pontosnews.gr
Παρασκευή, 4/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Και το περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλονίκης «ψήφισε» Απ. Τζιτζικώστα για επίτροπο της ΕΕ

Τιμητική χαρακτήρισαν την επιλογή του περιφερειάρχη οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στη διάρκεια συνεδρίασης του σώματος

26/08/2024 - 3:47μμ
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας σε παλιότερη συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (φωτ.: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας)

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας σε παλιότερη συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (φωτ.: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ως «ψήφο εμπιστοσύνης» προς την Κεντρική Μακεδονία, τη Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα, χαρακτήρισε -μεταξύ άλλων- ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας την επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να τον προτείνει για τον επόμενο Έλληνα Επίτροπο της ΕΕ, ενώ εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας χαρακτήρισαν «τιμητική» την επιλογή, όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά συνολικά για την Κεντρική Μακεδονία και το περιφερειακό συμβούλιο.

Στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, του έδωσαν συγχαρητήρια τους και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

«Πρότυπο συνεργασίας» το περιφερειακό συμβούλιο

«Η επιλογή στο πρόσωπό μου από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για τη θέση και τον ρόλο του Έλληνα Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αναμφίβολα μία αναγνώριση και της σημασίας της Βόρειας Ελλάδας, της στρατηγικής σημασίας της, της βαρύτητάς της, των προοπτικών που έχει», είπε συγκινημένος ο Απόστολος Τζιτζικώστας και πρόσθεσε ότι «είναι μία ψήφος εμπιστοσύνης στη Μακεδονία και την Κεντρική Μακεδονία, αλλά είναι και μία αναγνώριση -θα μου επιτρέψετε να σας πω- του επιπέδου του έργου και της συνεργασίας που είχαμε στο περιφερειακό συμβούλιο της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Δεν είναι τυχαίο ότι το περιφερειακό συμβούλιο της Κεντρικής Μακεδονίας είναι ένα περιφερειακό συμβούλιο – πρότυπο, ως προς τη συνεργασία, ως προς τη συνεννόηση, ως προς την αποτελεσματικότητα».

Και αυτό γιατί μπορεί πράγματι να έχουμε διαφορετικές απόψεις σε μία σειρά από ζητήματα, όμως στα κύρια, στα μεγάλα, στα σημαντικά είμαστε πάντα ένα. Και αυτή είναι η δύναμη της δημοκρατίας, είναι η δύναμη της ενότητας που θα με ακολουθεί τα επόμενα χρόνια.… Θα έχει σημαντικό ενδιαφέρον να δούμε τελικά ποιο χαρτοφυλάκιο θα έχει ο Έλληνας Επίτροπος. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θέλω να γνωρίζετε ότι όποιο κι αν είναι το χαρτοφυλάκιο, θα βρίσκομαι εκεί, πάντα στη διάθεσή σας, με ανοιχτό πνεύμα συνεργασίας και φυσικά έχοντας πάντα στο μυαλό μου όλους αυτούς τους ανθρώπους που αυτά τα χρόνια με εμπιστεύτηκαν, με στήριξαν, ήταν δίπλα και φυσικά όλους εσάς που ξέρω ότι έχετε την αγωνία να συνεχίσουμε το έργο με τη βελτίωση της καθημερινότητας της ζωής όλων των συμπολιτών μας. Και κλείνοντας, μία δέσμευση: Εγγυώμαι προσωπικά πως τα επόμενα χρόνια το έργο που ξεκίνησε στην Κεντρική Μακεδονία από την παρούσα διοίκηση θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί προς όφελος τοπικών κοινωνιών, αλλά και κάθε συμπολίτη μας ξεχωριστά».

Κοινή συνεδρίαση

Ως επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Παπαστεργίου πρότεινε να γίνει, με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων του Απ. Τζιτζικώστα, μια κοινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, της οποίας ηγήθηκε ως πρόεδρος και εξακολουθεί να την εκπροσωπεί ως αντιπρόεδρός της, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ συμφώνησαν με την πρόταση και άλλοι επικεφαλής παρατάξεων περιφερειακοί σύμβουλοι, μεταξύ αυτών οι Γιάννης Μυλοπουλος και Βασίλης Ρόκος.

«Θέλω λοιπόν να ξέρετε, ότι προφανώς και αποδέχομαι την πρόταση, αμέσως μετά την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών που θα ακολουθήσουν το επόμενο τρίμηνο, στη συνέχεια να κανονίσουμε μία τέτοια συνάντηση, εδώ στην Κεντρική Μακεδονία», είπε ο Απ. Τζιτζικώστας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

O Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αντόνιο Κόστα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο μετά τη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης προς Τουρκία: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για την άμυνά της

3/09/2026 - 9:21μμ
(Φωτ.: EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνικό διάβημα στην Άγκυρα για τα θαλάσσια πάρκα και τις τουρκικές αιτιάσεις

3/09/2026 - 5:17μμ
Ο πρόεδρος της Ελληνικής 
Αριστερής Συμπαράταξης Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του κόμματος σε ειδική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/ MOTION TEAM)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Παρουσίασε το οικονομικό πρόγραμμα της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη

3/09/2026 - 12:20πμ
Εικόνα από την εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Η Θεσσαλονίκη κινείται», όπου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας μίλησε για τα έργα του Μετρό και τον Flyοver (φωτ.: Νάσος Σιμόπουλος/Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στο τραπέζι η 24ωρη λειτουργία τα σαββατοκύριακα

2/09/2026 - 10:44μμ
Ρένα Δούρου και Έλενα Ακρίτα στα βουλευτικά έδρανα. Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2026   (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Δεν εξελέγη αντιπρόεδρος η Έλενα Ακρίτα

2/09/2026 - 3:36μμ
Η σημαίες της Ελλάδας και της Τουρκίας κατά τη διάρκεια σύσκεψης σε υπουργικό επίπεδο (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα: Διακοίνωση με απειλές για το Αιγαίο

2/09/2026 - 3:12μμ
Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ζοζέφ Αούν, στο Μέγαρο Μαξίμου.  Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026   (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Λίβανος: Στρατηγική σχέση με φόντο το Ισραήλ – Το μήνυμα προς τη Χεζμπολάχ

31/08/2026 - 3:16μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ προς Άγκυρα: Η κυριαρχία στο Αιγαίο δεν επιδέχεται σχολιασμό

29/08/2026 - 6:19μμ
(Φωτ. αρχείου: Twitter / T.C. Millî Savunma Bakanlığı)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Γιάννη Μανιάτη στην Κομισιόν για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

29/08/2026 - 11:54πμ
Εναέρια λήψη των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ ενόψει της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, Πέμπτη 13 Αυγούστου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Παπανίκος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επτά «ναι» στη Θεσσαλονίκη, αλλά κενό 2,5 δισ. στους δήμους – Η ατζέντα πριν από τη ΔΕΘ

27/08/2026 - 10:28μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνα από την έρημο Τανζρούφτ, έναν από τους πιο αφιλόξενους τόπους του πλανήτη (πηγή: creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)

Αλγερία: Στρατώνας στην έρημο Τανζρούφτ μετατρέπεται σε φυλακή για βαρόνους ναρκωτικών

6 ώρες πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου/Facebook)

Μακροχώρι: Δύο βραδιές με ποντιακή λύρα, χορό και παράδοση στο πανηγύρι του Τιμίου Προδρόμου

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Κύπελλο Ελλάδας: Πρώτο τρίποντο με Ταμπόρδα ο Παναθηναϊκός

6 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay.com/Alexa_Fotos)

Συντάξεις: Ποιοι μπορούν να φύγουν πριν από τα 62 – Τι αλλάζει με το επίδομα των 300 ευρώ

6 ώρες πριν
Το μπαλκόνι του διαμερίσματος στην οδό Θάσου στην Κυψέλη. Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κυψέλη: Το DNA κατέρριψε τον ισχυρισμό για το «λάθος μωρό» – Τι έδειξε για τα τέσσερα παιδιά

7 ώρες πριν

Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης & Σοφία Αμπερίδου ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα βιωματικό ταξίδι στην καρδιά του ποντιακού πολιτισμού

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV