμβαση στον πίνακα παροχής ρεύματος

30/08/2024 - 3:15μμ
Το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ Μιχάλης Παππούς)

Το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ Μιχάλης Παππούς)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το διάτρητο σύστημα με το οποίο αδειοδοτούνται οι επιχειρήσεις λούνα παρκ στα διάφορα πανηγύρια ανά την επικράτεια αναδεικνύουν ρεπορτάζ της ΕΡΤ και του Πρώτου Θέματος.

Όπως έγινε γνωστό, επιχειρηματίας που έχει σε βάρος της μία καταδικαστική απόφαση για τραυματισμό παιδιού στη Χαλκίδα το 2009 και ταυτόχρονα έχει παραπεμφθεί και για τον θάνατο 13χρονης στο λούνα παρκ της το 2019 στον Αλμυρό Μαγνησίας, κατάφερε να πλειοδοτήσει σε διαγωνισμό για έτερο λούνα παρκ που αναμένεται να στηθεί στη Λάρισα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού που έκανε ο δήμος Λάρισας στις 8 Αυγούστου 2024 για το ετήσιο πανηγύρι της πόλης, ανέφερε ρητά ότι ένας εκ των όρων για τη συμμετοχή αυτών που ήθελαν να στήσουν λούνα παρκ στο πανηγύρι ήταν να μην έχουν καταδικαστεί για αδίκημα συναφές με την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση του δήμου, η επιχειρηματίας παρουσίασε λευκό ποινικό μητρώο, ενώ έχει ήδη καταδικαστεί, το οποίο μάλιστα ελέγχθηκε από τους δημοτικούς υπαλλήλους για τη γνησιότητά του και ουδέν πρόβλημα προέκυψε.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη ιδιοκτήτρια είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή αμετάκλητα για τον τραυματισμό μιας 9χρονης σε λούνα παρκ, το οποίο είχε στήσει στη Χαλκίδα τον Ιούλιο του 2009.

Επιπλέον, δέκα χρόνια αργότερα, το 2019, σε λούνα παρκ ιδιοκτησίας της στον Αλμυρό Βόλου, μια 13χρονη εκτινάχθηκε από το ίδιο ακριβώς παιχνίδι και βρήκε ακαριαίο θάνατο, με αποτέλεσμα  η επιχειρηματίας να έχει παραπεμφθεί να δικαστεί για κακούργημα, αλλά πέντε χρόνια μετά, η υπόθεση δεν έχει καν εισαχθεί σε δίκη.

Από την άλλη πλευρά, στο δήμο Λάρισας φαίνεται ότι κανένας δεν γνώριζε τίποτα και μόλις προχθές, 28 Αυγούστου, η επιχειρηματίας κρίθηκε πλειοδότρια και πήρε την άδεια εγκατάστασης του λούνα παρκ για την ετήσια εμποροπανήγυρη που αρχίζει στις 15 Σεπτεμβρίου.

Η απάντηση του δήμου Λάρισας για την απόφαση

Ο δήμος Λαρισαίων εξέδωσε την εξής ανακοίνωση ως απάντηση για την επιλογή της συγκεκριμένης καταδικασμένης επιχειρηματία:

«Η ασφάλεια των πολιτών, η εξασφάλιση συνθηκών ομαλής λειτουργίας και η προστασία από κινδύνους κάθε τύπου, αποτελούν βασικές προτεραιότητες και αδιαπραγμάτευτες αρχές σε κάθε εκδήλωση που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων. Το ίδιο ισχύει και για την τήρηση των αρχών της νομιμότητας, σε κάθε διαδικασία που αφορά σε δημόσιο διαγωνισμό.

»Με βάση τη διακήρυξη της δημοπρασίας για την εκμίσθωση του χώρου εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα παρκ, στη Νεάπολη, στο πλαίσιο της ετήσιας εμποροπανήγυρης Λάρισας 2024 και συγκεκριμένα στα δικαιολογητικά συμμετοχής (αρθ. 6 της διακήρυξης), επί ποινή αποκλεισμού, προβλέπονταν μεταξύ άλλων και «απόσπασμα ποινικού μητρώου, έκδοσης του τελευταίου τριμήνου, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν έχει καταδικαστεί σε αδίκημα σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας».

Κατά τη διαδικασία της δημοπρασίας κατατέθηκε από τον πλειοδότη ο φάκελος των απαιτούμενων δικαιολογητικών, μεταξύ των οποίων και το απόσπασμα του ποινικού μητρώου, το οποίο ήταν λευκό (μηδέν). Αφού ελέγχθηκαν τα δικαιολογητικά, η αρμόδια Επιτροπή του διαγωνισμού που είχε συσταθεί για τον σκοπό αυτό, προχώρησε στην ανακήρυξη του πλειοδότη, ως όφειλε. Κατά τη διαδικασία επανελέγχου των δικαιολογητικών που κατατέθηκαν, επιβεβαιώθηκε η γνησιότητα του προαναφερόμενου αποδεικτικού».

Ο δήμος Αγιάς την απέβαλε

Την ίδια στιγμή, ο δήμος Αγιάς, απέβαλε την εταιρεία της συγκεκριμένης επιχειρηματία, που είχε επίσης πλειοδοτήσει για το παζάρι στην περιοχή, το οποίο αρχίζει αύριο Σάββατο, 31 Αυγούστου, μετά από έλεγχο των δημοτικών υπηρεσιών στα παιχνίδια του λούνα παρκ.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης των παιγνιδιών, οι υπηρεσίες του δήμου Αγιάς διαπίστωσαν την περασμένη Τετάρτη, παρέμβαση των υπαλλήλων της εταιρείας στον πίνακα παροχής ρεύματος και ειδικότερα στο διακόπτη του ρελέ διαρροής.

Μετά απ’ αυτό η δημοτική αρχή Αγιάς, αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία του λούνα πάρκ για τις εκδηλώσεις του παζαριού και αναμένεται να κινήσει όλες οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.

Πηγές: ΕΡΤ/Κώστας Καντούρης/Αρης Ψύχας, Πρώτο Θέμα/Ματίνα Ηρειώτου

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Κώστας Τζούμας/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Επανέρχονται από τα ξημερώματα τα δρομολόγια ΚΤΕΛ προς Αθήνα

8/01/2026 - 10:26μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε 48ωρη απεργία τα ταξί της Αττικής στις 13 και 14 Ιανουαρίου

8/01/2026 - 9:34μμ
Ένταση στο μπλόκο των αγροτών στο Καναβάρι της Βοιωτίας (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγροτικό μέτωπο σε τεντωμένο σχοινί: Διάλογος με όρους από την κυβέρνηση, ένταση και φωτιές στο μπλόκο της Θήβας

8/01/2026 - 8:13μμ
Στιγμιότυπο από το ΚΤΕΛ Κηφισού, στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ακυρώνει 50 δρομολόγια λόγω μπλόκων

8/01/2026 - 5:22μμ
Αποκλεισμός της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης στα Τέμπη από αγρότες και κτηνοτρόφους του μπλόκου της Νίκαιας, Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Οι αγρότες απέκλεισαν Μπράλο και Τέμπη, η κυβέρνηση αποκλείει νέα μέτρα

8/01/2026 - 3:41μμ
Στρατής Λιαρέλλης και Νίκος Ανδρουλάκης στην κηδεία του Γιώργου Παπαδάκη, στο Αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας, Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

«Γιωργάρα, στο καλό»: Συγκίνηση στο αντίο στον Γιώργο Παπαδάκη

8/01/2026 - 3:16μμ
Αεροφωτογραφίες από την κατασκευή του FlyOver στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: MOTIONTEAM / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Δύσκολο 48ωρο για τη Θεσσαλονίκη: Κλείνει o Περιφερειακός, με παρακάμψεις και κυκλοφοριακή πίεση

8/01/2026 - 2:53μμ
Ο 53χρονος πατέρας στα Δικαστήρια Ηρακλείου, 8 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: cretalive.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Σοκαριστική υπόθεση στη Μεσσαρά: Πατέρας κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση δύο παιδιών του

8/01/2026 - 2:29μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Έκλεισαν εθνικές οδοί, γέφυρες, τελωνεία αλλά και παρακαμπτήριοι δρόμοι

8/01/2026 - 12:06μμ
Οι ισχυροί άνεμοι κρατούν δεμένα τα πλοία στο λιμάνι της Ραφήνας (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Θανάσης Δημόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ακυρώσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω των ισχυρών ανέμων

8/01/2026 - 9:09πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook / Χρίστος Πολίτης / Christos Politis)

Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Πολίτης

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυτώ Αναστασίου)

Euroleague: Επέστρεψε στις νίκες ο Παναθηναϊκός

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Basketball Champions League: Αποκλείστηκε ο Προμηθέας με δύο ήττες

9 ώρες πριν
Οικογενειακή φωτογραφία σε προσφυγικό βιβλιάριο, από την έκθεση «ΜΕΤΟΙΚΕΣΙΑ», που δημιουργήθηκε με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λοζάνης (φωτ. αρχείου: Έλλη Τσολάκη)

Μαρτυρία Στυλιανού Γαντζίδη: Κρεμμύδι και ψωμί να τρώμε, καλύτερα να ζούμε στην Ελλάδα, παρά στην Τουρκία

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Κώστας Τζούμας/EUROKINISSI)

Θεσσαλονίκη: Επανέρχονται από τα ξημερώματα τα δρομολόγια ΚΤΕΛ προς Αθήνα

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ναούσης)

Σε εορταστικό κλίμα η κοπή βασιλόπιτας της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign