Η αυτοαποκαλούμενη ομάδα ΜΑΖ (Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων) ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Tsakiris Family A.E., στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης.
Στο κείμενο της ομάδας που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι η πράξη συνδέεται με την θανάτωση ζώων, ενώ εξαπολύονται απειλές για ανάλογη ενέργεια στο μέλλον σε περίπτωση που, όπως αναφέρεται, «το ξαναχτίσετε».
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε λίγες ώρες μετά την πυρκαγιά, ο CEO της εταιρείας Παύλος Τσακίρης γνωστοποίησε πως από τη φωτιά καταστράφηκαν ολοκληρωτικά οι εγκαταστάσεις όπου φιλοξενούνταν τα γραφεία της διοίκησης, η τυποποίηση των αβγών, καθώς και οι υποδομές των logistics.
















![Το Συνέδριο του Βερολίνου [13 Ιουλίου 1878], σε πίνακα του Anton von Werner. Οι Μεγάλες Δυνάμεις αναδιαμόρφωσαν τους όρους της ειρήνης, αφήνοντας τους Αρμένιους εκτός αίθουσας και εκτός προστασίας (πηγή: Wikipedia)](https://www.pontosnews.gr/wp-content/uploads/2026/01/synedrio-verolinoy-120x86.jpg)