pontosnews.gr
Πέμπτη, 28/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ουκρανία: Ελέγχει πλήρως την πόλη Σούτζα – Κρεμλίνο: ΗΠΑ και Δύση πίσω από την επίθεση στο Κουρσκ και τη δολιοφθορά του Nord Stream

Η Ουάσιγκτον αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή, καθώς και τη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς από την Ουκρανία εντός της ρωσικής επικράτειας

16/08/2024 - 1:16μμ
Ουκρανοί επισκευάζουν άρμα μάχης κοντά στα ρωσικά σύνορα (φωτ.: EPA/Nikoletta Stoyanova)

Ουκρανοί επισκευάζουν άρμα μάχης κοντά στα ρωσικά σύνορα (φωτ.: EPA/Nikoletta Stoyanova)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στον πλήρη έλεγχο της πόλης Σούτζα φαίνεται ότι έχει προχωρήσει ο ουκρανικός στρατός δέκα ημέρες μετά την έναρξη της επίθεσης στη ρωσική παραμεθόριο. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι δημιούργησε «στρατιωτικό διοικητήριο στη ρωσική πόλη Σούτζα, η οποία ελέγχεται πλήρως».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην στρατηγικής σημασίας πόλη των 5.000 κατοίκων υπάρχουν υποδομές για το φυσικό αέριο που φτάνει από τη Σιβηρία, το οποίο ρέει μέσω ουκρανικών αγωγών στην Ευρώπη.

Από την αρχή της επιχείρησης στην περιοχή του Κουρσκ, τα στρατεύματα έχουν προχωρήσει σε βάθος 35 χιλιομέτρων και έχουν καταλάβει 1.150 τετραγωνικά χιλιόμετρα ρωσικής επικράτειας με συνολικά 82 οικισμούς, όπως ισχυρίζεται το Κίεβο.

Ukrainian forces of the 80th Brigade released impressive footage of them storming the Russian Oleshnya border post, Kursk Region. It happened on the first day of the Kursk operation. The frightened Russians are surrendering fast. pic.twitter.com/ETZKrTMkJp

— (((Tendar))) (@Tendar) August 16, 2024

Εν τω μεταξύ, παρά τις εκκλήσεις του προέδρου Zελένσκι, ΗΠΑ και Βρετανία είναι απρόθυμες να αφήσουν το Κίεβο να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς εντός της ρωσικής επικράτειας.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων Ουκρανίας, Αλεξάντρ Σίρκσι, στην περιοχή της περιφέρειας του Κουρσκ, «ολοκληρώθηκε η εξολόθρευση του εχθρού στη Σούτζα και σε άλλους τρεις οικισμούς».

Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι όλα λειτουργούν κανονικά

Την ίδια ώρα στη ρωσική τηλεόραση εμφανίζονται διοικητές των υπό κατάληψη χωριών δηλώνοντας ότι «όλα λειτουργούν κανονικά και η ζωή συνεχίζεται«. Μάλιστα δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο με νέο πλήγμα σε ουκρανικό στρατιωτικό όχημα.

Το Κρεμλίνο κατηγορεί τη Δύση

Ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Νικολάι Πατρούσεφ δήλωσε σήμερα ότι η υπό τις ΗΠΑ στρατιωτική συμμαχία και η Δύση είναι άμεσα αναμεμιγμένες στο σχεδιασμό της επίθεσης της Ουκρανίας στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ.

Ο Πατρούσεφ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ιζβέστια, υποστήριξε πως δηλώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι δεν είναι αναμεμιγμένες στην επίθεση δεν είναι αληθείς.

«Η επιχείρηση στην περιφέρεια του Κουρσκ είχε επίσης σχεδιασθεί με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ και δυτικών ειδικών υπηρεσιών», δήλωσε ο Πατρούσεφ, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Οι δηλώσεις από την ηγεσία των ΗΠΑ ότι δεν είναι αναμιγμένη στα εγκλήματα του Κιέβου στην περιφέρεια του Κουρσκ δεν είναι αληθείς … Χωρίς τη συμμετοχή και την άμεση υποστήριξή τους, το Κίεβο δεν θα είχε ριψοκινδυνεύσει στο ρωσικό έδαφος».

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε πως η Ουκρανία δεν είχε ενημερώσει εκ των προτέρων για την επιδρομή της και ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει καμιά ανάμιξη στην επιχείρηση.

«Σιωπηρή έγκριση ΗΠΑ για τη δολιοφθορά του Nord Stream»

Την ίδια στιγμή, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ, έκρινε σήμερα ότι η Ουκρανία δεν θα είχε επιτεθεί στους αγωγούς αερίου Nord Stream αν δεν είχε την σιωπηρή έγκριση των ΗΠΑ, διαμηνύοντας πως η Μόσχα θα βρει και θα τιμωρήσει τους υπεύθυνους.

Η εφημερίδα Wall Street Journal υποστήριξε χθες Πέμπτη ότι ο τότε επικεφαλής του γενικού επιτελείου της Ουκρανίας, ο στρατηγός Βαλέρι Ζαλούζνι, έδωσε πράσινο φως για να γίνει η επίθεση τον Μάιο του 2022, παρά την προειδοποίηση της CIA στον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να μην προχωρήσει.

Ουδέποτε υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για τις επιθέσεις στα ανοικτά των νησιών Μπορνχόλμ της Δανίας, που προκάλεσαν ζημιές στις τρεις από τις τέσσερις γραμμές των αγωγών.

Η Ρωσία έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τις ΗΠΑ και τη Βρετανία για τις επιθέσεις στους αγωγούς. Η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο διέψευσαν την κατηγορία.

Αμερικανικές εφημερίδες έχουν αναφέρει επανειλημμένα σε δημοσιεύματά τους πως πίσω από την επίθεση βρισκόταν η Ουκρανία. Το Κίεβο επίσης διαψεύδει. Ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχάιλο Ποντόλιακ διέψευσε εκ νέου χθες την εμπλοκή της χώρας του και κατηγόρησε τη Ρωσία για τις εκρήξεις στους αγωγούς.

Οι εκρήξεις έγιναν στην οικονομική ζώνη της Σουηδίας και της Δανίας. Και οι δύο χώρες κάνουν λόγο για εσκεμμένη ενέργεια, αλλά δεν έχουν ακόμη αποδώσει ευθύνες σε κάποιον. Οι αρχές των δυο κρατών, όπως και αυτές της Γερμανίας, λένε πως διενεργούν έρευνες.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: ΗΠΑ και Ιράν κατέληξαν σε συμφωνία;

28/05/2026 - 7:20μμ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν (αριστερά) και ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγεφ κάνουν χειραψία πριν από τη συνάντησή τους στο Παλάτι της Ανεξαρτησίας στην Αστάνα του Καζακστάν (φωτ.: EPA/ALEXANDER KAZAKOV / SPUTNIK / KREMLIN POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορική συμφωνία Ρωσίας-Καζακστάν: «Πράσινο φως» για τον πρώτο πυρηνικό σταθμό της χώρας

28/05/2026 - 1:50μμ
(Φωτ.: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Ταύρος έσπασε βιτρίνα και εισέβαλε σε κομμωτήριο σκορπίζοντας πανικό – Σε εξέλιξη έρευνα για το περιστατικό

28/05/2026 - 10:26πμ
(Φωτ.: ertnews.gr/AP Photo/Jacquelyn Martin)
ΚΟΣΜΟΣ

Σκληρή γραμμή Τραμπ απέναντι στο Ιράν με επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ: «Αν δεν είναι μια εξαιρετική συμφωνία, δεν θα την κάνουμε»»

27/05/2026 - 10:44μμ
Ομιλία Τραμπ από το μπαλκόνι του Blue Room του Λευκού Οίκου (φωτ.: Official White House Photo / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: «Κατασκευασμένο» το σχέδιο συμφωνίας που μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση

27/05/2026 - 8:01μμ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επιβιβάζεται σε αεροσκάφος Ilyushin Il-96-300 της ειδικής πτητικής μοίρας Rossiya (φωτ.: EPA / Gavriil Grigorov / Sputnik / Kremlin / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Ευρώπη ζητά ξαφνικά συνομιλίες με τον Πούτιν

27/05/2026 - 7:24μμ
Κάτοικοι επιθεωρούν τις καταστροφές μετά από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στην παραλιακή πόλη της Τύρου, στον νότιο Λίβαν (φωτ.: EPA / STRINGER )
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Λίβανος φλέγεται ξανά: Το Ισραήλ επεκτείνει τις επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ

27/05/2026 - 6:18μμ
Μια νεαρή Ιρανή περνά μπροστά από αντι-αμερικανική τοιχογραφία με αναφορά στις διαπραγματεύσεις. Βρίσκεται κοντά στην πρώην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Μυστικό σχέδιο ΗΠΑ-Ιράν για το Ορμούζ: Τι ζητά η Τεχεράνη και τι δίνει η Ουάσινγκτον

27/05/2026 - 5:30μμ
Μπάνιο στο ποτάμι που διασχίζει τον Αγγλικό Κήπο – Το must για τους κατοίκους του Μονάχου τέτοιες μέρες (φωτ.: EPA / Anna Szilagyi)
ΚΟΣΜΟΣ

Καύσωνας στην Ευρώπη: Πάνω από 10 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από πνιγμό σε Βρετανία και Γερμανία

27/05/2026 - 11:00πμ
(Πηγή: x.com / UKMTO)
ΚΟΣΜΟΣ

Ομάν: Πλήγμα σε δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων – Καλά στην υγεία τους τα μέλη του πληρώματος

26/05/2026 - 10:33μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: pixabay.com)

Η γέννηση της Αθηναϊκής Δημοκρατίας στο επίκεντρο εκδήλωσης της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης

24 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook/Argo WN)

«Τ’ εμέτερον το λεφτοκάρ’» ρίζωσε στο Waiblingen της Γερμανίας ως σύμβολο μνήμης και συνέχειας

52 λεπτά πριν
Στρατιώτες Ελληνικού Στρατού σε στιγμή ανάπαυλας στο Μικρασιατικό Μέτωπο και η επιστολή του εφέδρου (Πηγή: Αρχεία ΕΛΙΑ/ εικ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Μικρασιατικό Μέτωπο: Επιστολή-κόλαφος στρατιώτη για τη μη συμμετοχή των γόνων των βουλευτών και των εφοπλιστών στον πόλεμο

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα στους 17 συλληφθέντες από τη βόρεια Ελλάδα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Mohammed Badra)

Roland Garros: Πρόκριση της Σάκκαρη στον 3ο γύρο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: ΗΠΑ και Ιράν κατέληξαν σε συμφωνία;

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign