pontosnews.gr
Κυριακή, 3/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γάζα: Χαμηλές προσδοκίες για κατάπαυση του πυρός – Ο αδιαπραγμάτευτος όρος

Στο Κάιρο οι επικεφαλής των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, στην 322η ημέρα ο πόλεμος

23/08/2024 - 9:21πμ
Κατεστραμμένα κτήρια στο Ντέιρ αλ-Μπάλαχ, την παλαιστινιακή πόλη στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)

Κατεστραμμένα κτήρια στο Ντέιρ αλ-Μπάλαχ, την παλαιστινιακή πόλη στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας που θα οδηγήσει στην απελευθέρωση των ομήρων, χθες απεσταλμένοι του Ισραήλ συμμετείχαν σε συνομιλίες στο Κάιρο, μια εβδομάδα μετά από εκείνες στην Ντόχα.

Ο πόλεμος βρίσκεται στην 322 ημέρα του και υπάρχει ήδη ανθρωπιστική καταστροφή στο θύλακα των περίπου 2,4 εκατ. κατοίκων.

Στο Κάιρο βρίσκονται οι επικεφαλής της Μοσάντ (κατασκοπεία) και της Σιν Μπετ (αντικατασκοπεία), Δαυίδ Μπαρνέα και Ρονέν Μπαρ αντίστοιχα. «Διαπραγματεύονται για να σημειωθεί πρόοδος ώστε να κλειστεί συμφωνία για τους ομήρους», είπε χθες βράδυ ο Ομέρ Ντοστρί, εκπρόσωπος του ισραηλινού πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα, παρούσα είναι και αντιπροσωπεία των ΗΠΑ. Η Ουάσινγκτον πιέζει για την επίτευξη συμφωνίας, ωστόσο η 9η περιοδεία του Άντονι Μπλίνκεν στη Μέση Ανατολή αποδείχθηκε άκαρπη. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ο Τζο Μπάιντεν φέρεται να τόνισε στον Μπενιαμίν Νετανιάχου το επείγον της κατάστασης.

Στις συνομιλίες στην Ντόχα η διπλωματία των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως υπέβαλε νέα συμβιβαστική πρόταση για την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός, το περιεχόμενο της οποίας δεν έχει γίνει γνωστό. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός την αποδέχθηκε και αξίωσε η Χαμάς να πράξει το ίδιο.

Ωστόσο οι Αρχές του Ισραήλ ως σήμερα δεν έχουν επιβεβαιώσει πως είναι σύμφωνες με το αμερικανικό σχέδιο, ενώ η Χαμάς το απορρίπτει, κατηγορώντας την Ουάσινγκτον πως ενσωμάτωσε νέους «ισραηλινούς όρους», κυρίως για το «διάδρομο της Φιλαδέλφειας».

Οι διαστάσεις απόψεων αφορούν κυρίως αυτή τη στενή ζώνη γης στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο, την οποία ελέγχουν οι ισραηλινές δυνάμεις από τον Μάιο. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρεται να μην συζητά καν την απομάκρυνση των στρατευμάτων από εκείνη την περιοχή, «για να εμποδιστεί ο επανεξοπλισμός της Χαμάς», όπως ανέφερε χθες το γραφείο του.

Από την πλευρά της η Χαμάς αξιώνει να εφαρμοστεί η πρόταση που παρουσίασε ο Τζο Μπάιντεν στις 31 Μαΐου. Προβλέπει ανακωχή έξι εβδομάδων, απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων από πυκνοκατοικημένες ζώνες στη Γάζα, απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων και σε αντάλλαγμα Παλαιστίνιων φυλακισμένων· κατόπιν, σε δεύτερη φάση, την πλήρη αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από το θύλακα.

Για την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η κήρυξη κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας είναι μείζονος σημασίας για να αποτραπεί ο κίνδυνος ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή, έπειτα από τις απειλές του Ιράν και συμμάχων του να ανταποδώσουν τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, στις 31 Ιουλίου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Filip Singer)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Άνοδο της ακροδεξιάς AfD στο 25% δείχνει δημοσκόπηση για λογαριασμό της Bild

3/08/2025 - 9:10πμ
(Πηγή: armenpress.am/en)
ΚΟΣΜΟΣ

Eagle Partner 2025: Αρμενία και ΗΠΑ σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις

2/08/2025 - 1:10μμ
Αμερικανικό υποβρύχιο στη διάρκεια άσκησης έξω από την Ουάσινγκτον (φωτ.: . EPA/Thiep Van Nguyen II/Αμερικανικό Ναυτικό)
ΚΟΣΜΟΣ

Δύο πυρηνικά υποβρύχια στέλνει στη Ρωσία ο Τραμπ – «Οι λέξεις μπορούν συχνά να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες»

1/08/2025 - 9:10μμ
Εργάτες εξετάζουν το σημείο της τραγωδίας μετά την κατάρρευση του στεγάστρου, που στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους (φωτ.: EPA/Andrej Cukic)
ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Συνελήφθη πρώην υπουργός για την τραγωδία στο Νόβι Σαντ

1/08/2025 - 4:59μμ
Γκράφιτι στο Γιοχάνεσμπουργκ με θέμα την επιβολή επιπρόσθετων δασμών των ΗΠΑ σε δεκάδες χώρες, ανάμεσά τους και η Νότια Αφρική (φωτ.: EPA/Kim Ludbrook)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ-Δασμοί: Σε ισχύ από τις 7 Αυγούστου οι επιπρόσθετοι δασμοί των ΗΠΑ σε δεκάδες χώρες

1/08/2025 - 2:34μμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπογράφει την επιβολή δασμών σε εισαγόμενα προϊόντα (φωτ.: EPA/ JIM LO SCALZO)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα… προθεσμία έως τις 8 Αυγούστου δίνει ο Τραμπ στον Πούτιν για να τερματίσει τον πόλεμο

31/07/2025 - 9:13μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Luca Zennaro)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Αποτροπιασμό προκαλεί η δολοφονία 35χρονου από τη μητέρα του και τη σύντροφό του

31/07/2025 - 8:43μμ
Στιγμιότυπο από βίντεο (πηγή: EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Τα πρώτα επιστημονικά δεδομένα του σεισμού των 8,8 Ρίχτερ στην Καμτσάτκα

30/07/2025 - 4:40μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεπροβοδίζει τον Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά τη συνάντησή τους στο Οβάλ Γραφείο, 7 Απριλίου 2025 (φωτ.: EPA / Shawn Thew)
ΚΟΣΜΟΣ

Οργή Τραμπ για τον «ανύπαρκτο» λιμό στη Γάζα – Ανάλγητος ή παράφρονας όποιος δεν το βλέπει

30/07/2025 - 2:29μμ
(Φωτ. αρχείου: freepik)
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Προς απαγόρευση του YouTube στα παιδιά κάτω των 16 ετών

30/07/2025 - 2:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πάπας Λέοντας χαιρετά το συγκεντρωμένο πλήθος (φωτ.: EPA / Fabio Frustaci)

Ρώμη: Πάνω από 1 εκατ. καθολικοί στο Ιωβηλαίο της Νεολαίας

22 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

«Αιώνιοι» φοιτητές: Τελευταία ευκαιρία για ολοκλήρωση σπουδών δίνει υπό όρους ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας

46 λεπτά πριν
Η Αλγερινή μητέρα του κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό στο Π. Φάληρο (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Παλαιό Φάληρο: Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη πήρε η μητέρα του νεκρού κοριτσιού

1 ώρα πριν
Από αριστερά, ο Con Pape με τον Δήμο Μιχαλόπουλο ενώ ασχολούνται με τις κυψέλες τους (φωτ.: neoskosmos.com)

Συνεχίζοντας την παράδοση της ελληνικής μελισσοκομίας στην… Αυστραλία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΩ ΑΜΠΕΛΑΣ)

Διήμερο ποντιακό γλέντι στην Κάτω Αμπέλα Σερρών για τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Θανατηφόρο τροχαίο στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Ασπροβάλτας

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign